Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

(המלצה לרכב) מיני עד 50K

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4985 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מחפש רכב לבן שלי בעיקר לנסיעות בעיר. רצוי חסכוני בדלק ולא יקר בתחזוקה.

מה דעתכם על דייטסו סיריון או סוזוקי סוויפט ?

נהג ותיק

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

סוזוקי סוויפט ומאזדה 2 לא נחשבות למכוניות חסכוניות בדלק. הן זריזות ומהנות לנהיגה אבל חסכוניות הן לא. הסיריון חסכונית מהן, להערכתי בכ-10 עד 20 אחוזים.

כיוון שהבן נוסע בעיקר בעיר, תוכל לחפש גם רכב מיני - יונדאי i10 או סוזוקי אלטו.

רוב רכבי המאזדה 2, ה-i10 והסיריון נמכרו לחברות ליסינג. אלטו וסוויפט יש לא מעטות גם אצל מוכרים פרטיים. לדעתי אין שום מניעה לרכוש את הרכבים האלו מחברת ליסינג, בוודאי אם מדובר בחברה שמטפלת ברכבים שלה בצורה טובה ובמוסכים מורשים. זה בוודאי עדיף על רכישה ממוכר "פרטי" שהוא בעצם סוחר רכבים שחוטים במסווה. אבל אני יודע שיש כמה מחברי הפורום שחולקים על דעתי ומעדיפים להתעקש על רכבים פרטיים.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
סוזוקי סוויפט ומאזדה 2 לא נחשבות למכוניות חסכוניות בדלק. הן זריזות ומהנות לנהיגה אבל חסכוניות הן לא. הסיריון חסכונית מהן, להערכתי בכ-10 עד 20 אחוזים.

כיוון שהבן נוסע בעיקר בעיר, תוכל לחפש גם רכב מיני - יונדאי i10 או סוזוקי אלטו.

רוב רכבי המאזדה 2, ה-i10 והסיריון נמכרו לחברות ליסינג. אלטו וסוויפט יש לא מעטות גם אצל מוכרים פרטיים. לדעתי אין שום מניעה לרכוש את הרכבים האלו מחברת ליסינג, בוודאי אם מדובר בחברה שמטפלת ברכבים שלה בצורה טובה ובמוסכים מורשים. זה בוודאי עדיף על רכישה ממוכר "פרטי" שהוא בעצם סוחר רכבים שחוטים במסווה. אבל אני יודע שיש כמה מחברי הפורום שחולקים על דעתי ומעדיפים להתעקש על רכבים פרטיים.

אני רק יכול להעיד מהניסיון שלי (סבב חמישי באלדן) שכל הרכבים שהיו אצלי טופלו במועד במוסכי יבואן, וכל קילקול תוקן מיידית (ולא היו הרבה כאלה). כל רכב עשה אצלי מעל 100K ק"מ, ואם הייתי צריך לקנות את הרכב שהיה אצלי, הייתי קונה ללא היסוס.

האם חברות הליסינג נותנים אחריות כלשהיא על הרכבים שהם מוכרים ?

נהג ותיק

פורסם

בעיקר לנסיעות בעיר, ולא יקר לתחזוקה? ,נשמע לי כמו פיאט פנדה. הן ידני והן רובוטי יעשו את המקסימום במינימום.

(בעוד 10000 ש"ח זה הפיקנטו ידנית, אולי אפשר למצוא ידני מיד 2 או ליסינג, קרוב למחיר הנ"ל).

בהצלחה.

שמרנות היא עצלנות מחשבתית

פורסם
אני רק יכול להעיד מהניסיון שלי (סבב חמישי באלדן) שכל הרכבים שהיו אצלי טופלו במועד במוסכי יבואן, וכל קילקול תוקן מיידית (ולא היו הרבה כאלה). כל רכב עשה אצלי מעל 100K ק"מ, ואם הייתי צריך לקנות את הרכב שהיה אצלי, הייתי קונה ללא היסוס.

האם חברות הליסינג נותנים אחריות כלשהיא על הרכבים שהם מוכרים ?

זה בדיוק מה שאני מתכוון. יש לקוחות ליסינג שאכפת להם מהרכב שלהם בדיוק כמו שיש לקוחות פרטיים שלא מעניין אותם הרכב הפרטי שלהם.

יש חברות ליסינג שנותנות אחריות על הרכבים שלהם. האחריות נעה בין 3 חודשים ל-3 שנים, תלוי בחברה ובדגם.

מאחר וסוף השנה מתקרב, האם יש טעם לחפש רכבים עם 0 ק"מ שנמכרים על ידי חברות הליסינג ?

האם זה דיל משתלם ?

אין קשר בין סוף שנה לרכבי 0 קילומטרים. רכבים אלו נמכרים כל הזמן, כל השנה. עניין "שנת המודל" בוטל כבר בשנת 2008 כשעברו לשיטה החדשה.

בהחלט אפשר לחפש רכבי 0 קילומטר אצל חברות הליסינג אבל בתקציב שלך זה כנראה לא רלוונטי. גם המכונית הכי זולה שיש, סוזוקי אלטו, תהיה יקרה יותר.

פורסם
זה בדיוק מה שאני מתכוון. יש לקוחות ליסינג שאכפת להם מהרכב שלהם בדיוק כמו שיש לקוחות פרטיים שלא מעניין אותם הרכב הפרטי שלהם.

יש חברות ליסינג שנותנות אחריות על הרכבים שלהם. האחריות נעה בין 3 חודשים ל-3 שנים, תלוי בחברה ובדגם.

אין קשר בין סוף שנה לרכבי 0 קילומטרים. רכבים אלו נמכרים כל הזמן, כל השנה. עניין "שנת המודל" בוטל כבר בשנת 2008 כשעברו לשיטה החדשה.

בהחלט אפשר לחפש רכבי 0 קילומטר אצל חברות הליסינג אבל בתקציב שלך זה כנראה לא רלוונטי. גם המכונית הכי זולה שיש, סוזוקי אלטו, תהיה יקרה יותר.

דווקא ראיתי שI10 ידנית נמכרת ב61K מחירון. אם זה רכב ליסינג יד1 עם 0 ק"מ זה לפחות 10-15 אחוז פחות, לא ?

נהג ותיק

פורסם

62,500 ש"ח אחרי עליית המע"מ. ברכבים קטנים וידניים ההנחה שמקבלים על יד ראשונה אפס קילומטרים קטנה יחסית, קצת פחות מ-10 אחוזים. גם אז, מדובר על יותר מ-50 אלף ש"ח.

פורסם
62,500 ש"ח אחרי עליית המע"מ. ברכבים קטנים וידניים ההנחה שמקבלים על יד ראשונה אפס קילומטרים קטנה יחסית, קצת פחות מ-10 אחוזים. גם אז, מדובר על יותר מ-50 אלף ש"ח.

עבור רכב חדש עם 3 שנים אחריות, נראה לי כדאי למתוח מעט את התקציב.

נהג ותיק

פורסם

שלום.

מנסיון עם דייהטסו YRV 3.5 שנים ומנסיון קצר עם סיריון -זה הרכב בשבילך.

דייהטסו כידוע חברת בת של טויוטה -המנועים הגירים ושאר המכלולים מיוצרים בתכנון טויוטה.

הרכבים אמינים בצורה יוצאת מן הכלל-כאן אין בעיות חשמל או בעיות גירים וכ"ד.

הרכב סיריון מרווח מאוד ויחסית למנוע 1300 -87 כ"ס המנוע סוחב יפה.

בנוסף למנוע טוב צריכת דלק 14 קמ"ל.

ישנו חיסכון בעלויות טיפול-שרשרת טיימינג ולא חגורה,מסנן דלק לכל חיי ברכב.

בגלל שהרכב גבוה (155 ס"מ) קל להכנס אליו והוא נח למדי.

ניתן למצוא רכב מידיים פרטיות ואו מליסינג וגם ליסינג עם 0 ק"מ שזה מה שמצאתי.

בהצלחה!

סוזוקי SX4 2008

דייהטסו סיריון2008

דייהטסו YRV-נמסר לביתי.

פורסם

לא קיימת יותר סיריון מליסינג "0 ק"מ". לאמתו של דבר לא קיימת יותר אף דייהטסו חדשה בארץ.

ובכלל יש אופציות טובות יותר, חסכוניות יותר, וחדישות יותר מהסיריון המתיישנת, אלא אם נמצא רכב שמור במיוחד במחיר אטרקטיבי.

שמרנות היא עצלנות מחשבתית

• תוכן חדש...