Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5359 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מה יש להם, הסופרים הגדולים? הכל נארז במאסות, הכל "קנה שניים קבל אחד מתנה", הכל סגור הרמטית. נמאס.

אני רווק, גר לבד - כך שהקניות שלי רחוקות מאוד מהסטנדרטים של בעלי המשפחות כאן. אני קונה מעט, כדי שלא יתקלקל. אני לא אוהב סטוקים של דברים בבית, כמו שמפו נניח. אבל כל פעם שאני נכנס לסופר אני צריך מחדש להילחם במדיניות שלהם כדי לקנות רק מה שאני צריך, בלי שאיאלץ לזרוק לפח.

אתמול חזרתי מהסופר שמח וטוב לבב, פרקתי את הקניות ישר למקרר ואצתי לעיסוקי. היום התפניתי למלאכת סידור המקרר. בין הירקות הייתה שקית גזר:

פעם היו על המדף גזרים בתפזורת. וגם שקיות. יכולת לבחור. הייתי אוסף לי 4-5 גזרים, בוחר בקפידה כהרגלי, וואלה מבסוט. זה היה עולה יותר פר קילו מאשר אלה שבשקית, אבל לא הייתי צריך את הכמות.

לא משנה עכשיו למה, אבל החלטתי שאני יכול להתמודד עם יותר גזר בבית (מי שירצה הסבר מעמיק יותר שיבקש, זה לא כזה מעניין. טוב נו, קניתי קופסת פלסטיק לאכסון ירקות, משהו פצצה, נשארים טריים).

אז לקחתי שקית. בחרתי בקפידה, כהרגלי, אבל זה לא כזה פשוט כי השקית מצויירת, ובקושי רואים פנימה. מיששתי, בדקתי, החזקתי מול האור - מצאתי את זו שהכי מצאה חן בעיני. היום כשפתחתי אותה - יותר משליש היו במצב רע. קצת רכים, קצת כתמים שחורים - בקיצור, איכס.

והשום? מה עם השום? פעם היית לוקח לך ראש שניים, כמה שרצית (לא חשוב שתמיד אקנה המון שום, אצלי כמות השום בתבשיל לא נמדדת בשיניים, אלא בראשים). אח"כ היו שקיות הרשת המצחיקות שהחזיקו 4 ראשים, ועכשיו בסופר - שקיות ניילון. 4 ראשים בפנים. סבבה, גם כאן אני בוחר בקפידה (שקית צבועה בסגול, קשה לראות פנימה), כדי לגלות ששני ראשים מתוך הארבעה מעפנים.

מה אני עושה עם זה לעזאזל? חוזר לסופר יומיים אחרי הקניה כדי להחזיר שני ראשי שום ו-5 גזרים? לקבל החזר של 7.90 (או משהו כזה, אני לא טיפוס אנאלי מספיק כדי לחשב)? מן הסתם לא. אבל אני לא יכול להתחמק מהמחשבה המעיקה שמישהו עושה עלי קופה. הורידו בקרת איכות, ירד להם אחוז הפחת מהסחורה באחזוים היסטרים, ויאללה, מי כבר יבוא להתלונן עם ראש שום ביד?

ועוד לא נגעתי ב"קנה שניים קבל אחד חינם", אבל המרק עושה כזה ריח כבר, אני הולך לאכול.

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

1. אתה תמיד יכול לפתוח את האריזות, ולקחת גזרים מתוך האריזה.

2. שמח לראות שיש עוד אנשים שלא צורכים מעבר ליכולות שלהם.

3. דווקא שמפו וסבונים למשל, כמו גם סכיני גילוח, יכולים להחזיק איזו שנה בארון.

4. לפעמים כדאי דווקא לקנות במבצעים (אומר מי שקנה חצילים שהיו די ישנים...).

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם

לי דווקא אין בעיה עם ה"קנה שניים קבל אחד במתנה", כל עוד אני יודע לחשב שאני אשכרה חוסך ככה כסף ושלא העלו את המחיר דקה לפני המבצע. דברים כמו שמפו מחזיקים מעמד שנים ככה שלא צריך לזרוק, ובכלל - אני לא קונה במאסות דברים שמתקלקלים או שאני לא בטוח שאחסל לפני תאריך התפוגה.

גזר, אגב, אני קונה רק ביחידים. בכלל אני מודד סופר לפי איכות הירקות שבו. ליד הדירה הקודמת שלי היה שופרסל שלי שהיה נוח מאוד ועם ה"חבר מועדון" שלהם גם חסכתי לא מעט כסף (יתרון של רווק - יכול לגוון את התפריט לפי המבצעים :wink: ).

כשעברתי להרצליה קפצתי לשופרסל ביג שבסינמה סיטי בהנחה ו"יש שם הכל". אז נכון, היה שם הכל, אבל הירקות היו רקובים והסופר עצמו די מגעיל.

הגעתי למסקנה שבשביל לחסוך כמה שקלים (כמה אני כבר קונה אוכל...) זה מיותר. יש לי טיב טעם ליד הבית. אמנם לא זול אבל יש להם דברים איכותיים מאוד, הירקות במצב מצוין וחווית הקנייה טובה מאוד.

בקיצור, מה שאני אומר זה - תחליף סופר!

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אם תקפיד להתאים את יום הקניות ליום קבלת הסחורה הטרייה, בדיוק כמו בשוק,

יהיה לך יותר קל.

ואין שום קשר בין מה שכתבת לאיזו שהיא מגמה כללית, להפך,

רמת הסופרים עלתה בהרבה בהשוואה למה שהיה פה לפני 20-25 שנה,

והדבר היחיד שקובע רמה של סניף מסוים הוא מי שמנהל אותו,

לא משנה איך קוראים לרשת.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

לצערי בארץ אין פתרון, אלא אם כן אתה גר בקיבוץ עם צרכנייה. זה פשוט עניין של תרבות צריכה שונה.

במדינות מערב אירופה יש בדיוק את מה שאתה מחפש - כמעט הכל מגיע באריזות קטנות או גדולות,

כך שכל אחד יוכל לבחור את מה שהוא צריך. בארץ לרווקים שגרים לבד אכן יש בעיה רצינית בתחום.

ירקות ופירות נלקחים שם לפי קילו ונשקלים ע"י הלקוח, לא ע"י הקופה, ואם אתחיל לדבר על תרבות

האוכל הקפוא לעומת מה שנהוג בחו"ל... לא יהיה לזה סוף.

בישראל עובדים הרבה שעות ביום ואת הקניות עושים בד"כ פעם בשבוע. כל מה שאתה מתאר זה

פועל יוצא של הנסיבות הנ"ל.

פורסם

ברוב המקרים רמת הירקות והפירות בסופרים , ולא חשוב של איזו רשת ,נמוכים מחנות ירקות ופירות בהם בד"כ כל יום יש לך סחורה טריה מהשוק.

נכון אז אתה "מבזבז" זמן נוסף אבל מקבל סחורה איכותית.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

דריש, רק כדאי לסייג שמחירי הירקות הנהוגים ברוב המוחלט של ארצות אירופה

הם בערך כפולים מהנהוג פה.

ישה, אני אמנם מאלה שסוחבים את עצמם פעם בשבוע לשוק מחנה יהודה,

אבל מבחינת איכות יש לא מעט סניפים של סופרים בעלי סחורה איכותית בדיוק באותה מידה.

המחיר עדיין גבוה יותר.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
דריש, רק כדאי לסייג שמחירי הירקות הנהוגים ברוב המוחלט של ארצות אירופה

הם בערך כפולים מהנהוג פה.

זאת אמירה לא מדוייקת. אם תשקלל את המשכורת הממוצעת, המסים ושאר עלויות המחיה,

תראה שהירקות באירופה ממש לא יקרים, ולפעמים אף זולים משמעותית מישראל.

כמובן, תלוי מאד באיזה חלק של איזו מדינה. אין דין מינכן כדין מונפלייה.

פורסם
(יתרון של רווק - יכול לגוון את התפריט לפי המבצעים :wink: ).

גדול! כל כך מוכר...

כשגרתי בעיר מאוד נהניתי לקנות כל מוצר במקום המיועד לו - ירקות מהירקן, בשר מהקצב, לחם מהמאפיה ובירה מחנות האלכוהול. ברצינות, זה עושה לי טוב לעשות עסקים עם אנשים, לא עם רשתות. כך גם אני יודע (אחרי בירור קצר באיזור) שכל מוכר הוא "מומחה" לסחורתו.

בזמנו גם גרתי ליד שוק הכרמל, בכלל חגיגה. מי ידע מה זה סופר?

אבל מה לעשות שבמושב בו אני גר היום אין לי נגישות לירקן, ובשדות גדל רק תירס? זה משאיר אותי עם המגה בול במרכז המסחרי הקרוב, והחנות של הגרוזיני* במושב ליד (הסחורה בקנטים, האוירה נהדרת).

אגב, כשדיברתי על קנה שניים קבל אחד מתנה זו לא הייתה כוונתי, מבצעים כאלה אני מנצל אם יש לי צורך (במוצרים בלי תאריך תפוגה קרוב), התכוונתי ל"קנה אחד, תוסיף עוד 5 ש"ח וקבל עוד אחד מתנה". הרי נכנסתי כדי לקנות אחד, ועכשיו הוצאתי עוד 5 ש"ח בלי להתכוון, בלי לדעת בכלל אם יתחשק לי עוד דיאודורנט כזה (עם אקדח לרקה לא אוכל לומר איזה דיאודורנט יושב לי בארון עכשיו. זה ג'ילט אני יודע, אבל איזה צבע/ריח אין לי שמץ. כל פעם אני קונה משהו אחר).

אתה עוצר באלונית, רוצה פסק זמן. אחד עולה 6, שלושה עולים 10. שווה לכל הדעות. המוכרת לוחצת עליך "אבל יש 3 ב-10, כדאי לך". לא גברת, לא כדאי לי. הרי אחד זה לא בריא, אז את דוחפת לי עוד שניים? גם ככה אני עם רגשות אשמה, את מנסה גם להוסיף להם וגם להוציא אותי דביל בחשבון?

ומי מאיתנו לא התפתה לפחות פעם אחת להוסיף עוד כמה שקלים ולקנות יותר ממה שהתכוון? זה אולי חסכוני פר מוצר, אבל בזבזני פר כניסה לחנות.

ולמה אני לא קונה אצלי במכולת במושב? שאלה מצויינת עם תשובה אירונית. אין מכולת. סגרו אותה די מזמן. לאחרונה פתחו בקול תרועה... אלונית. במושב. באמת, ככה קוראים לזה, "אלונית במושב". ומה יש שם? כמו כל מכולת רגילה (בחסות מגה), וגם 3 פסק זמן ב-10. אני לא מחרים אותם כי הם מרחק הליכה מהבית, אבל מצמצם למינימום את הביקור שם. בשבילי או הגרוזיני*, או סופר גדול שבו קונים הכל בבת אחת.

*אני לא משוכנע שהוא גרוזיני. יכול להיות גם בוכרי, או קווקזי. אני לא חזק בבריה"מ לשעבר, ולא הולך מספיק להופעות סטנדאפ.

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

פורסם
אם תשקלל (...)

עזוב שקלולים. יותר יקר.

אם אתה הולך ל"שוק איכרים" אירופי ממוצע, אפילו יקר עד אימה.

עזוב, לא בא לי על ויכוח עכשיו.

פורסם
אם אתה הולך ל"שוק איכרים" אירופי ממוצע, אפילו יקר עד אימה.

מסכים.

עזוב שקלולים. יותר יקר.

לא מסכים.

עזוב, לא בא לי על ויכוח עכשיו.

בוא נקרא לזה "דיון".

אחד הארגומנטים שלי בדיון הוא שלהוציא 2 גוגואים לקילו הרבה יותר נעים מ-14 גוגואים לקילו, בלי קשר לשער היציג של הגוגו באותו יום. כשאני נכנס לסופר ויוצא עם קניות לשבוע ב-20 יורו זה מרגיש טוב יותר מלצאת עם אותן קניות ב-100 שקלים, פשוט כי פסיכולוגית יותר קל לעכל 20 מאשר 100. (עזוב שבארץ אותו סל קניות היה עולה לי 300 שקל ולא 100, מנסיון...)

ארגומנט נוסף: אני מקבל משכורת ביורו ולא מרגיש שהפירות והירקות בארץ זולים יותר, למעט אולי אבטיחים או תפוזים בשיא העונה. אם נלך על דברים קצת יותר אקזוטיים, אז דובדבנים ותותים בכלל ה-ר-ב-ה יותר זולים אצל ירקני ברצלונה מאשר אפילו בשוק בנתניה. מה שכן - הלחם בארץ זול יותר, ולמרבה ההפתעה ב"מגה" הממוצעת יש יותר מבחר מאשר בסופר השכונתי שלי. לעומת זאת, בקרפור צרפתי ממוצע יש מבחר גדול יותר מישראל וברצלונה גם יחד, אבל שם הכל יקר יותר. ברשתות הגדולות באנגליה (Asda, Tesco) יש גם מבחר גדול וגם מחירים מגוכחים, כי הכל מיוצר ע"י הרשת ומעט מאד נקנה מספקים חיצוניים.

אפשר לפתח את זה עוד ועוד, לפעמים אתה תצא צודק ולפעמים אני, אבל בשורה התחתונה האמירה שלך עדיין לא מדוייקת.

פורסם

פה בארה"ב יש את רשת RALPH'S, יש לי כרטיס חבר (חינם כמובן) ומה שאני הכי אוהב הוא שבמבצעים שלהם (5 פיצות ב5 דולר) לוקחים אחד ומשלמים דולר, כן, הם יכולים לרשום אחד בדולר, אבל אנשים בוחרים לשים 5, כשאתה מעביר בקופה ההנחה מופיעה על המוצר הראשון שסרקת (אני אוהב את הקופה של השירות עצמי, משהו שלא יוכל להתקיים בישראל).

וככה זה עם כל דבר, 10 דנונה ב6 דולרים, תקח 5 תשלם 3 דולר.

אני קונה מה שאני צריך, למעט תפוחי אדמה ששם ההבדל בין שק 2.99 למשקל הוא משמעותי, ומקסימום עושים פירה.

הצרכנות בארה"ב היא אחת הנקודות האהובות עליי, אתה מרגיש שהכל פייר, אז כן לפעמים העגבניות יקרות, אבל ראבאק, זה בכל העולם.

haters will hate

פורסם

1. בסופר שבו אני קונה אין בעיה של איכות פירות וירקות בתפזורת.

2. בזר הוא מוצר בעייתי, אפילו בשוק תלפיות קשה להשיגו שלא לדבר על מכירה בתפסזורת ולא בשקיות. איני יודע מה מיחד אותו בהשואה לירקות אחרים, אבל זה המצב.

3. בנצי - אני משלם בשירות עצמי בחיפה (סופרסל גרנד קניון) אבל השיטה טובה לקניות קטנות, לא לקניה שבועית למשפחה בת 5 נפשות כאשר צריך גם להוצא את המוצרים מהעגלה וגם לארוז אותם. במצב זה תשלום עצמי מסרבל ומאט את הקניה עוד יותר.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

גזר, אגב, אני קונה רק ביחידים. בכלל אני מודד סופר לפי איכות הירקות שבו. ליד הדירה הקודמת שלי היה שופרסל שלי שהיה נוח מאוד ועם ה"חבר מועדון" שלהם גם חסכתי לא מעט כסף (יתרון של רווק - יכול לגוון את התפריט לפי המבצעים :wink: ).

כשעברתי להרצליה קפצתי לשופרסל ביג שבסינמה סיטי בהנחה ו"יש שם הכל". אז נכון, היה שם הכל, אבל הירקות היו רקובים והסופר עצמו די מגעיל.

רק לידיעה:

רשת "ביג" כבר לא קיימת, היא חוסלה וכעת מה שמחליף אותה למעשה זה "שופרסל דיל EXTRA".

ב"שופרסל", כמו בכל רשת גדולה אחרת, יש היררכיה.

ב"שלי" מקבלים את הסחורה הטובה ביותר של ירקות\פירות. המחיר בהתאם.

ב"דיל" וב"דיל EXTRA" מקבלים סחורה טובה - אבל גם במחיר יותר טוב.

ב"יש" מקבלים למעשה את כל ה"עודפים" במחיר מאוד זול (רשת שפונה לקהל הדתי). זה ממש לא אומר שהסחורה שם לא טובה (זה תלוי בעונה, בשבוע וכו') אבל העדיפות לסחורה איכותית הולכת רק ל"שלי" בראש ובראשונה.

מכן ואילך, תלוי איך הירקן באותו סניף מתחזק ומסדר את הסחורה שלו.

אם אתה רוצה באמת סחורה טובה (ירקות\פירות, בשר וכו') וגם חווית קניה - יש רק רשת אחת בארץ שמציעה כזה דבר: חצי חינם (הוד השרון, חולון, רשל"צ מערב). אין שום רשת אחרת שעובדת בסטנדרט חווית הקניה ואיכות המוצרים שנמכרים שם - והם גם לא באים להתחרות באף אחד אחר: לא בשופרסל [על שלל נגזרותיה: "יש" וכו']\מגה\רמי לוי\כמעט-חינם ובטח שלא ברשתות של דתיים: בר-כל, אושר-עד, "יש" (של שופרסל) וכד'.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אם כבר מדברים על "קנה שתיים קבל אחד" או "קנה אחד והשני בשקל"...

במסגרת מאבקי הצדק החברתי שפורחים לאחרונה צריך להיכנס ברשתות השיווק על הצרכנות הדבילית שהם מאלצים אותנו לבצע. אם יש בסופר שטיחון לאמבטיה ב49 והשני בשקל זה אומר שהם יכולים למכור לנו אחד ב25 אבל מאלצים אותנו לקנות 2 כאשר אנו לרוב צריכים אחד, או אחד במחיר מופרז.

ולא נדבר על כל שאי אפשר היום לקנות משקפיים. בכל חנות רשת שעברתי ניתן לקנות רק "קנה זוג אחד ב2567 ש"ח וקבל עוד 12 זוגות מתנה!" וכן על זו הדרך.

מחכה שמישהו ירים את כפפת המחאה בנושא.

Dr.SUPERCHARGER

• תוכן חדש...