Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5034 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חברים שלום,

ברכב נוהגת אישתי,

נולדה לנו בת לפני חודש!

לאחר התלבטויות לא קלות החלטנו שהיא תשב ליד הנהג (אנא דלגו על "עד כמה זה לא מומלץ להושיב ילד מקדימה..."),

חשבתי לנתק בעצמי את הכרית הספציפית של הנוסע,

אני לא מעוניין להשבית את כל כריות האויר (ולהדליק קבוע את נורת ההתראה),

מה מנגנון הבדיקה של המערכת לתקינות? (האם זה התנגדות אופיינית / קצר של כל כרית)

אם אכן יכול נגד להחליף באופן זמני את הכרית הנ"ל כמה זרם יעבור דרכו בשעת חירום? (חשוב שחס וחלילה היה ויש תאונה כל שאר הכריות יתפקדו)

האם מה שעושים המפסקים מופעלי המפתח ברכבים מודרניים (שמבטלים כרית אויר) זה לשלב נגד או רכיב אחר במעגל ההפעלה במקום הכרית?

למען הסר ספק (וחששות...),

אני לוקח אחריות מלאה על עצמי בכל הקשור למה שיקרה תוך כדי או אחרי ההתעסקות בכריות האויר,

כל תשובה לא תחשב כהמלצה אלא העברת מידע אותו אני מבקש בלבד.

שבת שלום,

אלעד.

פורסם

הי,

ישנה דרך כלשהי בה בקר כריות האויר "מבין" האם כל הכריות מחוברות / תקינות,

זה קורה ככה"נ או באמצעות התנגדות או בדיקת קצר או בדיקה אחרת (אם יש מעבר לדיסקריט גם תקשורת כלשהי - אני בספק רב),

האם מישהו יודע מה צריך לעמוד מול החיבור לבקר במקום הכרית על מנת ששאר הכריות ימשיכו לתפקד?

אלעד.

פורסם

אלעד, פנה ישירות למוסך מורשה טויוטה בכדי לברר את הסוגייה. לפעמים הייצרן מספק 'קיט' לביטול כרית האוויר.

אל תסמוך על קומבינות של הישראלים.

איזה כייף לי :)

פורסם

מרק הי,

אין קיט לרכב הזה, דיברתי עם 3 מוסכים של טויוטה.

אילן הי,

תוכל להאיר את עייני?...

האם תוכל בבקשה להסביר:

1. מה היא הדרך לעשות את זה?
  2. איך עושים אמולציה לכרית? (אני משום מה מטיל ספק ענק בכך שמתבצעת בתהליך התחברות למחשב למעט לאיפוס תקלות)

תודה,

אלעד.

פורסם

טוב חברים,

אני בשום צורה לא מעודד לזה - אני אישית מתכנן כן לבטל את כרית האויר אצלי ברכב.

מפוזר פה יותר מידי ערפל בנושא שלדעתי נובע מחוסר הבנה טכנית / אינטרסים כספיים אחרת אני לא מבין למה אף אחד לא נותן הסבר פשוט.

הנה משהו שמצאתי ברשת:

The spec for an airbag igniter is 2.0 ohms +/- 0.2 ohms. This is what your airbag control monitor is looking for.

Find a resistor (or make one) between 1.8 to 2.2 ohms.

Remember, and airbag inflator igniter is basically a light bulb. There is a filament and it has a resistance if it is intact. If you deploy the igniter, you pass significant current through the filament and it heats up and burns the propellant. Then since the filament is burnt up, it shows as a super high resistance or open loop. This triggers the ACM to show a light on.

במילים פשוטות וזה כל מה שחיפשתי,

ה- BIT של בקר כריות האויר מחפש מכל כרית ערך התנגדותי (לא נכנס כרגע לשיטת המדידה) של 2 אום,

נגד של 2 אום יגרום לבקר לחשוב שהכרית עדיין מחוברת.

אם מישהו יודע אחרת אודה אם תחלקו בידע...

אלעד.

פורסם

מבלי להיכנס ליותר מידי פרטים (למה כמה איך ומתי), הנתונים שהצגת נכונים ועובדים (לא יודע אם ספציפית לטויוטה, אבל סביר להניח שהמערכות הן מערכות שמספקים יצרנים מוכרים מאוד בתחום כריות האויר והבקרה, ולכן אם זה מה שנכתב מתוך ניסיון על טויוטה אני מאשר שזה נכון גם לעוד יצרנים).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

חברים עדכון,

אני חוזר עכשיו מנסיון על פיז'ו 106 ויכול להעיד חד משמעית שזה עובד יופי.

חיברתי נגד של כ- 2 אוהם (קצת היה קשה להשיג - בסוף מצאתי 1206 SMT),

איתו ישנה בדיקה כששמים סוויץ' כשבסופה הנורה כבית,

בלעדיו הבדיקה נגמרת בהבהוב של הנורה שלא חודל.

איציק תודה גם על הודעתך (היא נתנה לי עוד קצת ביטחון לגשת לניסוי שעשיתי :wink:...)

בקרוב אבדוק גם בטויוטה,

אלעד.

פורסם

נגדים בעלי ערך של 2 אוהם נפוצים מאוד אבל להספק של 1 וואט או 2 וואט לכן היית צריך לבקש נגד של 2 אוהם להספק של 1 וואט או 2 וואט.

2 נגדים של 1 אוהם מחוברים בטור= 2 אוהם.

בכול מקרה ניתן להשיג נגדים של 2.2 אוהם למכביר בשדרות הר-ציון בת"א.

פורסם

עדכון,

קיבלתי אישור טלפוני היום לנ"ל גם לגבי טויוטה,

מהגורו דיאגנוסטיקה - לא אסגיר את שמו...

"א" תודה.

אעדכן לאחר הביטול גם באוונסיס,

אלעד.

פורסם
חברים שלום, ברכב נוהגת אישתי, נולדה לנו בת לפני חודש! לאחר התלבטויות לא קלות החלטנו שהיא תשב ליד הנהג (אנא דלגו על "עד כמה זה לא מומלץ להושיב ילד מקדימה..."), חשבתי לנתק בעצמי את הכרית הספציפית של הנוסע,

מצטער, מאוד קשה לי לדלג על זה - אם לא בשבילך אז בשביל מי שעתיד לקרוא את זה - ואני אומר את זה בתור מי שהתקין כיסאות ילדים (כמו שצריך, כן?) המון פעמים ובהמון רכבים! ביסודו של דבר, הנטיה להושיב את התינוק במושב הקדמי ליד הנהג אינה קשורה לדבר מלבד לנוחות האישית של ההורה, נקודה!

הורים שעושים את זה מתפשרים על הבטיחות הפסיבית של הילד, על הבטיחות הפסיבית שלהם אם מבצעים ניתוק כרית פירטי שיכול לפגוע בכריות נוספות בצד הנהג וגם במותחני החגורות, וגם על הבטיחות האקטיבית עקב הסחת דעת מאוד משמעותית בנסיעה. בנוסף, כיוון שעדיף למקם את התינוק מאחורה - רוב האמצעים שמטרתם לעזור לרתום את המושב (איזופיקס, חגורות בכוונון ידני ועוד) נמצאים מאחור ולא מלפנים ולכן קיים גם סיכוי טוב (בעצם, רע) שגם המושב לא רתום טוב למכונית עצמה. וזו רק ההתחלה, בהמשך גם מתפשרים על ההתקנה הנכונה של המושב כי "זה לא נוח לילד" ו"הוא צריך לשבת זקוף" ומרופפים את הרצועות כי "הן לוחצות לו."

למה להסתכן? למה להמציא לעצמכם עוד עבודה? עשו מה שאני תמיד עושה - את הילד שימו מאחור!

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

מוזר מאוד, בטיוטה קורולה 2006 ישנו מנגנון מיוחד שנועד לבטל את פעילות כרית האויר ליד הנהג וזאת בעזרת המפתח. כאשר פותחים את דלק הנוסע על הדש בורד מצד ימין ישנו מתג בו מכניסים את המפתח ומנטרלים את פעילות כרית האוויר. אתה בא לומר לי שאין את זה באוונסיס שזוהי מכונית הדגל של טיוטה אבל בקורולה מאותה שנה כן יש? מוזר מאוד מאוד.

לפותח השירשור, כל האנשים שאני מכיר שהם בעלי תינוק אחד מושיבים את הילד מאחורה בדיוק באמצע. ככה הוא או היא מוגנים יותר טוב מפגיעות צד. לעומת זאת, אנשים עם יותר מילד אחד בלית ברירה מושיבים אותם בצד של הדלתות כולל קדימה במושב הנהג. אם הייתי במקומך הייתי עוזב את עניין נטרול הכרית ושם את התינוק פשוט במושב האחורי באמצע.

תבדוק אם לאוונסיס יש את מתג ניתוק הכרית בצד הימני של הדש בורד.

כל טוב.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

המתג מנטרל רק את הכרית של הנוסע.ככה זה לפחות אצלי ברנו קנגו.פורד קונקט ובסקודה רומסטאר.

opel astra,כבר מרגישים יותר טוב

פורסם

אלעד שלום,

ראשית מזל טוב להולדת הבת!

לגבי כרית האוויר בצד הנוסע ניתן לנתק אך

יש לחתום על טופס משפטי שכל תקלה שנגרמת כתוצאה מהניתוק,

ואם נגרם נזק כאשר מבוגר נוסע בצד ימין באחריות בעל הרכב בלבד!

בנוסף יש לעדכן כמובן בחברת הביטוח על ניתוק כרית אויר נוסע

פורסם
מרק הי,

אין קיט לרכב הזה, דיברתי עם 3 מוסכים של טויוטה.

אילן הי,

תוכל להאיר את עייני?...

האם תוכל בבקשה להסביר:

1. מה היא הדרך לעשות את זה?
  2. איך עושים אמולציה לכרית? (אני משום מה מטיל ספק ענק בכך שמתבצעת בתהליך התחברות למחשב למעט לאיפוס תקלות)

תודה,

אלעד.

אלעד שלום,

ראשית מזל טוב להולדת הבת!

לגבי כרית האוויר בצד הנוסע ניתן לנתק אך

יש לחתום על טופס משפטי שכל תקלה שנגרמת כתוצאה מהניתוק,

ואם נגרם נזק כאשר מבוגר נוסע בצד ימין באחריות בעל הרכב בלבד!

בנוסף יש לעדכן כמובן בחברת הביטוח על ניתוק כרית אויר נוסע

אז יש פיתרון של הייצרן או הייבואן.

• תוכן חדש...