Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5047 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
יש דגמים של דיהטסו עם המכלולים של יאריס, למשל YRV ורכב הזה הרבה יותר זול מיאריס המקבילה לשנתון.

צא מהסרט. מדובר במנועים שונים:

מהלך בוכנה: בטויוטה 73.5 מ"מ, בדיהטסו 79.7 מ"מ.

קוטר צילינדר: בטויוטה 75 מ"מ, בדיהטסו 72.1 מ"מ.

תזמון שסתומים: בטויוטה תזמון משתנה, בדיהטסו תזמון קבוע.

כוון שסתומים: בטויוטה הידראולי, בדיהטסו מכני.

אין דגמי דיהטסו עם מנועי טויוטה יאריס.

​מועדון סאאב ישראל - ברצף משנת 1983

משתי פעימות ועד לטורבו

[email protected]

פורסם
צא מהסרט. מדובר במנועים שונים:

מהלך בוכנה: בטויוטה 73.5 מ"מ, בדיהטסו 79.7 מ"מ.

קוטר צילינדר: בטויוטה 75 מ"מ, בדיהטסו 72.1 מ"מ.

תזמון שסתומים: בטויוטה תזמון משתנה, בדיהטסו תזמון קבוע.

כוון שסתומים: בטויוטה הידראולי, בדיהטסו מכני.

אין דגמי דיהטסו עם מנועי טויוטה יאריס.

ששששששש אל תפריע, יש כאן כמה אנשים שבטוחים שקנו טויוטה במחיר נמוך.

פורסם

דייהטסו היא 100% בבעלות טויוטה וחולקות מכלולים \ חלקים רבים משותפים.

כקנייה, היאריס לא שווה את המחירון ההזוי שלה. כרכב, טויוטה עשו עבודה מצויינת.

רשמו כאן משהו אחד נכון ומדוייק: קונה יקר מוכר יקר. מהבחינה הזו אי אפשר ליפול, אלא אם הרכב מוזנח במיוחד או בעל תכונות אחרות שמרחיקות קונים כמו קילומטראז' או תאונה.

יאריס עד 2006 היא בהחלט אחת הסופר-מיני מהחסכוניות שיש ו 1:17 זה מספר קביל וריאלי אך רק אם הרכב ננהג בעדינות עם רוב לכביש בין-עירוני.

האמינות שלה פנטסטית ולמעט בלאי רגיל אין לה מחלות מיוחדות או טיפולים יקרים בצורה יוצאת דופן. המכניקה הבסיסית מאפשרת לטפל בה כמעט בכל מוסך. בצד החסרון תמחור החלפים המקוריים של יוניון מוטורס גבוה למדי וטיפולים במוסך מורשה מייקרים את האחזקה, במיוחד אל מול רכבים מתחרים כגון יונדאי גטס או פיאט פונטו ספייס שעלויות החלפים שלהם נמוכות משמעותית.

בתקציב נמוך של עד 30,000 היאריס היא קנייה כדאית לדעתי, בעיקר בגלל שרוב מתחרותיה בשוק יהיו במצב תחזוקתי מחפיר.

ב 40,000 כבר הייתי מחפש רכב אחר, למי שהוא לא מחסידי המותג יש אלטרנטיבות עדיפות.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

איתמר על איזה מנוע מדובר שעושה כזאת צריכה?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

לדעתי 30 אלף שקלים זה כבר קרוב מדי לדייהטסו סיריון שבסך הכל מציעה מאפיינים דומים אבל תהיה צעירה בשנתיים או 3 מיאריס בתקציב הזה.

פורסם

עם ניסיון של 9 שנים עם יאריס, אני מצדיק את מחירה הגבוה יחסית. כפי שציינו קודמיי, האמינות מופלגת (למעט מעידה אחת שעלתה 4,000 ש"ח), אם הרכב טופל לפי הספר במוסכים מורשים. הרכב שבבעלות אמי כבר גמע 215K ק"מ ורק ביום שישי האחרון עבר את הטסט השנתי בחלקות מדהימה, כפי שעושה זאת מיומה הראשון. מרשים מאוד!

צריכת הדלק הממוצעת כ-14 ק"מ/ל'.

שימו לב, למרות המחיר הרשמי הגבוה, קשה עד בלתי אפשרי למכור במחיר קרוב למחירון! פרסמתי את הרכב למכירה לפני כחודש, יומיים לאחר שהרכב עבר טיפול 215K במוסך טויוטה בירושלים, בעלות של 3,000 ש"ח (צלחות ורפידות בילום) ועם טסט ששולם מראש לשנה שלמה, והמחיר המבוקש היה נמוך מהמחירון ב-10%, סתם בשביל הנחמדות. הסרתי את המודעה, לאחר כשבועיים בהם קיבלתי עשרות פניות אך אף לא אחת התקרבה במשהו למחיר הנדרש! ומדובר ברכב שמשמש את אמי כבר 9 שנים, ללא תאונות ושטופל תמיד, אך ורק במוסכי טויוטה!

לסיכום: הרכב בעיניי מצדיק את מחירו הגבוה, אך יימכר במחיר הנמוך בעשרות אחוזים.

פורסם
עם ניסיון של 9 שנים עם יאריס, אני מצדיק את מחירה הגבוה יחסית. כפי שציינו קודמיי, האמינות מופלגת (למעט מעידה אחת שעלתה 4,000 ש"ח), אם הרכב טופל לפי הספר במוסכים מורשים. הרכב שבבעלות אמי כבר גמע 215K ק"מ ורק ביום שישי האחרון עבר את הטסט השנתי בחלקות מדהימה, כפי שעושה זאת מיומה הראשון. מרשים מאוד!

צריכת הדלק הממוצעת כ-14 ק"מ/ל'.

שימו לב, למרות המחיר הרשמי הגבוה, קשה עד בלתי אפשרי למכור במחיר קרוב למחירון! פרסמתי את הרכב למכירה לפני כחודש, יומיים לאחר שהרכב עבר טיפול 215K במוסך טויוטה בירושלים, בעלות של 3,000 ש"ח (צלחות ורפידות בילום) ועם טסט ששולם מראש לשנה שלמה, והמחיר המבוקש היה נמוך מהמחירון ב-10%, סתם בשביל הנחמדות. הסרתי את המודעה, לאחר כשבועיים בהם קיבלתי עשרות פניות אך אף לא אחת התקרבה במשהו למחיר הנדרש! ומדובר ברכב שמשמש את אמי כבר 9 שנים, ללא תאונות ושטופל תמיד, אך ורק במוסכי טויוטה!

לסיכום: הרכב בעיניי מצדיק את מחירו הגבוה, אך יימכר במחיר הנמוך בעשרות אחוזים.

הסיבה שאתה לא מצליח למכור לדעתי בגלל הקילומטראז'.

אנשים מחפשים הרבה יותר נמוך ולא משנה עד כמה הרכב אמין, או מבקשים שתחתוך את המחיר.

פורסם

הסיבה שהוא לא מצליח למכור היא העובדה שאפשר היום לגשת לאוטו סנטר ולקנות סוזוקי אלטו בת שנתיים ב-40K.

אז אני לא יודע כמה הוא מבקש, אבל אם זה לא מקסימום 10K, כל אדם שפוי ייגש פשוט למגרש של אוטו סנטר, ייתן מקדמה של 10K וישלם 500 ש"ח בחודש וייסע ברכב בן שנתיים ולא ברכב בן 10, שצריך "להשקיע בו".

אז נכון, אלטו זה לא יאריס אבל לאף אחד אין רצון לנהוג ברכב בן 10 אם היכולת הכלכלית שלו מאפשרת לו לנסוע במשהו טוב יותר.

פורסם
איתמר על איזה מנוע מדובר שעושה כזאת צריכה?

כולם.

שים לב שהתנתי זאת עם רוב לנסיעה בין-עירונית במהירות החוקית.

כבר 40,000 ק"מ שאני עורך מעקב צמוד ומדוייק על צריכת הדלק ומתוך 69 תדלוקים שביצעתי עד היום - ב 7 מהם צריכת הדלק הייתה למעלה מ 1:17.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אני לא חושב שזה נכון, אנשים שמחפשים יאריס לא יסתכלו בד"כ על כמה נמכר אלטו.

אני כן חושב שיש דיסוננס בין יאריס ל-215K ק"מ.

בד"כ מי שמחפש יאריס מחפש אמינות מוחלטת, ו- 215K ק"מ הוא סמל לחוסר אמינות (לא משנה אם בפועל או רק בתיאוריה), כך שאף אחד לא ישלם את המחיר היקר של היריס,כאשר את הדבר העיקרי שהוא מנסה להשיג בקניה של יאריס הוא לא ישיג(שוב אפילו אם זה רק מבחינה מחשבתית)

פורסם

אני מחזיק פיאט פונטו 2008 ידני ויאריס 2012 חדשה גיר רציף. אחרי כארבעה חודשים עם היאריס אני יכול להגיד בביטחון: צריכת דלק על המחשב 6.1 ליטר למאה (16.39 קמ"ל). מושב נהג נוח מאוד לעומת הפיאט, (המושב בפיאט סיוט עבורי). בקשר להנאה בנהיגה, אני נהנה יותר מהפיאט למרות המנוע החלש. לפיאט הגה טוב יותר והתנהגות כביש עדיפה. האיבזור ואופציות בגיר בטויוטה אדירים. מסך מגע,מצלמת רוורס, בלוטות, שליטה מלאה מההגה ברדיו ובטלפון.מזגן מקפיא. תא המיטען בפיאט הרבה יותר טוב משל זה בטויוטה. רכב מעולה לנשים ולמי שאוהב נוחיות ולא ביצועים.

מה אתם רוצים מהברקסים האומללים ??

פורסם

לפי דעתי : המחיר הגבוהה שלו הוא נגזרת של האמינות המוחלטת שלו, ושל טויוטה בכלל, הרכב הזה הוא בנוי בצורה מושלמת מבחינת איכות רכיבים\חלקים.

אין תקלות.

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

פורסם

מה שמשלמים ככה מקבלים.

אני אדם שתקלה ברכב וכל מה שקשור בה-לעזוב עבודה ללכת למוסך,

להתייבש בחום לחכות לגרר ,השחיטה במוסך.חוסר המקצועיות של המוסך לעיתים-

כל אלה מוציאים אותי מדעתי.

לכן אני מעדיף מכוניות אמינות גם אם משלמים יותר.

יאריס היא מסוג המכוניות הזה.

יקר בקניה הנאה האחזקה ושקט נפשי.

יותר זול בהרבה ארופאית ברכישה.(206 פונטו קליאו פולו)

אבל אין את השקט הנפשי -וה"סמוך" שיש על האוטו גם בנסיעות לאילת וחזרה.

ביאריס כמו גם בYRV כמו בסוזוקי-יש לי בטחון מלא שהרכב לא יאכזב אותי לעולם!

סוזוקי SX4 2008

דייהטסו סיריון2008

דייהטסו YRV-נמסר לביתי.

פורסם
דייהטסו היא 100% בבעלות טויוטה וחולקות מכלולים \ חלקים רבים משותפים.

הבעלות של טויוטה בדיהטסו עומדת על 51% מזה כעשרים שנה, מה שמעניק לה שליטה מוחלטת.

לא רק מכלולים משותפים. דגמי דיהטסו מבוססים על פלטפורמות של טויוטה, אך אוי לבושה, המכלולים והפלטפורמות עברו "שינמוך" בדרךך לדיהטסו. ראה איך חמשת כוכבי הבטיחות של היאריס הפכו לארבעה בקושי. מהצד התחתון. קרא את הטקסטים של המבחנים ותבין היכן הכשל. כאשר החלו בארגון ENCAP לבדוק מבנה מושב להגנה מצליפת שוט, הבדיקה הראשונה כללה שבעה מושבים. המושב של הדיהטסו טריוס הנוכחי זכה לציון : "0" (אפס).

יש כאן מדיניות ברורה. טויוטה לא רוצים תחרות ישירה מבית למכוניות שלהם, ולכן דיהטסו לא מתחרה בשום מקום עם דגמי טויוטה. גם סך המכירות שונ הבסדרי גודל. רק במדינת הכל עקום, היתה הצלחה החורגת מהסביר לבן חורג.

לא בכדי דיהטסו לא קיים יותר במדינות המערב. העלות להתקדם לרמה של תקני הזיהום, הבטיחות והנוחות המחויבים כיום באירופה הפכה למעמסה כבדה מדי.

לאיש המתקרא מועדון סאבב-קרא את הכתבה ותבין-

מנוע הYRV והסיריון הוא תזמון שסתומים משתנה בדיוק כמו היאריס.

ביאריס כמו גם בYRV כמו בסוזוקי-יש לי בטחון מלא שהרכב לא יאכזב אותי לעולם!

ראשית, אל תשבש את שם המשתמש שלי. סאאב עם שתי אותיות "א" ולא שתי אותיות "ב" !

שנית, בתקום "לאיש המתקרא", שמי המלא אינו חסוי, ולהבדיל ממך הוא מופיע בחתימה שלי.

גם אלי שאולי רשאי לטעות, ועדיין כאשר הבלוק וגל הארכובה שונים, תעשה איזה תמרון שאתה רוצה וזה לא יהיה אותו מנוע. אז נסכם שאפשר לצאת מהסרט.

9.5 ק"מ לליטר הצליח להוציא מהסיריון ? זה בדיוק הממוצע שלי בקיץ עם מזגן בסאאב 900 שלי עם הספק ומומנט גבוהים ביותר מ- 50%.

הסוזוקי שלך הוא למעשה...פיאט סדיצ'י. מדובר בשיתוף פעולה שפיאט הובילו, והייצור מבוצע במפעל משותף בהונגריה.

עכשיו נחזור לנושא בגינו השרשור נפתח. לטעמי מחיר גבוה למכונית יד שניה "רגילה" אינו מוצדק בשום מצב. עדיף לרכוש את המכונית המודרנית ביותר באותה קבוצת מחיר, וכאן יש יתרון עצום לתוצרת אירופה. באותו מחיר, מקבלים לרוב מכונית מדור צעיר יותר, המציגה עדיפות בבטיחות, צמצום זיהום אוויר ונוחות.

שבת שלום,

אורן

​מועדון סאאב ישראל - ברצף משנת 1983

משתי פעימות ועד לטורבו

[email protected]

• תוכן חדש...