Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5268 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
בקנית הרכב המיכל של נוזל קירור היה כמעט מלא. לאחר חודשיים המפלס קצת ירד והיתי במוסך עם בעיה אחרת. אמרתי להם גם על זה. מילאו לי נוזל ואמרו לא נורא. עכשיו תוך חצי שנה מקניית הרכב הנוזל הוא על קוו התחתון. כשרכב מתחמם המפלס עולה קצת מעל קוו התחתון. אני אלך למוסך ביום רביעי. רציתי לשאול את דעתכם. תודה מראש.

גם בגולף הקודמת ובמיוחד הנוכחית שברשותיי היה מחסור בנוזל הקירור והמפלס היה יורד מסימן MAX לתחום של בין MIN-MAX בחודשים הראשונים לאחר רכישת הרכב.

כמה זה תקין ?

בגולף האבדן גבוה אך עדיין בגדר הסביר, זה כבר לא.

• תגובות 84
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

תספר את זה לכול בעליי פולו/סקודה/גולף שמתלוננים במוסכי צ'מפיון והדבר היחיד שמבצעים זה הוספת נוזל קירור.

נראה לך שבמוסכים מורשים לא יודעים כיצד לטפל ברכב בצורה נכונה.

איזה כייף לי :)

פורסם
רצוי לבצע בדיקה של מערכת הקירור. ניתקלתי בלא מעט מקרים של רכבים חדשים תוצרת קונצרן VAG שמאבדים מים בתקופת ההרצה דרך משאבת המים דבר שחולף לאחר תקופת מה והדבר נחשב תקין מבחינת מוסכי הייבואן.

מרק, אשמח לפירוט לגבי איבוד מים דרך משאבת המים בתקופת ההרצה, איך דבר כזה יכול להיות תקין ואיך הדליפה נעלמת לבדה? :?:

פורסם
אתה צודק, האיבוד מים דרך משאבת מים הוא זניח ומינורי, בטוח לא ברמה כפי המתוארת כאן.

אפשרות סבירה לשינוי כה דרסטי במפלס הנוזל קירור הוא כיסי אויר, למרות שקצת קשה לקבל זאת כי במפעל ממלאים את מערכת קירור ע"י ציוד מיוחד עם ואקום, ללא אפשרות לכיסי אויר להיווצר, אך בהחלט יתכן כי הרכב טופל במערכת הקירור לאחר שירד מפס היצור, עוד אצל היצרן או היבואן ולכן יש למשיך לעקוב אחר המפלס ואם ממשיך לרדת, לטפל.

אם הרכב טופל לאחר שיירד מפס הייצור אצל הייצרן אני מאמין שהייצרן היה דואג לבצע את תהליך מילוי נוזל הקירור בצורה מקצועית ללא כיסי אוויר.

אם היו כיסי אוויר הם היו נעלמים מהר מאוד לאחר נסיעה קצרה בגלל מבנה מערכת הקירור ברכבי קונצרן VAG.

גם אם הרכב טופל בארץ והוסיפו נוזל קירור בצורה רשלנית האוויר הכלוא במערכת הקירור היה נעלם לאחר נסיעה קצרה כפי שרשמתי קודם לכן.

הייצרן לא הוציא שום TSB/RECALL או מסמך חשאי בעניין ולכן גם במוסכים הדבר היחיד שמבצעים הוא הוספת נוזל קירור.

פורסם
מרק, אשמח לפירוט לגבי איבוד מים דרך משאבת המים בתקופת ההרצה, איך דבר כזה יכול להיות תקין ואיך הדליפה נעלמת לבדה? :?:

כתבתי על העניין בעבר ואני אנסה להוסיף הסבר עם תמונות של שרון סטון בעירום מלא :twisted:

בכול משאבת מים צנטרפוגלית קיימים אטמי החלקה (טבעות החלקה) למניעת נזילה דרך ציר המשאבה.

אטמים אלה עשויים בדרך כלל מגרפיט, אלומיניום אוקסיד, סיליקון קרביד ועוד...

בחירת סוג האטם הינו מרכיב חשוב הקובע את אורך חיי משאבת המים אם לא החשוב ביותר לאחר בחירת נכונה של המיסבים של משאבת המים.

בכדי לאפשר אטימה טובה של האטמים ועמידות האטם לאורך זמן מאפשרים זרימה קטנה של נוזל הקירור על שני משטחי האטמים בכדי לסוך (לשמן) וגם לקרר את האטמים. עודפי נוזל קירור בדרך כלל מתאדים במשאבה עצמה או דרך חריר יעודי במשאבה.

תאר לך מצב שלא היה סיכוך לאטמים מה היה קורה ? תוך פרק זמן קצר ביותר האטמים היו נהרסים כתוצאה מחיכוך עם ציר המשאבה בזמן הסיבוב.

עודפי נוזל קירור שלא התאדו נפלטים החוצה דרך פתח ניקוז בתחתית המשאבה אתה יכול לראות בקלות כמעט בכול משאבת מים הצטברות של נוזל קירור שהתייבש.

ישנם משאבות מים שלא תבחין בנזילה זו מכיוון שהייצרן מתקין אגן קטן (בדומה למקרר ביתי) שבו מצטבר הנוזל ולאחר מכן מתאדה.

'נזילת' נוזל קירור או חוסר בנוזל קירור בכמות קטנה בשעות הראשונות שלאחר הרכבת משאבת מים חדשה הינו מקובל ואין צורך לדאוג מכך וזה נעלם לאחר שטבעות ההחלקה (אטימה) עברו את שלב 'ההרצה' או במילים אחרות התיישבו.

פתח הניקוז במשאבה מונע בין הייתר מעבר של נוזל קירור למייסבים של המשאבה ובמידה וקיימת נזילה קבועה דרך פתח הניקוז דבר המעיד על משאבה לא תקינה.

משאבת מים.jpg

פורסם
'נזילת' נוזל קירור או חוסר בנוזל קירור בכמות קטנה בשעות הראשונות שלאחר הרכבת משאבת מים חדשה הינו מקובל ואין צורך לדאוג מכך וזה נעלם לאחר שטבעות ההחלקה (אטימה) עברו את שלב 'ההרצה' או במילים אחרות התיישבו.

הדגשתי לך את מילות המפתח - אצך פותח השרשור זה נמשך כבר חודשים.

פורסם

כל אבדן מים של יותר מכוס מים לשנה יהיה חריג ודרך ניקוז משאבת מים מקסימום יצא 100 מ"ל בשנה ואני עוד מגזים.

ברבה מקרים לקוחות מתלוננים על מפלס נמוך או אבדן נוזל כי מפלס הנוזל משתנה קיצונית במיכל העיבוי אז אולי פעם אחת הם ראו אותו במקסימום ופעם אחרת במינימום.

חשוב להקפיד לבצע את בדיקת המפלס על מנוע קר בלבד או לא חהתייחס לירידת מפלס כל עוד המפלס בין המינ'-מקס'.

פורסם

תלוי גם בסוג מערכת הקירור.

יש מערכות אטומות ויש כאלה שלא, בסובארו לדוגמא מסביב לצינורית שנכנסת לתוך מיכל העודפים יש מרווח קטן והמערכת לא אטומה, כך גם לדוגמא בלנסרים אז במערכות האלה הגיוני שיאבדו מעט יותר מים ממערכת אטומה כמו שיש לחלק מהרכבים.

פורסם
כל אבדן מים של יותר מכוס מים לשנה יהיה חריג ודרך ניקוז משאבת מים מקסימום יצא 100 מ"ל בשנה ואני עוד מגזים.

ברבה מקרים לקוחות מתלוננים על מפלס נמוך או אבדן נוזל כי מפלס הנוזל משתנה קיצונית במיכל העיבוי אז אולי פעם אחת הם ראו אותו במקסימום ופעם אחרת במינימום.

חשוב להקפיד לבצע את בדיקת המפלס על מנוע קר בלבד או לא חהתייחס לירידת מפלס כל עוד המפלס בין המינ'-מקס'.

תלוי בתיכנון משאבת המים ומערכת הקירור.100 מ"ל זה נתון שאפשר להתווכח עליו אם זה מנסיונך ואם זה מנסיונם של אחרים.

בכדי לאפשר אטימה טובה של האטמים ועמידות האטם לאורך זמן מאפשרים זרימה קטנה של נוזל הקירור על שני משטחי האטמים בכדי לסוך (לשמן) וגם לקרר את האטמים. עודפי נוזל קירור בדרך כלל מתאדים במשאבה עצמה או דרך חריר יעודי במשאבה.

הרכב שברשותיי גולף דור 5 שנת 2006 איבדה במהלך השנה הראשונה וגם השנייה כ-500 מ"ל בשנה או 4 כוסות נוזל קירור הכמות די דומה לאלה שהתלוננו בפורום על קצב איבוד נוזל קירור בצורה 'חריגה'.

לאחר מכן קצב איבוד הנוזל יירד לכוס בשנה או 250 מ"ל.

אני מקווה שאתה סומך על המיומנות והמקצועיות שלי בנושא אחזקת הרכב שברשותיי אם אומר לך שאין איבוד נוזל קירור מהצנרת או ממיכל העיבוי.

פורסם
תלוי גם בסוג מערכת הקירור.

יש מערכות אטומות ויש כאלה שלא, בסובארו לדוגמא מסביב לצינורית שנכנסת לתוך מיכל העודפים יש מרווח קטן והמערכת לא אטומה, כך גם לדוגמא בלנסרים אז במערכות האלה הגיוני שיאבדו מעט יותר מים ממערכת אטומה כמו שיש לחלק מהרכבים.

בעיקרון קיימות שתי מערכות קירור נפוצות ושתיהן נחשבות למערכות קירור אטומות. ההבדל ביניהם הוא שבאחת מיכל העודפים פתוח לאטמוספירה דרך צינורית ובמערכת השנייה מיכל העודפים מצוייד בפקק עם שסתום הנפתח בלחץ מסויים במקרה והלחץ במערכת הקירור עולה מעבר ללחץ נתון.

פורסם
מהו אובדן נוזל קירור בגדר הסביר לפי דעתך ?

הנסיון שלי (כמשתמש - לא כבעל מקצוע מהתחום) מלמד שסדר גודל של עד 200 מ"ל לשנה הוא סביר, אם מדובר ביותר מזה יש לחפש דליפה במערכת.

• תוכן חדש...