Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5189 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני כמה שעות חזרתי מהטסט, ונכשלתי.

הסעיפים:

פסים זוהרים.

נורית ABS\כרית אוויר (הכרית אוויר בסדר).

נזילת דלק מהמנוע (מזרק), יש ריח חזק מחר אני יחליף מזרק נוזל.

בקיצור, הנורית של הABS בלוח שעונים כנראה הכשילה אותי.

אני לא מתכוון לתקן את המערכת, כמה שהיא יעילה ועוזרת, מעדיף לשמור את הכסף ולנהוג יותר רגוע ודרוך. (מה גם שזה ABS מ95, לא יודע כמה הוא יעיל).

צריך בכלל ABS ברכב ישן שכזה?

כל השנים לא שמו לב אליה (היא כבר דולקת איזה 5 שנים), ואין בעיות, עובר טסט חלק.

במידה וחייב ABS ברכב הזה, יש אפשרות לעשות קומבינה ולנתק את המנורה?

(הממסר שלה עדיין מחובר בקופסאת הממסרים\פיוזים במכסה מנוע.)

תודה.

פורסם

אין חובת ABS באופן כללי ברכב ממודל 95, אבל אם רכב יצא מהמפעל עם מערכת זו, היא חייבת להיות תקינה.

רכב עם נורת ABS או כריות אוויר דולקת לא עובר טסט, ובצדק. זה שבשנים קודמות לא שמו לב, לא אומר כלום.

מקווה שלא יתנו לך כאן המלצות והנחיות לפירוק הנורה.

כמן כן, בשביל לעבור טסט אתה נדרש להגיע עם אישור וחשבונית ממוסך, שמאשרות ביצוע תיקון.

פורסם

צריך בכלל ABS ברכב ישן שכזה?

ABS היא מערכת מאוד פרימיטיבית. אין הבדל בין ABS ברכב מלפני 20 שנה לרכב חדש. למרות שברכב חדש ישנם שלל מערכות משלימות, כגון:

מקדים בלם, שבולם את הרכב בעזיבה חדה של הגז עוד לפני שנוגעים בבלם.

חלוקות כוח בלימה, משנה את כוח הבלימה בהתאם למשקל עם הגלגל.

מחזק בלימה, בולם בעוצמה חזקה יותר ממה שהנהג לוחץ כאשר המע' מזהה בלימת חירום (גילו שנהגים פשוט לא בולמים חזק מספיק ברוב התאונות).

ועל כל זה יש עוד בקרת יציבות ובקרת אחיזה (2 אלו דברים שונים לחלוטין).

ובלי קשר ABS היא מערכת מצילת חיים לא פחות מחגורת בטיחות.

יקר לך לתקן גרוס את הרכב ותקנה אחר.

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

פורסם

ניר, "אני לא יודע אם צריך ABS ברכב ישן", אין שום קשר לרכב ישן או לא, זו מערכת מצויינת שעוזרת הרבה! לדעתי אין כאן לבוא באף טענה לבוחנים על כישלון בגלל זה מכיוון שזו באמת מערכת טובה וחשובה מאוד. לא בשביל הטסט, אלא בשביל עצמך, תטפל במערכת.

פורסם
ניר, "אני לא יודע אם צריך ABS ברכב ישן", אין שום קשר לרכב ישן או לא, זו מערכת מצויינת שעוזרת הרבה! לדעתי אין כאן לבוא באף טענה לבוחנים על כישלון בגלל זה מכיוון שזו באמת מערכת טובה וחשובה מאוד. לא בשביל הטסט, אלא בשביל עצמך, תטפל במערכת.

מה גרם לך לפרש את זה שבאתי בטענה לבוחנים?

אני האחרון שיבכה לאותם בוחנים, שיעשו מה בראש שלהם, שיכשילו אותי בכוונה, יום יבוא ואני יהיה זה שהם צריכים להתחנן אליו.

הם היו בסדר גמור, אחד מהם אפילו כל פעם אמר לי לשחק עם הגז בבדיקות גזים, הוא נענע את המחשב, בסוף הרכב עבר הכל כמו גדול, לא הגיע לנקודות הקריטיות.

אני את השיקולים שלי יעשה.

פורסם

מערכת ה ABS היא מערכת מאוד חשובה במיוחד ברכב ישן (היא מאפשר לך היגוי בזמן בלימת חרום !!! )

קודם כל תברר מה הבעיה יכול להיות החיישן מלוכלך או התרחק מהזר שיניים , חיווט ,מגעים .

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5189 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...