Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3963 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרכב כרגע על 263,000 ק"מ ואני לא יודע מתי עשו טיימינג פעם אחרונה - הבעלים בחו"ל ולא הצלחתי להשיג אותו עד כה, הרכב נמכר באמצעות ייפוי כוח של קרוב משפחה כשהיה 255,000.

הטיימינג נראה טוב ומתוח כמו שצריך אבל יש עליו מיני סדקים - ממש קטנים כאלה שיש על כל טיימינג שאי פעם ראיתי.

עכשיו רוב המכונאים אמרו לי להחליף ו"שיעשו לי מחיר מעולה" ויש אחד/שניים שאמרו שאני באמצע תקופה - בסובארו נהוג להחליף טיימינג כל 4 שנים או 105,000 ק"מ. אין לי ספר טיפולים של הרכב...

מה דעתכם?

בנוסף לזה יש שם איזה מותחן הידראולי שעולה 650 ש"ח ואחד המכונאים אמר שצריך להחליף גם אותו.

עשה לי חישוב לחלקים בלי עבודה 1300 ש"ח.

פורסם

תבדוק בחנות חלפים כמה עולים לך החלקים, המוסכים עושים רווח גם על החלקים לכן הם מעדיפים שתעשה הכל אצלהם ולעיתים מגזימים במחירים.

שמע בגדול אתה תסגור את הסיפור באיזה 2000 טיפה גבוה לדעתי אבל אני לא מכיר את המחירים של החלקים שלך.

Honda Civic 1997

פורסם
הרכב כרגע על 263,000 ק"מ ואני לא יודע מתי עשו טיימינג פעם אחרונה - הבעלים בחו"ל ולא הצלחתי להשיג אותו עד כה, הרכב נמכר באמצעות ייפוי כוח של קרוב משפחה כשהיה 255,000.

הטיימינג נראה טוב ומתוח כמו שצריך אבל יש עליו מיני סדקים - ממש קטנים כאלה שיש על כל טיימינג שאי פעם ראיתי.

עכשיו רוב המכונאים אמרו לי להחליף ו"שיעשו לי מחיר מעולה" ויש אחד/שניים שאמרו שאני באמצע תקופה - בסובארו נהוג להחליף טיימינג כל 4 שנים או 105,000 ק"מ. אין לי ספר טיפולים של הרכב...

מה דעתכם?

בנוסף לזה יש שם איזה מותחן הידראולי שעולה 650 ש"ח ואחד המכונאים אמר שצריך להחליף גם אותו.

היי,

לצערי אין לי אפשרות לבדוק מתי נעשתה החלפת רצועת טיימינג ללא מספר הרכב.

במידה והרכב עשה את הטיפול טיימינג במוסך שאינו מורשה סובארו – אז אין לי שום דרך לדעת.

קח בחשבון שכל הסיפורים על בדיקת רצועה ויזואלית לא באמת רציניים.

אם אתה מעוניין בשקט נפשי ורוצה לישון טוב בלילה, אז תיגש למוסך מורשה ותחליף טיימינג ומותחנים במידת הצורך.

יש מספר מותחנים לטיימינג ולא רק אחד, כך שתדאג שיבדקו את כולם ואם צריך אז את התקולים שיחליפו.

בנוסף, תספור מרגע זה 4 שנים או 105 אלף ק"מ ותישן טוב בלילה.

במידה ולא תחליף טיימינג והרצועה תיקרע – מדובר בנזק של מינימום 5000 ₪.

אייל מסובארו

פורסם

לפי מה שאני יודע, את המותח היקר לא מחליפים בכל טיימיניג.

אני הייתי מציע לך כן להחליף הכל, ולעקוב אחרי זה מעכשיו והלאה.

לא מזמן הגיע אלינו רכב למוסך שלא החליף טיימניג בזמן, הרצועה עפה המותח נשבר ועשה חור בבלוק המנוע.

קובי

פורסם
היי,

לצערי אין לי אפשרות לבדוק מתי נעשתה החלפת רצועת טיימינג ללא מספר הרכב.

במידה והרכב עשה את הטיפול טיימינג במוסך שאינו מורשה סובארו – אז אין לי שום דרך לדעת.

קח בחשבון שכל הסיפורים על בדיקת רצועה ויזואלית לא באמת רציניים.

אם אתה מעוניין בשקט נפשי ורוצה לישון טוב בלילה, אז תיגש למוסך מורשה ותחליף טיימינג ומותחנים במידת הצורך.

יש מספר מותחנים לטיימינג ולא רק אחד, כך שתדאג שיבדקו את כולם ואם צריך אז את התקולים שיחליפו.

בנוסף, תספור מרגע זה 4 שנים או 105 אלף ק"מ ותישן טוב בלילה.

במידה ולא תחליף טיימינג והרצועה תיקרע – מדובר בנזק של מינימום 5000 ₪.

אייל מסובארו

כן אייל אני יודע שיש יותר ממותחן אחד רק שציינתי את ההידראולי שהוא היקר

כל הסט ללא ההידראולי עולה באיזור 650-700 של חברת GATES

תודה לעונים אבל השאלה היא העניין של "אמצע התקופה" הרי לא יכול להיות שפעם האחרונה שעשו טיימינג ב105K

ואגב אני חושב שבספר של סובארו רשום 105K לרכב שאינו מונית/לימוד נהיגה או 5 שנים... מה דעתכם על העניין?

אני מודע לסיכון פשוט הכסף לא זורם אצלי כמו מים אז חוסכים איפה שאפשר.

פורסם
תבדוק בחנות חלפים כמה עולים לך החלקים, המוסכים עושים רווח גם על החלקים לכן הם מעדיפים שתעשה הכל אצלהם ולעיתים מגזימים במחירים.

שמע בגדול אתה תסגור את הסיפור באיזה 2000 טיפה גבוה לדעתי אבל אני לא מכיר את המחירים של החלקים שלך.

כשאתה עושה טיימינג במוסך והמוסך הוא זה שמספק חלקים הוא נותן אחריות על הטיימינג שעשה.

אם אתה מביא את החלקים אין לך אחריות על הטיימינג, לדוגמא אם אחד המותחנים התקלקל מסיבה זו או אחרת והטייימנינג נקרע אף אחד לא יכסה לך את הנזק שיגרם למנוע.

פורסם

מה דעתכם?

זה לא תקין ולא נורמלי שיש סדקים על הרצועת טיימינג אפילו הכי קטנים אל תיקח סיכון כי במקרה שהרצועה נקרעת יש סיכוי גבוה לנזק לשסתומים ואף למנוע.

לדעתי תחליף את הרצועה ולפחות את המותח טיימינג המשונן. אם שאר המותחנים לא מרעישים תשאיר אותם.

אתה יכול לסיים כך את הסיפור במוסך בפחות מ1500 ש"ח

פורסם

אני לפני שנה החלפתי טיימינג כולל כל המותחנים ב B4 שלי ויצא כ 2500.

יש מותחן (לפחות אצלי) שלא היתה חובה להחליף אבל היה מומלץ כי הראו לי שהוא גמור...

בקיצור צריך להחליף וזהו.

פורסם

כתבת-אני מודע לסיכון פשוט הכסף לא זורם אצלי כמו מים אז חוסכים איפה שאפשר.

קנית סובארו,רכב אמין מאד,אבל מה לעשות חסרונותיו שאוכל דלק והחלפת טיימינג

יקרה מאד.

תחליף במידי,כולל משאבת מים,הכל יקר מאד אבל עדיין זול יותר מהחלפת מנוע.

קח בחשבון שלרוב כשמחליפים טיימינג בזמן, הרצועה נראית כמו חדשה ואצלך

כבר רואים סדקים.תן גז וסע למוסך(אמין ,לא הכי זול שתמצא) והחלף הכל.

בהצלחה

עליך לטפח מוזרויותך מגיל צעיר,כדי שלכשתזדקן לא יחשבו שעף לך בורג.

פורסם

תראה, כשאני קונה רכב אני מבצע טיפול גדול כולל טיימינג ומתחיל לספור קלומטרז מהטיפול לאני עשיתי.

Nir Goldman-Fux

פורסם

אוקי חברים קיבלתי את דעתכם ונראה שכדאי באמת להחליף את הרצועה.

אגב איך יודעים שמותחן מסויים גמור/שחוק ונדרשת החלפתו ?

החלפת משאבת מים בסובארו דורשת פירוק הטיימינג כמו ברנו מגאן ?

אושרי אני לא יודע מאיפה המידע לגבי זלילת דלק אבל הסובארו שלי עושה משהו כמו 1/11 או 1/12 כאשר חצי מזה נסיעות במהירות 90 - 100 קמ"ש.

פורסם

בטיימינג אל תחסוך ואל תיקח סיכונים, טיימינג עושים לעיתים רחוקות אז אין לך מה לחסוך, לא תחליף מותחן שמרעיש, אז אחרי כמה ק"מ תוציא כסף על שיפוץ ראש מנוע או החלפת מנוע.

צריך לפרק ולבדוק אם יש מותחנים שדורשים החלפה תחליף תתאמץ קצת ויהיה לך שקט לטווח ארוך מאוד.

תשמש בחלפים איכותיים, או מקורי או של יצרנים מוכרים כמו GATES.

פורסם

ברור שרק מקורי בחלקים אני לא חוסך אבל כן ניסיתי לדחות את העניין עד שהרכב יגיע ל280K

האם GATES מייצרת את הטיימינג המקורי או שזה תחליך איכותי ?

כי רוב המכונאים שדיברתי איתם דיברו על GATES

• תוכן חדש...