Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5327 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

הרכב הוא: סיטרואן ZX וולקן 96.

באחד מהימים השימשיים והחמים של ספטמבר, הסטרטר החליט שנשבר לו.

בעת ההתנעה ניתן היה לשמוע שהבנדיקס משתלב עם הרינג גיר, הסטרטר נכנס לפעולה, הבנדיקס חוזר בחזרה פנימה ושומעים שריקה של סיבובי סרק.

הוחלט על פירוק הסטרטר והחלפתו באחד של VALEO שפורק מתורמת איברים, וולקן 94.

החלטתי לפרק את הסטרטר לגורמים ולבצע את השיפוץ לבד.

המטרה: ללמוד את מבנה, אופן הפעולה והשיפוץ של הסטרטר, וכמובן, לשתף את הפורום.

החשודים: הסולונואיד, המגעים.

כמה תמונות להמחשה:

DSCF0476.JPG

DSCF0484.JPG

DSCF0485.JPG

DSCF0488.JPG

(למה נועדו 3 החריצים?)

DSCF0487.JPG

DSCF0493.JPG

DSCF0500.JPG

DSCF0496.JPG

DSCF0499.JPG

DSCF0501.JPG

לבינתיים, זה הבית החדש שלהם..

DSCF0503.JPG

החלקים יעברו ניקוי יסודי והחלפה של התקולים/בלויים.

אשמח לקבל את עזרתכם וחכמתכם בנוגע ל:

*מה מקור התקלה?

*היכן ניתן לקנות סולונואיד חדש? ומה עלותו?

*האם כדאי להחליף את המברשות (פחמים), למרות שהם נראים טוב? היכן ניתן לרכוש חדשים ומה עלותם?

*כל טיפ, הדרכה, פיסת ידע בנוגע להרכבה והחלפה.

ד"א, מה שהיה מוטבע על הסטרטר:

Bosch

0 001 107 019

Made in Germany (089)

565 22 1140 3

תודה מראש,

יוני.

פורסם

אפשר לרכוש סלונואיד בנפרד עלותו כ 150-170ש"ח זה תלוי בדגם של הסטרטר.

לפני שאתה מחליט לחרוץ את דינו של הסלונואיד, פרט בדיוק את הבעיה של הסטרטר, האם רק הסלנואיד עובד והסטרטר לא מסתובב? (לא הבנתי שרשמת שריקה של הסטרטר..) אם כן אז יש לבדוק את הסטרטר מחוץ לרכב, לחבר לו +- עם כבלים את המינוס לגוף ואת ה + ישירות לסטרטר(לעקוף את הסלונואיד) אם הסטרטר מסתובב הסלונואיד תקול, למרות שהוא דוחף את הבנדיקס יש בתוכו בעיית מגעים ויש להחליף את הסלונואיד.

את הפחמים של הסטרטר כדאי להחליף, כבר פירקת את הסטרטר ופחמים עולים גרושים וההחלפה די פשוטה (הלחמה עם מלחם גדול + משחת הלחמה ובדיל).

את המגנטים, תשטוף עם מעט בנזין, ועם סמרטוט יבש תצחצח אותם שלא יהיו שבבים.

בסליל של הסטרטר, תנקה אותו רק עם סמרטוט יבש, אל תרטיב אותו לא עם מים ולא עם בנזין כדי לא לגרום לסלילים נזק!.

בתמונה מס' 6 יש את המגעים מהנחושת, אותם אתה משייף קלות עם נייר מים עדין עד שיהיה להם צבע נחושת בהיר, בין המגעים יש חריצים, בחריצים עם הזמן הפחמים נשחקים ומלאים את החריצים באבקה שמקצרת בין המגעים, לכן תנקה את החריצים בזהירות עם סכין יפני שיהיו נקיים (לא חזק מידי שלא תפגע במגעים!).

לבסוף תקה את המגעים משאריות שיוף, והאבקה של הפחמים עם סמרטוט יבש.

תמונה מס' 7- פרק את 3 הגלגלי שיניים הקטנים בשליפה, תנקה היטב את הגריז הישן עם מעט בנזין וסמרטוט, לאחר מכן תייבש ותמרח לא בהגזמה גריז חדש על השיניים ותרכיב את שלושת הגלגלי שיניים במקום.

פחמים יעלו כמה שקלים לא יודע בדיוק להגיד לך, תחפש בחנויות לחלקי חילוף/חשמלאי רכב.

סלונואיד אם כפי שהסברתי בהתחלה יתברר כתקול עלותו כ150-170ש"ח.

פורסם

אל תיבהל מפחמים במידה שונה ,על אבן משחזת מתאימים הכל פיקס .

אל תערבב פחמי סטרטר עם אלטרנטור ,כמות הנחושת בהם שונה .

קרא את הקישור הבא

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=10524

שיפצתי לא מעט סטרטרים ואלטרנטורים ולכן אפנה אותך לעוד מקור לפחמים

http://carbon.dpages.co.il/ ...זה אם תצטרך אי פעם משהו מיוחד או רגיל .

לנאסא יש כל הפחמים ,אבל שמור את הכתובת לכל מקרה

http://carbon.dpages.co.il/

פורסם

הצעתי לו שלא לנקות משום ש א' לא בכל תחנה מוכרים נפט, ב' בנזין עלול לפגוע בציפוי לכה של הסליל ולקצר אותו, ג' אני לא רואה צורך לנקות את הסליל עם חומר כלשהו הכי חשוב זה המגעים שלו, אבל אם אפשר לנקות בצורה טובה אין בזה שום דבר רע.

אפשר לנקות עם סולר ומברשת רגילה של צבע, בטח שלא לנסות לנקות עם מברשת פלדה!(מופנה לפותח האשכול)

ונכון טוב שהזכרת את עניין הפחמים, חייב פחמים שמיועדים לסטרטר.

למרות שיצא לי לראות סטרטר מקורי של ניסן פיקאפ שהפחמים שלו עשויים כניראה מנוחשת לפי הצבע שלהם.

פורסם

עצתי לך, לפעם הבאה, לפני שאתה נכנס לעניין של פירוקים - במכוניות ישנות צריך לבדוק בראש ובראשונה את המתח עירור שמגיע לסטרטר. מתח חלש מידי או מפל מתח (שבגילאים האלו לרוב מתרחשים בתוך הסוויץ') שמונע מהסולונואיד לתפקד כמו שצריך, יכול לשגע אותך עוד הרבה. אם אתה רוצה להקדים תרופה למכה ולא לחכות לבעיות - שים ממסר הגברה.

בעניין הסטרטר עצמו - הסטרטרים של BOSCH הם BULLET PROOF ולא הייתי מחליף אותו ב VALEO. זה סטרטר שמחזיק 200-300 אלף קילומטרים ללא בעיה (!), רחוק מאוד ממה שאני מכיר ב VALEO או מותגים אחרים שיש אפילו ביפאניות.

בהצלחה

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

לסטרטר בניסאן שראית היה גיר הגברה ?

גם אצל הZX של הבחור כאן יש פלניטר .

אבל מעניינת אותי תשובתך לגבי גיר הגברה ממש של הניסאן שראית ,אולי זו הסיבה לפחמי ם הצהובים.

פורסם
עצתי לך, לפעם הבאה, לפני שאתה נכנס לעניין של פירוקים - במכוניות ישנות צריך לבדוק בראש ובראשונה את המתח עירור שמגיע לסטרטר. מתח חלש מידי או מפל מתח (שבגילאים האלו לרוב מתרחשים בתוך הסוויץ') שמונע מהסולונואיד לתפקד כמו שצריך, יכול לשגע אותך עוד הרבה. אם אתה רוצה להקדים תרופה למכה ולא לחכות לבעיות - שים ממסר הגברה.

בעניין הסטרטר עצמו - הסטרטרים של BOSCH הם BULLET PROOF ולא הייתי מחליף אותו ב VALEO. זה סטרטר שמחזיק 200-300 אלף קילומטרים ללא בעיה (!), רחוק מאוד ממה שאני מכיר ב VALEO או מותגים אחרים שיש אפילו ביפאניות.

בהצלחה

איציק

מסכים איתך בהחלט .בוש... וריליי הגברה שני דברים חשובים מאוד .

אבל 100K של מחלק עיתונים או לחם או לחמניות אינו דומה ל250K של בית עבודה וקצת סידורים .

פורסם
מסכים איתך בהחלט .בוש... וריליי הגברה שני דברים חשובים מאוד .

אבל 100K של מחלק עיתונים או לחם או לחמניות אינו דומה ל250K של בית עבודה וקצת סידורים .

מעל 262,000 ק"מ על פרטנר HDI, לא בדיוק רכב שנוסעים איתו לבית וקצת סידורים.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לסטרטר בניסאן שראית היה גיר הגברה ?

גם אצל הZX של הבחור כאן יש פלניטר .

אבל מעניינת אותי תשובתך לגבי גיר הגברה ממש של הניסאן שראית ,אולי זו הסיבה לפחמי ם הצהובים.

לא היה, אבל אשמח לדעת מה הקשר בין "הגיר הגברה" לבין סוג הפחמים.

פורסם
לא היה, אבל אשמח לדעת מה הקשר בין "הגיר הגברה" לבין סוג הפחמים.

אולי סוג המנוע החשמלי בסטרטר שונה כזה שמסתובב הרבה יותר מהר מומנט שלו נמוך והוא צריך הגברה ואולי זו הסיבה למעבר לנחושת צהובה .

פורסם
עצתי לך, לפעם הבאה, לפני שאתה נכנס לעניין של פירוקים - במכוניות ישנות צריך לבדוק בראש ובראשונה את המתח עירור שמגיע לסטרטר...

המתח שמסופק לסטרטר הוא בראש ובראשונה מתח העוגן. העירור הוא פנימי. אין אפשרות לתת עירור חיצוני. לא בדקתי אבל יכול להיות אפילו שהעירור מושג ע"י מגנטים קבועים.

במקרה של מנוע DC העוגן נמצא ברוטור ולא בסטטור (כמו במכונות AC כדוגמת גנרטור).

פורסם

תודה לכל העונים, אעדכן בהתפתחויות.

בהצלחה

איציק

תודה על הטיפ.

המתח אותו אני צריך לראות הוא 12+ על הסטרטר בזמן ההתנעה או בחצי סוויץ'?

מה הם התסמינים הנוספים שצריכים להדליק אצלי נורה ולדרוש את הרכבתו של ממסר הגברה?

• תוכן חדש...