Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5355 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ממתי שנולדה סדנת Mazdaspeed (בהתחלה כלא-רשמית ולאחר מכן כסדנה רשמית,תקנו אותי אם אני טועה).

הדגם הספורטיבי של ה-3 מכונה MPS 2.3 כאשר שיווקו במדינות הראשונות החל ב-2007 עוד עם הדור הראשון, לדגם מנוע 2.3 ליטר מוגדש הטומן בחובו 263 סוסי ים עם תיבת 6 הילוכים י ד נ י ת. תענוג צרוף.

מגיע ליבואן, השאננות פגעה בחתול, אולי עכשיו הוא יתעורר וינסה לשמור על השמנת קצת יותר טוב (יבוא רכבים חדשים ומעניינים).

הבוז לך.

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• חברי המעגל הראשון
פורסם

התכוונתי בארץ. ברור שיש למאזדה דגמים ספורטיביים.

קיימת גם הRX-8. מעבר לכך אולי המינוח בעייתי, לא מדובר ברכבי ספורט אלא ברכבים בעלי אופי ספורטיבי. אם תשווה מאזדה 3 ל גולף\קורולה\סיויק או מאזדה 6 לפאסאט\אוונסיס\סופרב וכו' תראה שההתנהגות של המאזדה ספורטיבית יותר.

מהניסיון הקצר שלי עם מאזדה 3 (הדור הקודם) לא הרגשתי משהו מיוחד ויוצא דופן ביחס לקורולה למשל. (בגולף ובסיויק חדשות לא יצא לי לנהוג)

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
ממתי שנולדה סדנת Mazdaspeed (בהתחלה כלא-רשמית ולאחר מכן כסדנה רשמית,תקנו אותי אם אני טועה).

הדגם הספורטיבי של ה-3 מכונה MPS 2.3 כאשר שיווקו במדינות הראשונות החל ב-2007 עוד עם הדור הראשון, לדגם מנוע 2.3 ליטר מוגדש הטומן בחובו 263 סוסי ים עם תיבת 6 הילוכים י ד נ י ת. תענוג צרוף.

מגיע ליבואן, השאננות פגעה בחתול, אולי עכשיו הוא יתעורר וינסה לשמור על השמנת קצת יותר טוב (יבוא רכבים חדשים ומעניינים).

Mazdaspeed קיימת עוד משנת 1968 אך תחת שם אחר.

בשנת 1999, מאזדה רכשה וצירפה את Mazdaspeed אל שורותיה באופן רשמי.

בשנת 2003 (כן כן ,כבר אז), Mazdaspeed הוציאה לשוק את Mazdaspeed Protege, גרסא ספורטיבית אטמוספרית 140

כ"ס, שמשם התגלגלה לדגם מוגדש בשם Mazdaspeed Protege MP3,שכבר הוציאה 170 כ"ס עם טורבו ואינטרקולר.

11442-2003-Mazda-Protege5.jpg

2003_mazda_mazdaspeed_protege_base_meriden_ct_94358321310671685.jpg

בשנת 2004 יצא לשוק Mazdaspeed MX5 (גרסא מוגדשת וספורטיבית יותר מבחינת התנהגות).

b_172837.jpg

2006- Mazdaspeed 6 שכבר הוציאה 274 כ"ס, והנעה 4X4.

2007-Mazdaspeed6-i001.jpg

2007- Mazdaspeed 3 שהוציאה 264 כ"ס.

09-16-06-01-2007-Mazdaspeed3.jpg

כמובן שיצאה גם סדרת הRX, אך כבודה במקומה מונח (מנוע וונקל וכו').

אז סדרת המנועים החזקים שלהם (מוגדשים) קיימים כבר 10 שנים בשוק, ועדיין בארץ אין אפילו אקזמפלר אחד. (שוב הRX8 , אכן קיימת בארץ , אך היא לא קשורה לנושא).

גם בשנת 96, כשישווקו בארץ את דגמי ה323F שלדת BA, הביאו לארץ את דגמי ה 1.8 ליטר 115 כ"ס, (עשו טובה שחרורו כמה ידניות לשוק), כשעוד בשאר בעולם היו קיימים דגמים הרבה יותר חזקים:

Mazda 323F V6, מנוע 2000 אטמוספרית שהוציא 150 כ"ס, והגיע מאובזרת מסלון עור , סאנרוף ועוד (הרשימה היא מאוד ארוכה)

ואף יצא דגם , Mazda 323F Type R, מנוע 2000 V6, שהוציא 170- 180 כ"ס אטומספרית נפלאים. הרכב הזה הגיע גם עם דיפרנציאל מוגבל החלקה, BUILT IN.

Mazda_323F_BA_Type_R.jpg

אז דגמים חזקים וספורטיבים, קיימים כבר עשרות שנים ליצרן הזה, הבעיה היא שהיבואן בארץ הוא..(כאן ניתן להשלים כל מה שעולה על דעתכם).

תת היגוי זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק הקדמי של הרכב, היגוי יתר זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק האחורי של הרכב. כוחות סוס זה באיזו מהירות פגעת בקיר, מומנט זה לאיזה מרחק לקחת את הקיר איתך.

פורסם

מהניסיון הקצר שלי עם מאזדה 3 (הדור הקודם) לא הרגשתי משהו מיוחד ויוצא דופן ביחס לקורולה למשל. (בגולף ובסיויק חדשות לא יצא לי לנהוג)

זוגתי התניידה בקורולה RUNX (ששורשרה במשפחה) והוחלפה ב- 3 ספורט ספיריט.

האמן לי שההבדלים בין השתים מורגשים מאוד, באופי המנוע, תיבת ההילוכים, רכות הרכב והתנהגותו בסיבובים - השתים האלה ממש לא דומות אחת לשניה.

פורסם

חברים אין מה לעשות נהגי הליסינג נהיו היום יותר בררנים.

האבזור של המאזדה דל והיא הולכת אחורה לא קדימה.

יונדאי הראשונים שהציעו לקרוס וואגן סאן רוף! בגרסת הליסינג.

עמיתים לעבודה קיבלו I35 חדשות וההבדל ניכר ומורגש מאוד-עיצוב פנימי מתקדם מאוד,הגה עור,מנוע חזק,פנסי ערפל ועוד ועוד.

מאזדה מצד שני רק מקצצת משנה לשנה אפילו מתג חצי אוטומטי לחלונות הנוסעים הורידו.

ברוני דלק מוטורס הגיע הזמן שתתחילו לשחרר ולפנק את נהגי הליסינג שאלו הלקוחות שלכם מאחר ויש הרבה! מבחר בשוק.

אוטו זה כמו אישה.היית נותן את האישה שלך למישהו אחר?

פורסם
אז לי יש מאזדה,

מגיע להם! הם הביאו את זה על עצמם.

יבואן שהפך לאפור לחלוטין, מביא לארץ רק אוטומת, לא מוכנים להתגמש כלל. (טוב סליחה יש את המיאטה...)

כנ"ל לגבי סוגי המנועים, מנועים 2.3 ליטר מוגדשים קיימים בכמה דגמים כבר מעל ל5 שנים (MAZDASPEED), אבל היבואן המעפן הזה מעדיף למכור 1600 עגלתית. שהדשבורד שלה מרגיש כמו חתיכת קופסאת קרטון חלולה.

אבל גם אם הם ירדו למקום 17 בטבלת המכירות, זה עדיין לא יזיז כלום, ככה זה שחצי מדינה נוסעת בליסינג.

ברווז, הבמה שלך... (מאזדיינ...)

אתה טועה, הנפילה למקום השמיני אינה נובעת מזה שהיבואן אינו מייבא מספיק מכוניות נישה של מאזדה- מכוניות כאלו (ידניות וספורטיביות כדוגמת ה-MPS) גם אם יובאו ביבוא סדיר עדיין יהיו אחראיות על אחוזים בודדים מסך המכירות.

המכירות פה הם בעיקרן לליסינג וכנראה שהישראלי הממוצע התפקח והוא לא בוחר באופן אוטו' ברכב צפוף עם מנוע 1.6 וגיר אוטו' 4 הילוכים.

האופציות שקיימות היום כאלטרנטיבה ל-3 טובות בהרבה מבחינת עיצוב, נוחות, מרווח וטכנולוגיה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
זוגתי התניידה בקורולה RUNX (ששורשרה במשפחה) והוחלפה ב- 3 ספורט ספיריט.

האמן לי שההבדלים בין השתים מורגשים מאוד, באופי המנוע, תיבת ההילוכים, רכות הרכב והתנהגותו בסיבובים - השתים האלה ממש לא דומות אחת לשניה.

ספורט ספיריט זו הגרסה עם 2.0 ל'?

אני נהגתי ב3 פשוטה מהשכרה, וגם בקורולה (2009) מהשכרה, ושתיהן היו דיי דומות.

מבחינת כח הקורולה הרגישה חזקה יותר.

מהגיר האוטומטי של המאזדה התאכזבתי, הטיפטרוניק מגיב לאט מדי והמנוע מרעיש הרבה יחסית למה שבפועל קורה.

ההגה של המאזדה לא היה משהו מיוחד, אבל נתן יותר תחושה משל הקורולה. להשוואה, בלאנסר החדשה ובB3 ההגה נותן יותר תחושה.

המאזדה באמת קשיחה יותר מהקורולה אבל בסיבובים אני לא זוכר שחשתי הבדל גדול.

אני לא בוחן רכב או מומחה לנהיגה, זאת הייתה ההתרשמות האישית שלי.

בהחלט יכול להיות שצריך תקופה ארוכה יותר עם שתי המכוניות כדי לחוש בבירור את הבדלים האלה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
אתה טועה, הנפילה למקום השמיני אינה נובעת מזה שהיבואן אינו מייבא מספיק מכוניות נישה של מאזדה- מכוניות כאלו (ידניות וספורטיביות כדוגמת ה-MPS) גם אם יובאו ביבוא סדיר עדיין יהיו אחראיות על אחוזים בודדים מסך המכירות.

המכירות פה הם בעיקרן לליסינג וכנראה שהישראלי הממוצע התפקח והוא לא בוחר באופן אוטו' ברכב צפוף עם מנוע 1.6 וגיר אוטו' 4 הילוכים.

האופציות שקיימות היום כאלטרנטיבה ל-3 טובות בהרבה מבחינת עיצוב, נוחות, מרווח וטכנולוגיה.

נכון מאוד, מה גם שכאמור הוא מרוויח מפורד בינתיים.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

לדעתי הסיבה לצניחה למקום השמיני היא מאוד פשוטה, השוק הגיע לרוויה של מאזדות, האוטו הפך להיות בלתי סחיר לאנשים פרטיים שמחזיקים אחת כזו.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם
ספורט ספיריט זו הגרסה עם 2.0 ל'?

אכן כך, מנוע 2.0 ליטר והגיר עם 5 הילוכים.

דורקי, לפחות בתחום אחד הן דומות - המושבים של שתיהן דרעק ;-)

אני בטוח שהן יאמצו בהמשך את טכנולוגיית העל של הקונצרן ויציעו מושבים נוחים... :lol:

אגב, לא נעים לי לספר לך באיזה רכב המושבים ממש - אבל ממש - לא נוחים, את זה תקבל רק בה"פ.

פורסם

הסיבה העיקרית לצניחה ברמת המכירות של מאזדה פשוטה - מאזדה נרכשת ביין יפני שהתחזק מאד ולכן מתקשה להעניק הנחות גדולות לציי רכב, מה שיונדאי עושה בקלות.

סובארו שלטה כאן ביד רמה משנת 80' עד 93' ואז הפסידה את הבכורה למיצובישי, וזו בתורה הפסידה את הבכורה למאזדה.

ממש לא סוף העולם, אפילו מבחינת דלק מוטורס.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

זה אכן נכון שהיין התייקר, אבל כששערו ירד באמצע השנה, אני לא זוכר התאמת מחירים...

לגישתי, הנושא צריך להיות מפוקח על ידי הממשלה בכלל.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

מאזדה עדיין מוצעת בליסינג, אנשים פשוט הפסיקו לבחר בה, מרווח הפנים, שילוב הגיר-מנוע, צריכת הדלק שהפכה לפקטור משמעותי, גרמו לאבד את הכדאיות שלה, כשהיא הוצגה ב2004 היא היתה חזקה, מאובזרת, יפה וחדשנית, היום היא הפך מוחלט של זה.

פורסם

כשהגיעה לארץ הלאנסר הראשונה ב 89' סובארו שלטה בשוק ללא עוררין, וכשהלאנסר החלה לכרסם במכירות סובארו, שהיתה נחותה ממנה משמעותית, סובארו פנו לנשק יום הדין - מחיר.

למאזדה, בשל הדומיננטיות שלה בציי רכב אין אפשרות לבצע מהלך דומה מסיבות ברורות.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

• תוכן חדש...