Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5028 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

בזמן הנסיעה היומית בבוקר לעבודה עם רכב סקודה יטי של ההורים (פחות משנה על הכביש ו 13K) עקפתי אוטובוס, בזמן העקיפה היה קול של "טון" ונדלקו נוריות:

1. EPS

2. נורית עם סימן קריאה (נראה לי משולש עם סימן קריאה)

3. נדלקה נורית עם סימן שדומה לשלט בדרכים שהדרך מתולתלת (כנראה שהסימן אומר שהרכב מטלטל למרות שהרגשתי אותו יציב)

4. הרכב הפסיק להאיץ

5. חניתי בשוליים והרגשתי שהמנוע מקרטע והרכב מיטלטל

6. כיביתי את המזגן ושמתי ניוטרל עדיין המשיך המנוע לקרטע

7. כיביתי את המנוע ועשיתי סיבוב בדיקה סביב הרכב

8. אחרי שתי דקות הדלקתי את הרכב והכל נראה בסדר אבל הרגשתי שהרכב לא מאיץ כמו שצריך (בכל מקרה כנראה התרגשתי או פחדתי כך שלא ניסיתי להאיץ ולא הפעלתי את המזגן)

9. אחרי 10-15 דקות בדרך בין-עירונית הגעתי בשלום לעבודה והרכב חונה בחניון.

מישהו יכול להסביר לי מה קרה? (אני נוסע באותו אופן ואותה דרך כמעט כל יום)

יש לי ידיד ברכב סקודה אחר רוסמרי-משהו כשהיה באילת גם כן בזמן עקיפה קירטע הרכב באופן דומה אבל הוא לא הצליח להתניע וחיקה לגרר.. (לא תפסתי אותו עדיין כדי לבדוק איזה נוריות נדלקו אצלו)

תודה.

פורסם

מערכת בקרת אחיזה נכנסה לפעולה, על פניו נראה שעשית עקיפה "פראית" במקצת.

אם כי מנסיעה בפאביה שהייתה לי, אני יכול להעיד שלפעמים המערכת נכנסת לפעולה גם ככה סתם בזינוק מרמזור.

לא נראה שאתה צריך במיוחד להתרגש מהנושא.

פורסם
מערכת בקרת אחיזה נכנסה לפעולה, על פניו נראה שעשית עקיפה "פראית" במקצת.

אם כי מנסיעה בפאביה שהייתה לי, אני יכול להעיד שלפעמים המערכת נכנסת לפעולה גם ככה סתם בזינוק מרמזור.

לא נראה שאתה צריך במיוחד להתרגש מהנושא.

לרגע גם חשבתי כמוך אבל, אם זאת הסיבה, מדוע הרכב קרטע והייתה ירידה בכח? :?

זה בסדר, יש גם כאלו שמסורים לקורולות שלהם כאילו היו בנות משפחה ולא חתיכות מתכת ופלסטיק כמו מיקסר למשל. הענין הוא שבאלפא משום מה זה גם נראה הגיוני.
:wink:
פורסם

זה חלק משיטת העבודה של בקרת היציבות, כשהיא מזהה שאתה משתולל בצורה שאתה יכול לאבד שליטה, אז היא מרסנת לך את הרכב.

וההרגשה של חוסר סחיבה זה בקרת המשיכה של הרכב.

subaru grand leone 94 ידנית - נמכרה.

chevrolet spark 2014 1.0 manual רכב נוכחי.

פורסם

ובקשר לחוסר ההאצת הרכב לאחר הציפצוף שהיה.

יש ליטי מנגון שנקבע ע"י הנהג שהוא מתריע על מעבר של מהירות מסויימת.

לא ידוע לי על מנגנון שגם מגביל אותך אלקטרוני לאותה מהירות אבל, ייתכן והוא קיים.

-אם אתה לא יודע תשאל, אם אתה יודע תגיד, אם אתה חושב שאתה יודע... עדיף שלא תגיד.

:wink:

כרגע אייקון זמני, מייצר טובים יותר להמשך.

פורסם

לא השתוללתי או עשיתי משהו חריג

עקפתי אוטובוס והמהירות שלי היתה רגילה. ברכב קטן גטס שלפעמים אני משתמש בו כאשר אני עוקף אוטובוס או משאית אני מרגיש את הרכב מטלטל לצדדים "ברוח" וסוחב הצידה ובקושי ממשיך ישר.. יכול להיות שמשהו דומה הפעיל את המנגנון ביטי רק שביטי כמעט לא הרגשתי דבר.

זאתי דרך שאני עושה אותה עם אותו רכב כמעט באופן יומי. הכביש היה ריק חוץ מהואטובוס.

קטע הכביש איפה שהמקרה קרה ממש ישר ונוח (בכלל רוב כביש כ10ק"מ זה הוא ישר וכמעט בלי צמתים ורמזורים)

המוזר הוא אני סגרתי על רכב משלי ועומד לקבל אותו בקרוב מאד כך שזה ממש לא נעים לי להחזיר את היטי עם תקלה בדיוק כאשר אני מקבל רכב משלי..

פורסם

תודה אני אבדוק בספר של הרכב לפני הנסיעה חזרה הביתה בערב

כאשר עצרתי בשוליים כמובן שבדקתי שאין לי פנצ'ר ולא ראיתי סימנים לשום דבר אחר. (אגב כמעט ולא שמתי אפוד זוהר ממש מסוכן שמה בשוליים)

וכאשר הגעתי לחניון העבודה בדקתי עוד פעם.

אחרי שהתנעתי את הרכב נסעתי בלפחות עוד 10 ק"מ לא הרגשתי בעיות בהגה חשמלי או כל בעיה אחרת.

מקודם גם כן לא היתה שום בעיה דומה או אחרת עם הרכב.

פורסם

אם יש לך מנוע 1.2 TSI, מציע לך להציץ בתרד הזה:

http://autosport.co.il/viewtopic.php?t=23651

תשים לב לתגובה 1, ולתגובה שלי (מספר 9), אתה לא הראשון שאני שומע על הבעיה הזה, אצלי זה כבר קרה פעמיים בפעם הראשונה הוחלפו מצתים, פלגים, כויילים בפעם השניה שזה קרה הוחלף גם מזרקים.

אשמח לשמוע אם עוד אנשים קרתה להם הבעיה הנ"ל במנוע 1.2 TSI, ומה בוצע?

כי אני חושש שהבעיה עדיין לא נפתרה...

פורסם

אני בדקתי עוד פעם והתקשרתי לידיד שיה לו מקרה דומה.

הנורית שנדלקה היא נורית EPC ולא EPS.

בחברה שבה אני עובד יש בה עוד מישהו עם יטי הוא הדליק את המנוע.

והמנועים נשמעים ממש שונה.

פורסם

המנורות שנדלקו לך הם:

EPC - משהו שקשור למנוע (תבדוק בספר רכב)

עיגול עם סימן קריאה בפנים - לחץ אוויר בצמיגים.

אייקון של רכב מחליק - ABS.

זה המנורות (תמונה מהפולו שלי):

photowon.jpg

מציע לך לגשת למוסך ולא לדלג על הבעיה הזאת, כי כמו שציינתי לי זה קרה פעמיים, לעוד חבר זה קרה, ואני ממשיך לשמוע על זה בכל מיני פורומים... נקווה שלא יתברר שזה בעיה כמו כמו במנועים של 1.4 TSI 160.

והכי מצחיק שעד לפני חצי שנה סינגרתי על האוטו (אתם יכולים לחפש הודעות שלי) וטענתי כמה הוא מצויין - אז כן אני עדיין חושב שהרכב מהנה לנהיגה אבל לא בטוח שעל חשבון ביקורים במוסך...

פורסם

פנה למוסך.

בהקשר הכללי - גם ביחס למקרה שאנו מטפלים בו כעת, אני חייב להודות שאו שהרכבים האלה פחות מתאימים לאקלים/דלק הישראלי, או שרמת השרות פה (והכוונה הן שרות צרכני/עדכונים והן שרות טכני) נמוכה מהדרוש. ואולי גם שניהם.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

לדעתי(ואני לא מומחה חס ושלום) תקלות כמו אלו המערבות מס' רב של נורות ביקורת מצביעות על בלאגן חשמלי(מצבר וחיווט), נזק לחיישנים, או התקנה ה"מקצועית" של מערכות מיגון לרכב שדורשות חברות הביטוח.

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

בסוף דיברתי עם המוקד של צאמפיון שקישרו אותי למוסך של היבואן באיזור שלי

סיפרתי למוסכניק איזה נוריותנדלקו אמר לי תבוא למוסך לבדיקה. שאלתי אותו אם הוא בטוח שאני יכול לנהוב ברכב עד המוסך שלהם אז אמר לי עדיף להזמין גרר.

הזמנתי גרר הגענו למוסך ב 17:00 אבל לא היה מוסכניק. נפתח כרטיס לרכב והשארתי את הרכב במשמורתם.

מחר אני אתקשר אליהם ואנסה להבין מה התקלה ברכב ומתי אני מקבל אותו בחזרה.

הפקידה אמרה לי שמגיע לרכב שני עדכוני תוכנה וכל מיני דברים קטנים וזהו אז אמרתי לה שיש לי הפניה מהמוקד להגיע לפה בגלל תקלה חמורה ותתקשר אליהם ותדעדכן אם זה לא מופיע לה במחשב!!

כשאבא שלי הגיע אמר להם אם כבר הרכב פה אז שיבצעו את הטיפול של ה 15,000 ק"מ

• תוכן חדש...