Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4824 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

פולניה היא אישה השואלת אותך שאלה, עונה במקומך ובסוף אומרת לך להפסיק לדבר שטויות.

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

• תגובות 84
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
טוב, אז לאחר קריאת התגובות של השוטר אני אסכם: המשטרה לא מעוניינת לעזור לזרימת התנועה אלא לזרימת הכסף מכיסי הנהגים למשרד האוצר, וכמו כן לא מעוניינת להפעיל את ההגיון או להתחשב קצת בנהגים ונדבקת (בדבק מגע) לחוק היבש. מעבר לכך לכאורה ניתן להבין מדברי השוטר שלא מעניין אותו כלל האם הנהג הישראלי מסמפט אותו, אני יכול לפרש את זה כך: לדפוק כמה שיותר דוח"ות מתוך מטרה ברורה לחסל את פנקס הדוחו"ת כמה שיותר מהר וכל השאר לא מעניין.

כבר הסכמנו שיש בעיה עם הנתיב פניה ימינה בכביש הזה ובעיה אפשרית עם ניסוח החוק, לא מתפקידי לטפל בדברים האלה - אני לא עובד במע"צ או בכנסת. אני לא מתכוון לעמוד בפקק שלא שייך לי כמו אידיוט רק בגלל שלא תכננו טוב את הכביש הזה, ואם אני אחתוך מהשוליים אני אעשה את זה לאחר בדיקה יסודית מפני שוטרים. במדינה כמו שלנו עדיף שכל אחד ידאג לעצמו, הריי כבר הבנו שהמשטרה לא דואגת לכאורה לאזרחים אלא רק לעצמה ולכפופים אליה.

כאמור, אני שומר לעצמי את הזכות להפעיל שיקול דעת מלא בנושא המדובר גם אם זה לא מוצא חן בעיני מתנ"א, ואם יש לה בעיה עם זה היא מוזמנת לחכות לי בצומת ההיא כדי לסגור איתי חשבון. אני בכל אופן אהיה שם - נשתמע.

Breaking-Bad-Season-4-Promo-Image-5.jpg

:-D

SAY MY NAME | www.alonadler.com

פורסם

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם
גדעון - דווקא אני אוהב לקרוא את התגובות שלך בד"כ, אבל אני אשמח שתכתוב לי איך הגעת למסקנה שמדובר ("כנראה") בהרגל אצלי כדרך קבע (לנסוע בשוליים או לעבור על החוק באופן כללי על כל דבר) למיטב זכרוני לא כתבתי כאן כמה פעמים עשיתי זאת, גם לא ברמיזה.

ולגופו של עיניין - עשיתי זאת רק פעמיים, וגם בפעמיים האלו אני לא התחלתי עם זה, פשוט ראיתי שכולם עוקפים אותי מהשוליים אז הצטרפתי לחגיגה. היינו טור שלם של מכוניות שנסעו בשוליים, ולא הבנתי האם העיניין חוקי בהתחשב בפניה ימינה.

הניסוח שלי אולי לא היה ברור, הכוונה הייתה לכך שאתה מתעקש פעם אחר פעם לקחת את החוק ליידיים שלך, ומסרב להבין כאשר מסבירים לך שאתה עובר על החוק וישנו סיכוי שיקנסו אותך, אם תתפס.

מקרה ראשון הוא החוסר רצון הלא מוסבר להבין שהדלקת אורות, גם ביום בהיר, עוזרת להבליט את הרכב שלך אל מול הרקע, אחרי שמחקרים רבים הוכיחו זאת, וכתוצאה מכך יצרני רכב רבים מתקינים כיום תאורה מיוחדת לנושא, בין השאר כדי שאתה בתור הנהג לא תצטרך להפעיל שיקול דעת, ובכל רגע נתון תהיה תאורה דולקת ברכב שלך. בין אם זה בנסיעה בחושך, שבה אתה תדליק אורות כדי לראות, ובין אם זה בנסיעה באור יום בה הרכב ידליק את תאורת היום (DRL) כדי להבליט אותך.

מקרה שני הוא החוסר רצון להבין שנסיעה בשוליים היא לא חוקית. לא בשביל לחתוך פקק, אפילו אם הוא לא נוגע אליך, ולא בשביל כל מטרה אחרת.

אני חושב (מתוך שיקול דעת הגיוני לחלוטין) שהמקרים היחידים שבהם כן "מותר" לנסוע בשוליים, הם או אם שוטר הורה לך לעשות כך או אם הדבר ימנע תאונה. במקרים כאלה הייתי מרגיש מוזר אם הייתי מקבל דו"ח.

במקום לחתוך את הפקק על חשבונם של הנהגים האחרים שממתינים לתורם, צא 10 דקות קודם.

בהצלחה לך, ולחוסר הסבלנות שלך.

!AWDSOME

פורסם
הניסוח שלי אולי לא היה ברור, הכוונה הייתה לכך שאתה מתעקש פעם אחר פעם לקחת את החוק ליידיים שלך, ומסרב להבין כאשר מסבירים לך שאתה עובר על החוק וישנו סיכוי שיקנסו אותך, אם תתפס. מקרה ראשון הוא החוסר רצון הלא מוסבר להבין שהדלקת אורות, גם ביום בהיר, עוזרת להבליט את הרכב שלך אל מול הרקע[...]מקרה שני הוא החוסר רצון להבין שנסיעה בשוליים היא לא חוקית.

דווקא אני, שיצאתי כנגד ידידנו פותח השרשור בנושא הדלקת האורות ובכלל - לא חושב שצריך לזכור לו את העוון בהקשר של הנושא הזה. לדעתי הסיטואציה שלתוכה הוא נקלע היא בעייתית, מבחינת החוק וההנדסה של קטע הכביש, וחבל. אני אישית לא חושב שהייתי יורד לשוליים, אבל אם מישהו אחר סביבי היה בוחר לעשות זאת - הייתי מבין אותו.

מה שכן, אם כבר נוסעים בשוליים, כדאי להיזהר מאוד ולהקפיד על נסיעה אטית מאוד, ומבט צמוד לרכבים על הכביש. האופן שבו עומסי תנועה מתנהלים בארץ (ובכלל) הוא כזה שבו הנהגים מאיצים ומיד בולמים ועוצרים. תשלב את זה עם הרבה נהגים שחולמים בפקק ותקבל הרבה חיתוכים לשוליים (כי פתאום מגלים שהנהג ממול עצר) או סתם נהגים שיורדים לשוליים, ועוד בעיות שונות (מכשולים על השול, רוכבים ועוד).

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

הוא ביקש הסבר למדוע השתמשתי במילה הרגל.

וזה עוד בלי לציין את עניין התלונות שלו שבכבישים שבהם למשל מותרת מהירות 50, אך תנאי הדרך מאפשרים יותר, מקבלים דוחות אנשים שנוסעים מהר יותר. וכן, כולנו חושבים שצריך להעלות את מהירות הנסיעה. אבל זה החוק.

גם כאן ישנן שתי אופציות. לנסוע כחוק, או לפנות לגורם האחראי לתיקון הבעיה. רוצה לנסוע מהר יותר, אין סיבה להתלהם כאשר תקבל דו"ח. בדיוק כמו במקרה של הדלקת האורות, או במקרה של נסיעה על השוליים.

הסיטואציה היחידה הבעייתית כאן, מבחינתו, היא העובדה שהוא צריך לחכות בפקק שלא לכיוון נסיעתו. מובן ומקובל. אבל, אפשר כמובן לנסות ולפעול על מנת לתקן את המצב, על ידי פניה למי שאחראי על קטע הכביש, ולקוות לטוב. עבד? כולם הרוויחו. לא עבד? לפחות ניסית.

החוק לא בעייתי בכלל, ומאוד ברור.

!AWDSOME

פורסם
הוא ביקש הסבר למדוע השתמשתי במילה הרגל.

וזה עוד בלי לציין את עניין התלונות שלו שבכבישים שבהם למשל מותרת מהירות 50, אך תנאי הדרך מאפשרים יותר, מקבלים דוחות אנשים שנוסעים מהר יותר. וכן, כולנו חושבים שצריך להעלות את מהירות הנסיעה. אבל זה החוק.

גם כאן ישנן שתי אופציות. לנסוע כחוק, או לפנות לגורם האחראי לתיקון הבעיה. רוצה לנסוע מהר יותר, אין סיבה להתלהם כאשר תקבל דו"ח. בדיוק כמו במקרה של הדלקת האורות, או במקרה של נסיעה על השוליים.

הסיטואציה היחידה הבעייתית כאן, מבחינתו, היא העובדה שהוא צריך לחכות בפקק שלא לכיוון נסיעתו. מובן ומקובל. אבל, אפשר כמובן לנסות ולפעול על מנת לתקן את המצב, על ידי פניה למי שאחראי על קטע הכביש, ולקוות לטוב. עבד? כולם הרוויחו. לא עבד? לפחות ניסית.

החוק לא בעייתי בכלל, ומאוד ברור.

אני מזדהה עם כתיבתך .

פורסם
ומסרב להבין כאשר מסבירים לך שאתה עובר על החוק וישנו סיכוי שיקנסו אותך, אם תתפס.

מקרה ראשון הוא החוסר רצון הלא מוסבר להבין שהדלקת אורות, גם ביום בהיר, עוזרת להבליט את הרכב שלך אל מול הרקע, אחרי שמחקרים רבים הוכיחו זאת

קודם כל אני כבר הבנתי לפני 7 שנים כשהוצאתי רישיון שיש סיכוי שאתפס... בינתיים לא נתפסתי אף פעם על שום דבר.

המחקרים שהוכיחו זאת בעיניין האורות לא נעשו בישראל - ולכן אתה יכול להדפיס אותם ולנקות איתם את חלונות הרכב שלך. האקלים בישראל מוגדר כים תיכוני, אקלים שונה לחלוטין ממדינות אירופה ושות' - כאן זוית השמש שונה, שעות האור רבות יותר וכ'.

אני מדליק את האורות ביום בבוקר כשהשמש בקושי זורחת למרות אור היום, או במקרה של מז"א בעייתי. במיוחד בשבילך הדלקתי אורות היום וביקשתי שאחד הנוסעים יצלם את זה... :lol: (שים לב לנורת ביקורת על הלוח).

מעבר לזה, לא היה פקק היום בכביש הנ"ל בשעות הבעייתיות. מה קרה? :shock:

תמונה 002.jpg

פורסם

ראשית,

נסיעה על השוליים אסורה, בין אם זה 10ק"מ, 300מ' או 8מ'.

שנית,

אם אתה תחליט בכל זאת ובניגוד לחוק! לבצע עברה זאת, אנא ממך תסתכל ותוודא שאין רוכבי דו"ג על השוליים ושאינך מסכן בכך איש!

הייתי על 4!!!!

הייתי על 3!!!

ולאחרונה עברתי ל-2!!

המסקנות: על 4 עדיף בארופה, בארץ עדיף על 2.

פורסם

אני לא נוסע בשוליים.

מה שקורה זה שאיך שכל פעם שהרכב מגיע לפקק הוא מתחמם, אז בלית ברירה ובצער רב אני עולה על השוליים ומדרדר אותו למקום בטוח על ניוטרל עם 4 איתותים כדי לא להפריע חלילה לציפור נפשם של הנהגים.

באורך פלא, איך כשנגמרים השוליים והרכב מגיע לנתיב פניה ימינה, המנוע מתקרר, מניע ונוסע! מה אני יכול לעשות, אין ברירה - אי אפשר להעמיד את הרכב בנתיב עצמו. למיטב ידיעתי אין חוק האוסר עליי לעמוד או לדרדר רכב "מקולקל" בשוליים...

פורסם
אני לא נוסע בשוליים.

מה שקורה זה שאיך שכל פעם שהרכב מגיע לפקק הוא מתחמם, אז בלית ברירה ובצער רב אני עולה על השוליים ומדרדר אותו למקום בטוח על ניוטרל עם 4 איתותים כדי לא להפריע חלילה לציפור נפשם של הנהגים.

באורך פלא, איך כשנגמרים השוליים והרכב מגיע לנתיב פניה ימינה, המנוע מתקרר, מניע ונוסע! מה אני יכול לעשות, אין ברירה - אי אפשר להעמיד את הרכב בנתיב עצמו. למיטב ידיעתי אין חוק האוסר עליי לעמוד או לדרדר רכב "מקולקל" בשוליים...

אם הרכב אינו תקין חל איסור על נהיגה עימו, ולכן אתה יכל להעמיד אותו על השול תוך נקיטת אמצעי אבטחה לתקן אותו בעצמך אם אתה יודע ומצליח, או לזמן גרר אשר יקח אותו מהכביש.

ברגע שאתה נוסע עם רכב שאינו תקין אתה עלול לסכן את עצמך ואת הסובבים.

מה עוד שאם תעצר על ידי שוטר ותטען שרכבך אינו תקין ולכן אתה נוסע על השול יוזמן לך סייר בוחן אשר יבדוק את הרכב.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

["כביש" - חלק הדרך המיועד לתנועת כלי רכב, או שנסלל או שופר לשם כך, או שתנועת כלי רכב נוהגת לעבור בו, למעט שולי הדרך;

[א) במקום שיש כביש לא יסע נוהג רכב אלא בכביש, אלא אם יש הוראה אחרת בחלק זה.

[ה) הוראות תקנות משנה (א), (ב) ו-(ג) לא יחולו על עצירתו או העמדתו של רכב שהיה הכרח לעצרו ולהשאירו עומד באופן זמני על פני הכביש עקב קלקולו, ובלבד שנוהג הרכב יעשה את כל הדרוש כדי להסיעו לשולי הדרך במידת האפשר ולהרחיקו מהדרך בכלל במהירות האפשרית.

לא דרדורו ולא ברבורו :-D

היה לי רכב כזה לבסוף הצלחתי למכור אותו לאיזה פראייאר באיזור עפולה

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

• תוכן חדש...