Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5239 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הנסיון שלי עם פיאטים:

שלי, פונטו ספייס 2003, עברה אצלי כ 12 אלף ק"מ או משהו כזה- שיפוץ סטרטר ב 200 ש"ח כי התחיל לגמגם. כל השאר פרפקט. (נורות, חיישנים, הגה CITY, חלונות חשמל, שפריצר מים בחלון האחורי.... הכל עובד עד הפרט האחרון)

של אמא- גרנדה פונטו 2008 שעברה אצלנו 30 אלף ק"מ- אפס תקלות (נמכרה).

גרנדה פונטו 2010 שעברה 15 אלף ק"מ (החליפה את ה 2008 )- אפס תקלות.

של אבא- פיאט בראבו 2011 שעברה 50,000 ק"מ- נעלמה פעם אחת תצוגה ממסך המערכת. כיבוי/הדלקה, והתצוגה חזרה. זה היה לפני מעל 10,000 ק"מ. או בקיצור- אפס תקלות.

• תגובות 51
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
בהחלט לא, אני אומר את ההפך הגמור ( ניסיתי להיות סרקסטי, אלא שאם לא הבנת כנראה נכשלתי ). להשליך מסיפור עם מכונית אחת ועוד משנות התשעים על אמינות או העדרה.

אני הבנתי אתוך מצויין, אבל אתה לא הבנת אותי.

ציינתי בתגובתי את הדברים הבאים:

1. אני מקווה שהאמינות השתפרה מאז.

2. אני לא פוסל רכישת פיאט חדשה.

3. גם לפני 15 שנה טענו שפיאטים חדשות יותר אמינות מהשנות, מה שכנראה נכון וטמפרה באמת הייתה אמינה יותר מרגטה או מפיאט 131.

4. נכון, הנסיון שלי הוא עם מכונית אחת. סיפורים של אחרים אני מכיר מספיק, ויש דעות חיוביות ושליליות.

מה לעשות, שלאחר אותה מכונית ירד לי קצת החשק לקנות עוד פיאט, והייתי צריך הפסקה של כמה שנים. אבל שוב, אני לא פוסל ואולי בעתיד כן אקנה.

5. לא הייתה כל השלכה על מכוניות פיאט באופן כללי.

פורסם
הנסיון שלי עם פיאטים:

שלי, פונטו ספייס 2003, עברה אצלי כ 12 אלף ק"מ או משהו כזה- שיפוץ סטרטר ב 200 ש"ח כי התחיל לגמגם. כל השאר פרפקט. (נורות, חיישנים, הגה CITY, חלונות חשמל, שפריצר מים בחלון האחורי.... הכל עובד עד הפרט האחרון)

.

מנסיון שלי עם 2 פונטו ספייס, חכה זה רק עניין של זמן...

פורסם
אני הבנתי אתוך מצויין, אבל אתה לא הבנת אותי.

ציינתי בתגובתי את הדברים הבאים:

1. אני מקווה שהאמינות השתפרה מאז.

2. אני לא פוסל רכישת פיאט חדשה.

3. גם לפני 15 שנה טענו שפיאטים חדשות יותר אמינות מהשנות, מה שכנראה נכון וטמפרה באמת הייתה אמינה יותר מרגטה או מפיאט 131.

4. נכון, הנסיון שלי הוא עם מכונית אחת. סיפורים של אחרים אני מכיר מספיק, ויש דעות חיוביות ושליליות.

מה לעשות, שלאחר אותה מכונית ירד לי קצת החשק לקנות עוד פיאט, והייתי צריך הפסקה של כמה שנים. אבל שוב, אני לא פוסל ואולי בעתיד כן אקנה.

5. לא הייתה כל השלכה על מכוניות פיאט באופן כללי.

זכותך המלאה לחשוב כאוות נפשך על אמינות פיאט ואפילו לקוות שזו השתפרה. וגם לא לפסול קניית מכונית מהיצרן הזה, למרות ש"ירד" לך החשק. ובהחלט ראוי לשבח ציון העובדה שמדובר בנסיונך עם מכונית אחת, אבל ההודעה שלך נוטפת סוג של צדקנות, כזו שבאה למיצוי באמירה שכנראה תמיד פיאט "עכשווית" תהיה אמינה יותר מקודמותיה ללא קשר ל"עכשיו" הזה בו אנו מצויים. ומה לעשות שאני לפחות לא מתלהב מאופן כזה של הבעת עמדה.

פורסם

אני חייב להוסיף משהו, במבחנים של ארגון ה-ADAC (ארגון הנהגים הגרמני) פיאט פנדה מככבת כאמינה מאוד בקטגוריה שלה כבר כמה שנים.

בפיאט אימצו את התקן של WCM שבעקבותיו איכות הייצור והאמינות של הרכבים עלתה בהרבה.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

חשוב לי לציין את הניסיון שלי עם הפונטו ולכל אלה שלא מפסיקים לשבח את הרכב והדגם הספיצפי (פונטו ספייס) ואומרים שהבעיות של ראש מנוע מתחילות רק שהראדיטור נסתם בגלל מים מהברז ומהזנחה פושעת כמו לא לטפל בזמן, לשים חלקים לא מקוריים וכו'. (אם זה בגירסת ה60 כ"ס או ה80 כ"ס)

זה הולך להיות קצת ארוך וחופר(בלשון המעטה :oops:), אבל אני חושב שזה יכול לעזור לכמה אנשים פה.

לפני כשמונה חודשים אחרי התייעצות בפורום והתלבטויות קניתי פונטו ELX שנת 2001 עם 80 כ"ס(16 שסתומים) עם גיר רציף, 80,000 קילומטר, יד ראשונה, שמורה מאוד, ללא תאונות בכלל, ספר טיפולים מהיום הראשון שהאוטו עלה על הכביש ורק טיפולים במורשה שהיו מוקפדים בצורה פדנטית!! (ממוצע של טיפול 20,000 כל 8,000 ק"מ!!)

את המכונית אגב, לקח לי בסביבות ארבעה חודשים למצוא, שכן מדובר רוב המכוניות מהסוג הזה שחוטות מליסינג והשכרה אחרי תאונות ומוזנחות בטירוף ( שילמתי גם מעל המחירון מן הסתם)

איך שהאוטו הגיע אליי, הלכתי ועשיתי יישור קו בשביל "ראש שקט"(תרתי משמע) במוסך מורשה שכלל: משאבת מים, תרמוסטט, פקק ראדיטור, שמן מנוע, פילטר מנוע, נוזל קירור פארפלו, ניקוי בית מצערת ומערכת הזרקה, ועוד ועוד.. (לא עשיתי טיימינג כי שנה לפני כבר עשו ולא היה טעם לעשות שוב כי החגורות היו במצב חדש)

בשביל להקדים תרופה למכה הארורה הזאת שנקראת ראש מנוע ברכב הידוע לשמצה ברגישותו, קניתי בערך אחרי חודש חיישן מיוחד עם בקר שמתחבר על הבלוק מנוע ומציג לי כמה מעלות עובד המנוע, ואני יכול לקבוע לו מראש מתי הוא יתחיל לצפצף שיהיה חם מדי במידה ולא אשים לב למד טמפ' בלוח שעונים (זאת כמובן בכדי למנוע מצב של התחממות מנוע = צורך בעשיית ראש מנוע שעלותה לא זולה בכלל!)

עברו כמעט ארבעה חודשים עם הבקר, עבד ועובד מעולה, אף פעם לא עובר את ה95 ולרוב יציב על 90(סביבות 76 בכביש מהיר למתעניינים), עד שיום בהיר אחד הנעתי את האוטו בבוקר כהרגלי, לאחר שמהמנוע לא התחמם אפילו לשניה אחת יום או שעה לפני(!!) והמנוע התחיל לעשות רעשים מוזרים, ומהאגזוז יצא עשן לבן סמיך בריח גזים הכי מסריח שיש והסל"ד נפל לאיזור ה600 ועלה בחזרה ל900, והמנוע כמעט רצה להתכבות בעצירות. נסעתי איתו 2 ק"מ בלחץ ואז עצרתי וכיבתי, פתחתי מכסה מנוע לבדוק שמן ומיים - הכל היה מלא.

ההייתי אופטימי מדי והתחלתי לחשוב על כיוון של דלק מהול כנראה , אולי חיישן חמצן תקול , ממיר קטילטי סתום, ועוד.

לבסוף האוטו נגרר למוסך שמשון ביהוד והמנוע עבר בדיקה , ראו(וראיתי) שיש פריצה לראש- האוטו היה יומיים במוסך, והוחלף ראש מנוע בעלות כוללת של 4500 שקל, ההייתי המום. :shock:

למעשה זהו בלאי טבעי של 11 שנים לפי הסבר של חיים. (ראיתי את הראש והיה בו חריץ פצפון קרוב לצילנדר שדרכו חדרו המים לצילנדר מספר 1 [הכי שמאלי] )

להלן הסיפור המלא והתייעצות עם חברי הפורום בעת 'התקלה; למי שמעוניין לקרוא:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=411431

חוץ מזה מה אני יכול להגיד על האמינות של הרכב? ראיתי בספר טיפולים שיפוץ של המנוע החשמלי המקולל, נעשה באוגוסט 2008. חוץ מזה אין משהו מיוחד , בלאי טבעי לכל השנים(תושבת מנוע, בלמים, חוטי הצתה, רצועות מנוע)

שורה תחתונה, צריכת דלק מצוינת ואוטו חסכוני בבינעירוני 1-15 לק"מ בלי מאמץ עם יכולת להגיע ל1-17 ו1-18 על 90 קמ''ש , אבל התאכזבתי, כל "החסכון" של הדלק הלך על התיקונים, ואני מקווה שלא יהיו עוד תקלות שיגרמו לי לא להתקרב לפיאט.

אגב, בצריכה עירונית עם רגל קלה על הגז (לא יותר מ2500 סל"ד) שהאוטו מטופל בפדנטיות ללא תקלה 1 הוא גרוע גם שהמזגן לא עובד(חורף), שלא יספרו לכם סיפורים.

אוטו אמין? רק ההמשך יגיד.

פורסם

שילמת כזה מחיר כי טיפלת במורשה,כן אלו המחירים במורשים.

התקלות הגה היו אופיינות לדגמים הראשונים.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

• תוכן חדש...