Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7961 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום.

ראשית אציין שבצעתי חיפוש ולא מצאתי דיון/ים שענה על השאלות שלי.

א) במידה ואני קונה רכב, האם הבעלות יכולה להיות על שמי למרות שאני מתחת לגיל 18?

ב) במידה והרכב הוא רכב מיושן, אשר נוסע מדי יום ויש לו רישיונות מלאים ותקינים ואני מעוניין להשמיש אותו (יישור קו וכיו"ב) אך לא בתקופה הקרובה. האופציה הכי הגיונית וחסכונית שנראית לי היא הפקדת רישיונות במשרד הרישוי.

אך לא ידוע לי במידה ואני מפקיד את רישיון הרכב - האם הרכב עדיין אמור לגשת לטסט חצי שנתי בזמן הפקדת רישיונותיו? האם אני אאלץ לשלם ביטוח (ביטוח חובה) למרות שהרכב איננו זז ממקומו?

או בקצרה: האם בתקופה שהרכב מושבת אני אמור להמשיך ולהעביר

ג) האם בתום תקופת הפקדת הרישיונות (תקופה שנעה בין חצי שנה לשנה) אני אאלץ לשלם על כל מיני אגרות למינהן ולשלם על טסטים שלא נעשו בזמן שהרכב לא היה על הכביש?

ד) האם בתום תקופת ההשבתה הרכב יצטרך לעבור בדיקת מעבדה?

ואחרונה חביבה: מהי עלות הפקדת רישיון רכב? האם ישנה עלות לפדיונו מחדש?

תודה מראש לעונים.

* מנהלים - אם תחליטו שהדיון אינו שייך, נא העבירו אותו לפורום המתאים. אך בבקשה אל תמחקו אותו, זה שאלות שאני אשמח לקבל עליהן תשובה. תודה.

פורסם

שלום.

אני ינסה לעזור אבל לא הכול אני יודע בחורי הטוב.

א. רק מעל 18.

ב. מצטער אני לא יודע מה לומר אני בטוח שאנשים שונים יכולו לענות לך על זה.

ג. ממה שאני יודע במידה ואתה מפקיד רשיון רכב אתה לא צריך לשלם מתי שאתה משחרר את הרישון על כל התקופה שעברה. רק על האחרון.

ד. מצטער אני לא יודע מה לומר אני בטוח שאנשים שונים יכולו לענות לך על זה.

ה. מצטער אני לא יודע מה לומר אני בטוח שאנשים שונים יכולו לענות לך על זה.

שמח לעזור במה שאינ יכול כמובן

ברק .ג.

המשך יום נעים!

פורסם

רק מעל 18 - טעות.

מגיל 16.5 שבידך תעודת זהות אתה ניגש למשרד הרישוי ומעביר בעלות. (לא בדואר.)

ברגע שהפקדתה את הרישונות - לא תחויב לשלם אגרת טסט עבור כל שנה שתחלוף שהרכב ללא רישוי בתוקף.

פורסם
רק מעל 18 - טעות.

מגיל 16.5 שבידך תעודת זהות אתה ניגש למשרד הרישוי ומעביר בעלות. (לא בדואר.)

ברגע שהפקדתה את הרישונות - לא תחויב לשלם אגרת טסט עבור כל שנה שתחלוף שהרכב ללא רישוי בתוקף.

נשמע לי קצת מוזר. :?

בגיל 16.5,כשאסור עדיין להוציא רשיון נהיגה כבר מותר להיות בעלים של רכב?

.All Imprezas are equal,some are more equal then others

פורסם

אני חושב שהגיל הזה הותאם גם לבעלי קטנוע 50 סמ"ק.

אשמח אם מישהו ינסה לענות על כל השאלות בתגובה אחת. תודה ותודה למי שענה עד כה.

פורסם

עד גיל 18 צריך את חתימת אחת ההורים כדי להעביר בעלות במשרד הרישוי ולא כפי שמקובל אצל הבוגרים - בדואר.

מי כמוני צריך לדעת את זה. אם אבא שלי לא היה שוכח את התעודת הזהות שלו, הייתי היום הבעלים המאושר של פיאט אונו אדומה עם לא מעט מכות פח ורשרושים מהמנוע:drinking:

לגבי האם זה יהיה על שמך, אני מניח שכן (לא זוכר במדויק איך זה אצלי אבל אני כמעט בטוח שהאוטו על שמי, אבל אני מניח שאבא שלי יוכל למכור את הרכב כשירצה אם אני עוד לא בן שמונה עשרה).

מקווה שעזרתי, יוסי.

I should win a fucking AWARD for being me

פורסם

בעלים של רכב אפשר להיותר מגיל 0

עד שאתה בן 16 ויכול להוציא ת.ז. לצורך העברת בעלות מספיקה ת.ז. של ההורים.

זאת מנסיון.

(היה רכב על שמי כבר שהייתי בן 14...)

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

מספר תיקונים:

מגיל 16 שבידך תעודת זהות , ניתן לגשת ללא ההורים , וללא אישורים , וגם ללא ידיעתם. והם גם לא יכולים למכור את הרכב, הרכב בבעלות פרטית שלך, ואיש מלבדך בגילאים הללו אינו יכול למכור את הרכב או להעביר בעלות.

ההורים , עם זאת יכולים למכור בכפיייה את הרכב במידה ואתה מתחת לגיל 16.

אני עצמי בגיל 16.5, כבר קניתי את הקסארה מאבי ושילמתי במזומן, שבידי יפוי כוח נוטריוני מבעל זכות הרכב הציבורי על הרכב (בעל המספר והמדליה) ניגשתי למשרד הרישוי חולון, עשיתי את כל הטרנספורמציה ממונית לפרטי, חתמתי על מסמכים הורדתי את המספר מהמונית והעברתי את הרכב על שמי. עריכה: אה וגם קיבלתי קבלה ועשיתי איתה קבלת שבת.(סתם.. זרקתי אותה בארנק איפושהו.)

פורסם

מנסיון

הרכב הראשון שלי היה בגיל 17 ושבועיים. מה שאומר שאפשר מתחת ל 18

ואני שמעתי שמועות, אבל רק שמועות, על תינוק שזכה בפיס ברכב והרכב נרשם על שמו.?!?! :-P

ואין לך מה לשלם ביטוח חובה אם הרכב סתם עומד ולא נוסע. כי איזה נזק לעצמך תגרום בתוך האוטו כשהרכב עומד ?

פורסם

מי שאמר שלא צריך אישור מההורים טעה ובגדול !!

מתחת לגיל 18 חייב שהורה אחד יהיה לידו, עם תעודת זהות (רשיון רכב ותעודות אחרות לא מספיקות).

ועם הספח שמראה שהוא ההורה החוקי של הקטין!

תאמינו לי אני יודע אם לא היה כך, הייתי היום בעל פיאט אונו אדומה כמו שאמרתי מקודם.

I should win a fucking AWARD for being me

פורסם

א) במידה ואני קונה רכב, האם הבעלות יכולה להיות על שמי למרות שאני מתחת לגיל 18?

ב) במידה והרכב הוא רכב מיושן, אשר נוסע מדי יום ויש לו רישיונות מלאים ותקינים ואני מעוניין להשמיש אותו (יישור קו וכיו"ב) אך לא בתקופה הקרובה. האופציה הכי הגיונית וחסכונית שנראית לי היא הפקדת רישיונות במשרד הרישוי.

אך לא ידוע לי במידה ואני מפקיד את רישיון הרכב - האם הרכב עדיין אמור לגשת לטסט חצי שנתי בזמן הפקדת רישיונותיו? האם אני אאלץ לשלם ביטוח (ביטוח חובה) למרות שהרכב איננו זז ממקומו?

או בקצרה: האם בתקופה שהרכב מושבת אני אמור להמשיך ולהעביר

ג) האם בתום תקופת הפקדת הרישיונות (תקופה שנעה בין חצי שנה לשנה) אני אאלץ לשלם על כל מיני אגרות למינהן ולשלם על טסטים שלא נעשו בזמן שהרכב לא היה על הכביש?

ד) האם בתום תקופת ההשבתה הרכב יצטרך לעבור בדיקת מעבדה?

ואחרונה חביבה: מהי עלות הפקדת רישיון רכב? האם ישנה עלות לפדיונו מחדש?

(א)כן, ניתן לרשות רכב על קטין.

(ב)ברגע שהנך מפקיד את הרשיונות, הרכב נכנס להקפאה ואין כל צורך בביצוע מבחן רשוי שנתי(חצי-שנתי למיושן).

אין כל חובה להוציא ת.בטוח חובה לרכב מושבת, אך לא רצוי לקחת סיכון במידה והרכב יעמוד ברשות הרבים, ניתן לתבוע את בעל הרכב גם במקרה של רכב חונה/עומד.

(ג)לא, תשלם אך ורק את האגרה לחצי שנה כאשר הנך משמישו.

(ד)באם תחלופנה שנה והרכב ללא טסט, הרכב יצטרך לעבור בד' מעבדה מוסמכת.

(ה)ללא תשלום בשני המקרים.

עמית

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

(ב)ברגע שהנך מפקיד את הרשיונות, הרכב נכנס להקפאה ואין כל צורך בביצוע מבחן רשוי שנתי(חצי-שנתי למיושן).

אין כל חובה להוציא ת.בטוח חובה לרכב מושבת, אך לא רצוי לקחת סיכון במידה והרכב יעמוד ברשות הרבים, ניתן לתבוע את בעל הרכב גם במקרה של רכב חונה/עומד.

עמית

עמית, תודה על התשובה המפורטת!

סעיף ב' לא כ"כ ברור לי בסופו. "ברשות הרבים" משמעותו שיש לי עוד "שותפים" לרכב?

במידה ואין לי, אז אין צורך להוציא ת.ביטוח?

פורסם

ברשות הרבים הכוונה במקום ציבורי, לדוגמא ברחוב. נגיד אם תעמיד את הרכב ברחוב ללא ביטוח ומישהו יתנגש בו ויחליט שהתאונה באשמתך ויתבע אותך.

פורסם

ידידי היקר, אתה טועה ובגדול

אני העברתי בעלות על שמי+ נכנסתי לעשרות תחנות במשרד הרישוי ורישומים

ללא הורים, וללא ת"ז של הורים.

מרוב שהיא ראתה שם אנשים גדולים (20-40) שכולם רבים ונדחפים היא אומרת לי " איזה חמוד אתה בן כמה" יוו אתה קטן חחחח הסתכלה בת"ז

היתי הכי קטן שם נראה לי.

פורסם

חוק עזר עירוני קובע שרכב שעומד בחניה ציבורים, הווי אומר - אינה רשומה בטאבו של מישהו - חייב להיות עם טסטס בתוקף, אני אישית מכרתי רכב לא מזמן מהסיבה הזו.

בקשר לביטוח - כן, וכבר היום מקרים מעולם.

עם מנוף אי אפשר לסרוג סוודר { C }

• תוכן חדש...