Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4391 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נכון,אולי בחמשת הרכבים הקודמים שלך לא קרה כלום והכיסוי ישב מעולה אך אם רוב האנשים אומרים לך שזה לא בטיחותי,אז כנראה שיש דברים בגו.אני מתפלל ומציע לך לעשות אותו הדבר(או בכל זאת להקשיב ולהוריד את הכיסוי)שכאשר ההגה יחליק לך בפעם הראשונה(והוא יחליק,עניין של זמן) ותווכח שלא טעינו,לא תצטרך לחמוק מילד שקפץ לך לכביש,משום שכפי שידוע לך,מרפי בן יונה,ואם לא ידוע לך,תאמין לי,הוא כזה.

את טעם נרכש,את כמו בירה,כמו סיגריות,כמו קפה.

• תגובות 64
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אבל לא הכל מתחיל ונגמר בהחלקה של הכיסוי על ההגה. הכיסוי גם יכול להחליק על הידיים. הוא יכול להוביל לחוסר דיוק בהיגוי ולבעיות בהיזון החוזר של ההגה כי הוא יוצר "שיכוך" כלשהו לתנועת היד. הוא מעבה את חישוק ההגה וכך גורם בין השאר לפתיחה רחבה יותר של הזרועות, פשיטה גדולה יותר של היד בזמן הטיית הגה ועוד.

אז למה לא לקבל את ההיגוי הטוב ביותר שאפשר?

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
אבל לא הכל מתחיל ונגמר בהחלקה של הכיסוי על ההגה. הכיסוי גם יכול להחליק על הידיים. הוא יכול להוביל לחוסר דיוק בהיגוי ולבעיות בהיזון החוזר של ההגה כי הוא יוצר "שיכוך" כלשהו לתנועת היד. הוא מעבה את חישוק ההגה וכך גורם בין השאר לפתיחה רחבה יותר של הזרועות, פשיטה גדולה יותר של היד בזמן הטיית הגה ועוד.

אז למה לא לקבל את ההיגוי הטוב ביותר שאפשר?

כי זה תלוי מה מצב ההגה כשהוא ערום, האם הוא שלם או פגוע? יכול להיות שזה גם מפריע בעין? ראיתי הגאים שאכולים לברזל בעבר ומעבר לכך, כיסוי בתפירה לא עושה בדיוק אותו דבר?

הרי ברגע שאתה אומר לבן אדם שהוא מטומטם כשהוא לא מקשיב לך, איזה סיבה אתה נותן לו להקשיב? פרנציפ הוא לא יקשיב לך...

תאמר את מה שיש לך לומר בצורה ברורה ועם הסבר הגיוני ואולי זה לא יחלחל עכשיו אבל בעתיד אולי הוא יגיד לך תודה והצלת ילד בן 6 איפה שהוא? בגישה של ניגוח זה בטוח לא יעזור....

פורסם

אני לא יודע מה איתך, אבל אני לא ניגחתי אף אחד. ברור לי שפותח השרשור, כמו רוב הנהגים, הוא לא בעל כוונות רעות - פשוט חסרה לו מודעות שלי ולאחרים יש אותה במקרה ולכן אנו מנסים לחלוק את הידע הזה עמו.

הגה פגום או אכול הוא עניין אחר ויש להימנע מכך על ידי כיסוי ההגה בחניה (גם מגבת עובדת), ניקויו ואם בכל זאת קרה, אז יש להחליף את ההגה עצמו או לתפור כיסוי מיוחד כפשרה בלבד.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

אני עוד לא מבין איך עדיין אין חוק נגד הזבל הזה.

זה לא בטיחותי ממליון סיבות (רובן נאמרו כבר) ולהגיד ש"לי זה לא יקרה" זה הדבר הכי דבילי שאפשר להגיד.

חבל לא להקשיב רק בגלל אגו וחבל לקחת סיכון, אפילו אם הוא ממש קלוש, לתאונה.

פורסם

אני לא אוסיף לחבר׳ה שכבר רשמו על הבטיחות, למרות שעם חלק מהדעות אני לא מסכים.

וכן, כיסוי אמור להתלבש בכח. בהרבה מאוד כח. אני הצלחתי להלביש כיסוי הגה על רכב רק בעזרת חבר, מגודל מאוד, לא פחות ממני. שנינו חבר׳ה 2 מטר מנופחים והצלחנו רק אחרי כמה דקות וכמה טיפות זיעה.

דרך אגב, אני נוהג עם כיסוי הגה תפור על ההגה.

בהצלחה,

סע בזהירות.

פורסם

לפני כשבועיים שמנו לחבר כיסוי עור והיינו צריכים למתוח אותו שנינו בשביל שיעלה.

אני אישית לא אוהב כיסויים אבל לדעתי זו החלטה אישית, העיקר שיהיה איכותי.

פורסם
כנראה שהובנתי לא נכון. הרשו לי להיות מעט בוטה:

לא ביקשתי אישור לשים כיסוי הגה. החלטתי שאני שם. אפשר לקבל זאת כהודעה מוגמרת. כל אשר שאלתי הוא האם זה הגיוני שצריך למתוח ולמתוח אותו?

ואף אחד לא ביקש את האישור שלך בשביל להביע את דעתו על כיסויי ההגה ויתר האביזרים בשקל שאתה מתקין באוטו שלך. הצידוק היחידי להשארת השרשור המטופש שלך הוא בשביל שיוכלו לשטוח את טענותיהם. במקומך הייתי מקשיב.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

לדעתי האישית כיסוי הגה זה דבר נוח ואני לא רואה בו עניין לא בטיחותי (דעתי).

צריך לשים לב ולבדוק שהכיסוי עדיין תקין ולא לשחוק אותו יותר מדי , כמו כל דבר ברכב.

יש אנשים שלא בודקים רפידות ברקס כל כמה זמן ויש כאלה שכן אין מה לעשות משתנה מאדם ואדם ומנהג לנהג.

להזכירכם, למרות כל הכסף שמשקיעים על מתכננים של רכבים וכו' וכו' יש גם צד כלכלי.

עוד מעט אני יראה כאן תגובה של לא לשים גלגל ספייר רגיל אם קיבלתי את זה עם המגבלות.

יש תוספות שאפשר לשים , צריך לדעת איך ואיך לתחזק ולבדוק את זה.

קראתי פה איזה תגובה על מראה פנורמית , המראה הפנורמית מרחיבה לך את השדה ראייה ואם תשים אחת נורמלית זה רק מועיל ואולי הוסיף 150 גרם על המראה הנוכחית. יש את הקפיציות שעלולות לעוף במקרה תאונה ודברים כאלה ויש את המוברגות.

Honda Civic 1997

פורסם

בהחלט גלגל הספיר עם המגבלות, לא מיועד לנסיעה אין סופית של ימים שלמים.

הגלגל שונה בקוטרו וברוחבו מהגלגל המקבילי שלו שנמצא על אותו ציר ( ובכלל משאר הגלגלים ברכב), דבר שלא תורם לבטיחות הנסיעה ויציבות הרכב.

למראה הפנורמית יש הרבה יותר חסרונות מכל יתרון שתוכל למצוא.

אי אפשר להוריד את סך השמש עד הסוף.

הזכוכית ממנה היא עשויה, נחותה. ועלולה להישבר במקרה תאונה.

לא ניתן למנוע סינוור ע"י הטיית כפתור.

וכן, היא עלולה לעוף במקרה של תאונה, למעשה כמו כל חלק שמוספים על הדשבורד, גלאים למינהם וכו' (כך שמי שטוען לסיבה הזאת מעניין אם אצלו הדשבורד נקי מכל מיתקן שהוא).

פורסם

קיבלתי את הטענות לגבי העניין של אי אפשר להוסיף את המגן שמש ואת זה שהזכוכית ירודה אבל אם תשים את המראה המוברגת היא לא תעוף.

היא מרחיבה לך את השדה ראייה ונותנת לך תמונה יותר גדולה.

לגבי הגלגל זה היה דוגמה לחיסכון בעלויות.

אצלי הדשבורד נקי אבל יש גלאי על השמשה ככה ש.... אני לא יתייחס לזה :)

Honda Civic 1997

• חברי המעגל הראשון
פורסם

המראה נותנת תמונה גדולה יותר אבל אתה מאבד את העומק והיכולת לאמוד את המרחק בגלל העיוות שיש בה. המראה המקורית של הרכב היא הכי טובה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
ממליץ לך ולכל המשתמשים בכיסויי הגה לא להשתמש בכיסוי הגה כזה, מהסיבה שלאט לאט, בלי לשים לב, הוא משתחרר ומתרחב, ודווקא כשתצטרך לסובב את ההגה בפתאומיות כדי לא לדרוס איזה ילד שקפץ לכביש, תגלה שהכיסוי משוחרר יותר מידי ואתה מסובב רק אותו במקום את ההגה (ז"א שההגה ממשיך ישר ודרסת את הילד, מקווה שהבנת).

האינסטינקט הראשוני שלך יהיה לחשוב שאני טועה, וש"לך זה לא יקרה" (אני לא מאשים אותך, אתה גבר ישראלי :roll:) אבל שוב, אני ממליץ לך לא להשתמש בכיסוי הגה.

אם אתה בכל זאת רוצה לעטוף את ההגה, ישנם כיסויים שחותכים אותם לפי המידה המדוייקת של ההגה, ומלפפים סביבם חוט עבה, והם כיסויים שלא זזים.

קרא החל מההודעה הזו, מתפתח שם דיון קצרצר מדוע כיסוי הגה זה דבר מסוכן.

מקווה מאוד ששכנעתי ושדברי נפלו על אוזניים קשובות

מוזמן לפגישה עם ההורים שלי, שברכב החדש שלהם הם החליטו שהגה מצופה עור זה לא טוב. טוב יותר יהיה כיסוי בז׳ עם פרחים וחרקים עליו. אם נתעלם רק לרגע קט מהעובדה שזה הכיסוי המכוער ביותר שראיתי, הם לא מוכנים להקשיב גם לטיעון הבטיחותי :|

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם

כדי להקל במעט את התהליך, השאר את כיסוי ההגה ברכב למשך שעה כשאתה חונה בשמש.

הרכיבים הסינטטיים שבו יתרככו מהחום וימתחו מעט בקלות יותר.

בהצלחה.

פורסם

כיסוי להגה אינו בטיחותי!

אפשר להמשיך ולשטוח "דיעות" של "מומחים בעיני עצמם", אבל זה לא ישנה את המציאות. יש עובדות ויש דיעות.

העובדה היא שברגע שבולמים, מופעל יותר עומס (משקל) על הגלגלים הקדמיים, ואז הפניית ההגה קשה יותר.

כיוון שכך, במצב זה הכיסוי יחליק וההגה ימשיך להיות מופנה ישר. עד כאן העובדות, וזה מה שיקרה במציאות.

מראה פנורמית אינה בטיחותית!

היא אינה מגדילה את שטח הראייה מכיוון שהיא לא יכולה לעשות זאת, ה"שטחים המתים" אינם בחפיפה בין המראות אם כי בחלק שבין הזוית הקיצונית של המראה,

לבין מה שנכנס בתוך 180-190 המעלות של הראייה המרחבית של הנהג - לכן לעזור, היא לא עוזרת.

מה כן צריך לעשות? ללמוד איך מכוונים מראות נכון, בקורס בסיסי של נהיגה מתקדמת.

מה המראה הפנורמית עושה? בעיקר מתנפצת בזמן תאונה, כיוון שהיא עשויה מזכוכית סינית זולה ללא תקני בטיחות כלשהם,

זאת להבדיל מן המראה המקורית שעשויה מזכוכית כפולה מחוסמת, בדיוק כמו השמשה הקדמית...

כמו כן, אין אפשרות לתפעל את סוככי השמש, למנוע סינוור, ועוד... אבל אלו רק זוטות.

כל אלו הם דברים שנלמדים בקורס נהיגה מתקדמת הבסיסי ביותר, מומלץ בחום.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4391 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...