Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5282 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קודם כל, לפני שאתחיל, אני רוצה להודות על השירות גם של דודי מ-PitStop וגם של החבר'ה (אלי ואביחי) מ-E&A.

זה כיף לראות שירות מבין, מסביר, סבלני וחם מהבעלים. התחרות בריאה וטובה, וההנאה ללקוחות - מובטחת!

אוקיי, אז זה התחיל בשבוע שעבר. רציתי לשדרג את האיביזה FR 2007 שלי (עם 150 כו"ס) בצ'יפ שיסחט מהרכב יותר.

קראתי פה כמה וכמה פוסטים המשווים בין ה-APR לאפסולוט ו-GIAC ויצאתי קצת מבולבל מהם,

אז החלטתי שאתקין לנסיון את הצ'יפ בכל אחת מהחברות ואסיק איזה אעדיף.

לאחר התקנת צ'יפ הנסיון ב-APR - ישר הרגשתי הבדל עצום, עוד בשלבי האדפטציה!

הרכב סחב הרבה יותר טוב, נשמע יותר טוב והתנהג יותר טוב.

בשלב הזה כבר הייתי בטוח - כן, זה הצ'יפ בשבילי.

כשאומרים צ'יפ לינארי מול לא לינארי תמיד דמיינתי את זה כצ'יפ עם טורבו לאג קטן וכניסת כוח לינארית

מול צ'יפ עם טורבו לאג גדול וכניסת כוח במכה - זו ממש לא הכוונה ולא מתאר את המציאות. אסביר את עצמי בהמשך.

לאחר כ-4 שעות נהיגה, כ-100 ק"מ וכמה הנעות (נסיעה עירונית ברובה) עם ה-APR, הגעתי אתמול בבוקר ל-E&A.

איך שנכנסתי, ישר חובר מחשב הרכב ללוגים והתחלנו לבצע כמה הרצות עם הצ'יפ של APR.

הנתונים שהתקבלו:

- כ-187 כו"ס (בסיום אדפטציה)

- 5.3 מעלות בתיקוני הצתה.

- כ-1.1 באר בפיק גדישה.

הוסבר לי שעד 9 נחשב סביר, 12 ומעלה יכול לגרום לנזק ממשי לרינגים במנוע.

למרות זאת, יש לציין שמאוד קשה להזיק למנוע המוצלח הזה והמחשב לא יתן להרוס אותו.

מצד שני, זה יכול להתבטא בהחלט באיבודי כוח, צלצולים וצריכת דלק פחות טובה.

- את ערכי מעלות גזי היניקה לצערי אני לא זוכר.

בשלב הבא עדכנו את הצ'יפ של אפסולוט.

עם זה, גם הוחלף פילטר האוויר באחד פתוח ובוצע כיוון מצערת.

בהתחלה היה חשד שחיישן האוויר כבר זקן ומזייף (עבר 90 אלף ק"מ), והיו נסיונות עם ובלי חדש - אבל בסופו של ענין לשמחתי הגענו למסקנה שהכל תקין ואין צורך להחליפו עדיין (חסך לי כ-1100 ש"ח).

השלב הזה היה מדהים!

הרצנו מספר הרצות את הרכב, אביחי כייל את הפרמטרים לנתונים האידיאליים עבור סוג הדלק בו אני משתמש ושאר המכלולים -

בשביל להגיע לתוצאות המקסימליות, האיכותיות והבריאות ביותר. צ'יפ קאסטום יוקרתי לכל דבר בעלות של צ'יפ מהמדף!

לאחר מספר הרצות, מספר סיבובים ומסקנות הגענו לתוצאות הבאות:

- כ-204 כו"ס (עוד בשלבי אדפטציה!)

- 2.3 מעלות בתיקוני הצתה.

- כ-1.4 (!) באר בפיק גדישה.

- סביב ה-60-70 מעלות גזי היניקה, שנחשב תקין בהתחשב בעובדה שאני עם מכלול מקורי (אינלט, קולר וכו').

ההבדלים במומנט מורגשים מאוד בסל"דים גבוהים ונמוכים. מקבלים המון כוח כבר בסל"ד נמוך וגם בהילוכים גבוהים.

כל ליטוף של הדוושה ישר שומעים את הטורבו מוכן ומזומן לאפשר להזניק את הרכב מהמקום ב-0 לאג ומקסימום הספק.

ואין צורך להגיע עם הדוושה עד לרדיאטור בשביל לקבל כוח זמין - והרבה.

לסיכומו של עניין, סגרתי על הצ'יפ של אפסולוט.

קיבלתי גם נתונים יותר בריאים וגם כוח יותר זמין ומהנה.

יש כבוד רב לכל יצרני הצ'יפים, מצדיע לכם,

אבל אני הרגשתי שקיבלתי יותר value for money בשילוב של אמינות מוכחת בתוצאות הלוגים עם כוח זמין ומהנה מהאפסולוט.

אשמח לענות על שאלות לכל הדורש.

ממליץ בחום!

• תגובות 45
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

תתחדש! נשמע תענוג.

בזמנו היה לי גם צ'יפ של אפסולוט על הקופרה ונהנתי מכל רגע.

רק לא הבנתי לפי מה קבעתם שיש 204 כ"ס?

למיטב ידיעתי בדיקות כאלה עושים על דיינו...

פורסם

תוצאות כח הסוס נמדדו על דיינו?

לא הצלחתי להבין מה זה 40-50 מעלות של גזי פליטה

הרכב כוון עם שעון EGT, או שרק איחרו\קידמו לך הצתה עם תוכנה?

שתי התוכנות מצויינות לכל אחת יש את היתרון שלה.

פורסם

אביתר - תיקנתי את הטעות.

לצערי אני עדיין לא משופשף כל-כך בכל המונחים וערבבתי.

המשחק היה אכן עם כיווני ההצתה בתוכנה.

וקריאוס - לא מדובר בדיינו, אבל כן מדובר בנתונים שהמחשב והחיישנים העריכו מהנתונים שקיבלנו.

אני בטוח שהחבר'ה מ-E&A יוכלו להסביר את החישובים.

מה שכן - בהחלט הורגש הבדל. לא טענתי שמדובר במהפך כמו במעבר מבלי צ'יפ לעם צ'יפ, אבל בהחלט מורגש הבדל.

אני לגמרי אבין מי שיעדיף צ'יפ אחד על השני.

באמת, כמו שציינתי, שניהם מצויניים ונותנים תמורה מעולה לכסף.

ברכב שלי האפסולוט הצליח להוציא יותר, והלוגים והבדיקות נתנו לי יותר שקט נפשי.

פורסם

חפיף, אף אחד לא נולד עם ידע מובנה :)

מסתבר שנתוני הכח סוס חושבו על פי חיישן המאף, זה לא מדע מדוייק אך נותן איזה שהוא נתון קרוב למציאות..

בקשר לזה שלאפסולוט יש כח בנמוכים תרשה לי לחלוק עליך , נסעתי עם התוכנה הזאת מספיק זמן בשביל להבין את היתרונות שלה ואת החסרונות.

הכי חשוב זה שאתה מבסוט!

תתחדש ותהנה מהרכב

פורסם

בסופו של דבר כזה כל אחד ומה הוא מעדיף, חבר עם איביזה FR מודל כמו שלי מעדיף כניסת כוח במכה ולעומתו אני מעדיף כוח לינארי ולא במכה.

תמיד טוב להתנסות ולהחליט מה יותר טוב לך.

תתחדש!

פורסם

עידן, אתה נשמע כמו פרסומת לא מוצלחת ל-E&A, ואסביר בהמשך.

מעניין מה היו הנתונים / תחושות על ה-APR לאחר כיוון מצערת ופילטר חדש.

אם ההשוואה הייתה על שתי התוכנות, לאחר כיוון מצערת / פילטר אחר, אזי היא הייתה רלוונטית ואובייקטית יותר - ומכוון שזה לא קרה, אני לא רואה בה נכונה. צר לי

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם
עידן, אתה נשמע כמו פרסומת לא מוצלחת ל-E&A, ואסביר בהמשך.

מעניין מה היו הנתונים / תחושות על ה-APR לאחר כיוון מצערת ופילטר חדש.

אם ההשוואה הייתה על שתי התוכנות, לאחר כיוון מצערת / פילטר אחר, אזי היא הייתה רלוונטית ואובייקטית יותר - ומכוון שזה לא קרה, אני לא רואה בה נכונה. צר לי

מסכים עם כל מילה.

קודם כל עידן, שמח שאתה מבסוט.

מבלי לפגוע בסדנא המשווקת את התוכנה, לאור ה-Threads שהוסרו כאן בפורום שנרשמו על ידי E&A (של "למי יש יותר כוח" וההשוואות למינהן)

יצא לי לקרוא אותן לפני שהוסרו, החבר'ה מ-E&A תמיד עשו רושם של קצת "פישי" לא יודע איך להסביר, עצם זה ששמו לך פילטר פתוח וכיוונו לך מצערת כבר אומר שזו לא ההשוואה הנכונה, יש לי מס' חברים עם אותו הרכב (ורכבים שונים) וגם לי יש אותו רק 08 ותמיד כשבאו לבדוק את התוכנה אצלם, החליפו לפילטר פתוח וכיוונים למינהם וכד' ואז אמרו, "אתה רואה את ההבדלים?" סלח לי אבל זו לא הדרך.

ולגבי עניין הפרסומת, משהו תחילה בהחלט מסגיר, אך אני לא שולל.

העיקר שאתה מרוצה 8)

פורסם
מסכים עם כל מילה.

קודם כל עידן, שמח שאתה מבסוט.

מבלי לפגוע בסדנא המשווקת את התוכנה, לאור ה-Threads שהוסרו כאן בפורום שנרשמו על ידי E&A (של "למי יש יותר כוח" וההשוואות למינהן)

יצא לי לקרוא אותן לפני שהוסרו, החבר'ה מ-E&A תמיד עשו רושם של קצת "פישי" לא יודע איך להסביר, עצם זה ששמו לך פילטר פתוח וכיוונו לך מצערת כבר אומר שזו לא ההשוואה הנכונה, יש לי מס' חברים עם אותו הרכב (ורכבים שונים) וגם לי יש אותו רק 08 ותמיד כשבאו לבדוק את התוכנה אצלם, החליפו לפילטר פתוח וכיוונים למינהם וכד' ואז אמרו, "אתה רואה את ההבדלים?" סלח לי אבל זו לא הדרך.

ולגבי עניין הפרסומת, משהו תחילה בהחלט מסגיר, אך אני לא שולל.

העיקר שאתה מרוצה 8)

אז מה הדרך הנכונה?להתקין ציפ ולשלוח אותו הביתה בלי בדיקה?

כייון מצערת לא מוסיף כוח:lol:

פורסם

חבר'ה, באמת שלא באתי לעורר שום ויכוח - סה"כ חוות דעת, לא מקצועית במיוחד, אבל שלי והצגת הנתונים היבשים שקיבלתי.

באמת שאני לא חושב שהצגתי אף אחד מהצדדים בצורה רעה שתצדיק שתקראו לי לא אובייקטיבי וכו'.

אם באמת כיוון המצערת והתקנת הפילטר הפתוח זה מה שעשה את ההבדל - אז הייתי שמח שזה היה מוצע לי לפני זה.

אני יכול לקבל לחלוטין שזה גרם לכל השוני (באמת שלא יודע, למרות שהאינטואיציה שלי מתקשה להאמין בזה).

ותודה למברכים! באמת שמח שלקחתי את הצעד הזה סוף כל סוף.

פורסם

יריב, מוסיף או לא - זה לא משנה.

השוואה נכונה אמורה לבוא על אותו סט אפ / איך שלא תקרא לזה. לא על שוני כל שהוא, ויש כאן שוני גם אם הוא זניח(הפילטר - למשל).

עידן, מניסיוני (אומנם דאז ברכב אטמוספרי אם זה משנה) - כיוון / ניקוי מצערת בהחלט יכול לגרום לתחושות עדיפות.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

השוואות בין תוכנות תמיד יובילו לוויכוחים אז אל תתרגש :)

אגב:

כיוון מצערת ופילטר פתוח לא כזה תשנה את הכח סוס

מה שכן כיוון מצערת, עד שהרכב מתרגל לכיוון וללימוד מחדש, גורם לרכב להרגיש חלק בכל תחום של הסל״ד.

דבר זה יכול לגרום לך להרגשות לא נכונות מבחינת הנסיעה עצמה.

נקודה למחשבה :)

• תוכן חדש...