Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5018 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם ,

מכיוון שאני עובד בתחום המחשוב...זה דפק לי את הריאה ויש לי צילינדר :cool:

למה המחירים של המסגרות , שזה חתיכת ברזל קטנה ומעוצבת ללא עדשות מגיעה לאלפיה בלי למצמץ? מזה עשוי מזהב?:roll:

השאלה היא האם ניתן לקנות מסגרות מEbay לדוגמא (שמגיעה עם עדשה מותאמת אישית לפי הנתונים שקיבלתי בבדיקת ראיה)

ולהתאים אותם לעדשות שיעשו לי בארץ?, אם כן אשמח להמלצות על מקומות שעושים את ההתאמה הזו .

או שאתם בכלל אומרים שכדאי לשים עדשה בעין אחת ולגמור סיפור?

Suzuki Jimny

פורסם

אני לא יודע איפה בדקת אבל כדאי שתמשיך לבדוק.

גם אני משקפופר מתחיל כתוצאה משנים ארוכות מידי מול מחשב, קיבלתי על זה אישור רשמי כשהוצאתי רישיון נהיגה למשאית לפני כמה חודשים. קניתי אחלה משקפיים בפחות מ-600 ש"ח, עדשות כולל מסגרת. אפילו קיבלתי משקפי שמש במתנה, אבל עכשיו כשאני חושב על זה התעצלתי ללכת לקחת אותם :shock:

בקיצור, סקר מחירים. יש אופטיקות טובות במחירים סבירים.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

1) אני מרוצה מאופטיקה הלפרין, מחירים סבירים לחלוטין ואיכות נהדרת (לטעמי).

2) אני לא מצליח להבין איך עבודה מול מחשב דפקה לך את הריאה ואיפה קנית את הכובע צילינדר בשבילה.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

אתה משלם תמורת עיצוב, מיתוג, לעתים גם חומרים (מסגרות טיטניום ועדשות מתחכמות), וכמובן שמדובר באחד התחומים עם מתחי הרווחים הגדולים ביותר.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
1) אני מרוצה מאופטיקה הלפרין, מחירים סבירים לחלוטין ואיכות נהדרת (לטעמי).

2) אני לא מצליח להבין איך עבודה מול מחשב דפקה לך את הריאה ואיפה קנית את הכובע צילינדר בשבילה.

1.עם כל הכבוד לאופטיקה הלפרין כשבאתי אליהם וביקשתי משקפים נורמליות (עכשיו יש 50 %), אחרי כל המבצע וההנחה יצא לי 850 שקל על משקפים "מותג הבית" פירמה שאפילו גוגל לא יודע מה אני רוצה ממנו, ועוד המוכרת טוענת שפירמות כמו דיזל וס'קאצ'רס וכל שאר הפירמות המוכרות הם סתם מתפרקות אחרי חודש.

2. כשעין ממוקדת הרבה זמן ללא תזוזה במרחב קטן למשך זמן (קח לדוגמא את האייפון ) זה הורס את הראיה ומחקרים הוכיחו את זה, אז המסך זה אותו עיקרון.

Suzuki Jimny

פורסם

לפני כמה חודשים הייתי בדיוק במצב שלך. רציתי משקפיים חדשות, אבל מצד שני לא רציתי להוציא 800-1000 שקל על פאקינג חתיכת מתכת/פלסטיק עם ברגים.

אז למזלי נתקלתי במבצע טוב שהיה באופטיקה הלפרין, שבו המשקפים+העדשות עלו לי ביחד 125 שקל.

במידה והמבצע הזה כבר לא קיים, ואתה קיצוני מספיק בקטע של המחירים הזולים, ראיתי בשוק אצלי בעיר(אני מניח שזה תופס לכול שוק בארץ) מסגרות משקפיים במחירים של 8-15 שקל(!). אתה קונה אותם וכול אופטיקה יכולה לשים לך עדשות לפי המספר שלך במחירים של 100-150 שקל.

פורסם

המחקרים דווקא מוכיחים שזה 90 אחוז גנטיקה ושקיים קשר רופף בלבד לאופי העבודה, אבל לא אפצח בוויכוח.

בנוגע למסגרת - אין שום בעיה לדעתי עם "פירמת הבית" של לא-משנה-מי.

אני מסתובב כבר שנה עם "פירמת הבית שקר-כלשהו" של אופטיקנה והעדשות לא נפלו

ולא מביעות רצון ליפול - תגיד לי, צריך יותר מזה? (עודף מ-500 למסגרת. עדשות זה סיפור אחר).

אתה יכול תמיד להביא מסגרת ממקום אחר, מהארץ או מאיביי, ויתאימו לך את העדשות -

אבל אז אתה בד"כ מפספס את ה"הנחה על המסגרות" כשאתה קונה אותן מהחנות.

אגב, לא בכל תחלופת מספר צריך להחליף מסגרת, כן?

- - - - - -

תכל'ס, בשורה התחתונה, מסגרת זה שטויות. אל תתעסק בשטויות.

מה שחשוב זה האופטימטריסט. יש כאלה שאני מזהיר את כל מי שאני מכיר

שלא יתקרבו אליהם, ויש כאלה שאני סומך עליהם בעיניים עצומות.

האחרונה (דווקא באופטיקנה סניף עזריאלי) עבדה לאט ובדייקנות,

ענתה על כל השאלות שהיו לי, הסבירה לי מה זאת עין דומיננטית,

ואף גילתה זווית שונה של אחד הצילינדרים (זווית! לא מספר) - משהו שאף אופטימטריסט לא גילה עד כה,

והתברר שהיא צדקה ב-100 אחוז.

אני לא יכול להמליץ על שום סניף אחר משום שבסניפים אחרים עובדים אופטימטריסטים אחרים.

- - - - - -

לגבי אופטיקה ב-100-150 ש"ח - וואלה, יש כאלה שיש להם מזל בחיים.

מספר גבוה + צילינדר לא מתקרב לסכומים האלה, לא משנה אם זה פלסטיק או זכוכית.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

עדשות\עדשות למשקפיים לא הייתי עושה באופטיקה הלפרין ושות'

הם שמים הכי זבל שיש, כבר שמעתי לא מעט סיפורים על אנשים עם משקפיים משם שמתלוננים על כאבי ראש\עיניים

במסגרת אתה יכול לחסוך כמה שרק תרצה, עדשות לא הייתי חוסך אבל זו בחירה שלך

פורסם

הם שמים הכי זבל שיש, כבר שמעתי לא מעט סיפורים על אנשים עם משקפיים משם שמתלוננים על כאבי ראש\עיניים

במסגרת אתה יכול לחסוך כמה שרק תרצה, עדשות לא הייתי חוסך אבל זו בחירה שלך

כל השמות שרואים ברחובות מתנקזים בסוף למספר מצומצם מאוד של מפעלי אופטיקה שמייבאים עדשות, חותכים ומרכיבים.

כאבי ראש ועיניים לא יגרמו מאיכות עדשה אלא ממרשם לא נכון.

ככה שזה לא ממש משנה מאיפה קונים, כי קונים את אותו המוצר. אתה יכול לשאול את האופטיקות השונות לאן הם שולחים את המשקפיים שלך ותראה שתקבל תשובות דומות.

הדבר היחידי שמשתנה הוא האופטימטריסט.

tisan4us, במידה ויש לך מרשם מאופטימטריסט אתה יכול להזמין משקפיים אפילו מאתרי אינטרנט כמו זה ש-mayrun הציע (רק שים לב שיש לך מרשם בצילינדר מינוס)

אתה גם יכול לקנות מסגרת מחו"ל ולקחת אותה לכל אופטיקה-שקר-כלשהו שירכיבו לך עדשות, שים לב שאם חשקה נפשך במסגרת גדולה במיוחד, לא בטוח שתוכל להשתמש בה לעצמך עקב מרחק נמוך מידי בין אישונים ואז תתקע עם המסגרת.

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

פורסם

הם שמים הכי זבל שיש, כבר שמעתי לא מעט סיפורים

סיפורים. זה בדיוק מה ששמעת, סיפורים.

בניסוח עדין, כתבת שטויות במיץ, ראה התגובה המדויקת להפליא של מתן.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
1.עם כל הכבוד לאופטיקה הלפרין כשבאתי אליהם וביקשתי משקפים נורמליות (עכשיו יש 50 %), אחרי כל המבצע וההנחה יצא לי 850 שקל על משקפים "מותג הבית" פירמה שאפילו גוגל לא יודע מה אני רוצה ממנו, ועוד המוכרת טוענת שפירמות כמו דיזל וס'קאצ'רס וכל שאר הפירמות המוכרות הם סתם מתפרקות אחרי חודש.

תבקש לדעת ממה מורכב המחיר.

בתור אדם שמרכיב משקפיים לראשונה, אני מניח שיש לך ליקוי ראיה מזערי.

משמע, אתה זקוק לעדשות מדף מהסוג הזול ביותר שיש.

בוא נגיד ש-500 שקלים זה הסכום הגבוה ביותר שאני מוכן לשמוע, וכוללים בתוכם את מחיר המסגרת והעדשות.

במקום העבודה שלי (שאני נמנע להגיד את שמו על גבי הפורום) המחיר הוא 300 ש"ח למשקפי ראיה (מסגרת, עדשות 1.56, ציפוי אנטי רפלקס וציפוי קשיח) ו-2 זוגות ב-450 ש"ח.

תוסיף 50 שקל יותר מההצעה של הלפרין ותקנה 4 זוגות משקפיים :shock:

במהלך התקופה שאני בתחום, גיליתי שזה תחום מאוד פרוץ ולא אחיד.

ובגלל שמעט מאוד אנשים מבינים את משמעות המושגים הרבים, קל מאוד לבלבל אותם.

אם תפגין ידע (אפילו אם אין לך אותו, רק תפגין אותו) יכול להיות שתצליח להוריד במיקוח אחוזים נכבדים מהמחיר.

תשאל מה אינדקס השבירה של העדשה, אל תתן להם לנסות לדחוף לך יותר מ1.5 או 1.56. אם היא תגיד לך שאתה צריך 1.61/1.67 תגיד לה שתירגע ומיד. רלוונטי בהנחה שהמספר שלך באמת נמוך יחסית, ולא שהתעוררת בבוקר עם מינוס 5.

תשאל איזה ציפויים המחיר כולל, דע שאנטי רפלקס וציפוי קשיח (מפחית שריטות) הם ציפוי אחד, וינסו להגיד לך שאתה משלם על כל אחד מהם בנפרד, כראיה - תשאל כמה יעלה לך אם תוריד את הציפוי הקשיח.

אם יגידו לך שהצילינדר הוא זה שמייקר את העסק, שאל כמה הצילינדר שלך, עד צילינדר -2 זה עדשת מדף זולה.

אתה לא צריך אחריות ל-3 שנים או 100,000 ק"מ, אז תגיד לה שאתה תסתפק בשנה אחת, ושהמחיר ירד בהתאם.

ושיהיה בהצלחה :-)

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

פורסם

הלפרין הלפרין ושוב הלפרין

הרבה חברה כאן מבואסים על החרדים אבל דבר אחד שאפשר לזקוף לזכותם שהם צרכנים נבונים. אופטיקה הלפרין מוכרת בעיקר לשוק החרדי ולכן המחירים שם זולים (וזה לא שהם לא מרוויחים {תחשוב עכשיו על הרווח שעושות האופטיקות האחרות})

בנוסף אם אתה גר במרכז, נסיעה לבני ברק עצמה יכול רק לעזור לכווץ את הנזק בכיס. המחירים שם נמוכים בעשרות אחוזים גם מהמחיר באותה הרשת.

פורסם

לגבי אופטיקה ב-100-150 ש"ח - וואלה, יש כאלה שיש להם מזל בחיים.

מספר גבוה + צילינדר לא מתקרב לסכומים האלה, לא משנה אם זה פלסטיק או זכוכית.

כמובן שמדובר על מספרים נמוכים(אני מניח שזה ככה גם אצל פותח השרשור)

על מספר של מינוס 2.5 בשני העיניים ועוד צילינדר נמוך , זה עלה לי 100 שקל.

פורסם

הלפרין ממש לא זול, הוא מוכר משקפיים + שתיים "במתנה", נכון שאם מחלקים את המחיר שמשלמים עבור השלוש זוגות מקבלים מחיר יפה לכל משקפיים.

אך בשביל מה צריך שלושה זוגות משקפיים? הרי גם ככה הם תמיד על האף.

אז יוצא שמי שקונה אצלו מרגיש מבסוט, ויש לו זוג נוסף בתא כפפות ברכב ועוד זוג נוסף לשעת חירום בממ"ד, אך בפועל הוא בחיים לא משתמש בזוגות הנ"ל.

• תוכן חדש...