Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מתרומם בסיטרואן BX

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3981 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

לפני כחודשיים רכשתי סיטרואן BX מחבר פורום נכבד.

1600 ידני TRI שנת 1988, 110 אלף ק"מ ע"פ הנסועה.

אפרט את מסכת התלאות בנימה חיובית, לפי סדר האירועים ;

רכב נרכש במצב נסיעה ללא טסט. בומבות גמורות.

גרירה למוסך ידוע שהומלץ ;

החלפת 5 בומבות, גרמושקה מסרק הגה, צינור הידראולי.

תיקון מנגנון הצו'ק האוטומטי (חסימה ככל הנראה בנוזל הקרור).

החלפת שמן מנוע + פילטר שמן.

מתן אישור בלמים.

...ומשם ישירות לביצוע טסט - עבר בהצלחה.

20121007_132017.jpg

20121007_132034.jpg

20121007_132909.jpg

• תגובות 54
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

היו התלבטויות קודם הרכישה.

מקריאה באתר ומשיחה עם מביני דבר הדעות חלוקות, יש שמעריכים ומבטלים את החששות ויש שניכוו ברותחין ומצננים את היצרים.

לבסוף נפל הפור וזו הכלה ברשותי.

מכאן יש לעשות מקצה שיפורים ;

טיפול במערכת ההידראולית,

שמן מנוע,

מערכת הקירור,

שמן גיר,

פורסם

ראשית תחילה המערכת ההידראולית ;

פורק צובר השמן ונוקה.

הפילטרים נשטפו והפכו צבעם משחור לשקוף.

צינור היניקה הראשי מהצובר רוקן משמן גם הוא.

השמן ההידראולי שצבעו היה חום ! הוחלף בטרי שצבעו ירוק טרי וריחו ריח חדש.

להפתעתי עלותו הייתה ונותרה כמו לפני מספר שנים 25 ש"ח לליטר.

לפי הנחיות היינס הצינור הראשי מולא בשמן, הרכב הותנע ומיד חובר לצובר השמן.

עד כאן החלק הראשון.

20121007_132246.jpg

פורסם

ביום שלמחרת -

גיליתי להפתעתי שלולית ירוקה מבצבצת בסף הרכב.

מבדיקה לאאאאאאא קצרה מצאתי את האשם בי.

בעת הרמת אגד הצינורות החוזרים לצובר (לשם מילוי הצינור הראשי בשמן) משכתי ככל הנראה מעט יותר מדי ולכיוון הלא טבעי.

אחד מצינורות הגומי שחיבורו (למטה למטה) לצינור נחושת, נוקב ע"י הצינור המתכתי או שמא עזרתי לו להקדים את הסוף.

המיקום לא נגיש או נגיש בקושי.

הרמת הרכב על תמוכות מעץ, פירוק גלגל קדמי והשתחלות בקושי למקום הפגע.

קוטר הצינור הפנימי 3.5 MM.

ניסיתי מספר דרכים לחסום את הדליפה ; הראשונה לא צלחה גם השניה לא.

לבסוף חתכתי את צינור הגומי במקום שנוקב ;

לצינור המתכת חובר צינור גומי הידראולי תואם (שפורק פעם מ C5ׂ) ובצידו השני חוברו צינורות הגומי ע"י ניפל דו צדדי ובאמצעות שני בנדים.

ה "ניפל" (מחבר מתכת), נרכש מ "טכנו צינור". למעשה לא היה ברשותם מחבר דו צדדי בקוטר שתיארתי וריתכו עבורי שניים.

עד כאן חלק זה.

20120824_074618.jpg

20120824_083738.jpg

פורסם

שמן מנוע -

מדוע להחליפו ? הרי הוחלף במסגרת הטיפול במוסך שהומלץ...

התשובה -

בעת הטיפול הסטתי את הראש לרגע וזה הספיק דיו לעובד המוסך לתת לאריה השואג כמה לגימות טובות משמן "אמריקן איגל".

ואני הבטחתי להשתמש בשמן איכותי בלבד.

למען האמת הרבה על שמנים אני לא מבין, אבל חברים יודעי דבר באתר ממליצים בוודאות על מה לא והרבה חילוקי דיעות על מה כן.

אם כך, שמתי פעמי לרכוש שמן 20/50 של חברה ישראלית ידועה מבית טוב.

להפתעתי מה שנמכר פעם כבר לא נמכר היום. בחנויות מגישים לי שמנים מסוגים שונים ואני רק רציתי של "דלק" או "פז".

משיחה עם נציג חברת "דלק" הציע לי לרכוש משטח שמנים ש 20 יחידות...

להפתעתי בשיטוטי ב "אוטודיפו" מצאתי את שחיפשתי, למרות שבאתר כבר מישהו אמר שהפסיקו למכור.

יפה.

עתה יש לעשות בו שימוש.

לשם פתיחת בורג הריקון באגן השמן יש להצטייד במפתח "אלן" מרובע, 8 MM.

מפתח שנמכר במחיר מלא מאוד.

מהמלצת חבר באתר (ובאישושו של קצין הרכב בעבודה) יצרתי כזה מידית דלת ישנה שחלקה הפנימי בעל קוטר תואם.

עושה יופי את העבודה.

עד כאן חלק זה.

20120824_120301.jpg

20121007_132750.jpg

פורסם

מערכת הקירור -

כבר דובר לא מעט על הרגישות של המנועים הצרפתים...התחממויות ובעיות ומיני מרעין בישין.

להוסיף כי בניגוד להוראות היצרן והשכל הישר, עשו שימוש במי ברז רגילים תקופה לא ידועה.

את הרכב רכשתי עם מי קרור שחציים שקוף וחציים ירוק.

אם כך ננסה לעשות את המיטב ;

פורק הרדיאטור, נבדקה אטימות ונשטף מהכיוון של למעלה למטה והפוך. בעל מקצוע טען למקוריותו ושדי בשטיפה רגילה.

במשך שעתיים בקירוב עברתי על שטחי הרדיאטור משני צידיו ופתחתי את השבכה מהנחושת במקומות שהיו "שרופים" היינו מקומטים כך שלא מאפשרים מעבר אוויר.

נשטף בלוק המנוע באמצעות צינור השקיה ישירות מבית הטרמוסטט - עד לקבלת מים בהירים בפתח היציאה התחתון.

רכישות -

טרמוסטט מקורי ואטם. לפי היינס פתיחה ב 82 מעלות. זה שרכשתי 83 מעלות.

פלאנג' חדש.

יוניט רדיאטור. לפי היינס 84-90-96. היה מורכב 84-88-92. בקושי רב מצאתי 82-87-92. חייבים התמצאות מעטה היות וחנויות חלקי החילוף "דוחפים" כל מה קשור לפיג'ו בלי לעמוד על הדרישות.

מי קרור "פרסטון" (קיבולת המערכת כ 7 ליטר). כוונתי הייתה בשלב ראשון לעשות שימוש במי הקרור הללו וכשאניח את דעתי שהמערכת "עובדת" אז אחליף למי קרור מקוריים היקרים הרבה יותר.

פורסם

המשך מערכת הקרור -

היות וכפי שציינתי עשו שימוש במי ברז תקופה מסוימת, חששתי משימוש במי קרור מאיכות טובה.

המקטרגים טוענים לבעיות כאלו ואחרות שעלולות להיווצר במעבר. קראתי באתר לא מעט בעניין. לבסוף שיכנעו אותי הביוכימאים שביננו שטענו כי אין כל השפעה כזו. ניסוי קטן שערכתי, בו טבלתי את יוניט החום (שיושב בבית הטרמוסטט) למשך מספר ימים בנוזל "פרסטון" לא העיד על שום שינוי, היינו אותה שכבת אבן דקה נותרה כביום ראשון.

בעיות שנתקלתי בהן -

1. החלפת הטרמוסטט - לא היה במה להחליף. להפתעתי לא היה טרמוסטט ! מישהו קיצץ בברוטליות את מנגנון הטרמוסטט מהחישוק בו הוא יושב. דבר שהעיד כי יתכן והיו בעיות התחממות...

2. אטם הטרמוסטט - בית העסק שם קניתי שידוע לכל במקצועיותו ובחלקיו המקוריים צירף לי אטם יחיד מחורץ המולבש מסביב לחישוק הטרמוסטט. במקור היו שני אטמים לפני ולחוץ. להפתעתי הטרמוסטט בצירוף האטם המחורץ גדול היה מקוטר בית הטרמוסטט.

פניה לאותו בית עסק וכאלו אטמים לא קיימים עוד. מוסך מתמחה בצרפתים המליץ על פנימית של אופניים. לבסוף פניתי לחנות קרובה,"היפר-גום" שמה ובתוכה איש נעים הליכות. לאחר שהבין את מבוקשי אמר "זה כמו 205" וצייד אותי בשני אטמים תואמים.

ואני שואל כיצד לא נתנו לי המקצוענים הקודמים פתרון ראוי ?

3. קודם למילוי מי הקרור יש לפתוח את ברגי הניקוז באמצעות מפתח "אלן". אחד מנקודות הניקוז יושב בסמוך לבית הטרמוסטט.

נסיון ראשון לפתיחתו היה כמעין דו קרב בין המפתח לבין ראש הבורג..מי יותר חזק האם זה יתעקם או זה יפתח. לבסוף זה לא התעקם וזה לא נפתח...אלא כל הניפל נשבר.

רגע לפני הסוף והכל נדפק ! מה עושים כעת ? מפרקים את כל בית הטרמוסטט (עליו יושב המפלג, משאבת הדלק..), מייצרים ניפל חדש ומבריזים במקום ?

מעיון בספר המקט"ים מצאתי לשמחתי כי הניפל הינו יחידה נפרדת שמורכבת בלחיצה בבית הטרמוסטט. יש רק להוציא את השיירים וללחוץ את החדש. במוסך "שרודר" סיפקו לי את הניפל האחרון שברשותם ,רק את הניפל ללא מכסה הבורג. שידוך בין ישן לחדש וגם זה בא על תיקונו.

בשעה טובה ובאו מיים בששון.

עד כאן חלק זה

20120926_203237.jpg

20120926_203250.jpg

20120926_204610.jpg

20121007_132238.jpg

פורסם

בית המנוע -

כיצד הוא נראה ? כמו פיז'ו 405.

אז למי שלא ראה כיצד 405 אסי ברי הוא לפניכם.

הוחלפו צינורות דלק, תוקן בית פילטר האויר העשוי פלסטיק, הוחלף צינור מילוי שמן מנוע סדוק..ועוד פלסטיקים, חובקים ועוד ועוד קטנות...

20120821_173730.jpg

20120821_173751.jpg

20121007_131915.jpg

20121007_131927.jpg

20121007_131937.jpg

20121007_131956.jpg

20121007_132228.jpg

20121007_132246.jpg

פורסם

כשראיתי את הכותרת חשבתי יהיה "עליז" נוסע בסיטרואן BX :lol:

2013 TOYOTA VENZA LIMETED 3.5 V6

HU: Clarion NX501, AMP1:HIFONICS Brutus 1610d,AMP 2:JL AUDIO XD400 4,Component:Cerwin Vega v-max 65, SUB: JL AUDIO 12W6V2

פורסם

תתחדש לך וסע בדרכים טובות!

מחמם את הלב ששרדו BX-ים ועוד יותר מכך, שזו שלך זכתה לבית טוב וחם.

מצטרף לבקשה לתמונות פנים הרכב, וכן אם תוכל לפרט בבקשה מהם ההבדלים בין ה-TRI שברשותך ל-TRS (שהיה אאל"ט היותר פופולרי).

alfa 156 2.5.

פורסם

מזל טוב ממני, וממתוקה (BX 1989 GTI(:-D

היא נראית מדהים

אגב, התכוונת וודאי לTRS, לא ידוע לי על דגם שנקרא TRI.

מדובר ברמת הגימור הגבוהה (מלבד הGTI) עם מנוע XU 1.6 וקרבורטור כפול, עם 92 כ״ס. אשמח לכמה תמונות פנים...

PEUGEOT 205 XR 1992

חבר במועדון רנו 4 הישראלי

פורסם

אם תרצה יש לי תורמת איברים בשבילך עם ג׳נטים מגנזיום מקוריים! אם תרצה פנה אלי בפרטי

volkswagen golf mk2 1.3

volkswagen golf mk2 1.6

Volkswagen golf mk2 1.3

• תוכן חדש...