Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5162 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי שלום לכולם לפני חודש היתה לי בעיה שהתקשתי לפתור היום כבר אני מבין חלק ממנה יש לי טנדר פג'ו 504 1990 המנוע נדפק והרגשתי שהלכה בוכנה (הוצאתי את אחד הכבלים וראיתי שהמנוע לא מגיב רועד כרגיל) היום בא מכונאי הוציא את הראש ואח"כ את הבוכנה עכשיו שאלה: בגלל הקרבורטור שהכניס כנראה תערובת של אוויר יותר מידיי לצילינדר הבוכנה היתה יותר בלחץ ואז היא נאכלה או בגלל מה?

עכשיו בתמונה שרואים בתוך המנוע יש שם סליבים או גל ארכובה סימנתי באדום המכונאי אומר שיש עליו שריטות וכנראה גם אחרי בוכנה חדשה אני יסע אולי חודש במצב טוב ואח"כ שוב תהיה לי בעיה מה אני יכול לעשות בשביל לשטח את הדבר הזה שנתפס עליו הטלטל של הבוכנה?

IMG222.jpg

IMG223.jpg

IMG224.jpg

אני סתם נמצאת כאן ולא תורמת לכלום (בוכנה שרופה בטנדר פג'ו)

פורסם

שלום רב !

משום מה הכותרת שלך מזכירה לי את המשפט הידוע והנדוש, מתוך חגיגה בסנוקר" הקרבורטור נפל לרדיאטור ועשה שם סמטוחה.. "!

אין קשר כלל" בין הקרבורטור, ובין יניקת אוויר, שהכניס יותר מדי אוויר לצילנדר ועקב כך נאכלה הבוכנה" .. !

אל תאמר את זה קול רם שלא יצחקו עלייך, ואל תאמר לי שזה תאוריה של המכונאי, ולא שלך, כאם כן חפש לך מיד מכונאי חדש וגרור את הרכב לשם !

אכן הבוכנה נראית באופן מזוויע, ונראה שהבוכנה עבדה בתנאים קשים מאד, שגרמו לה להגיע למצבה הנוכחי, מה שלא ברור למה רק בוכנה אחת ניראית אכולה כך באופן קצוני, משום שכל הבוכנות אמורות לקבל שימון זהה, והתחממות יתר שווה, אלא אם צילמנדר מסוים מעברי המים באזור הצילנדר המסויים, היו סתומים מאבנית וגרמו לצילנדר ולא השריפה בראש לעבוד בתנאים קיצוניים מאד.

המתן לתגובות מוסמכות יותר ולחחות דעת נוספת, בעיקר בעיננין, הכדאויות להסתפק ב החלפת בוכנה אחת בלבד, ליטוש הסליב, או החלפתו , וליטוש גל הארכובה.

מה היה מצב מפלס שמן המנוע ברכב, מיום שקנית את הרכב(לפני כחודש וחוצי בערך נכון?), האם ברכב היה מי קירור או מי ברז, והאם המנוע היה מתחמם ?

ממבט נוסף במעברי המים בראש, ואני מניח שגם בבלוק, היתה סתימה וודאית במעברי מים בראש ובבלוק, שגרמו להתחממות יתר, ובכך גרם לבוכנה להתפס ולשבירת הטבעות , שנתפסו בחריצי הבוכנה בגלל חוסר שימון יעיל, והתחממות יתר.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

היי צביקה

כן תאוריה של המכונאי,הוא אמר שהתפקיד של הקרבורטור הוא לעשות תערובת של דלק ואוויר ביחד וכנראה האוויר נכנס יותר מידיי למערכת,אני לא מבין בגלל זה שאלתי..

מהיום שקניתי את הרכב לא זילזלתי בבדיקת בוקר של שמן ומים אכן היו מי ברז ולא ירוקים (מצב זה ישתנה עוד מעט)

עוד שאלה איך מלטשים סליב או גל ארכובה יותר נכון מבלי להוציא אותו..קים הדבר?

נ.ב צביקה תודה על העזרה שיגעתי אותך בטלפונים אז (כמו חצי מדינה) אבל עזרת לי מאוד!8)

פורסם

שלום רב !

המלצתי בלהחליף מידית את המכונאי בעל התאוריה של מכונאי אידיוט, במכונאי מקצועי עדיין בתוקף, באם הוא סיפק לך את התאוריה של אוויר וקרבורטור!

תשאל אותו רק לפני שתגרור את הרכב משם(כפר ליד עפולה?), מדוע הקרבורטור ששאב כל הרבה אוויר החליט להתנקם רק בבוכנה ספציפית, כאשר יניקת האוויר לצילנדרים השונים היא שווה ?!!

לא נהוג ללטש סליבים, ולא ניתן ללטש קרנק מבלי לפרקו מהרכב.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

כבר שילמתי לו חצי מהכסף הוא לקח את ראש המנוע עם הבוכנה,אמת אין לי מושג מה לעשות עכשיו והוא אמר לי במפורש "אין אחריות על דבר כזה ואם לא יהיה ליטוש לגל ארכובה האוטו ידפק לך שוב עוד חודש או עוד שנה ותצטרך להחליף סליבים או לחרוט צילינדר כי הבוכנה תדפוק את הבלוק..

נראה שהסתבכתי קצת..

• תוכן חדש...