Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5023 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
קודם כל תסלחו לי אם דברי הוצאו מהקשרם, לא זאת הייתה כוונתי כלל.

אין לי שום נסיון עם אף אחד מהמוסכים, אך אני בדיוק לפני הכנסת סקודה 1.2TSI לטיפול ראשון, לכן עשיתי לא מעט חיפושים על איזה מוסך מומלץ, ואחרי קריאת שלל תרדים ואפילו פתיחת תרד חדש עם שאלה לאן כדאי (שלא נענתה סופית), החלטתי להגיב כאן ולנסות לקבל תשובה.

כל מה שכתבתי קראתי באתר, ולמיטב הבנתי זהו המצב, אני עדיין מחפש להבין אצל מי כדאי (כאשר הרכב עדיין באחריות) ועדיין אין תשובה מוחצת לעניין.

לגופו של עניין, אין ספק שיש שלל דעות וחלק מהאנשים יהיו מרוצים, אבל למוסכים הנ"ל מצאתי הרבה דעות חריפות כנגד, אני מחפש מוסך שבו יש סיפור בלאות אחד או שתיים ולא יותר כי סה"כ אנחנו בני אדם ואנחנו עושים טעויות, השאלה היא כמובן איך אנחנו מתמודדים עם הטעויות, בסיפור של פותח השרשור, נראה כי הטיפול הוא מחפיר, גם אם הייתה טעות, יש דרכים להתמודד איתה, והכי חשוב לדעתי לבדוק יסודית את הבעיה לפני שיוצאים בהצהרות "החלק X צריכים להחליף אותו ואתה צריך לשלם".

אני בעצם מחפש את הרוב המוחץ שיוצא מרוצה, כי הרי אין 100% מושלם - גילוי נאות - על מוסך רון לא מצאתי ולו חוות דעת אחת רעה בשעה וחצי של חיפושים וקריאה.

לגבי מוסך מורשה אני ממליץ על סיידון שנמצא בנווה נאמן ליד צומת ירקונים,

הוא היחיד שראיתי עד היום שממלא שמן 5-30 קסטרול ממיכלים אישיים של 4 ליטר ולא שמן נחשים מצובר של סונול וכאלה...

• תגובות 54
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

עד כאן העדכון, עכשיו אני צריך ייעוץ מקצועי:

"הכי אחריות שיש" של שלמה סיקסט טוענים שהחלק הזה לא כלול באחריות, אני מצרף כאן את הקטע הספציפי בחוזה, אין לי מושג תחת איזו קטגוריה נופל "מצנן שמן". מה דעתכם?

הסכום ש'אוטו בדק' דורשים תמורת ההחלפה - 3000 ש"ח לא כולל הפלאגים, הכבלים, והסליל שגם צריכים להחליף, כך שאני מתקרב פה ל-5000 ש"ח.

מה לעשות, לתקן וזהו? האם אצא ביותר זול אם אעביר את הרכב ל'מוסך רון'?

אציין שאיש השירות ב'אוטו בדק' דיוויד, היה אדיב, יעיל ותומך מאוד בכל ההתנהלות שלי מולם וספציפית מול אנשי האחריות של שלמה סיקסט.

אהה ואחריות היצרן? תמה לפני חודשיים :(

1. קולר שמן לא מצויין בכתב אחריות זה, למעשה מצויין בדרכים עקיפות כי הוא לא כלול.

2. תבדוק האם יש סיכוי שצ'מפיון יכירו לך באחריות. להבנתי הם נוהגים לתת שנת אחריות שלישית כ"רצון טוב" (איזו תרמית, ואוהדי VAG מוכנים לאכול את זה..).

בכל מקרה הרכב הוא שנת 2010, כלומר עדיין לא עברו שלוש שנים, אם הרכב טופל אך ורק במוסכי הרשת, יש סיכוי שיטפלו ברכב במסגרת אחריות.

3. עלות התיקון גבוהה מאוד! עקב בעיה של קולר שמן גיר מצ'וקמק, אתה צריך להפרד מ-5K ש"ח?! רק לסבר את האוזן, זהו הסכום שאחי נפרד ממנו כאשר נזקק להחליף מנוע בקוואליר 2.4L, נראה לי מוגזם לקולר גיר. תבדוק אם אפשר להחליף לחלק משומש מפרוק, והאם באמת צריך להחליף את כל המכלולים מסביב שציינת, או שעדיף להחליף אחד-אחד ולראות אם זה פותר את הבעיה.

עלות חלקי החילוף של VAG היא פשוט שחיטה!!

4. לדעתי, מאחר ומדובר בסכומים כאלו, כדאי לך ללכת למוסך רון ולהתייעץ איתו (אפילו בתשלום) לגבי התקלה ועלות התיקון.

מה גם, שאין שום סיבה לתקן במוסך יבואן, אם זו האחריות שאתה מקבל מחברת הליסינג (שמכסה בערך הכל אך יחד עם זאת לא מכסה דבר :roll:).

אישית, אני בחיים לא הייתי קונה רכב מצ'מפיון.

רכבים לא אמינים (תתווכחו כמה שתרצו, זו עובדה) מלאים בתקלות אשר עלות תיקונן בשמיים (עלות החלפת מוח גיר 15K ש"ח?!?!).

אחריות עלובה (שנתיים מצ'וקמקות, שגם בהן האחריות לא תמיד מכובדת) עם שנת אחריות נוספת שלא מתחייבים עליה.

איכות מוסכים ברמה ירודה.

אז אולי הרכבים טובים (למעט אמינות, שלדעתי זה פרמטר קריטי), אבל כמה חרא צריך לאכול בשביל להחזיק אחד מהם בארץ? :shock:

פורסם
אוקי אני מוכרח לעדכן בתפנית בעלילה, וגם לשאול לעזרה.

אז למרות כל ההמלצות שלכם על מוסך רון, הלכתי ל'אוטו בדק' מהסיבה הפשוטה שרק שם (ובסבנה) תקפה האחריות ששלמה סיקסט (מהם קניתי את הרכב לפני 7 חודשים) נותנים לי.

לאחר שהם הפכו והפכו מתחת למכסה המנוע, הם הגיעו למסקנה שיש נזילה ב'מצנן השמן' של המנוע וצריך להחליפו.

וכבונוס, צריך להחליף את כל הפלגים (שהותקנו כזכור לפני כחודש ב'סבנה'), כבלי ההצתה וסליל ההצתה שחטפו כך מסתבר - קורוזיה מהדליפה.

אז קודם כל אני שמח לבשר סופית ש'סבנה' לא חשודים בהתקנת פלאגים דפוקים (כמובן שהם לא איתרו או אפילו לא ניסו לאתר את הדליפה למרות שהיו להם את כל הסימנים לחפש, אבל זה כבר עניין אחר)

עד כאן העדכון, עכשיו אני צריך ייעוץ מקצועי:

"הכי אחריות שיש" של שלמה סיקסט טוענים שהחלק הזה לא כלול באחריות, אני מצרף כאן את הקטע הספציפי בחוזה, אין לי מושג תחת איזו קטגוריה נופל "מצנן שמן". מה דעתכם?

הסכום ש'אוטו בדק' דורשים תמורת ההחלפה - 3000 ש"ח לא כולל הפלאגים, הכבלים, והסליל שגם צריכים להחליף, כך שאני מתקרב פה ל-5000 ש"ח.

מה לעשות, לתקן וזהו? האם אצא ביותר זול אם אעביר את הרכב ל'מוסך רון'?

אציין שאיש השירות ב'אוטו בדק' דיוויד, היה אדיב, יעיל ותומך מאוד בכל ההתנהלות שלי מולם וספציפית מול אנשי האחריות של שלמה סיקסט.

אהה ואחריות היצרן? תמה לפני חודשיים :(

מצנן השמן, אינו כלול באחריות המורחבת של שלמה סיקסט. לפי המסמך.

ניסית לבדוק אלטרנטיבות? חלק מפירוק, חלק חלופי, חוו"ד נוספת של מוסך אחר?

פורסם
אוכלים חרא אבל נהנים מכל רגע נסיעה.

אפשר להנות גם מרכבים אחרים ללא טעם הלוואי של החרא.

כשאני קורא את השירשור הזה אני חושב לעצמי שבחיים לא אקנה רכב VAG.

קונים רכב שישרת אותך ולא ההיפך,אם ברכב חדש יחסית יש כל כך הרבה תופעות של תקלות יקרות אז אפשר לדלג.

וביננו בפקקים בעומס התנועה ועם המצלמות כמה כבר "הנאה" ניתן להפיק .

(האמת נסעתי פעם על הסקודה 1.2TSI בנסיעת מבחן כשחיפשתי רכב חדש ,רכב חזק אך לא אהבתי את ההשהיה הראשונית בתגובת המצערת).

בסופו של דבר החלטתי להישאר עם שלי עקב נסיבות שונות.

פורסם
אפשר להנות גם מרכבים אחרים ללא טעם הלוואי של החרא.

כשאני קורא את השירשור הזה אני חושב לעצמי שבחיים לא אקנה רכב VAG.

קונים רכב שישרת אותך ולא ההיפך,אם ברכב חדש יחסית יש כל כך הרבה תופעות של תקלות יקרות אז אפשר לדלג.

וביננו בפקקים בעומס התנועה ועם המצלמות כמה כבר "הנאה" ניתן להפיק .

(האמת נסעתי פעם על הסקודה 1.2TSI בנסיעת מבחן כשחיפשתי רכב חדש ,רכב חזק אך לא אהבתי את ההשהיה הראשונית בתגובת המצערת).

בסופו של דבר החלטתי להישאר עם שלי עקב נסיבות שונות.

להתעצבן פרושו להעניש את עצמך על טפשותם של אחרים. מה הקשר ל-VAG?! מניסיון רב שנים, מכוניות נהדרות. חי מגולף לגולף כמו שאומרים. הבחור קנה את המכונית מחברת השכרה פרטית וטיפל במוסך פרטי. זכה כנראה לשרות לא טוב או לא מקצועי. יש עוד מוסכים. שילך לרון אם הוא רוצה פרטי או שילך למרכזי. יש מספיק מוסכים טובים והוגנים גם מוסכי יבואן וגם מורשים וגם פרטים. נכון שיש כאלה שפחות טובים, מקצועים או הוגנים ולכן יש פורום ללמוד ולשתף.

לטורבו יש השהייה של שבריר שניה, מורגש יותר או פחות. מאחר ואני מניח שאתה לא משתתף במרוצי דראג, אז ההשהייה הזאת (שתרגיש אותה בכל מנוע מוגדש) נסבלת והיא חלק מתפקוד נורמלי של המנוע ואם בגלל זה אתה פוסל מכונית, אז זה לא רציני. במקרה מנוע ה-TSI1.2 הוא אחד המהנים והיעילים שכסף קטן יכול לקנות.

אפשר להנות מרכב ומנהיגה. נכון שצריך לפקוח שבע עיניים מהמצלמות אבל הנאה לא חייבת להיות רק פול גז בקו ישר.

פורסם

ההשהיה היא יותר תופעת לואי של הגיר מאשר של הטורבו. ובכל מקרה אין צורך להסחף, יש עוד שתיים שלוש מכוניות שמהנות את הנוהג בהן, כמו גם את נוסעיו והן לא מ VAG. ובכל זאת אם מחפשים משהו שייחודי לחברה הזו, אולי הוא נוגע לאוהדים שלה, שחלקם לפחות מגלה נאמנות למותג שאפילו אוהדי בית"ר ירושלים יכולים ללמוד ממנה דבר או שניים.

פורסם
להתעצבן פרושו להעניש את עצמך על טפשותם של אחרים. מה הקשר ל-VAG?! מניסיון רב שנים, מכוניות נהדרות. חי מגולף לגולף כמו שאומרים. הבחור קנה את המכונית מחברת השכרה פרטית וטיפל במוסך פרטי. זכה כנראה לשרות לא טוב או לא מקצועי. יש עוד מוסכים. שילך לרון אם הוא רוצה פרטי או שילך למרכזי. יש מספיק מוסכים טובים והוגנים גם מוסכי יבואן וגם מורשים וגם פרטים. נכון שיש כאלה שפחות טובים, מקצועים או הוגנים ולכן יש פורום ללמוד ולשתף.

לטורבו יש השהייה של שבריר שניה, מורגש יותר או פחות. מאחר ואני מניח שאתה לא משתתף במרוצי דראג, אז ההשהייה הזאת (שתרגיש אותה בכל מנוע מוגדש) נסבלת והיא חלק מתפקוד נורמלי של המנוע ואם בגלל זה אתה פוסל מכונית, אז זה לא רציני. במקרה מנוע ה-TSI1.2 הוא אחד המהנים והיעילים שכסף קטן יכול לקנות.

אפשר להנות מרכב ומנהיגה. נכון שצריך לפקוח שבע עיניים מהמצלמות אבל הנאה לא חייבת להיות רק פול גז בקו ישר.

א.במקרה זה פותח השירשור לא התעצבן בגלל טיפשותם לחינם,הוא התעצבן ובצדק, וזה עלה לו בהרבה כסף זמן טירחה טירטורים עוגמת נפש לכן יש לו סיבה טובה.

ב.לגבי תחושת הנהיגה ברכב רק חוויתי את דעתי מנסיון נהיגה קצר ולגבי אמינות עלויות טיפולים\אחזקה \טיב שירות של היבואן מסיפורי חברי הפורום בעלי הרכבים הנ"ל.

ג.לא אמרתי שרכבים אלו לא טובים(מבחינת הנאה מנהיגה טכנולוגיה ונוחות),פשוט מניסיון של חברי הפורום בעלי רכבים אלה המפרסמים את קורותיהם עם הרכבים,ומנסיון קרוב יותר של חבר שהיתה לו סקודה אוקטביה (עם אין סוף בעיות עם חיישנים ,חשמל,מחשב) הרכבים הללו הרבה פחות אמינים מרכבים יפנים\קוריאנים ועלות הטיפול והחלפים גבוהה הרבה יותר(מחשב,גיר DSG7) לכך מתווסף השירות ה"מצוין הזול והמקצועי" של היבואן בתקופת האחריות הקצרה להפליא.

שורה תחתונה-שכל אחד יעשה מה שטוב לו.

לדעתי עדיף להתרחק עקב הסיבות שציינתי מעלה,יש הרבה אלטרנטיבות מוצלחות הרבה יותר כמיכלול.

• תוכן חדש...