Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4660 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שאלה לפותח הדיון:

גם אני מעוניין להחליף את השמן מנוע אצלי ברכב . מדובר בגרנדה פונטו 1.4L רובוטית

השאלה שלי היא שראיתי שהשמן עומד רק בתקן API אבל אין איזכור לתקן ACEA A3/A4

בספר רכב שלי רשום להישתמש בשמן העומד בתקן הנ"ל. (5W-40)

מה ההבדל בין התקנים API וACEA והאם שימוש בשמן הנ"ל יגרום לנזק למנוע? או לממיר הקטליטי?

במידה ולא מומלץ להישתמש בשמן זה למנוע שלי- אשמח לקבל המלצה על שמן אכותי למנוע שלי שיעמוד בתקנים הנ"ל

והמחיר לא חשוב-לא חוסך על השמן !

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

• תגובות 47
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

את החלפת פילטר השמן, ניקוי פילטר האוויר (ניעור שלו) ובית המצערת (הרטבת סמרטוט בספריי קרבורטורים, ניקוי הפרפר ומעברי האוויר) עשיתי בין לבין, לא היה מה לצלם.

זהו.

לאחר שחיברתי הכל ווידאתי שלא שכחתי כלום בתא המנוע הנעתי את הרכב ונתתי לו להגיע לטמפ' עבודה. בדיקה שאין נזילות ואפשר להחתים את ספר הטיפולים האלקטרוני במחשב.

שאלות, הערות והארות יתקבלו בברכה!

איתמר.

איתמר,

כמה זמן נתת למנוע לעבוד לאחר מילוי השמן, בכדי לבחון האם הכמות שמילאת נכונה? האם 30 שניות, דקה?

תודה

פורסם

אשמח אם מישהו יוכל להרים את הכפפה ולעשות את אותו הדבר לסוזוקי בלנו 96 והלאה... אני הייתי שמח לעשות את זה ולצלם אבל אני לוקה בידע מכני כלשהו:-( .

כמובן אשמח לאתר שמתמחה בחלקים לרכב הזה שאוכל להזמין גם.....

פורסם
שאלה לפותח הדיון:

גם אני מעוניין להחליף את השמן מנוע אצלי ברכב . מדובר בגרנדה פונטו 1.4L רובוטית

השאלה שלי היא שראיתי שהשמן עומד רק בתקן API אבל אין איזכור לתקן ACEA A3/A4

בספר רכב שלי רשום להישתמש בשמן העומד בתקן הנ"ל. (5W-40)

מה ההבדל בין התקנים API וACEA והאם שימוש בשמן הנ"ל יגרום לנזק למנוע? או לממיר הקטליטי?

במידה ולא מומלץ להישתמש בשמן זה למנוע שלי- אשמח לקבל המלצה על שמן אכותי למנוע שלי שיעמוד בתקנים הנ"ל

והמחיר לא חשוב-לא חוסך על השמן !

התשובה מורכבת כי ישנם שלושה גופים גדולים ורציניים שאחראים על אישור ותקננון נושא השמנים: API, SAE ו ACEA.

אם אני מבין נכון, ACEA היא המקבילה האירופאית ל SAE האמריקאי, שני גופים שאמונים על כך ששמנים ישתפרו עם השנים ויעמדו בציפיות ובדרישות שמציבים להם מנועים מודרניים. A3 ו A4 למעשה מציינים את המאפיינים של השמן, במקרה הספציפי דירוג A3 מאשר כי השמן מיועד לשימוש אינטנסיבי וארוך טווח ו A4 מציין כי השמן מיועד לרכב בעל הזרקת דלק.

שוב, אני לא מספיק בקיא בעניין אבל לדעתי כל שמן שמוכר ע"י ה API (כלומר נבחן ועומד בדרישות הצמיגות המופיעות על האריזה) + תקן גבוה (SL ומעלה) + חברה מוכרת יעשה את העבודה על הצד הטוב ביותר.

o.v, מילאתי שמן עד שהיה קצת מעל המקסימום. הסיבה לכך היא שבהנעה הראשונה 200-300 מ"ל נכנסים לפילטר ונשארים בו. לאחר רבע שעה כיביתי את המנוע ונתתי לשמן להתנקז לאגן במשך מספר דקות ובדקתי שוב.

עזרא, המחירים של סוזוקי סבירים, לא מצאתי טעם להזמין חלקים מחו"ל בתקופה שהחזקתי סוזוקי.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

עבודה חאפרית! :wink: אני לא מבין איך העזת לצלם פרוייקט כזה שאתה משתמש בחתול תחליפי!!!

אי אפשר לתאר את תחושת הסיפוק (והשקט הנפשי) שאתה מקבל לאחר עבודה שעשית בעצמך!

כל הכבוד!

נ.ב. לא היה עדיף להשתמש בצינורית למילוי השמן גיר?

היה חוסך לך את הפירוק של הדברים שהפריעו לך לגשת לשם בצורה נוחה עם משפך.

פורסם

שאלה נוספת- לאיפה אתם מפנים את השמן הישן? האם יש מקומות בארץ שאפשר להביא לשם או ניגשים למוסך קרוב ומנקזים אצלו (בתשלום/בחינם?)

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם
נ.ב. לא היה עדיף להשתמש בצינורית למילוי השמן גיר?

היה חוסך לך את הפירוק של הדברים שהפריעו לך לגשת לשם בצורה נוחה עם משפך.

הפירוק לקח (בהגזמה פראית) 5 דקות, זו לא צוחפתית. מה גם שבלי ליפט אין גישה נוחה לבורג המילוי וגם אז לך תמלא שמן גיר כנגד כוח הכבידה.

שמן משומש מפנים למוסכים. עד היום לא נתקלתי במוסך שסירב שאשפוך אצלו את השמן. השמן נאסף ונלקח למיחזור.

טוב שהעלת את הנקודה, שמן משומש הוא אחד הגורמים הכי מסוכנים למי התהום וזיהום קרקעות. גם מכוני טיהור שפכים לא מסוגלים להתמודד עם שמן משומש. אסור בתכלית האיסור לשפוך שמן משומש על האדמה או לביוב, גם אם נדמה לכם שזה "רק" 4 ליטר.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

עדכון:

614 ק"מ מאז החלפת שמן הגיר הספיקו לי כדי להבין שמשהו שם לא עובד. החלפות ההילוכים נעשו קשות יותר משמעותית עד רמה שממש צריך להפעיל כוח פיזי מתון על הידית כדי שההילוכים יעברו.

אחרי הרבה מאוד חקירה ונבירה בגוגל, פורומים ובעיקר ספרות יצרן מקורית הגעתי למסקנה שאין שום מניעה משימוש בשמן Low Viscosity (שדליל יותר מהמומלץ בספר הרכב בזמנו) ורכשתי 2 ליטר של שמן גיר 75W חד דרגתי מקורי של טויוטה.

מדובר בשמן חדש יחסית בשוק שמשתייך ל"דור הבא" של שמני הגיר, שמנים דלילים יחסית שמספקים הגנה טובה לגיר ועם זאת דלילים מאוד ותורמים לביצועים ולחסכון בדלק.

לאחר כמה מאות קילומטרים מההחלפה אני יכול להעיד שהחלפת ההילוכים הפכה לקלה מאי פעם, ההילוכים נכנסים בכוח הזרת (!) גם כשהרכב חם וגם כשהוא קר.

אם יעניין מישהו לשמוע על סמך מה ביססתי את החלטתי לבחירת שמן הגיר אשמח לספר. רוקנתי למיכל את שמן ה Royal Purple 75W-90 והוא מוצע למסירה (1.8 ל'). חבל לזרוק אותו, מדובר בשמן סינטטי חדש ויקר מאוד. מי שמעוניין בו מוזמן לפנות בה"פ, נמצא באיזור המרכז.

איתמר.

IMG_0339.JPG

פורסם

חשבתי שהרכב אוטומטי, אבל ניחא 8) .

מה שרשמת די הפתיע אותי עקב דרישת היצרן לשמן 75W90.

חשבת לנסות אולי שמן אחר במקום הRP באותה צמיגות כדי לבדוק האם העניינים הסתדרו? אולי ה RP לא מתאים משום מה? אולי יצרנים אחרים כגון valvoline או castrol יתאימו יותר.

אני חושב שצמיגות כזו דלילה לא תעשה טוב למכלולים במידה והתיבה תעבוד בעומס גבוה. יש סיבה לכך שהיצרן קבע צמיגות שכזו.

על סמך מה ביססת את ההחלטה להחליף שמן לצמיגות שכזו? בדקת במוסך מורשה?

פורסם

מאחר ואין לי כסף לערוך ניסויים בשמנים ביצעתי עבודת מחקר די רצינית והגעתי למסקנה שאין שום בעייה בשימוש בשמן 75W בתיבת ההילוכים הנ"ל. אני לא רואה סיבה להמשיך ולהשתמש בשמן 90 וזו גם המגמה בענף הרכב.

כמו שמני המנוע גם שמני הגיר הופכים ונהיים יותר ויותר דלילים, ויש יצרנים שאף אומרים כי ניתן להשתמש בשמן גיר אוטומטי (ATF) בתיבת הילוכים ידנית ולהפך.

לגבי טויוטה ספציפית, החל מ 2006 ובכל הנוגע לתיבות הידניות מהמשפחה שלי (וממש במקרה הדוגמאות שהצלחתי למצוא גם מדברות על אותו המנוע) ההמלצה היא להשתמש בשמן 75W בלבד.

מעבר לכך, עיון בספרות טכנית של טויוטה מלמד שלא צריכה להיות שום בעיית לחץ שמן או שצריך שמן סמיך במיוחד על מנת להגן על המכלולים. להפך, עצם ההמלצה להשתמש בשמן GL-4 ולא GL-5 (שמכיל הרבה יותר חומרים נוגדי שחיקה, 6.5% לעומת 4%) רק מחזק את הטענה כי העומסים בתיבה כנראה לא כל כך גדולים וגם הספק צנוע יחסית של פחות מ 110 כוח סוס על משקל קל יחסי אין בעיית עומסים, גזירה והתחמצנות.

צריך לזכור שהמלצות יצרן שנרשמו בתקופה מסויימת הן לא טאבו ונתונות לשינוי. טויוטה למשל יצאה לפני כמה שנים בהצהרה גורפת שצמיגות השמן המומלצת על ידה היא 5W30 במקום ה 10W30 שהיתה נפוצה במשך שנים. הסיבה לכך היא התקדמות טכנולוגיית השמנים והתוספים, צניחת המחיר של השמנים הסינטטים ונגישותם לציבור הרחב. לאחרונה והחל מדגמי 2008 ההמלצה השתנתה לשימוש בשמני 5W20 ו 0W20, שתי צמיגויות שאפילו לא רשומות בחוברות האחזקה של הרכבים כי מדובר בשמנים שעד לפני כמה שנים כלל לא היו קיימים.

אותו דבר עם הגיר. פעם היו שמני "80" ו "90" והם היו הנפוצים. עם הזמן התפתחו השמנים וירדו ל 80W90, 85W90 ו 75W90. היום השמנים הגיעו לרמה מתקדמת מאוד וכבר ניתן למצוא שמני 75W ואפילו שמן 70W לגיר ידני. אני לא חושב שזה יהיה נכון לרדת בצמיגות בכל רכב, אבל כל זמן שיש גיבוי מיצרן הרכב אני לא רואה שום בעייה.

אני מצרף שתי דוגמאות, אחת של יאריס ידנית עם תיבה מדגם C50 ומנוע 1NZ-FE - אותו המנוע של היאריס TS בארץ, והדוגמה השנייה היא של רכב SCION (מותג הצעירים של טויוטה בארה"ב וקנדה) שמגיע עם אותו הגיר והמנוע. בשני המקרים ההמלצה היא להשתמש בשמן 75W.

יש לי גם ספרות טכנית "אקדמית" מקורית של טויוטה עם איורים מפורטים של מבנה מערכת השמן בתיבה מהמשפחה שלי כך שנראה לי שתקפתי את הנושא מכל כיוון אפשרי :wink:

איתמר.

C50.jpg

Scan10008.jpg

פורסם

שרשור מעניין.

תמיד יש מה ללמוד או לקבל מידע חשובה.

במקרה שלי חשוב לי המידע על USHOPS (יש אפשרות למשלוח ימית זולה יותר לפרטים גדולים או כבדים)

ברצוני לשתף קישור שגיליתי לאחרונה לאיתור מספרי קטלוג של חלקים מקורים מותאמות למספר שלדה של הרכב (לרכבים יפנים):

http://www.epc-data.com/

בניסיוני זה עבד עם רכב הונדה תוצרת יפן ולא עבד עם הונדה תוצרת טורקיה.

לאיתמר:

מה בקשר אישורים ממשרד התחבורה כדי לקבל את החלקים.

פורסם

הכל נרכש בארץ.

מעבר לכך מעולם לא נדרשתי לאישור משרד התחבורה בחלפים מקוריים שהזמנתי. אולי זה עניין של מזל או שבגלל שמדובר בחלפים פשוטים ומקוריים זה עבר בשלום, אין לי מושג.

איתמר.

פורסם

פרוייקט יפה ,

השאלה היחידה שיש לי היא האים במבט לאחור עם הבעיה שהייתה בשמן הגיר היה שווה לעשות את ההחלפה אם מדובר בשמן "לכל החיים" ולא הייתה בעיה לפני ההחלפה.

בכל אופן ח"ח על הפרוייקט והתיעוד :)

פורסם

גם לסעיף מועד ההחלפה הפכתי את העולם (תרתי משמע) ולא הגעתי למסקנה ברורה. ההמלצות נעו מכל 10,000 מייל להחליף שמן גיר (:screwy:) ועד שלא צריך להחליף שמן גיר לעולם. בתרגום חופשי מספרות טכנית טויוטה רושמים כי "יש להחליף שמן גיר בהתאם לשימוש". מה זה שימוש? אין לכך שום הגדרה. מוזר.

היבואן בארץ הנחה להחליף שמן גיר כל 60,000 ק"מ או 4 שנים לפי המוקדם מבין השניים. עוד 200 ש"ח פעם ב 4 שנים לא יגרמו לי לפשוט רגל ויבטיחו שמירה מקסימלית על רעננות השמן ומכלולי הגיר. בתיבה ידנית אין חשש מהחלפת שמנים, אלא אם מדובר בתיבה זקנה ובלוייה ששם עלולות לצוץ בעיות עקב מעבר לשמן חדש או צמיגות שמן שונה.

איתמר.

פורסם

איתמר, אני בזמנו ביצעתי החלפת שמן גיר אוטו', ועשיתי מחקר דיי רציני בעניין, כיוון שבחברה אומרים

לא להחליף שמן גיר בכלל, כי הוא נחשב ALL-LIFE.

במסגרת הנבירה שלי בכל פורום אפשרי בחו"ל, הגעתי למסקנה ששמן גיר מומלץ לשים את המקורי

של היצרן, גם אם יש יצרן שמנים חיצוני שמייצר לו את השמן הנ"ל.

הסיבה היא תוספים מסויימים שכל חברה דורשת לשים בשמן, שככל הנראה גורמים לאותו שינוי באופן הפעלת

התיבה.

היו אנשים שניסו לעבור לכל מיני שמנים, גם היקרים ביותר, שעולים יותר מהמקורי, והרוב דיווחו על פעולה

פחות טובה של התיבה, וחזרו לשמן המקורי.

נכון שבתיבה אוטו' זה יותר קריטי, והיא רגישה יותר, אבל נתקלתי בלא מעט בעלי בימרים ידניות, שחזרו לשמן

המקורי.

אני מניח שזה ככה גם בטויוטה, וגם בעוד חברות, ולכן טוען שממילא שמן גיר מחליפים כל כמה שנים, כך שגם

אם הוא יקר יותר מתחליפי, עוד כמה שקלים לא ישנו כאן, ועדיף להשאר עם המקורי.

• תוכן חדש...