Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8027 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מעוניין לקנות רכב קטן ואמין בתקציב של 20k + - לנהג חדש (אני)

הבעיה היא שהוא חייב להיות אוטו' (אני מודע להבדלים אך יש סיבה לכך)

המטרות של הרכב הם לנסיעות קצרות בעיקר (לימודים,חברים,יציאות וכו') , שיהיו לו ביצועים והאצות טובות יחסית (כן אני יודע שעדיף לזה ידני) ,נוחות נהיגה וכמו כן שלא ידרוש תיקונים תכופים והוצאות רבות

לאחר שעיינתי בפורום ע"י חיפוש ובמחירונים נראה לי שהפיג'ו הנ"ל מתאימה אך אם יש לכם

המלצות נוספות לרכב אחר בעל מאפיינים דומים בבקשה

ד"א כמה קילומטרז' נחשב לסביר במודלים אלו ?

תודה מראש

פורסם

אם אמינות היא ה-דבר החשוב תנסה למצוא שרייד או סוייפט. תעיף מבט גם פה:

http://www.carsforum.co.il/phpBB2/viewtopic.php?t=37457&highlight=%F9%F8%E9%E9%E3

בכל מקרה קח בחשבון שהרכבים האלו הם די עגלתיים. ככה שתוותר מראש על יכולת תאוצה וכו'. השרייד והסוייפט גם פחות נוחות באופן משמעותי מ106. (שגם היא עגלה באוטומטי)

גיא

פורסם

קראתי את מה שכתוב על השרייד והסוייפט , השרייד כניראה לפי מה שקראתי ועוד כמה דברים לא ניראת לי כל כך , הסוייפט נראת כאופציה טובה

מישהו יכול אולי לעשות לי השוואה קטנה של ההבדלים בינהם ?

ואיך הפיג'ו הנ"ל בכלל ? שווה ? או להוריד אותה מהאופציות ?

פורסם
קראתי את מה שכתוב על השרייד והסוייפט , השרייד כניראה לפי מה שקראתי ועוד כמה דברים לא ניראת לי כל כך , הסוייפט נראת כאופציה טובה

מישהו יכול אולי לעשות לי השוואה קטנה של ההבדלים בינהם ?

ואיך הפיג'ו הנ"ל בכלל ? שווה ? או להוריד אותה מהאופציות ?

יש השוואה בשירשור שקראת... סה"כ עדיף סוייפט. הבעיה שיותר קשה למצוא אותן. גם שרייד במצב טוב היא כנראה אופציה ראויה (אם כי עגלתית משהו :? )

ל106 יש גיר לא אמין במיוחד וזה עיקר הבעיה שלה.

מה שאתה יכול להכניס לרשימה זה קליאו, קח בחשבון שגם פה יש בעיית גיר ועדיף למצוא רכב שכבר עבר שיפוץ גיר \ לדעת שזה יכול להגיע ולקחת את זה בחשבון בהוצאות.

אם אתה רוצה רכב מ A ל B ולהוציא כמה שפחות כסף על חשבון נוחות , לך על שרייד \ סויפט.

גיא

פורסם

התכוונתי להשוואה בין ה 106 לסוויפט , ואולי גם הרנו קליאו לפי מה שאמרת

חשובה לי מאוד גם הנוחות (חשוב לי שיהיה הגה כוח גם )ולפי מה שראיתי ה 106 האוטו' מאובזרת מאוד יחסית , האם הבעיה בגיר כל כך קריטית ביחס למודל 95 נניח ? באיזה מצב הוא אמור להיות במודל זה ?

בהנחה שאם מדובר באוטו' אז לא נהג בו אחד שחיפש ביצועים ושחק את הרכב...

באיזה מודל אני יכול להשיג את הסוויפט אוטו' ב20k ?

אני לא רוצה רכב ישן מידי מודל 94+ לפחות

פורסם

חשובה לי מאוד גם הנוחות (חשוב לי שיהיה הגה כוח גם )ולפי מה שראיתי ה 106 האוטו' מאובזרת מאוד יחסית , האם הבעיה בגיר כל כך קריטית ביחס למודל 95 נניח ? באיזה מצב הוא אמור להיות במודל זה ?

סויפט ב20K זה מודל 92 או 91. (אוטומטי 1.3) ב94 היא תהיה יקרה לך (לא זוכר את המחיר בדיוק, בדוק במחירון)

שרייד 93 תעלה לך 19.5 ל 1.3 אוטומטית (מחירון).

ל106 יש גיר בעייתי, אני לא יודע מה עלויות השיפוץ שלו אבל הוא לא יחזיק המון ק"מ גם עם נהגו בעדינות.

אולי תוותר על הדרישה של הגיר האוטומטי ואז קליאו או 106 יהיו אופציות חביבות מאוד.

גיא

פורסם

סויפט ב20K זה מודל 92 או 91. (אוטומטי 1.3) ב94 היא תהיה יקרה לך (לא זוכר את המחיר בדיוק, בדוק במחירון)

שרייד 93 תעלה לך 19.5 ל 1.3 אוטומטית (מחירון).

ל106 יש גיר בעייתי, אני לא יודע מה עלויות השיפוץ שלו אבל הוא לא יחזיק המון ק"מ גם עם נהגו בעדינות.

אולי תוותר על הדרישה של הגיר האוטומטי ואז קליאו או 106 יהיו אופציות חביבות מאוד.

גיא

מסכים ומוסיף

גיר אוטומטי (חדש) של 106 מחזיק לרוב 100 - 120 אלף, 140 גג ששמעתי עליו.

לאחר שיפוץ אולי יחזיק חצי מזה או קצת יותר בנושא הזה כבר אין לי מידע.

הנושא של הגיר במכוניות הצרפתיות הספציפיות האלו יכול להיות מאוד כואב לכיס

תכניס את זה למשוואה.

ליום יום: מחפש את המיועדת.... כרגע הצעצוע VTR סקסו 1997

לאשה ולסופ"ש: פורסטר 2016 X ממוגן עם הגבהה

פורסם

בכל מקרה קח בחשבון שהרכבים האלו הם די עגלתיים. ככה שתוותר מראש על יכולת תאוצה וכו'. השרייד והסוייפט גם פחות נוחות באופן משמעותי מ106. (שגם היא עגלה באוטומטי)

גיא

ה- 106 עגלה גם עם גיר ידני :roll:

חלי

פיג'ו 206 1.6 2006

פורסם

ה 106 האוטומטית "עגלתית" בעיקר בשל יחסי העברה מ-א-ד ארוכים בגיר.יש לה 3 הילוכים בלבד,ולמעשה מה שחסר לה זה הילוך ראשון,ולא רביעי.לגבי האמינות-מה שמתבלה בגירים האלו(3 הילוכים,כמו בקליאו)הוא ממיר המומנט(טורק-קונבנטור)שבשל יחסי העברה ארוכים,נאלץ לעבוד קשה,בייחוד בתחילת נסיעה.בנוסף ב 106 האוטומטית,מורכב מזגן מקומי,פתח נוסף לצרות.חוץ מזה-אוטו מעולה,וכלל אין מה להשוותו לסוויפט,הם לא מאותה ליגה.לעומת הפיג'ו הרכה והנוחה,הסוויפט נוסעת ומרגישה כמו קרש(ב ק רפוייה...),וגם היא מתבלה ומתקלקלת,זה טבע העולם,כלום לא חי לנצח,וחלקי החילוף שלה מאד יקרים,מה גם שאין הרבה תחליפי.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

אם אני ימצא 106 אחרי החלפת גיר זה יהיה טוב ?

גם יכול להיות מאוד שאני כניראה ישאר עם הרכב הזה רק שנה ואז ימכור אותו

כמה עולה להחליף גיר אוטו' ב 106?

ד"א לסוויפט יש הגה כוח ?

פורסם

ראשית,אף אחד לא יכול ל "הבטיח" לך שילך לך הגיר!יכול מאד שתקנה פיג'ו כזו,תסע בה שנה-שנתיים ותהנה ממנה,בלי שיקרה כלום לגיר.שנית,גם בספוויפט הגיר מיתבלה,כדרך הטבע.אורך חיים ממוצע של גיר אוטומטי ממוצע,שטופל היטב ובזמן,הוא 140,000-180,000 ק"מ,עם חריגים למעלה(טויוטה,מזדה,וולבו)ולמטה(פיגו',רנו,כל ה ZF הישנים).לסוויפט אין הגה כוח,וההגה שלה די קל גם בחנייה.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

תשמע, אתה מתעקש מסיבה שאני מבין על מודל 94' מסיבה שאינה מובנה לי.

פזו' שנת 96 תהיה בד"כ פחות אמינה מדייהטסו 92'.

ואני מדבר פה מניסיון על המון מכוניות שעברו תחתי...

השרייד מודרנית יחסתיל זמנה, זריזה, בקיצור היא הרכב הכי טוב בטווח המחירים.

לא ברור לי למה פסלת אותה.

היא יותר מודרנית ויפה מהסוויפט.

בעלת מנוע 16V שבזמנו היה מאוד מתקדם (שרק לאחרונה נכנס להרבה יצרנים כמו VW ופיזו שעד עכשיו מכרו מנועי 8V).

החסרונות היחידים שלה הם צריכת דלק טיפה יותר גבוהה (שזה לא כ"כ משנה בשנתון ההוא, כיוון שעקב הבלאי הטבעי הצריכה בכל הדגמים גדלה ועכשיו היא +- אותו דבר).

ומחירי חלפים טיפה יותר גבוהים מהסוויפט. לא משהו היסטרי (אבל עדיין נמוכים מה-106 ובהתחשב בעובדה שהשרייד כנראה תיכנס הרבה פחות למוסך מה-106, הפער יהיה גדול).

תבין ה-106 יותר מתנהגת ומפנקת, אבל היא נחותה מהשרייד בגרסה האוטומטית וגם לנהג חדש יהיה קשה להעריך את אחיזת הכביש שלה.

ובנוסף, שתמכור את השרייד/סוויפט שלך הן יחטפו (בעצם גם ה-106 אם היא תהיה במצב טוב - הפורום הזה מתכנן להשתלט על כל ה-106 בארץ - יוסי מליטל קורן מנחת ואושר :wink:).

תקשיב לי, לך תמצא שרייד/סוויפט שמורות - לא אחת מנער בן 18 שזיין אותה ולא החליף לה שמן שנה וחצי כבר.

עזוב אותך משנתון, זה כבר לא משנה אם אוטו הוא בן 8 או 10.

אם השנים ההבדל נמחק.

אני בטוח שאין לך זמן או כסף למוסכים, תיקונים ושטויות.

ולפזו, תרצה או לא תרצה יש הרבה "קפריזות" יקרות.

בהצלחה.

• תוכן חדש...