Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7999 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אי רוצה לקנות סאב שהוא 8 אום עכשו לפי מה שאני יודע כל המגברים עובדים על 4 אום עם אני מחבר המגבר ישרף לי ??

ועשיתי חיפוש בנושא ולא מצאתי כלום

תודה מראש

בא בחר צד, הגיע זמן שתילמד

להתעסק איתנו, אוו מיי גוד, יש מכות!

משתמש באצבעות לטבעות יותר גדולות

בל-בעיות טילים בליסטים משאירים חותמות

• תגובות 44
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לא. המגבר לא ישרף..

מגבר שתוכנן לעבוד ב4 אוממ. יהיה יציב ב8 אוממ אך הכוח שלו יקטן בחצי

זאת אומרת. מגבר שאמור להוציא 100 וואט ב4 אוממ. יתן 50 וואט..

מגבר שאמור להוציא 200 .. יוציא 100 ב8 אוממ

אני לא חושב שזה משתלם להביא סאב כזה בגלל שההגברה לא תהייה מנוצלת אלה אם כן תביא מגבר ממש רציני וזה כבר לא משתלם

המשתמש עזב את הפורום.

if i have seen farther than other men it is because i have stood on the shoulders of giants

פורסם

תודה גם שתיקנתה אותי עם אה אום ואומ

בא בחר צד, הגיע זמן שתילמד

להתעסק איתנו, אוו מיי גוד, יש מכות!

משתמש באצבעות לטבעות יותר גדולות

בל-בעיות טילים בליסטים משאירים חותמות

פורסם

אומרים אוהם.

אם תשים 2 סאבים כאלה במקביל תוכל לגרום למגבר לראות 4 אוהם, ואז כאילו לספק 2 סאבים בבת אחת עם אותו הספק בידיוק שהיה הולך לך לסאב אחד של 8 אוהם.

קומבינה-> תחבר שניים ותקבל אותה הזנה לכל סאב עם אותה בידיוק הזנה לכל כאילו היית מחבר רק אחד.

שווה!

פורסם

לגבי אוהם אני חסר תקנה .. מצטער אי אפשר לשפוט בן אדם בגלל דיסלקציה נכון ?!

diablo - אני לא בטוח שמה שאמרת נכון, בעצם מה שאתה אומר שההגברה שלו תהייה מנוצלת. בגלל שהמגבר יראה 4 אוהם, אבל הסאבים עדיין לא יהיו מנוצלים כי הם יקבלו חצי כוח

במילים אחרות- אם הוא יביא סאב אחד של 4 אוהם- הוא יקבל את אותו כוח ששני סאבים של 8 אוהם.

לא מומלץ בכלל..

המשתמש עזב את הפורום.

if i have seen farther than other men it is because i have stood on the shoulders of giants

פורסם

במקרה שהוא יכול להביא רק סאב\ים של 8 אוהם אז ההצעה של דיאבלו הכי טובה ...

אבל ברור שעדיף 4 אוהם ... ו2 אוהם בכלל פצצה ... ו1 אוהם? מדהים ... ו0.5 זה מעיר מתרדמות ...

מה שאני מנסה לומר זה שאם הוא שאל על 8 אוהם, עונים על 8 אוהם 8)

פורסם
לגבי אוהם אני חסר תקנה .. מצטער אי אפשר לשפוט בן אדם בגלל דיסלקציה נכון ?!

diablo - אני לא בטוח שמה שאמרת נכון, בעצם מה שאתה אומר שההגברה שלו תהייה מנוצלת. בגלל שהמגבר יראה 4 אוהם, אבל הסאבים עדיין לא יהיו מנוצלים כי הם יקבלו חצי כוח

במילים אחרות- אם הוא יביא סאב אחד של 4 אוהם- הוא יקבל את אותו כוח ששני סאבים של 8 אוהם.

לא מומלץ בכלל..

לא ברור לי לאן התפזרתם כאן, ומה פשר ההמלצות או אי המלצות...

אם מגבר נותן ב 4 אוהם 500 וואט, זה לא משנה אם תחבר לו 10 סאבים

שסך ההתנגדות שלהם שווה ל 4 אוהם, או סאב אחד של 4 אוהם...

ברור שבגלל ש 10 סאבים יתחלקו שווה בשווה עם ההספק, אבל זה לא מדוייק

לומר כי לא ינוצלו נכון, כאשר מדובר בסאבים של 50 watt r.m.s...

משמע, תמיד תתאים את התנגדות הסאבים/רמקולים לרכיב ההגברה ע"מ

לקבל ניצול מקסימלי.

אז בתשובה לשאלתו, הוא יצטרך סאב של 4 אוהם, ואם אין כזו גרסה, אז שניים

של 8 אוהם, או פשוט להסתפק בכך שהסאב יקבל חצי מההספק שהמגבר מסוגל להפיק.

פורסם

radi - מה זאת אומרת שאל על 8 אוהם אז לענות ב8 אוהם ?

לא שמעתי אותו מדבר על סאבים אז איך ההצעה של דיאבלו תקפה

שמעתי אותו מדבר על סאב ביחיד.

אז תענה לו. על סאב ביחיד

לא על סאבים.

בהקשר לשני סאבים של 8 אוהם

אני רוצה לראות את הבן אדם שיבזבז כל הרבה מקום בבאגז שלו - ולא לדבר על להכפיל את התקציב בשביל האלמנט - בשביל לקבל כימעט את אותה התמורה שסאב אחר של 4 אוהם היה נותן ועם מקום בתא מטען..

המשתמש עזב את הפורום.

פורסם

שני סאבים עם הספק של 300W יתנו SPL גבוה ב3DB מסאב זהה עם הספק של 300W. זה כמו שהיית מחבר את הסאב הבודד למגבר של 600W (אם הסאב בכלל יכול לעמוד בהספק הזה).

RADI מה הקשר בין ההתנגדות של הסאב לאיך שהוא ישמע? צריך מגבר שיציב בהתנגדויות האלה ויתן הספק גבוה.

סלט רציני עשיתם כאן (אני אפילו לא בטוח מה אתם רוצים אז יכול להיות שתרמתי גם אני לסלט). גם ההודעות ממש אבל ממש לא מובנות. תשקיעו עוד טיפה זמן בניסוח שלהן לפני שאתם לוחצים על שלח.

פורסם

סלט רציני עשיתם כאן ...

בדיוק.

לשאלתו של פותח הת'רד, אנסה לענות ישר ולעניין ואתה יכול ללכת עם זה לבנק...

ככה - כדי לנצל את המגבר כמו שצריך אתה צריך לחבר לו עומס (=התנגדות) שלה הוא מתואם. במקרה של סטריאו לרכב הסטנדרט הוא 4 אוהם.

נכון, יש מגברים שיציבים ב 2 אוהם, 1.5 אוהם ועוד תחום שלם אבל כרגע לא נכנס לזה.

מכאן - לשאלתך: מאחר וטרם קנית את הסאב ומאחר והמגבר שלך מתואם ל 4 אוהם (בהנחה שהוא לא יתן את אותו הספק ב-8 שהיה נותן ב-4, למרות שפעם ראיתי חיה כזאת)

עדיף שתקנה סאב של 4 אוהם.

בכל מקרה, נזק לא יגרם.

יש עוד המון נישות שניתן להכנס אליהן. תרצה, אשמח להמשיך ולהרחיב.

פורסם

ebari לא הבנתי, כתבת שראית "חיה" שנותן את אותם נתונים גם ב4 אוהם וגם ב8 אוהם

איך הדבר מתאפשר ?

המשתמש עזב את הפורום.

פורסם

איך הדבר מתאפשר ?

לא יודע על מה הוא מדבר, אבל הוא צודק.

ראה ערך מגבר jbl כל סדרת ה bp מונו.

300.1

600.1

1200.1

נותנים את ההספק המקסימלי ב 2אוהם, וגם ב 1 אוהם.

פורסם

זה באמת סיקרן אותי אז הלכתי לחפש את הנתונים המוצהרים

אכן מה שאמרת נכון ואפילו מוזר יותר - הם מצהירים יותר כוח ב4 אוהם 14.4

מאשר ב1 אוהם 14.4

ואני חושב שפה התשובה :

the BPX500.1 is a two-channel amplifier that can be bridged to deliver double the voltage of a single channel into impedances between 2 and 4 ohms

אני לא הבנתי אחד לאחד למה הם מתכוונים - אבל אני משער שלא מדובר במגבר רגיל של מונו אלה בסוג של מגבר כפול שיש לו הגברה בשביל כל התנגדות בנפרד

ובגלל זה הוא באמת מוציא יותר כוח ב4 אוהם - לא בגלל שהוא "חיה" אלה בגלל שיש לו שני הגברות (כאילו שני מגברים)

אתם מוזמנים לתקן אותי זה באמת מעניין אותי - אני באמת לא בטוח אם כל מה שרשמתי זה קישקוש זאת רק השערה שלי

המשתמש עזב את הפורום.

פורסם

איך הדבר מתאפשר ?

יש מגברים, (אין הרבה- למעשה שציינתי חיה כזאת בגוף יחיד אז גם התכוונתי לכך שראיתי רק דגם אחד, אולי אייל ושאר החברה שהתמצאותם רבה משלי יוכלו לזרוק שמות/דגמים) שיכולים,בגלל המבנה הפנימי שלהם, לשמור על הספק מוצא קבוע עבור תחום רחב של התנגדויות...

פורסם

זה פשוט מאוד. מגברים עם ספק מיוצב (REGULATED) כדוגמת JL AUDIO יתנו את אותו ההספק (אולי לא בדיוק אבל בערך) בכל התנגדות שתתן להם וגם בכל מתח (שאיתם הם תוכננו לעבוד).

מגברים עם ספק לא מיוצב (UNREGULATED) שהם מרבית המגברים בשוק, יעלו בהספק עם ירידה בהתנגדות ועם עליה במתח.

לכל אחת מהשיטות יש את היתרונות והחסרונות שלה. היתרונות של הספק המיוצב הוא שגם עם מתח נמוך הוא יתן תפוקה מלאה ושהוא יכול לעמוד בהתנגדויות נמוכות (בדרך כלל - כמו במקרה של JL).

החסרונות הם (ובעצם היתרון של הלא מיוצב) שאם יש לנו מתח של 14V למשל, הוא עדיין יפיק את אותו ההספק שהוא מפיק ב12V, כלומר אנחנו לא נהנה מעוד הספק.

חסרון נוסף הוא שהוא לא יתן הספק גבוה יותר עם התנגדות נמוכה. בעצם המגבר מוגבל להספק מסויים ולמרות שהוא לא יתן פחות מההספק הזה (שזה דבר טוב) הוא גם לא יתן יותר ממנו אפילו אם יש לו תנאים טובים יותר (שזה פחות טוב).

מקווה שקצת הסברתי.

• תוכן חדש...