Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5267 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שום תחנות רוח, אתה רושם דברים לא נכונים, אין כאן בכלל עניין של דעה.

שמן 10W40 מינרלי \ חצי סינטטי מקומו בניינטיז'. עולם הרכב השתנה ואיתו גם עולם השמנים הסינטטיים, שאם הכיס מאפשר אז אין כאן בכלל שאלה - שמן סינטטי תמיד יהיה טוב יותר משמן מינרלי או חצי סינטטי בכל טווח צמיגויות.

שום מנוע לא יתלונן על שמן 5 או אפילו 0, גם אם הוא יהיה שחוק ובלוי. להמליץ על שמן 10W40 זו המלצה לא מקצועית וחסרת כל הגיון.

איתמר.

אגב, ישראל היא לא מדינה חמה, היא בעלת אקלים ים תיכוני.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• תגובות 107
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני לא טועה .. - אני מאוד מדוייק , ופתוח לשינויים - לומד תמיד .

האקלים בישראל מוגדר ע"י יצרניות הרכב והאלקטרוניקה , כ אקלים תקן טרופי - חם , לח + אבק ויובש .

זה המפרט שאיתו מוזמנים הרכבים לישראל ( תואם לאוסטרליה ודרום אפריקה )

ולישראל מוסיפים מאווררים נוספים למערכת הקרור , מצנן שמן מנוע ומצנן נוזל ממסרה - כאשר בארצות קרות יש דגמים אשר אין ברכבים תוספות כאלו .

המנועים מתלוננים בצילצולים ובנזילות , ובמנועים ישנים גם באכילת שמן ומחסור לאורך זמן .

אני בעד סינטטי מלא בכל מצב אפשרי - עם מעבר נכון ..

ההבדל בדעה בנינו הוא בצמיגות השמן - אני טוען כי במנועים הללו , מאחר ולא השתמשו בסינטטי מלא והשתמשו ב 15W-40 + תוסף מינראלי

יש אפשרות לבעיות במעבר , ולכן אם רוצים לשפר איכות שמן עדיף לעבור להשתמש ב 10W-40 .

יותר מכך - אם נצמדים להוראות היצרן ומחליפים אחת לשנה או 15,000 ק"מ - לא צריך סינטטי מלא , אשר עומד בדיוק בתקן של ה חצי-סינטטי

ההבדל בניהם הוא רק באורך זמן החיים -

ואני ( מאזדה 6 חדשה ) נו בעצם מוסך מורשה מאזדה המטפל לי ברכב , משתמש ב חצי סינטטי 5W-30 + תוסף MOS2 , אחת לשנה .

אם הייתי מבצע טיפול אחת לשנתיים , כפי שמאשרים יצרני רכב אחרים - הייתי משתמש בסינטטי מלא .

( סתם - מעולם לא הייתי מסכים לטיפול אחת לשנתיים - הייתי מבצע אחת לשנה )

ושאלה קלה - מקובל עלינו כי שמן 10W-40 חצי סינטטי מתאים למנוע הנ"ל והאפשרות לבעיות עתידיות הוא קטן .

האם את זה אתה יכול להגיד בוודאות במעבר ל 5W-30 סינטטי מלא , למנוע ישן - האם אין ספק ולא קל לבעיות ..

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

האקלים בישראל מוגדר ע"י יצרניות הרכב והאלקטרוניקה , כ אקלים תקן טרופי - חם , לח + אבק ויובש .

זה המפרט שאיתו מוזמנים הרכבים לישראל ( תואם לאוסטרליה ודרום אפריקה ) האקלים ברוב חלקי ישראל הוא אקלים ים תיכוני (שלו מאפיינים רבים ומורכבים, את הקורס קלימטולוגיה ומטארולוגיה עשיתי לפני שנתיים, אם תרצה אני אחפש בספרות את מאפייניו הבולטים) ובניגוד לדמיון המתבקש הוא רחוק מאוד ממאפייני מזג האוויר באוסטרליה ודרום אפריקה, ששם הרכבים עובדים בתנאים שונים וקיצוניים יותר מישראל.

ולישראל מוסיפים מאווררים נוספים למערכת הקרור , מצנן שמן מנוע ומצנן נוזל ממסרה - כאשר בארצות קרות יש דגמים אשר אין ברכבים תוספות כאלו . מאיפה אתה יודע על זה? ברכבים חדשים ומודרניים? אולי יש רכבים ספציפיים של יצרנים ספציפיים, אבל ככל הידוע לי המפרט הטכני של הרבים שמגיעים ארצה זהה לחלוטין לרכבים המשווקים באירופה. למעשה זכורה לי רק הסיריון של 2006-2008 שהגיעה עם עוד מיני כונס אוויר בפגוש הקדמי שתועלתו לשיפור קירור המנוע מוטלת בספק.

המנועים מתלוננים בצילצולים ובנזילות , ובמנועים ישנים גם באכילת שמן ומחסור לאורך זמן . שוב, על סמך מה זה מבוסס ואיך האקלים קשור לזה?

אני בעד סינטטי מלא בכל מצב אפשרי - עם מעבר נכון .. אוקיי.

ההבדל בדעה בנינו הוא בצמיגות השמן - אני טוען כי במנועים הללו , מאחר ולא השתמשו בסינטטי מלא והשתמשו ב 15W-40 + תוסף מינראלי למה להכניס תוסף???

יש אפשרות לבעיות במעבר , ולכן אם רוצים לשפר איכות שמן עדיף לעבור להשתמש ב 10W-40 . חד וחלק לא נכון.

יותר מכך - אם נצמדים להוראות היצרן ומחליפים אחת לשנה או 15,000 ק"מ - לא צריך סינטטי מלא , אשר עומד בדיוק בתקן של ה חצי-סינטטי

ההבדל בניהם הוא רק באורך זמן החיים - לא נכון בכלל. יש הבדלים רבים ומגוונים. שמן סינטטי עושה הכל טוב יותר (משמן, מקרר, מנקה, עמיד בהקצפה, עמיד בהתחמצנות) ובין היתר בעל אורך חיים ארוך יותר.

ואני ( מאזדה 6 חדשה ) נו בעצם מוסך מורשה מאזדה המטפל לי ברכב , משתמש ב חצי סינטטי 5W-30 + תוסף MOS2 , אחת לשנה . שוב, למה תוסף?

אם הייתי מבצע טיפול אחת לשנתיים , כפי שמאשרים יצרני רכב אחרים - הייתי משתמש בסינטטי מלא .

ושאלה קלה - מקובל עלינו כי שמן 10W-40 חצי סינטטי מתאים למנוע הנ"ל והאפשרות לבעיות עתידיות הוא קטן .

האם את זה אתה יכול להגיד בוודאות במעבר ל 5W-30 סינטטי מלא , למנוע ישן - האם אין ספק ולא קל לבעיות .. שום ספק. המנוע של חברינו לא ישן, הוא בעל 60,000 ק"מ בלבד (וגם אם הוא היה עם 200,000 ק"מ לא הייתה בעייה). כל מה שצריך לשים לב אליו הוא שיש להחליף את השמן פעם נוספת לאחר 5,000 ק"מ מאחר ולשמן הסינטטי יכולות ניקוי והמסת משקעים טובות יותר מה שעלול לפגוע באיכות השמן תוך זמן קצר.

הרכב היחידי שהייתי מסתייג ממעבר לשמן שונה ממה שהוא היה מורגל בו זה רכב מוזנח שלא עבר החלפות שמנים לפי המלצות היצרן. זה מנוע שחייב לעבור טיפול ייסודי מבוצה לפני מעבר לשמן סינטטי מלא ולו בשל החשש הקל שבקלים.

אייל .

באדום.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

תחזור לצמיגות המקורית ותפסיק לחפש למנוע כזה שמן סינטטי מלא ודליל כמו ששמת אלא אם כן אתה מחפש צרות

מינימום צמיגות זה 10W40

פורסם

זה המפרט שאיתו מוזמנים הרכבים לישראל ( תואם לאוסטרליה ודרום אפריקה ) - תראה לי שורה אחת מהנוסח שלפיו הייבואן מזמין רכבים לפי הפרמטרים שציינת (אולי אתה צודק לא יודעת...)

ולישראל מוסיפים מאווררים נוספים למערכת הקרור , מצנן שמן מנוע ומצנן נוזל ממסרה - כאשר בארצות קרות יש דגמים אשר אין ברכבים תוספות כאלו .

המנועים מתלוננים בצילצולים ובנזילות , ובמנועים ישנים גם באכילת שמן ומחסור לאורך זמן .

-אולי זה היה נכון לפני 10-20 שנים או במקרים מסויימים. מניסיון ותאמין לי אני מכיר את כול האיבזור של רכבי קונצרן VAG ובמיוחד את הגולפים למיניהם והרכב נמכר בארץ באותה רמת איבזור בדיוק כמו באירופה.

הייצרן לא מוסיף מאוורר נוסף (למעשה אין איפה), לא מוסיף מצנן לנוזל ממסרה בגלל שהרכב נמכר בישראל.

במדינות בעלות אקלים קר מאוד אכן הייצרן מוסיף איבזור מסויים כגון: מערכת קדם חימום לשמן המנוע, חימום נוסף לפנים הרכב ועוד כמה שינויים.

אני בעד סינטטי מלא בכל מצב אפשרי - עם מעבר נכון ..

ההבדל בדעה בנינו הוא בצמיגות השמן - אני טוען כי במנועים הללו , מאחר ולא השתמשו בסינטטי מלא והשתמשו ב 15W-40 + תוסף מינראלי

יש אפשרות לבעיות במעבר , ולכן אם רוצים לשפר איכות שמן עדיף לעבור להשתמש ב 10W-40 .

ההבדל בניהם הוא רק באורך זמן החיים -

ואני ( מאזדה 6 חדשה ) נו בעצם מוסך מורשה מאזדה המטפל לי ברכב , משתמש ב חצי סינטטי 5W-30 + תוסף MOS2 , אחת לשנה . - הוספת התוסף מיותרת.

האם את זה אתה יכול להגיד בוודאות במעבר ל 5W-30 סינטטי מלא , למנוע ישן - האם אין ספק ולא קל לבעיות ..

אייל .

אין שום בעיה לעבור לשמן סינטטי מלא בדרגת צמיגות 5W40 ברכב שגמע 60K וגם אם מדובר על גטס.

הדעות שלך בעניין קצת מיושנות. אם תסתכל בספרות אחזקה של רכב שיוצר לפני 15-20שנה אתה תגלה שגם בעבר המליצו על שימוש בשמנים בדרגת צמיגות שציין איתמר אלא בישראל הכירו דרגת צמיגות אחת 20W50 וללא הפורום הזה עדיין הרבה מוסכים היו נשארים אם תפיסה מוטעת לגבי מעבר לשימוש בשמן בעל צמיגות נמוכה יותר.

בתור אחד שרוכש שמנים באיזור רחוב יצחק שדה למעלה משני עשורים אני יכול לומר לך שחל שינוי לטובה אצל הספקים. אם לפני עשר שנים חיפשת שמן 5W40 סינטטי מלא ההיצע היה ממש מאכזב והרוב החזיקו שמנים בצמיגות 20W50 או 15W40.

היום תעשה סיבוב ותמצא שמנים של החברות המובילות בכול דרגת צמיגות שתחפוץ.

איזה כייף לי :)

פורסם

אני לא יודע עד כמה זה יעזור, צילמתי את החלק הרלוונטי של שמן המנוע מספר רכב של יונדאי גטס 2009 (מנוע 1400 גיר ידני).

מקווה שעזרתי ושזה נכון גם לגבי מנועי 1350 של הגטס.

שבת שלום.

30122011050.jpg

פורסם

שימו לב שעל פי ספר הרכב של שנת 2009 הצמיגות 15W40 מסתמנת כתואמת את מצב האקלים בארץ ובהתחשב בדרישות היבואן זו כנראה הצמיגות שעליך לבחור.

עריכה: נכון שיש המלצה להשתמש ב-5W30 בשביל חסכון בדלק אך חסר הסבר מפורט יותר לחסכון הנוסף של שמן דליל מדי (כנראה חוסר עמידות בשמירה על חלקי המנוע בסל"ד גבוה, מהירות שיוט גבוהה, כשל ומאמץ לאורך זמן).

בנוגע לדיון העמוק, הארוך והמלא ספקות של צמיגות דלילה כנראה שיהיה ניתן לפתור זאת רק בעזרת בדיקות מעבדה שיוכיחו כמה וכמה השערות לכאן או לכאן. אני יודע שפה בקהילה יש נטייה קלה להמליץ על השמן הכי דליל שניתן אך יש לזכור שאף אחד פה לא ייתן לך אחריות (כמו היצרן) בנוגע לתפקוד המנוע. למשל בקהילה אחרת (אוטוספורט אם ניתן לציין) החבר'ה שם דבקים בהגדרות היבואן והיצרן ואינם ממהרים להסיק מסקנות אישיות בנוגע לצמיגות השמן.

פורסם

הרם

שלום לכולם,

לפני 4000 ק"מ החלפתי את השמן מנוע של הגטס שלי (2003 GLS 1.6 )לסנטטי מלא מתוצרת ZIC 5W30 ,

וכמו שהבנתי בכדי להפיק את המקסימום משמן מנוע סנטטי צריך להחליף אותו אחרי השימוש הראשון כבר ב4000 - 5000 ק"מ .

והשאלה שלי היא איזה שמן מנוע סננטי איכותי אתם ממליצים לי להחליף כיוון שאני לא כ"כ מרוצה מהZIC (יש המון רעשים מהמנוע שלא היו לפני ההחלפה )? והאם יש עוד איזו פעולה שאתם ממליצים לעשות לפני ההחלפה של השמן ?

תודה מראש :-D.

רעשי מנוע? תחזור מיד לצמיגות הקודמת 10W40 או 15W40 חצי סינתטי ותן לנו עדכון האם הרעשים נעלמו.

.

אתה טועה. רוב הרכבים המיובאים לארץ הם במפרט אירופי סטנדרטי לגמרי ללא ושם תוספות מיוחדות. שום דבר שקרוב אפילו למפרט של אפריקה או אוסטרליה.

פורסם

אני רק שאלה.

רעשי מנוע? תחזור מיד לצמיגות הקודמת 10W40 או 15W40 חצי סינתטי ותן לנו עדכון האם הרעשים נעלמו.

למה?

בוב ספוג.

פורסם

1 . רעשי מנוע? תחזור מיד לצמיגות הקודמת 10W40 או 15W40 חצי סינתטי ותן לנו עדכון האם הרעשים נעלמו.

2 .אתה טועה. רוב הרכבים המיובאים לארץ הם במפרט אירופי סטנדרטי לגמרי ללא ושם תוספות מיוחדות. שום דבר שקרוב אפילו למפרט של אפריקה או אוסטרליה.

הפיסקאה הראשונה מסכים מאוד - הרי אני רושם זאת מהתשובה הראשונה שלי בדיון .

מס' 2 .

מחזיר אותך לתשובה הקודמת לאיתמר , וכרגיל לדיונים .. הרגילים שלנו :lol:

ליין מן כתב:

אייל .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

לא נתקלתי בשום בעיה ושינוי בעשרות רכבים שעברו לשמנים סנטטיים, היתרונות של שמן סינטטי עולים על החסרות אם ישנם.

כמה יבואני רכב בארץ עברו בעצמם לשמנים סינטטים.

פורסם

רעשים במנוע = נקישות שסתומים (בעיקר בהתנעה קרה , לאחר נסיחעה הם שקטים יותר ).

לא משהוא קריטי, ולדעתי זה נובע מאיבוד תכונות של השמן, עקב ניקוי משקעים של השמנים הקודמים שהוכנסו לרכב , לכן זה מצריך החלפה כבר עכשיו ( 4000 - 5000 ק"מ ).

ולאחר חיפושים אינטנסיבים בגוגל ובפורום הבנתי שהצמיגות של 5W...לאומת 10W... היא מינורית ומה גם ששמן סינטטי עולה בכל תכונה שהיא על שמן חצי סנטטי / מינרלי , לכן לא נראה לי שאחזור לחצי סנטטי , ולכן מסקנתי היא שעלי להחליף ל5W40 ולא להמשיך עם 5W30 כיוון שהוא הכי קרוב מבחינת צמיגות ל10W40 חצי סנטטי הנפוץ.

ושוב פעם חברים , תקנו אותי אם אני טועה?

(באמת שאני שמח וסומך על המקצועיות פה !!!! ופשוט כיף להשכיל מכם ! :-D )

פורסם

אני דווקא כן.

מנועים החלו להרעיש ולהשמע לא טוב במעבר לשמנים סנתטיים מלאים ודלילים.

בכלל עם קוראניות, אני לא ממליץ על שמנים דקים ואם כבר רוצים לשדרג לשמן סניתטי מלא אז לעבור ל 5W40.

פורסם
אני רק שאלה.

למה?

בוב ספוג.

כול הרכבים שבהם ביצעתי החלפת שמן מנוע משמן מינרלי או חצי סינטטי לסינטטי מלא בדרגת צמיגות 5W40 לא נשמעו שום רעשים חדשים מהמנוע.

בתנאי האקלים בארץ אני ממליץ רק על 5W40 ולא על 5W30 או 0W30 שמנים שיותר מתאימים לאקלים קר.

רק לפני חודש ימים החלפתי לגיסי את שמן המנוע ברכב מסוג אופל אסטרה 2.2 ליטר משנת ייצור 2001/2 עם 90K שנסע רק על שמן מינרלי פשוט ההחלפה בוצע ללא שום ניקוי או החלפה כפולה והכול יופי טופי.

לצערי לפעמים הרעש הוא פסיכולוגי לכן אני תמיד מציע לקפוץ למוסך שמכיר את הרכב ויאזין האם הרעש חריג.

איזה כייף לי :)

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5267 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...