Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3689 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הבנתי את הלך הרוחות , והפנמתי.

מתחייב בזאת לא להעלות תמונות לפורום מכל אירוע או תצוגה (פרט לשרשור "חמישי חופשי--מסע בעקבות רכבי אספנות" שבו התחייבנו מראש לפרטיות).

אין לי כוונה להלחם במחלת הרדיפה , ומאידך, אין לי זמן מיותר להתעסק בקטנוניות מחיקת / השארת המספרים.

מי שמעלה תמונות יודע בדיוק כמה זמן זה גוזל , ועוד לשבת ולהתעסק במחיקת מספרים.

אני חושב שנכון יותר היה שמי שיש לו חשש כלשהו ישאיר את רכבו בבית (ואני סבור שזה המיעוט במיעוטו).

אני תקווה באמת שיהיה מי שיסכים להמשיך להעלות תמונות , כדי שיהיה לפחות תיעוד כלשהו.

צביקה מרגלית

• תגובות 80
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

מתחייב בזאת לא להעלות תמונות לפורום מכל אירוע או תצוגה (פרט לשרשור "חמישי חופשי--מסע בעקבות רכבי אספנות" שבו התחייבנו מראש לפרטיות).

אין לי כוונה להלחם במחלת הרדיפה , ומאידך, אין לי זמן מיותר להתעסק בקטנוניות מחיקת / השארת המספרים.

אני חושב שנכון יותר היה שמי שיש לו חשש כלשהו ישאיר את רכבו בבית (ואני סבור שזה המיעוט במיעוטו).

אני תקווה באמת שיהיה מי שיסכים להמשיך להעלות תמונות , כדי שיהיה לפחות תיעוד כלשהו.

צביקה ידידי,

גם עכשיו לצערי אני מסכים עם מה שכתבת,

כל מילה שלך בסלע !

עדי גולדנברג 13399

פורסם

יש פתרון,מעכשיו מצלמים רכבי אספנות רק מהצד.

עליך לטפח מוזרויותך מגיל צעיר,כדי שלכשתזדקן לא יחשבו שעף לך בורג.

פורסם

אתה שוכח שבמקרה שתארתי כאן, כמו שאמרתי- אם הייתה רק לוחית רישוי לא הייתי מעלה את הנושא לדיון.

בנוסף על כך, התמונה תויגה ב Geotag ע"ג מפה, כלומר כל מי שרואה את התמונה יכול לראות על מפה מדויקת כתבות ונ"צ של הרכב.

אם הייתי מפרסם את כתובת החניה שלך, היית נשאר רגוע?:roll:

פרויקט חדש, מאור יוצא להתחרות - עקבו כאן

Toyota MR2, 1985 - Sold | Renault-Sport Clio RS (203), 2011 - Black – Sold | Subaru Impreza STI, 2003 -Java Black- Sold

Alfa-Romeo Mito QV, 2011 - Tornado blue - Sold |BMW E30 Coupe, 1989 - Alpine white - Sold

פורסם

+1 כל מילה בסלע

צביקה.ש

חבר מועדון ה-5

fiat 127 900 L 1979

\fiat qubo 1.4 2013

פורסם

בתור מנהל בפורום אני מקבל מידי פעם פניות ממשתמשים שמבקשים שאמחק תמונות משרשור שלא הם פתחו, או בכלל היו מודעים לו, ובמקרה הגיעו אליו וראו בו את מכוניתם עם לוחית זיהוי גלויה, או אפילו בשרשור תצפיות על רכבים עזובים.

אני כמובן מכבד רצונם ומסיר התמונה אחרי שמברר שזהו רכבם.

לי אישית אין בעיה שיעלו תמונות של רכבי עם לוחית גלויה, אבל אני יכול להבין שלאחרים זה מפריע,

כמו כן הזכרתי את המקור של טשטוש הלוחיות - בעבר היינו משתתפים בארועי ג׳ימקאנה (בלי קשר לאספנות) ולא אהבנו שהתמונות הסתובבו ברשת.

אני לא מבין את הקושי בלטשטש את הלוחית כדי לכבד את רצונם של אלו שזה מפריע להם.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

אחרי השירשור הזה, ניראה לי שאני לא אתאמץ לצלם תמונות ממפגשים וכו'

כי אם צריך להתעסק עם התמונות במחיקת מספרי רישוי, דבר שגוזל זמן רב, כל הכיף והחשק הולך ... :cry:

עדי גולדנברג 13399

פורסם

אני מגיעה רבות למפגש האלפות בהרצליה ושם המון פעמים צילמו את אלפא שלי עם המספר. רבות ניסיתי לבקש לא לעשות זאת היום פשוט לפני שאני מגיעה לפתח חניון במפגש בקפה מצדה אני פשוט מורידה את המספרהקדמי ואת האחורי אני נוטה לכסות עם סמרטוט

אין מה לעשות זה המצב עבורי.

לצערי כמוני יש עוד כמה חברים שעושים זאת היום בעידן הסמרטפון לכול תמונה יש כתובת ומיד ניתן לאתר את מיקום התמונה.

חבל פשוט חבל

פורסם

razmel (סורי לא מכיר את השם הפרטי), צביקה, מאור, עדי וכל אחד אחר שהגיב כאן - צודק בחלקו ! , אסביר.

קודם כל, כחובב רכב ואספנות מושבע אני מזדהה עם העובדה והרצון במחיקת מספרי רכב מתוך הזדהות, הבנה וכבוד האדם, יתרה מזו גם שמירה על פרטיותו - הילה לתביעה למשל אם תמונה הועלתה לפומבי עם מספרים גלויים (ולכן לגבי מה שרשם המנהל "רזמל" שהוא מוחק תמונות משרשורים ע"פ בקשות בעלי הרכב - המשך לעשות זאת) - וזה כבר קרה.

מן הצד השני אני מזדהה עם החבר'ה "המציאותיים" שלא מבינים למה בעלי הרכבים מגיעים למפגשים עם רכביהם ואחר כך זועמים על "חשיפת תמונות רכביהם".

בואו נראה, לאנשים "שלא אכפת להם" או אין בעיניהם חשיבות אם תמונת רכבם תפורסם עם או בלי מ.ר - אזי אין בעיה, אבל יש אנשים שכן יש בעבורם חשיבות ולכן יש למחוק את מ.ר של כולם למי שמשנה ולמי שלא - בהמשך אסביר גם למה.

שנית, כצלם במפגשים (סובארוהוליק כתמיד) ומהמפגש האחרון למשל של "שישישרון" (ראו - לחץ כאן) אני גם ככה עורך את כל התמונות בפוטושופ (למשל ע"מ להטביע את זכויות היוצרים שלי - השם\הסמל שלי, לעשות את המסגרת שלי לתמונה וכו') אז אני אתן עוד קצת השקעה ואכבד את רצונם של כולם בעריכת המספרים, ואף אתן יותר מעצמי ע"מ גם לעשות עריכה יפה ומקצועית ככל האפשר ע"מ לתת לתמונה את המראה הטבעי ביותר בכך שעריכת מ.ר לא יראו ולא ימשכו תשומת לב. לכן לדעתי כל הצלמים שמצלמים במפגשים ומעלים תמונות עם מספרי רכב גלויים, לא ערוכים\מחוקים - אגואיסטים, עצלנים, מחוסרי הבנה לעולם האספנות, מפרי זכות הפרט ולא מכבדים את רצון האדם (כן לי לקח יום שלם לערוך את התמונות מהקישור הנ"ל), למה ? כי אם זה היה רק לצרכים אישיים דהיינו, לפיתוח אישי, אלבומים במחשב האישי, אוסף תמונות פרטי וכו' - אז בסדר גמור , תעשה מה שאתה רוצה ואף תשנה לרכבים את הצבע, אבל כאשר זה רק ל"שופוני" - ("תראו איזה צלם אני", "אני תותח") או לפרסום עצמי - וכאשר זה עולה לרשת בצורה פומבית (ולא למשל רק למקבלי גישה שהם בעצם רק בעלי הרכבים) - אז כן דעתי תקפה, וכאמור - פומבי - ללא מספרים, אישי - תעשה "מה שבא לך" .

למה חשוב בעיניי למחוק את מ.ר של הרכב ? - מספיק לאדם שרוצה לדעת היכן הרכב המספר רישוי של אותו הרכב, משם הדרך מאוד קצרה לנחושי הדעה, אין צורך להרחיב.

מן הצד השלישי, אתם (כאמור הצד השני של אותה דעה, אגב שזו משלימה את זו :lol: ) צודקים במאה אחוזים, אדם לא יכול מהצד השני לדרוש\לצפות שלא יצלמו את רכבו כאשר הוא עצמו מגיע למפגשים עם הרכב שלו, זה כמו לשים גנינה ליד החתול ולצפות דלא יאכל אותה, נו באמת ?! וגם אם זה לא במפגש, בכל רגע נתון, בכביש,בחניה,מתחת לבית וכו' עלולים לתפוס אתכם בעדשה או יותר נכון את הרכב, וגם על זה כבר שמעתי בערב שאנשים לא מגיעים למפגשים מסוימים (והמבין יבין, שעל זה כבר הגבתי דאז)כי מפחדים לחשוף את מספרי הרישוי, ראבק - אז אל תסעו ברכב בכלל וזהו, או אולי תצפו שנהגים ועוברי אורח יעצמו עיניים, או תפברקו לוחית רישוי. ודאי שלא צריך להיות אובססיביים, זה ילדותי ומגוחך !

ה-פ-ת-ר-ו-ן וזהו עמק השווה !

המודאגים כי ייעשה "מבצע תרנגול 53" על רכבם אם כי יתפס עם לוחית "חשופה" (הגדה לאובססיביים) או גלויה - אל תתגרו ואל תתלוננו, תכינו בבית דפוס או הדפיסו אפילו איזו לוחית שתתחבר מעל ללוחית במפגשים (לא לשכוח להוריד בעת נסיעה מהמפגש או למפגש :lol: ) עם דגם הרכב או כל דבר אחר שתרצו (רק לא משהו כמו - "לא לצלם") ואל תצפו שכל מי שיצלם את הרכב ימחק וישב שעות על עריכת התמונות - ראיתם זה לא עובד על כולם.

הצלמים המכובדים (לא בציניות! - זו באמת עבודת קודש - תודה! :roll: ), אל תתגרו באנשים ופשוט מחקו בפוטושופ את המספרי רישוי - זה כבר קל אם גם ככה אתה עורך את התמונה, אז תן עוד חצי דק' לתמונה.

על כן, לדעתי הפתרון הנ"ל או חלק ממנו אמור להיכנס לחוקי הפורום ע"מ לישר קו וההדורים עם ובין כלל משתתפי או לא משתתפי (מהסיבה הזו) המפגשים אחת ולתמיד.

פורסם
razmel (סורי לא מכיר את השם הפרטי), צביקה, מאור, עדי וכל אחד אחר שהגיב כאן - צודק בחלקו ! , אסביר.

ה-פ-ת-ר-ו-ן וזהו עמק השווה !

המודאגים כי ייעשה "מבצע תרנגול 53" על רכבם אם כי יתפס עם לוחית "חשופה" (הגדה לאובססיביים) או גלויה - אל תתגרו ואל תתלוננו, תכינו בבית דפוס או הדפיסו אפילו איזו לוחית שתתחבר מעל ללוחית במפגשים (לא לשכוח להוריד בעת נסיעה מהמפגש או למפגש :lol: ) עם דגם הרכב או כל דבר אחר שתרצו (רק לא משהו כמו - "לא לצלם") ואל תצפו שכל מי שיצלם את הרכב ימחק וישב שעות על עריכת התמונות - ראיתם זה לא עובד על כולם.

.

פיתרון פשוט וזול.

יש המון ספקים בעולם שמשווקים כיסויים דקורטיבים כאלה.

אל תשכחו שאי אפשר למנוע מאלפי מבקרים לצלם ואחר כך להפיץ בעיתון בית הספר או בפורום מקומי.

לכן מי שלא רוצה לחשוף את הלוחית שיטרח בעצמו ויכסה אותה...

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם

אני נוהג הפוך,

ברגע שמצלמים את הרכבים שלי ללא מספר גלוי או מטושטש,

אני פונה למנהלי הפורום כדי שיסירו את התמונה ,

לא מתאים לי שהרכבים שלי יהיו ללא זיהוי,

בשבילי מספר הרישוי הוא חלק בלתי נפרד מהרכב !

עדי גולדנברג 13399

פורסם

הפתרון שלי, לוחית רישוי עם כיתוב כרצוני, המולבשת על לוחית הרישוי הרגילה.

הצמדתי שתי פחיות מכופפות ללוחית הרישוי החיצונית, בצורת האות כ, אחת בכל צד והן מתלבשות על לוחית הרישוי הרגילה.

אפשר גם עם מגנטים המודבקים על שתי הלוחיות, או סקוטש...העיקר שיהיה שלום בית.:wink:

אלוויס 026.jpg

תורת היחסות, מיוחסת לאלברט איינשטיין. ההסבר, שלי!

לפני שאתה עונה "חרא" לשאלה, מה שלומך, חשוב רגע מה זה "חרא", בשביל בן אדם שסובל מעצירות!

פורסם
הפתרון שלי, לוחית רישוי עם כיתוב כרצוני, המולבשת על לוחית הרישוי הרגילה.

הצמדתי שתי פחיות מכופפות ללוחית הרישוי החיצונית, בצורת האות כ, אחת בכל צד והן מתלבשות על לוחית הרישוי הרגילה.

אפשר גם עם מגנטים המודבקים על שתי הלוחיות, או סקוטש...העיקר שיהיה שלום בית.:wink:

דורון, גם לפתרונות וחוקים יש זכויות יוצרים ! :-)

אסלח ואמחול אם תאמר לנו ותקל אף יותר על הפתרון עד כדי יישום של כל אחד בצורה הבאה - תאמר לנו היכן אתה עשית את הלוחית 8)

את החוק הנ"ל בפורום והפתרון יש לכתוב על שמי :-)

פורסם

האם יש מקרה מתועד אחד, שניתן להוכחה חד משמעית, כי פרסום מספר רישוי של מכונית בפורום הביא לגניבתה? (אני משער שלשלטונות המס יש מספיק דרכים לאתר רכוש של אדם גם בלי צילומים בפורום).

האם זה לא אחד מאותם סיפורי סבתא - ששום כוח שבעולם לא יעקור אותו ממאמיניו - אבל שאין לו שום בסיס, וגם לא שום טעם, במציאות?

ברזלים מעופפים שעושים בום, רובר חוזר מהמתים:

http://lulisml.wordpress.com/

פורסם
האם יש מקרה מתועד אחד, שניתן להוכחה חד משמעית, כי פרסום מספר רישוי של מכונית בפורום הביא לגניבתה? (אני משער שלשלטונות המס יש מספיק דרכים לאתר רכוש של אדם גם בלי צילומים בפורום).

האם זה לא אחד מאותם סיפורי סבתא - ששום כוח שבעולם לא יעקור אותו ממאמיניו - אבל שאין לו שום בסיס, וגם לא שום טעם, במציאות?

השאלה לא אובייקטיבית לדעתי, אף גנב עוד לא הודה בחקירתו כי חלק מהצייד שלו על הרכב היה קודם גילוי מ.ר בפרסומים של תמונות ברשת של הרכב שלאחריו ידע גם לאיזו כתובת להגיע. כלומר לפעמים אין צורך בדוגמאות והסברים מעמיקים בשביל להסביר שזה עניין מאוד מציאותי ולא בדיוני.

אדם שמארגן "עקיצה" של רכב עוקב אחריו, ללא ספק שלאדם הנכון (ולא חסרים כאלו, חלילה לא כולם מתוכם גנבים!) כאמור, שוטר, עובד מערך כיבוי האש, חיילי שח"ם\מג"ב, עובדי מ.רישוי\תחבורה, משטרה צבאית וכו' יכולים לתת לך מידע מפורט על הרכב, זה ההסבר והדוגמא האולטימטיבית ביותר, ולגבי הסטטיסטיקה שעליה שאלת אני מקווה שלא יעשו אותה אף פעם ושלא יצטרכו !

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3689 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...