Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5342 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי..

אני רוצה לקנות רכב יד שניה.

אני מחפשת רכב קטן, חסכוני, וטוב..

ההתלבטות שלי היא בעיקר לגבי הסוזוקי סוופיט והמאזדה 2.

אם ידוע עוד רכב שהוא טוב, אני אשמח לדעת..

תודה :)

פורסם

את יכולה לבדוק גם את הפונטו איבו \ גרנדה פונטו.

Pioneer 80PRS

Celestra FA2150x : Hertz HV 165 XL ||| Boston Acoustics GT275 : Hertz HT 28

DC 3.5k : Sundown Z v.3 15

XS Power D2400 , D5100

פורסם

אוקיי תודה..

העניין הוא שאני רוצה רכב, שהירידת ערך שלו לא תהיה גבוהה..

היה לי לפני מיציבושי לנסר, שתוך חצי שנה היה שווה 6 אלף פחות.

התקציב שלי הוא עד 65000.

פורסם

חשבת גם לקנות משהו חדש? יש כבר משהו כמו 5 רכבים או יותר ב65-70 אלף. אומנם הירידת ערך בהתחלה גדולה אבל אני לא רואה סיבה שתרצי למכור אותו עד שלא יהיה כבר ישן.

פורסם
חשבת גם לקנות משהו חדש? יש כבר משהו כמו 5 רכבים או יותר ב65-70 אלף. אומנם הירידת ערך בהתחלה גדולה אבל אני לא רואה סיבה שתרצי למכור אותו עד שלא יהיה כבר ישן.

איזה למשל?

הרוב זה ידני, ואני מעדיפה אוטומט.

פורסם

השאלה שעדיין לא נשאלה היא איזה סוג של נסיעות את עושה.

אם מדובר בעיקר בנסיעות עירוניות אז מכוניות המיני הקטנות והחדשות יכולות להתאים, אם אין לך בעיה עם הגודל הקטן. אם מדובר גם על נסיעות בין עירוניות אז בהחלט יש מקום לשקול גם את הסוויפט והמאזדה 2. שתיהן לא כל כך חסכוניות בדלק, במיוחד בתוך העיר, אבל הם מרגישות הרבה יותר בבית מחוץ לעיר.

נ.ב - זה לא "קטנות" אלא קטנה, כי מעשית יש כרגע רק קטנה אוטומטית אחת במסגרת התקציב שלך והיא יונדאי i10 בנפח 1100 סמ"ק.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
השאלה שעדיין לא נשאלה היא איזה סוג של נסיעות את עושה.

אם מדובר בעיקר בנסיעות עירוניות אז מכוניות המיני הקטנות והחדשות יכולות להתאים, אם אין לך בעיה עם הגודל הקטן. אם מדובר גם על נסיעות בין עירוניות אז בהחלט יש מקום לשקול גם את הסוויפט והמאזדה 2. שתיהן לא כל כך חסכוניות בדלק, במיוחד בתוך העיר, אבל הם מרגישות הרבה יותר בבית מחוץ לעיר.

נ.ב - זה לא "קטנות" אלא קטנה, כי מעשית יש כרגע רק קטנה אוטומטית אחת במסגרת התקציב שלך והיא יונדאי i10 בנפח 1100 סמ"ק.

הבנתי..

זה גם וגם, ללימודים זה בין עירוני שזה לרוב..

ולפעמים עירוני.

מבחינת איכות של רכב, מה עדיף- מאזדה 2 או סוויפט?

ומזה לא חסוכני בדלק זה יוצא בערך 1:13 לא?

פורסם

גיר רובוטי זה גיר ידני עם רובוט קטן ששולט על הקלאצ' ועל ידית ההילוכים. במקום שאת תצטרכי ללחוץ על הקלאצ' ולהזיז את הידית, יש רובוט קטן שעושה את זה במקומך. בתכלס, זה אומר שהפעולה של הגיר לא חלקה כמו פעולה של גיר אוטומטי רגיל. כשהרכב מעביר מהילוך ראשון להילוך שני ממש מרגישים כאילו איזה גמד קטן מרים לך את הרגל מהגז ומזיז את הידית. ברכבים עם גיר רובוטי גרוע מדובר בגמד שנמצא בשיעור הנהיגה השני, ברכבים עם גיר רובוטי טוב יותר מדובר בגמד מתקדם שנמצא כבר בשיעור עשירי.

היאריס היא מכונית טובה אבל היא סובלת מבעיה עיקרית אחת - מחיר מחירון גבוה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

החיסרון הכי גדול שלו זה בגג' ממש פיצי פשוט מצחיק.

בגדול לרכב אוטומאט הוא ממש סבבה יש לי שתי ידידות עם הרכב הנ"ל וממש מרוצות הוא נוח יחסית יציב וכח לא חסר לרכב.

אמינות ממש טוב ואין תקלות ידועות עם לא איכפט לך מהבגג' היא עדיפה על המזדה 2. הסחירות וירידת ערך טובה מאוד כי אין כמעט מליסינג מה שבמזדה 2 דווקא יש. בכללי מומלצת בחום

You should never drive faster than your guardian angel can fly, mine is electronicly limited to 300 km/h.

פורסם

מממ אוקיי.. תודה על הייעוץ

כן, לא קריטי לי הבגאז', אין לי ילדים ככה שזה כרגע לא הכי דחוף.

רק שיהיה מקום לחומרי ניקוי שלי לרכב, וזה נראה לי יספיק :wink:

עכשיו שאני סגורה על הרכב, נשאר רק למצוא אותו...

פורסם

רק תוספת קטנה אך חשובה לדעתי, בנוגע לגיר הרובוטי: בגלל שזה גיר ידני ללא קלאץ מכני (כפי שתאר צביקה) אז צריכת הדלק של הרכב הרבה יותר טובה מאשר עם גיר אוטומט "רגיל".

כמו כן יש כאלו שמסתדרים איתו מהר מאוד (אני למשל כמו גם כמה מחברי בעלי גרנדה ופנדה) ויש כאלו שלא יכולים לסבול אותו. לכן חשובה מאוד נסיעת מבחן ברכב עם גיר כזה.

ד"א מה המרחק של הנסיעות הבינעירוניות שלך? לדעתי רכב מקטגוריית ה"מיני" משמע i10, פנדה וקרוביהם, יכול לשרוד נסיעות בינעירוניות (אני לא מדבר על חיפה-ירושלים כל יומיים, אלה משהו יותר סטנדרטי כמו נסיעות במרכז הארץ או אפילו ב"ש-ת"א) בצורה טובה מאוד ובלי הרבה יזע ומאמץ כפי שנוטים לתאר זאת.

בהצלחה.

שמרנות היא עצלנות מחשבתית

• תוכן חדש...