Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4774 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מצ"ב מספר תמונות שלי על המסלול לצידו של און יעקבסון מורי ורבי,

מתוך ההשקה לעיתונאים שנערכה אתמול במסלול בכוכב יאיר.

לאחר מכן ישנה התרשמות אישית קצרה שלי מהרכב,

תהנו.

563885_10150901844932338_1893085534_n.jpg

צלמת: אביטל לוסי-ברי.

527983_10150901881662338_1300387174_n.jpg

צלם: לוטן זק.

552538_10150901941197338_2129188398_n.jpg

צלם:לוטן זק.

389124_10150901880672338_1125641354_n.jpg

צלם: לוטן זק.

יש רגעים בחיים שאתה מתכונן רבות לקראתם. אתה יודע שהם יגיעו מבעוד מועד, ועדיין מתרגש כמו ילד קטן שזכה בהפתעה כאשר הם מגיעים. נהיגת מסלול בסובארו BRZ - זה בהחלט רגע כזה, גם כי זה אחד הרכבים שעוררו הכי הרבה עניין בשנים האחרונות בשוק הרכב העולמי, אבל גם ובעיקר כי זה רכב ששקלתי לקנות לעצמי.

הרגע הגיע, ואני מתיישב בכסא הנהג, לצידו של און יעקבסון - מורי ורבי. הכסא עוטף את הנהג ותנוחת נהיגה שקרובה לאופטימאלית מתכווננת בקלות, אם כי ההגה לא מתכוונן מספיק למעלה (או הכסא לא יורד מספיק למטה, איך שתסתכלו על זה). מתחילים לנהוג, וכוונת המשורר ברורה כבר מהרגע הראשון, בעת שההילוכים הנוקשים משתלבים אחד אחרי השני בנקישות מכאניות שנדמה כי חלפו להן מן העולם הזה. סידור הדוושות מעורר הערצה, מושלם עבור טכניקת ה- Heel & Toe שנדרשת במיוחד ברכב הנעה אחורית מסוג זה, על מנת למנוע בלימת מנוע או נעילת גלגלים בהורדת הילוך בכניסה לפנייה.

השלדה מרגישה מאוד מאוזנת, ולמעשה ניתן לנהוג את הרכב עם הדוושות בלבד בחלק מן הפניות, אין צורך להוסיף הפנייה של ההגה אלא רק להעביר משקל בין הסרנים, וה- BRZ ממהרת להרחיב או להדק את קו הפנייה. "להרחיב, אמרת?" כן, להרחיב - האצה מדודה תניב תת היגוי נשלט ואילו האצה חריפה תניב היגוי יתר, גם למכוניות הנעה אחורית יש תת היגוי - שומו שמיים. לא הספקתי לחוות מן התופעות האלו משום שהנהיגה נעשתה עם בקרות (אמנם במצב מתירני, אך עדיין...), אך הנטייה של שתיהן להתרחש בתנאי קיצון הייתה ברורה ומורגשת.

ההגה של ה- BRZ מרגיש מעט קל מדי, אם כי הוא חד לאחר ההפניה הראשונית, ובעת העברת משקל קדימה מרגישים כי משקלו גובר. המתלים הרגישו שהם עובדים קשה על מנת לעמוד בעומסים השונים ללא הרף - תאוצה, בלימה, הפנייה, שוב תאוצה, וחוזר חלילה, אך בסופו של יום - זה מסלול ובאנו לכאן בשביל לעבוד! הבלמים מרגישים טוב, גם לאחר שכל הקולגות שלי טרחו לחמם אותם כראוי, הם עדיין הפגינו כושר עצירה מספק ויותר בהתחשב בנסיבות.

מנוע הבוקסר של ה- BRZ הרגיש בדיוק כמו שהנתונים מעידים עליו - שיא המומנט מתקבל ב- 6,400 סל"ד ושיא ההספק מתקבל ב- 7,000 סל"ד, אם כי הוא מספק משיכה ראויה כ- 1,500 סל"ד לפני כן. זהו מנוע שאוהב לחיות למעלה, ובמקרים כאלו אני יותר משמח לעזור למנוע לקבל את מבוקשו. ההנחה שלי היא שבכל מקרה תהיה גרסת STI חזקה יותר, וכל העניין במכונית ספורט אינו מסתכם ביחידת ההנעה אלא דווקא בכמויות ההנאה.

ההקפות על המסלול נגמרו מהר מדי, ונדרשת היכרות מקיפה יותר עם הרכב על מנת לתהות על קנקנו. רכבים רבים מרגישים שונה מאוד על המסלול לעומת האספלט הישראלי, וזה יהיה נמהר מדי לחרוץ את גורלו של ה- BRZ לכאן או לשם. דבר אחד אני יכול לומר בוודאות רבותיי, והוא כי יש לכולם מתחרה חדשה בשוק, והיא בהחלט הולכת לגרום לכם לשמוע עליה הרבה.

תמונות נוספות זמינות באתר מועדון הרודסטרים הישראלי (ע"ר).

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

• תגובות 86
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

תודה על השיתוף, איש קונצים שכמוך :wink:

רק דבר קטן. זהו לא מסלול. זה "מסלול". נחשונים המנוח, מסלול קארטים ביסודו, היה מבריק לעומת הדבר הזה, שמתאים לקארטים, קטנועים, דריפטרים - וזהו.

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם

כמוני כמוך, יקירי, אך כמו שנאמר "זה מה יש ועם זה ננצח"...

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

מועדון המעריצים של קונדי :beerchug:

אפשר להמשיך לבכות על המחיר , אבל העובדה היא אחת בלבד - מי שאוהב את ה-"Layout" בסגנון הזה , יכול או להוסיף כסף ולקנות את ה-370Z (בלה בלה כן כן יותר מנוע יותר שלדה בלה בלה , שוב , לייהאוט) או לחסוך טיפה ולקנות את המיאטה (בלה בלה הומואים בלה בלה קבריולט בלה בלה - לייהאוט) .

או שמישהו חי בסרט לחשוב שמי שאוהב את הצורת נהיגה הזאת יסתפק בוואגית\תלתלנית\יו ניים איט עם 4x4 או הנעה קדמית .

בינינו? אין לי הרבה כסף , אבל אם הייתי רוצה רכב חדש מהסוכנות אני הייתי מוכן לשלם את מה שהם דורשים , אם לא הייתי רוצה מיאטה או לא היה לי תקציב ל-370Z .

MX-5T 05>911 S 08>S2000 07>S2000 06>S2000 08>Mazda 6 05+Z800 14+Polo 98>Suzuki Splash 09 :cry:

פורסם

במהלך היום הצלחתי לפרגן ללקוחה שלי זמן מסלול על הרכב,

קיבלה תדריך יציאה זריז על הקווים ו... הופה'לה, לדרך!

532283_10150961286158956_2093187403_n.jpg

אמרתי בלי לנסות להוציא זנב! תאמינו לי, מי נתן לך רישיון... :-D

314698_10150961286888956_1105657648_n.jpg

פורסם
תודה על השיתוף, איש קונצים שכמוך :wink:

רק דבר קטן. זהו לא מסלול. זה "מסלול". נחשונים המנוח, מסלול קארטים ביסודו, היה מבריק לעומת הדבר הזה, שמתאים לקארטים, קטנועים, דריפטרים - וזהו.

כמוני כמוך, יקירי, אך כמו שנאמר "זה מה יש ועם זה ננצח"...

אין באמת אלטרנטיבה לכוכב יאיר היום. הוא, לכל היותר, ג'ימקאנה בינונית עד מהירה, תלוי בתוואי (לא שזה רע, פשוט פרופורציות). ככזה הוא לא רע, כמסלול קארטינג לדעתי הוא מהנה מאד.

אגב, על איזה תוואי רצה ההשקה?

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

בגלל זה כתבתי, "על ה-מסלול" (כי זה מה שיש) ולא "על מסלול"...

ההשקה רצה על התוואי המהיר ביותר האפשרי שכללה הכנסה נקודתית בישורת להילוך שלישי (אם יצאת מהפנייה שלפניה בקו הנכון וב- Slow in fast outׂ),

כבר ביום שישי כאשר פגשתי את און בנס הרים הוא אמר לי שכך יהיה ולדעתי זו גם הייתה הבחירה הנכונה מבין האפשרויות שהועלו.

כמו שכתבתי, זו התרשמות מאוד נקודתית שאינה ממצה את הרכב, וכך יש להתייחס אליה לטעמי.

פורסם

527983_10150901881662338_1300387174_n.jpg

יכול להיות שאני מדמיין, אבל זווית הגילגול בתמונה הזו נראת מוגזמת ביותר בשביל רכב שמתיימר להיות ספורטיבי.

האם באמת מדובר בתמונה שלא מעבירה נכון את המתרחש בשטח או שהרכב באמת רך?

When you're rife with devastation

There's a simple explanation

You're a toymaker's creation

Trapped inside a crystal ball

פורסם

כתבתי פוסט ארוך בפייסבוק

לסובארו ברז יש עוד מתחרה

גם היא הנעה אחורית, מנוע 2.0 ליטר, 7.6 שניות למאה, וגם היא מוגדרת 'מכונת הנהיגה המושלמת'

והמתחרה..... ב.מ.וו 320 החדשה, המחיר רק 255 אלף ש'ח, בסה'כ 10 אחוז מעל הסובארו.

בקיצור, במשוואת רכב הרדקור-זול, סובארו ישראל פישלו בענק במחיר.

תוחזר הסיפרה 1 לצד שמאל של המחיר !!!

ליאור

Keep The Rubber Side Down ...And...Pedal To The Metal

"מוות לשיעמום"

פורסם

רכב יפיוף, לא הייתי מתנגד לאחד כזה, רק חסרים לי משהו כמו 220 אלף ש''ח...

לגבי המסלול, אני יחסית מבקר בו די הרבה עם האופנוע והוא פשוט מצוין.

אני לא חושב שהוא פרקטי לרכבים בכלל, כן כן זה מה שיש ועם זה ננצח וכו'

''גם דברים פשוטים יכולים להיות טובים'' - אביה בת ה-10

CBR600RR-sold

z-750-crashed

wrx run by ecutek-sold

פורסם

עבור רכב שצריך להיות Every day car, המתלים לא רכים מדי.

על המסלול, עם עומס צידי גדול - רוב רכבי הספורט (ובוודאי שרוב הספורטיביות) יקבלו מבחוץ זוית גלגול גדולה יותר.

צריך לזכור שרכב קשיח מדי הוא אמנם חד ו"מתנהג" יותר, אבל ברוב המקרים - אוחז פחות, בטח ובטח שביומיום.

• תוכן חדש...