Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4982 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי

הרכב שלי אמור לעבור טיפול 105000 ובו אני אמור להחליף שמן, מסנן שמן ואטם שמן.

לשמן הם רוצים 175שח לא כולל מעמ (הם=מוסך מורשה) והם שמים שמן סינטטי 10W-40 מבית סונול.

לשאלות שלי:

1)האם אני יכול לקנות שמן סינטטי ליקווי מולי או כל חברה אחרת ככה שיוזיל לי את העלות במקום השמן שהם נותנים, האם זה בעיה להשתמש בשמן של חברה אחרת ?

2) למסנן שמן הם רוצים 93 שח ללא מע"מ וחלק מהפוסטים רשום שמחליפים רק נייר ולא ממש את הפילטר, האם זה נכון או שממש מחליפים פילטר שלם?

3) האם יש מקום באזור ראשון לציון-נס ציונה שמוכרים חלקים מקוריים/כמו מקוריים (מסנן שמן,אטם ראש שמן, פלאגים וכולה) או שכדאי להזמין מאיביי?

4) לא החליפו לי פלאגים בטיפול 90000, האם כדאי להחליף פלאגים עכשיו או לחכות? ואם כן, איך אני בודק איזה פלאגים יש לי ואיזה מתאים, כי ככה לא אצטרף לקנות פלאגים מהמוסך שדורש סכום לא הגיוני עליהם. (70 לא כולל מעמ ליחידה). איפה מוכרים פלאגים איכותיים במחירים הגיוניים?

תודה

פורסם
היי

הרכב שלי אמור לעבור טיפול 105000 ובו אני אמור להחליף שמן, מסנן שמן ואטם שמן.

לשמן הם רוצים 175שח לא כולל מעמ (הם=מוסך מורשה) והם שמים שמן סינטטי 10W-40 מבית סונול.

לשאלות שלי:

1)האם אני יכול לקנות שמן סינטטי ליקווי מולי או כל חברה אחרת ככה שיוזיל לי את העלות במקום השמן שהם נותנים, האם זה בעיה להשתמש בשמן של חברה אחרת ?

2) למסנן שמן הם רוצים 93 שח ללא מע"מ וחלק מהפוסטים רשום שמחליפים רק נייר ולא ממש את הפילטר, האם זה נכון או שממש מחליפים פילטר שלם?

3) האם יש מקום באזור ראשון לציון-נס ציונה שמוכרים חלקים מקוריים/כמו מקוריים (מסנן שמן,אטם ראש שמן, פלאגים וכולה) או שכדאי להזמין מאיביי?

4) לא החליפו לי פלאגים בטיפול 90000, האם כדאי להחליף פלאגים עכשיו או לחכות? ואם כן, איך אני בודק איזה פלאגים יש לי ואיזה מתאים, כי ככה לא אצטרף לקנות פלאגים מהמוסך שדורש סכום לא הגיוני עליהם. (70 לא כולל מעמ ליחידה). איפה מוכרים פלאגים איכותיים במחירים הגיוניים?

תודה

גם לי יש רכב כמו שלך רק יותר ישן, כבר ידוע שבמוסך מורשה ממלאים שמן בצמיגות 10w40 חצי סינתטי של סונול/פז וכל מה שזמין להם באותו רגע.

לא רק אפשרי ואף מומלץ ברכב עם שנתון כמו שלך להתפנק על שמן שהיצרן קבע בצמיגות 5w30 סינטטי מלא,

יש כאלה שיגידו שבגלל הפרש הטמפרטורה והחום של הארץ עדיף להישאר עם ״40״ ולא לרדת ל-30 כדוגמת שמן 5w40 סינטטי מלא.

שניהם יהיו עדיפים על שמן 10w40 חצי סינטטי.

ישנם גם הרבה חברות מומלצות: ליקווי מולי, רויאל פרפל, קסטרול וכו׳

ישנם חנויות שמחזיקות חלפים מקוריים, אני לא מכיר באזור שלך.

בעניין הפלאגים אמור להיות לך ספר טיפולים שאומר במפורש, איזה טיפול הרכב אמור לעשות ואיזה רכיבים צריך להחליף בכל טיפול,

במידה ומוסך מורשה טוען שאין צורך להחליף, הוא יודע מה הוא אומר,

במידה ואתה לא סומך על המוסך ואתה רוצה ראש שקט, תקנה פלאגים מקוריים ושמוסכניק שאתה מכיר וסומך עליו יחליף לך.

בהצלחה.

פורסם

היי, תודה על התשובה שלך.

בקבלה שלי מהטיפול במוסך המורשה רשום שהשמן הוא סינטטי מלא 10W-40, אם אני יחליף ל 5W-30 כמו שרשמת, זה לא יצור בעיה עם השמן הקודם ?

בספר רכב לא רשום שום דבר על איזה פלאגים לקנות, לכן אתה צריך לסמוך על המוסך, אבל כדי לחסוך במחירים המופקעים של המוסך ולקנות פלאגים איכותיים בעצמי כמו של NGK אני צריך לדעת מה מתאים, וזה לא מידע שהם משתפים.

גם לגבי מסנן שמן בספר רכב לא מצוין שום דבר, כלומר איזה דגם של מסנן שמן.

יש לי מוסך שאני סומך עליו מבחינת לבצע את העבודה אבל מבחינת חלקים אני תמיד מעדיף לקנות לבד, אני רק צריך לדעת מה מתאים ומאיפה כדאי לקנות.

פורסם
היי, תודה על התשובה שלך.

בקבלה שלי מהטיפול במוסך המורשה רשום שהשמן הוא סינטטי מלא 10W-40, אם אני יחליף ל 5W-30 כמו שרשמת, זה לא יצור בעיה עם השמן הקודם ?

בספר רכב לא רשום שום דבר על איזה פלאגים לקנות, לכן אתה צריך לסמוך על המוסך, אבל כדי לחסוך במחירים המופקעים של המוסך ולקנות פלאגים איכותיים בעצמי כמו של NGK אני צריך לדעת מה מתאים, וזה לא מידע שהם משתפים.

גם לגבי מסנן שמן בספר רכב לא מצוין שום דבר, כלומר איזה דגם של מסנן שמן.

יש לי מוסך שאני סומך עליו מבחינת לבצע את העבודה אבל מבחינת חלקים אני תמיד מעדיף לקנות לבד, אני רק צריך לדעת מה מתאים ומאיפה כדאי לקנות.

אל תיסתבך יותר מידי ברכב כמו שלך חד משמעית

תעבור לשמן בצמיגות 5w30 סינטטי מלא מהחברות האיכותיות.

החלפת השמן לא תגרום לשום בעיה, אתה לא מערבב בין השמנים,

המוסך מרוקן את השמן הישן ומחליף לשמן החדש, לאחר מכן תקנה גם בורג ריקון שמן חדש ואום שבמוסך

יסדרו לך את הכל כמו שצריך.

בקשר לפלאגים אני באופן אישי מעדיף להוציא עוד 20 שקל על אותו פלאג ולקנות מקוריים במחסן חלפים של דייהטסו,

כמובן שישנם חנויות חלפים שמחזיקות חלקים מקוריים, אתה מכיר וסומך? לך על זה, אתה לא בטוח? תשקיע עוד טיפה ותהיה בראש שקט.

פילטר שמן זה הרכיב הכי חשוב שיש שלא תעז לקנות חס וחלילה לא מקורי, פילטר שמן תקנה בכל מחסן חלפים של מוסכי מורשה יבואן דייהטסו.

אתה סתם מנסה לחסוך גרושים שאחר כך יפגעו לך ברכב, תשקיע בחלקים מקוריים:

פילטר שמן מקורי

פילטר אוויר מקורי

פלאגים מקוריים

מים אדומים לונג לייף מקוריים של דייהטסו

שמן שהיצרן ממליץ 5w30 סינטטי מלא (רויאל פרפל, קסטרול).

בהצלחה.

פורסם

ביקרתי באתר של סונול. יש להם שני שמנים בדרגת 10W40. שניהם חצי סינטתיים . מחיר השוק של שמן כזה הוא פחות מחצי ממה שגובים במוסכים (לפני מע"מ, כאילו שאתה עוסק מורשה). כל זה מתווסף למחיר העבודה.

מסנן שמן - שים אך ורק מקורי, אני מניח שתוכל למצוא מקורי בכ-50 ש"ח.

יש בנס ציונה חנות לחלפים (גם מקוריים) בשם דורון בירגר. האיש ישר כסרגל.

אני מעיין בספר רכב (של סוזוקי, אבל העקרון זהה) בטבלת שגרת טיפולים מצויין ע"י כוכבית כל פעולה המומלצת לביצוע ע"י איש מקצוע בלבד. ליד החלפת שמן ומסנן אין כוכבית!

רק חשוב מאוד להקפיד לאסוף את כל השמן ולשפוך למכל איסוף/מחזור!

פלאגים גם מצויין בכל אתר של כל חברה איזה פלאג מתאים, גם בספר רכב אני מניח שהנתון ישנו. אפשר להוסיף עוד 5 שקלים ולקנות DENSO אבל גם NGK בסדר. בדוק אם החליפו ב75K, ובדוק שגרת טיפולים לגבי החלפתם בד"כ כל 3-4 טיפולים (של 15K).

פורסם

היי תודה על התשובות

אני רוצה לקנות

1) מסנן שמן מקורי

2) אטם ראש שמן (או איך שזה נקרא)

3) מי קירור קולנט LLC ורודים של פז נראה לי (מספיק לי ליטר, כי אני צריך להוסיף בערך 100מ"ל)

4) 4 פלאגים של NGK ראיתי ב 130 שח בערך באלון חלפים בראשון לציון? האם כדאי ? דגם NGK BKUR6ET10

5) שמן 5w30 של קסטרול האם זה שווה ? שמן Castrol EDGE FST 5W30 5L

לגבי החלפים, במוסך מורשה רוצים 93 שח ללא מעמ על מסנן שמן, 23שח ללא מעמ על אטם ראש שמן, 117שח ללא מעמ על מי קירור קולנט LLC ורודים של פז. אני רוצה לקנות מקורי אבל לא במחיר המופקע הזה. מאיפה אני יכול לקנות את אותם הדברים רק לא במוסך מורשה? מישהו מכיר?

פורסם

מחיר נוזל קירור פז לונג לייף קולנט הינו 90 ש"ח במוסכים המורשים, מסנן שמן השתמש אך ורק במקורי.

שמן מנוע ע"פ היצרן הינו 5w30 ע"פ היבואן 10w40, בשימוש בשמן העומד בתקנים ומיצרן מוכר המנוע יאריך שנים עם שניהם.

במידה ויש לך שעון סל"ד (טורים) נפרד מהשעון מהירות אין צורך להחליף מצתים, במידה והלוח שעונים שלם (יחידה אחת) החלפה של מצתים אחת ל 60 אלף ק"מ מומלץ מצת מקורי.

פורסם

היי

1) אתה אומר שאת מסנן השמן ואת אטם שמן ואת מי הקירור לקנות אך ורק במוסך המורשה למרות שהם שוחטים במחירים ?

2) בסיריון שלי יש שעון סל"ד בדדניק, זה אומר שאני לא צריך להחליף פלאגים?

3) אני נחוש להחליף פלאגים כי לא החלפתי טיפול 90000 ועכשיו אני בטיפול 105000 וכי שאני מתניע את הרכב לוקח לו חצי שניה יותר מבעבר. האם זה קשור לפלאגים?

4) אז זה בטוח לקנות שמן 5w-30 של קסטרול,ליקווי מולי, פרסטון ולהחליף אותו עם מה שקיים ?

5) יש עוד מקומות חוץ ממוסכים מורשים שמוכרים פילטר שמן מקורי ואטם ראש שמן לסיריון 2007?

תודה

פורסם

כן, המלצתי לך על מקום.

האטם שאתה מדבר עליו זו טבעת אטימה פקק אגן השמן? אם כן מחירה 2-3 שקלים בבודדת, הרבה פחות מזה בחבילה.

פרסטון - חברה לא כל כך ידועה בתחום השמנים.

כמו כן אשמח לדעת מה הקשר בין לוח השעונים לפלאגים, יש שני דגמים של מנוע?

פורסם
כן, המלצתי לך על מקום.

האטם שאתה מדבר עליו זו טבעת אטימה פקק אגן השמן? אם כן מחירה 2-3 שקלים בבודדת, הרבה פחות מזה בחבילה.

פרסטון - חברה לא כל כך ידועה בתחום השמנים.

כמו כן אשמח לדעת מה הקשר בין לוח השעונים לפלאגים, יש שני דגמים של מנוע?

בטיפול 90000 שעשיתי, החליפו שניים כאלה, אטם ראש שמן א///פר/ט/ס מקט 9004430281

האם יש כמה סוגים של אטמים למה שקשור לשמן ?

פורסם

טוב שצרפת מק"ט!

לי נראה שמדובר בסוג של שייבה שמשמשת במקום טבעת הנחושת המסורתית.

http://img.partsbase.net/part/dai-9004430281

בכל מקרה המחיר שציינת נשמע לי מופקע ביותר! אני גם לא מבין איך אפשר להשתמש בשניים כאלה בטיפול אחד.

אני הייתי מסתכן ואומר שאפשר להשתמש בשייבה הזאת לצורך איטום יותר מפעם אחת (אלא אם סגרו את הבורג בכוח מוגזם ועיקמו אותה, במקרה הזה אפשר אולי להחליף לצידה השני)

אם לא הבנת בין השורות, אני רומז לך לכוון של לקנות את החלקים המקוריים במחירים לא מופקעים ולבצע את הטיפול בעצמך. אחי עם סוזוקי סוויפט 2008 סיים את תקופת האחריות ולא מוצא עוד צורך להשאיר מאות שקלים ויותר במוסך מורשה שממלא שמן בכמות הרבה יותר גדולה מהדרוש וגורם ללחץ מיותר על החלקים השונים. אגב, הטבעת אצלו מאוד דומה לזו בתמונה של החלק עם המק"ט שרשמת, אני לא החלפתי אותה ועד עכשיו (כמה ימים) לא נראה שנוזל שמן מבורג ההרקה.

פורסם

התקשרתי עכשיו לכמה מוסכים מורשים של דייהטסו ו...

בנס ציונה השירות הטלפוני היה מגעיל, הבן אדם לא רצה לתת מחירים בטלפון והיה חסר סבלנות.

בת"א הפקידה לא יודעת לתפעל מחשב ולבדוק מחירים

בראשון לציון נתנו לי מחירים לפני כמה ימים רק כשהגעתי למוסך לברר לגבי טיפול והם גם לא נחושים למכור בלי שמטפלים אצלהם

בקיצור, איך אני מוצא את החלקים שאני צריך במחירים הגיוניים.... ? אני לא מוצא בשום מקום למשל את מי הקירור LLC ורוד של פז חוץ מאשר במוסכים מורשים ובחנות חלפים בנס ציונה שהשם שלה ניתן פה בכמה הודעות למעלה, אותו המחיר למסנן השמן כמו במוסך מורשה

זה נראה מאוד מסובך לקנות את החלקים לבד ולבצע את הטיפול לא במוסך מורשה.

אשמח לעוד שמות של מקומות שמוכרים חלפים מקוריים.

פורסם
התקשרתי עכשיו לכמה מוסכים מורשים של דייהטסו ו...

בנס ציונה השירות הטלפוני היה מגעיל, הבן אדם לא רצה לתת מחירים בטלפון והיה חסר סבלנות.

בת"א הפקידה לא יודעת לתפעל מחשב ולבדוק מחירים

בראשון לציון נתנו לי מחירים לפני כמה ימים רק כשהגעתי למוסך לברר לגבי טיפול והם גם לא נחושים למכור בלי שמטפלים אצלהם

בקיצור, איך אני מוצא את החלקים שאני צריך במחירים הגיוניים.... ? אני לא מוצא בשום מקום למשל את מי הקירור LLC ורוד של פז חוץ מאשר במוסכים מורשים ובחנות חלפים בנס ציונה שהשם שלה ניתן פה בכמה הודעות למעלה, אותו המחיר למסנן השמן כמו במוסך מורשה

זה נראה מאוד מסובך לקנות את החלקים לבד ולבצע את הטיפול לא במוסך מורשה.

אשמח לעוד שמות של מקומות שמוכרים חלפים מקוריים.

אם לא כזה לחוץ לך ויש לך סבלנות לחפש חלקים מקוריים בחנויות חלפים קח תזמן,

תברר באזור שלך על חנויות חלפים תעשה כמה טלפונים בסוף תמצא.

במידה ואתה לא סבלני פשוט תילך באופן עצמאי למוסך מורשה כל שהוא בארץ ותקנה פעם 1 את החלקים

בקצת יותר כסף, סה״כ ההפרש הוא מינורי ואתה בטוח שמה שקיבלת זה מקוריי,

מה שבמקום אחר זה אף פעם לא בטוח.

רק את השמן תקנה בנפרד (לא מהמוסך)

בצמיגות 5w30 סינטטי מלא מהחברות המומלצות.

חנות מצויינת:

http://www.autostore.co.il

פורסם

המחירים האלו לא סוף העולם גם אם הוא ימצא ב 50% יותר זול עדיין ההבדל לא כזה משמעותי ואפילו שולי לטיפול שמבוצע פעם בשנה.

את פרסטון אי אפשר לשים באותה שורה ומשפט ביחד עם קסטרול וליקווי מולי, מהסיבה שפרסטון פשוט אינו יצרן שמן וזהו "מוצר מדבקה" שמקור וטיב השמן אינו ידוע.

הטבעת אטימה לבורג אגן שמן המקורית יקרה ועולה באמת 20+ ש"ח, אבל טבעת אטימה מקורית של טויוטה שעלותה לצרכן סביב ה 8 ש"ח היא מתאימה 1:1.

אם הרכב שלך עם שעון טורים נפרד אל תחליף מצתים, ואם אתה ממש רוצה תחליף למקוריים ואז כשתדלק נורת "בדוק מנוע" יהיה צורך בהחלפה של סליל הצתה אחד או יותר. אם לא נדלקה בכלל הרווחת.

נוזל קירור מקורי של דייהטסו לא תמצא גם אם תהפוך עולמות, הנוזל של פז יותר ממצוין ואם ממש נוזל לך כסף מהכיסים אתה יכול לקנות נוזל מקורי של טויוטה בעלות גבוהה.

פורסם

רק אציין שהסיבה שהטבעת של טויוטה זו אותה טבעת היא שדיהטסו היא חברת בת של טויווה, עם אותם מנועים בדיוק. כלומר יתכן שבטויוטה תמצא תמחור הגיוני יותר לחלקים.

עדיין לא הבנתי מה הקשר בין לוח השעונים למצתים. האם זה דגם מנוע שונה?

• תוכן חדש...