Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4791 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם ,

כחלק מחלום להחזיק רכב אספנות ובהיעדר תקציב ראוי , רכשתי בחודש החולף פורד סיירה מודל 1984 ( 1.6 ליטר אוט' )

יד ראשונה ! מיורשים של אדם שהחזיק את הרכב מיום הרכישה ועד שהלך לעולמו .

הרכב עם 135,000 ק"מ על השעון ( לא בטוח שאמיתי ) אבל בנו נשבע שכן .

הרכב חנה כל חייו בחניון מקורה ולמעט צבע מעט דהוי על הגריל וקצת על מכסה תא המטען , הצבע במצב מצויין .

אין בכלל חלודה , אין מכות על הפח והוא גם לא נראה דהוי .

כרגע הרישונות הופקדו במשרד הרישוי . טסט הוא עבר בהצלחה בחודש שעבר .

בתכנון : אוקטובר 2013 , ימלאו לרכב 30 שנה ואז אוכל להפוך אותו לאספנות .

עד אז , הוא יחנה בחצר סגורה בבית שלי ואף זכה לכיסוי חדש ( 4 עונות ) שלאחר הרכישה , קראתי כאן ביקורות של אנשים שלא מרוצים מאיכות הכיסוי ומעמידותו ...

מה כדאי לי לעשות עוד , על-מנת להקטין ככל האפשר בעיות עתידיות ביום שבו ארצה להחזיר אותו לכביש . ( בסה"כ שנה וחודשיים ).

אשמח לקבל רעיונות

ששי

ששי כהן

wheel

פורסם

דבר ראשון, לא תצטרך לחכות לאוקטובר 2013, אלא בינואר 2013 תוכל כבר לרשום אותו כאספנות, כבר חסכתי לך 9 חודשים

תניע אותו פעם בשבוע שבועיים ל10 דקות, ואם ניתן תזיז אותו מעט

ב2013 תחליף נוזלים בכל האוטו, תבדוק צינורות גומי (דלק מים ואקום), תוציא רשיון מהפקדה, תעשה טסט וזהו

פורסם
דבר ראשון, לא תצטרך לחכות לאוקטובר 2013, אלא בינואר 2013 תוכל כבר לרשום אותו כאספנות, כבר חסכתי לך 9 חודשים

צר לי, אך אם שנת הרישום של הרכב היא 1984, תוכל לרשום אותו כאספנות רק בינואר 2014.

הפסדת 3 חודשים, לא חסכת 9 :-)....

שאר העצות נכונות, אם כי תצטרך להתמיד בהם כמעט שנה וחצי...ואל תשכח ללחוץ על הבלמים ולתפעל את בלם היד מפעם לפעם, ואם אפשר גם את מנגנוני החלון.

כיסוי " 4 עונות" נותן הגנה מסוימת מהשמש, אך "שקוף" לגשם. אם זה הכיסוי של "אוטו דיפו/אייס" אני בספק אם יתקיים עד אז.

כיסוי של "הדר רוזן" או "דוד פוגל" טיפה יותר טוב....

עודד

פורסם
צר לי, אך אם שנת הרישום של הרכב היא 1984, תוכל לרשום אותו כאספנות רק בינואר 2014.

הפסדת 3 חודשים, לא חסכת 9 :-)....

שאר העצות נכונות, אם כי תצטרך להתמיד בהם כמעט שנה וחצי...ואל תשכח ללחוץ על הבלמים ולתפעל את בלם היד מפעם לפעם, ואם אפשר גם את מנגנוני החלון.

כיסוי " 4 עונות" נותן הגנה מסוימת מהשמש, אך "שקוף" לגשם. אם זה הכיסוי של "אוטו דיפו/אייס" אני בספק אם יתקיים עד אז.

כיסוי של "הדר רוזן" או "דוד פוגל" טיפה יותר טוב....

לא הבנתי כ"כ . הרכב מודל 1984 . תאריך עליה לכביש : 10/83

אז ב- 2013 או ב- 2014 ?

ששי כהן

wheel

פורסם

רכב אספנות מוגדר ככלי רכב שחלפו למעלה משלושים שנים משנת ייצורו, והמשמעות החוקית היא כי הוא יכול להרשם ככזה ב-1 בינואר של השנה, עפ"י שנת הייצור הרשמית, ללא תלות בתאריך העליה לכביש.

הרכב שלך יוכל להרשם כ "רכב אספנות" ב- 1.1.2014

עודד

פורסם

אני חייב לומר לך שעשית בחירה נכונה עם הסיירה כרכב אספנות,

הסיירה היא מהרכבים האחרונים עם הנעה אחורית ומתחיל להיות ממש נדיר ואני מאמין שגם קלאסי,

אם הייתי יכול הייתי קונה אחת ושומר לאספנות.

בהצלחה.

פורד קפרי 1600GT 1973 + פורד קורטינה 1975 1600XL + פורד פוקוס 2005 1600 GHIA

מעוניין במידע על קפרי או כל פורדים ישנים אחרים נטושים/זרוקים/למכירה.

פורסם

תתחדש ותהנה. תמונות תתקבלנה בברכה.

תמיד היתה לי פינה חמה בלב לסיירה, מכונית שאחרי הקורטינה הארכאית שילבה עיצוב עתידני עם מנהגי כביש משובחים. ביצועי המנוע היו החוליה החלשה של הסיירה, כל עוד המנוע היה קטן מ-2 ליטר...

לא אשכח חבר מהצבא שהיתה ברשותו סיירה 84' עם מנוע 1.3 ש"התיישב" עם תקנות המיסוי דאז. 18 שניות למאה ומנוע שצועק הצילו כבר ב-140 :lol:

איזו רמת גימור הסיירה שלך?

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם

רמת הגימור הבסיסית היתה B ומעליה היתה L.

B בלטה בפגוש וגריל שחור שהיו יחידה אחת - ודי דוחה למראה. ה-L נראתה הרבה יותר "מכובדת".

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם

אם עשיתה טסט אז יש 1/2 שנה רשיון למה הפקדתה את הרשיון הייתה נוסע עד גמר הטסט ונהנה.

הרכב נראה יפה ושמור וצריך קצת "מגע אוהב" כדי שיהיה יפה מאוד.

אני במקומך הייתי מחזיר אותו לכביש ונוסע בו כבר כעת.

מזל טוב והנאה בהנעה!

שלמה דן גדרון

פורסם
אם עשיתה טסט אז יש 1/2 שנה רשיון למה הפקדתה את הרשיון הייתה נוסע עד גמר הטסט ונהנה.

הרכב נראה יפה ושמור וצריך קצת "מגע אוהב" כדי שיהיה יפה מאוד.

אני במקומך הייתי מחזיר אותו לכביש ונוסע בו כבר כעת.

מזל טוב והנאה בהנעה!

תראה, התמונות של הרכב , בדיוק צולמו ברגע שהוא נרכש .

מאז , הוא עבר ניקיון יסודי פנימי , והוא הרבה יותר נעים לשהייה כרגע .

החיסרון העיקרי בתא הנוסעים : דשבורד בעל מספק פיצוצים בחלקו העליון . לא נראה לי שאלך לכיוון של החלפה , אלא יותר שיתפרו עבורו שטיח כיסוי .

בהמשך , מתכנן צביעה של הגריל ומכסה תא המטען , וטיפול שמנים ופילטרים כפי שהומלץ לי כאן .

הקפאתי את הרישיון מכיוון שאני מחזיק 2 כלי רכב בבית ואין לי צורך ברכב נוסף לתחבורה יום יומית . בע"ה , שנגיע ליום שאוכל להפוך אותו לאספנות , אחזיר אותו לכביש בשביל נסיעות בשביל הכיף . ( כיף מבחינתי - זה לנסוע ברכב ישן - לא לנצל את ההנעה האחורית או להחליף את הגיר האוט' לידני כפי שכמה המליצו לי . את זה אני עושה מדי פעם ברכבים חדשים )

וכמובן , להגיע מדי פעם למפגשים , שנכון לעכשיו אני מגיע כמתבונן מהצד.

ששי כהן

wheel

פורסם

תתחדש על הרכב - נראה מאד מיוחד

איפה אתה מתכונן להעמיד את הרכב ?

אם זה בחצר פרטית זה מצוין

אם זה ברחוב - תבדוק את החוקים לגבי חניה לטווח ארוך.

אתה עלול לקבל דוח"ות חניה ואף מסתכן בגרירת/פינוי הרכב בתרוץ עירוני של פינוי גרוטאה.

• תוכן חדש...