Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5045 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

אני מעוניין להחליף פולו 2003 במכונית חדשה. כמובן טרייד-אין לא ממש משתלם אז אני אמכור קודם.

מוסכניק כמעט בשנאה אמר לא להתקרב לVW ודומים לה (איביזה) והמליץ על אוטו יפני.

שיקולים: ביטוח זול, שמירת מחיר, אמינות יותר טובה מפולו מבחינת תקלות.

בYARIS יש TOYOTA TOUCH - נראה לי מגניב. בשאר רכבים לא ראיתי משהו מגניב (איביזה לא ממש הסתכלתי בגלל שזה VW).

נראה לי שחלוקה היא YARIS/MAZDA2 VS C3/IBIZA ואז להחליט איזה אוטו.

תמליצו בבקשה משהו שהיתם קונים ולמה.

פורסם

מאזדה 2 היא מכונית מיושנת, בזבזנית בדלק וכחדשה היא קנייה לא מוצלחת למדי. טויוטה יאריס החדשה, לעומתה, היא מכונית חסכונית, מודרנית וקנייה לא רעה בכלל למי שמחפש מכונית סופר-מיני קטנה שמיועדת בעיקר לשימוש עירוני.

שים לב שסיטרואן C3 היא הזולה ביותר בחבורה, עולה כ-90 אלף ש"ח שהם כ-10 אלף ש"ח פחות מהמתחרות שציינת. גם אם יהיו לך כמה בעיות אמינות איתה לאורך השנים, גם אם הבעיות האלו לא יתרחשו במהלך שלוש השנים בהם יש לך אחריות והיצרן משלם על תיקון התקלה, נראה לך שהבעיות האלו יעלו יותר מ-10 אלף ש"ח?

אחרונה חביבה סיאט איביזה. כל הדגמים החדשים (למעט דגם אחד, הזול ביותר) מגיעים עם מנוע 1.2TSI וגיר DSG. תריץ חיפוש בפורום על המילים האלו כדי להבין מה הקשר שלהם לאמינות. באופן כללי, אם אתה הולך לכיוון האיביזה, אז לדעתי רק גרסאות ה-FR המאובזרות שוות הסתכלות. כל השאר פשוט מעליבות מבחינת האבזור ואיכות החומרים בתא הנוסעים.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

בשביל השקט הנפשי, הייתי מעדיף את היאריס גם אם תעלה לי עכשיו עוד 10K ובמיוחד, אם פותח השרשור ירצה להחזיק ברכב מעבר ל-3 שנים,אם במהלך יום אחד חלילה ישבוק הגיר בסיטרואן הזו זה יכאב לכיס מאוד.

כאשר קונים רכב חדש,אפשר בגדול להחזיקו 5-6 שנים לפחות בשקט ויש כאלו שגם מחזיקים 8 שנים ואז מוכרים.(לא לכולם יש כסף לקנות כל 3 שנים רכב חדש).

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

לא ממש פירטת צרכים מלבד אמינות שממנה אתה חושש.

אני ממליץ לך לבדוק את קיה ריו שמגיעה מאוד מאובזרת ונראית לא רע בכלל וגם את יונדאי I20 המחודשת שאמנם נופלת מהריו באבזור אבל עדיין לא מציעה חלונות אחוריים ידניים כמו ביאריס.

בהצלחה.

פורסם

מזדה 2 נחשבת לרכב יחסית שקט בקטגורייה ואני יכול להעיד שזה נכון. מנוע במזדה 2 שקט, מקור הרעש העיקרי זה רעש של הגלגלים וגם הוא נסבל.

סאלון של מזדה 2 מיושן, דשבורד קשיח כמו כל שאר הפלסטיקים, בד על הכיסאות סמרטוט זול, איבזור דל בדגם הבסיסי (אין אפילו מחשב דרך), אבל תנוחת ישיבה טובה ושדה ראייה טוב גם הוא.

לא יודע איך בדגם המאובזר עם בקרת אקלים, אבל בדגם הפשוט מזגן חלש שבקושי מוציא אויר קריר ולא מתמודד עם האקלים שלנו בימים החמים. עדיין מזגן הזה יותר טוב מכלום, אבל כאשר יש יותר מנוסע אחד ברכב למזגן קשה עוד יותר ומאורר צריך להפעיל על 3-4.

הדגם הפשוט כולל רק שתי כריות אויר.

לחיוב אני יכול לציין את המנוע השקט בעל פעולה חלקה, 1.5 נותן למזדה 2 זריזות יותר מרוב משפחטומטים, אחיזת כביש טובה והיגוי חד (הגה חשמלי קצת מקלקל את החוייה, אם כי הוא פחות גרוע מזה של הפסאט שהייתה לי). יחסית לטכנולוגיות של תזמון משתנה ו15 שסתומים מנוע מוציא הספק קטן מאוד של 103 סוסים, הייתי מצפה למינימום 115, המנוע לא כל כך גמיש אבל סוחב טוב על סל"ד ביניים מסביב למומנט המקסימלי שלו.

גיר 4 הילוכים "מצטיין" בהעברות הילוכים לא חלקות, התנהגות לא חכמה ושליטה בגיר גם "מיוחדת", מצבי ידית LSD ויש כפתור HOLD שנועל הילוך שלישי - הרבה יותר גרוע מניתוק OD ברכבים אחרים.

בדגם הקודם כיול מתלים היה קשיח יותר והרכב ספר כל אבן על הכביש, בדגם החדש אחרי מתיחת פנים כיול מתלים רך יותר ונסיעה חלקה יותר - באמת קפיצת מדרגה לאומת הדגם שלפני מתיחת פנים.

צריכת הדלק של מזדה 2 לא וטובה, אפשר להגיע ל1 ל12 בנסיעה רגועה שזה המון לרכב קטן בעל משקל פחות מטונה.

זה רכב היחיד שנהגתי בו מקטגוריה הזאת, אולי רכבים אחרים הרבה יותר גרועים - אני לא יודע, אבל יחסית לרכבים שיש לי ניסיון איתם מזדה2 נפילה כימעט בכל פרמטר אפשרי, כולל צריכת דלק. אני יכול לציין לטובה בעיקר היגוי, אחיזת כביש ומנוע טוב.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

חברים - תודה על התגובות. לפי תשובותכם יש לי רק אופציה של יאריס יחסית טובה. אלך לראות... מה שראיתי באתר שלה - מחשב דרך עם צבעים חמים (אורנג-צהוב-כהה)...

תגידו מילה גם על יאריס...

(אגב...פרסמתי הודעה ביד שניה על מחירת הפולו- באותו רגע התקשרו איזה 5 סוחרים ואחד ישר הגיע... עם הצעות מצחיקות....טוב שקראתי בפורום אחרת באמת ישר היתי מוריד 5 אלף מהמחירון)

פורסם

היאריס חדשה בשוק ולא נראה לי שעדיין יש דעה מגובשת אבל חשוב לציין שאיכות הגימור של תא הנוסעים לא מלהיבה וממה שקראתי, ההגה קל מדי ולא מתקשה במהירויות גבוהות, מה שנחמד בתוך העיר לאו דווקא נותן בטחון מחוצה לה. יתרונות של היאריס הן שוק שסביר להניח שיהיה טוב, גיר רציף ולא רובוטי כמו בדור הקודם ומימדים יחסית צנועים ( יתרון למי שצריך רכב קטן לעיר).

לגבי הסיטרואן, מרגיש הרבה יותר אוטו, מנוע חזק יותר (פרי שיתוף פעולה עם BMW) ובידוד רעשים משביע רצון, אבל גיר מישון ומסרס (על אף שהוא טיפטרוניק וזה עוזר לפעמים, וכמו כן הוא נחשב אמין יותר היום מבעבר, כך הסבירו לי פעם לפחות).

אני באופן אישי אוהב יותר את העיצוב של ה c3 אבל זה ענין של טעם.

פורסם
שלום רב,

אני מעוניין להחליף פולו 2003 במכונית חדשה. כמובן טרייד-אין לא ממש משתלם אז אני אמכור קודם.

מוסכניק כמעט בשנאה אמר לא להתקרב לVW ודומים לה (איביזה) והמליץ על אוטו יפני.

שיקולים: ביטוח זול, שמירת מחיר, אמינות יותר טובה מפולו מבחינת תקלות.

בYARIS יש TOYOTA TOUCH - נראה לי מגניב. בשאר רכבים לא ראיתי משהו מגניב (איביזה לא ממש הסתכלתי בגלל שזה VW).

נראה לי שחלוקה היא YARIS/MAZDA2 VS C3/IBIZA ואז להחליט איזה אוטו.

תמליצו בבקשה משהו שהיתם קונים ולמה.

בשימוש יומיומי עם C3 2011 אמנם דיזל אבל אמינה וחסכונית בצורה יוצאת דופן.

120000 ק"מ כבר מטיפול לטיפול.

נוחה ושימושית מאד,במיוחד הפיקאסו שברשותי.

VOLVO 740 2.0 1988 since 2002

CITROEN C-3 PICASO-2011 since 2011

CHEVROLET CAVALIER 2.2 1996 SINCE 2013

SKODA FABIA SPORT 2011 SINCE 2013

פורסם
תודה על התגובות...

אני אראה את C3 ואת יאריס... ואז כבר אחליט סופית, למרות שיאריס נראת לי אופציה טובה יותר - היא גם הרבה יותר זולה מC3.

...

הרבה יותר זולה? לא ממש. הגירסה הבסיסית עולה 100K (עד לא מזמן נמכרה במבצע כלשהו ב 88K) והמאובזרת יותר 106K. הטויוטה די זהה במחירים.

פורסם
הרבה יותר זולה? לא ממש. הגירסה הבסיסית עולה 100K (עד לא מזמן נמכרה במבצע כלשהו ב 88K) והמאובזרת יותר 106K. הטויוטה די זהה במחירים.

מחירון הבסיסי לא כולל מחשב לפי מה שאני מבין (דרך/מפות) ובטויוטה זה כלול...

http://citroen.co.il/_Uploads/content/PriceList/c3.jpg

פורסם

אני לא רואה שום דבר יוצא דופן בסיטרואן שמצדיק קניה שלה לעומת משהו אחר. לפי הדרישות שלך נראה שהיאריס והריו באמת מתאימות.

יש מבחן של היאריס במגאזין באתר אם אתה רוצה עוד פרטים.

emotion of motion

• תוכן חדש...