Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5290 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מדובר במזדה 6 2004 דגם פרימיום (גיר טיפטרוניק )

כשהרכב קר יש קפיצה קטנה בין הילון ראשון לשני (כל מזדות ככה, גם לאחי יש את אותה הרגשה עם מזדה 2003)

אחרי כשהרכב עובד 7-8 דקות אז התחושה נעלמת והרכב נוסע פנטסטיק.

חשבתי שלאחר שעברו השנים הגיע הזמן להחליף שמן גיר + פילטר.

הייתי החברה והמנהל עבודה טוען שלא כדאי לי להחליף שמן כי יכול לניות שהגיר יתחיל להחליק אחרי זה.

אין לו בעיה להחליף ביתנאי שאני לוקח את אחריות הגיר עלי.

המנהל הסביר לי שהשמן עם השנים תפס נפח ודלליעות מסויימת שמתאימה לגיר ולא כדי לשנות את זה.

מה אתם אומרים אשמח לעזרה רז.

פורסם

חבר טוב שלי עבד במאזדה ,מנהל מוסכים באיזור צפון, אומר לא לגעת בשמן גיר אלה אם כן הוא שרוף.

ואם הוא שרוף אז להחליף רק החלפה חלקית, אחרת יש סיכוי גדול שאתה גומר גיר.

זה נכון לגירים של מאזדה במיוחד כי הגירים במאזדות הם מאוד רגישים ו "עדינים", כל שינוי בסמיכות ובדלילות יכולים לגרום להרס של הגיר.

וזאת הסיבה שבמורשה לא רוצים להחליף.

עובד עובד- אל תיגע.

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

פורסם

תודה על התגובות,

השמן לא מריח משהוא חריג\שרוף

הצבע שלו די אדום.

הרכב עבר בסביבות ה 110 אלף קמ משנת 2004

לא ניראה לי הגיוני כל כך הרבה שנים + קמ לא להחליף שמן בימיוחד שיש לו פילטר.

היתה לי ליפני חצי שנה 626 2002 והחלפתי שמן גיר ופילטר ללא שום חשש .

תודה לעונים רז...

פורסם

תופעת הקפיצות בין ראשון לשני הופיעה רק לאחרונה?

או שפשוט נהייתה יותר מורגשת?

אם התחזקה עם הזמן, יש סבירות גבוהה שמדובר בתוכנת גיר לא מעודכנת גם במאזדה 6 וגם ב-3 של אחיך.

פורסם

לאחי יש גם מזדה 6

את האמת אני לא יודע אם הבעיה היתה ככה או שצצה לאחרונה,(בחברה טענו שהכל תקין, ועשו בכל זאת עידקון תוכנה לגיר) קניתי את הרכב לאישתי ככה שבשלושה חודשים שהוא אצלנו נסעתי עליו אולי 3 פעמים.

חייב לציין שזה לא משמעותי אישתי טוענת שאני פדנט מידי ויש לי עודף כסף (באמת שלא)

אצל אחי גם אותה תופעה וגם אצל חבר אותה התופעה.

אני ואישתי תמיד מחכים 2-3 דקות עד שהרכב יתחמם ואז נוסעים.

ואז הכל תקין

פשוט כל השרשור ניפתח האם לגעת בשמן גיר או לא.

פורסם

אני אישית בכל רכב שיש לי מחליף שמן גיר באופן קבוע, זה היה כך כשהיו לי הרנו קליאו b והמגאן 2, ועכשיו שיש לי מאזדה.

גם ברנו וגם במאזדה ההוראות הן לא להחליף שמן, לפי דעתי ההחלפות האלו עשו רק טוב.

רק שים לב שיש להשתמש בשמן מקורי או של יצרן אחר שעומד בתקן.

פורסם

חד משמעית, החלפת שמן לא פוגעת בגיר אלא עוזרת לו. תפסיקו עם סיפורי הסבתות!

תחליף, תהיה רגוע. 8)

פורסם
חד משמעית, החלפת שמן לא פוגעת בגיר אלא עוזרת לו. תפסיקו עם סיפורי הסבתות!

תחליף, תהיה רגוע. 8)

אני מסכים עם תגובתו של ספי. אני לא רואה שום בעיה בלהחליף נוזל ATF כחלק משיגרת הטיפול ברכב.

איזה כייף לי :)

פורסם

רז,

כל שמן עם הזמן מתחמצן ומשנה את ערכו, החשש של בעלי המוסכים נובע יותר מחוסר ידע ומשם לא להכניס ראש בריא למיטה חולה

ולכן ממליצים לך לא להחליף שמן. נכון ששמן גיר לא עובד קשה כמו שמן מנוע לדוגמא, שנשרף ,עובד בתנאים קשים יותר,סופח דלק ומים ועם הזמן ולפי צבעו המשחיר אתה יכול להבין שהכרחי להחליפו לפרקים.

בכל אופן אני ממליץ לך לרענן את השמן מה שקרוי החלפה חלקית(ריקון שמן הגיר מבורג הריקון התחתון לא מרוקן את כל השמן אלה

רק שליש בערך) וכך אתה מוסיף לו צמיגות מוסיף לו אורך חיים ועדיין לא החלפת את כל השמן.

החלפה מלאה נדרשת עם מכונה יעודית כשהרכב מונע, מתבצע ניקוז הטורק ומילוי שמן חדש ללא בועות אוויר.

הכי חשוב שים שמן מתאים!!! חלק מהמוסכים שטעו בין שמן מינרלי לשמן סינטטי החזירו את השמן הישן לאחר שהרכב "לא נסע" ולאחר שנכשלו פעם אחת בפעם הבאה שבעלים של רכב כמו שלך יבקש החלפה.....אתה כבר יודע את התשובה - בהצלחה.

כבר לא:sad: HONDA SILVERWING INTERSTATE 82

HARLEY DAVIDSON 1000 1982 :-)

פורסם
מדובר במזדה 6 2004 דגם פרימיום (גיר טיפטרוניק )

כשהרכב קר יש קפיצה קטנה בין הילון ראשון לשני (כל מזדות ככה, גם לאחי יש את אותה הרגשה עם מזדה 2003)

אחרי כשהרכב עובד 7-8 דקות אז התחושה נעלמת והרכב נוסע פנטסטיק.

חשבתי שלאחר שעברו השנים הגיע הזמן להחליף שמן גיר + פילטר.

הייתי החברה והמנהל עבודה טוען שלא כדאי לי להחליף שמן כי יכול לניות שהגיר יתחיל להחליק אחרי זה.

אין לו בעיה להחליף ביתנאי שאני לוקח את אחריות הגיר עלי.

המנהל הסביר לי שהשמן עם השנים תפס נפח ודלליעות מסויימת שמתאימה לגיר ולא כדי לשנות את זה.

מה אתם אומרים אשמח לעזרה רז.

דבר אחד אני לא מבין .

צבעו של השמן בסדר , ריחו בסדר והגיר תקין .

לפי הוראות היבואן אין צורך בהחלפת השמן אז מדוע אתה מתעקש להחליפו ?

• תוכן חדש...