Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5370 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכם, לפני חצי שנה הוחלפה משאבת הדלק ברכב סוויפט 1.0,

המוסך התקין את המשאבה החדשה (והמתקתקת כמו ויבר... בקולי קולות) על קיר האש.

כמו שהבנתי בישביל שמשאבת דלק תאריך חיים היא צריכה להיות טבולה בתוך הטנק דלק מה שכמו שאתם מבינים המוסכניק לא חשב עליו ולא עשה :roll:. אבל אולי אני טועה פה והדלק שזורם בתוך המשאבה מקרר אותה ואז בעצם לא משנה המיקום שלה בכדי להתקרר. המשאבה כמדומני היא חשמלית כי בעת סיבוב סוויצ' היא מתחילה לעבוד ולתקתק (ACC 1).

לאחרונה האוטו התחיל לקרטע כמו לפני חצי שנה.

אז מה אתם אומרים, צריכה להיות טבולה או רק שיעבור דלק בתוכה והבעיה היא אחרת...?

בס"ד

זה אחד החלומות שלי מאזדה 6, כי הוא גם אמין, יפה ממש (על גבול הפוזה אם לא עבר אותו) וגם יש לו כוח לא חסר..
פורסם

אם משאבת הדלק לא טבולה אני מבין שהרכב הוא עם קרבורטור. אם ככה - אין עם זה מי יודע מה בעייה, בקרבורטור המשאבות לא טבולות.

מה שלדעתי הבעייה, אם היא אכן במשאבת דלק, זה ששמו לך משאבה חליפית סינית דרעק. המשאבות הזולות פשוט לא מחזיקות מעמד.

פורסם

תודה לך, המכונאי אמר שזה משאבה של סובארו...

היא בצבע כסף, הרכב כרגע לא בבית אני אוכל לצלם כשאחי יחזור אם תוכל לזהות...

עלה לי משהו כמו 300 ש"ח כולל עבודה.

בס"ד

זה אחד החלומות שלי מאזדה 6, כי הוא גם אמין, יפה ממש (על גבול הפוזה אם לא עבר אותו) וגם יש לו כוח לא חסר..
פורסם

משאבה של סובארו הייתה פעם הגביע הקדוש של משאבות דלק... כל מי שהלכה לו משאבה ולא משנה באיזה רכב, היה שם משאבה של סובארו והיא הייתה ממשיכה לעבוד ולעבוד.

העניין הוא שעד כמה שידוע לי פעם אחרונה שסובארו קרבורטור עלתה על הכביש בארץ הייתה לפני תיכף עשרים שנה ככה שאם זו משאבה מפירוק היא זקנה ואם זו משאבה "לסובארו" היא ככל הנראה חליפית כי לא נראה לי שפוג'י תעשיות ממשיכים לייצר משאבות דלק כאלו.

300 ש"ח כולל עבודה זה מחיר סביר למשאבה טובה. העבודה פה זה לפתוח שני באנדים ולחבר את המשאבה עם בורג לאיזה פלאח. פעם אחרונה שקניתי משאבה לקרבורטור הדרעק עלתה פחות ממאה והטובות עלו משהו מעל 150. כבר לא זוכר איזה ומה.

בכל מקרה, תוכל לבדוק אם יש בעייה במשאבה אם תראה שיש או אין זרימה בצינור חזרות. זה קרבורטור ככה שאין משמעות ללחץ אלא רק לספיקה רציפה. אם הרכב מגמגם בעמידה ועדיין יש זרימה מצינור חזרות זה לא המשאבה. אם זה קורה רק בנסיעה אז הדרך הכי פשוטה לגלות אם זו המשאבה זה להחליף אותה, אפילו זמנית לסיבוב קצר (עבודה של דקה).

ובכלל - זה יכול להיות כל מיני דברים בדלק או בהצתה.

פורסם

לפי דעתי הקרטוע כהגדרתך קשור לקרבורטור ולא למשאבה

בכול אופן צריך לבדוק מסנן דלק הנמצא ליד מכל הדלק מתחת לרכב

זה מסנן שהגישה אליו קשה ולכן יש נטייה להזניח, אולי הוא סתום

דבר שגורם למשאבה להתאמץ ולהתחמם, ובסופו של דבר להפסיק לעבוד

גם צריך לבדוק שצינורות הדלק תקינים ולא מכופפים בצורה חדה מידי

בכול אופן אחלה רכב

ביומיים האחרונים נסעתי בכול יום הלוך חזור לצפון מהמרכז נסע כמו גיבור

פורסם

התופעה הנ"ל היא רק בנסיעה... אוקי אני אבדוק את כל הצינורות והעניינים ואקנה פילטר דלק ואחליף בע"ה.

המוצא האחרון יהיה המשאבת דלק כי הרכב אוטוטו אני מקפיא לו את הרשיון עד הגריטה והוא סה"כ צריך לעבור טסט אז אין לי טעם להשקיע בו, רכב חדש אוטוטו אמור להחליף אותו.

אין בעיה לקנות את הפילטרים השקופים של האופנועים נכון?

GPS_0F0106_FUEL_FILTER.jpg

ובאמת אחלה של אוטו ארץ, האמינות של הרכב הזה זה פשוט משהו מדהים ובילתי יאומן ברוך השם...

אגיד לך את האמת, אם היה גרסא יותר מפוארת (ולא יורו איכס שנדיר למצוא ידניות) עם הגה כוח ומנוע יותר רציני (1.6 של הבלנו נגיד על המשקל נוצה של הרכב) עכשיו הייתה לי כזאת בחניה... הסוויפט פשוט רכב גאוני כשזה מגיע לאמינות.

מעניין אם אפשר להתקין על סוויפט 1.3 הגה כוח של יורו סוויפט וטמבונים של יורו סוויפט גם... זה שידרוג רציני לרכב שדיי מתבקש!

בס"ד

פורסם

אוקי אז קניתי את הפילטר דלק האוניברסלי הקטן, עלה לי 10 שקל ולא היה שם שום פילטר אחר...

השאלה האם הוא מספיק לסוויפט?

הקנה מידה הראשון זה הHERTZ במידה ואתם מפורום אודיו :wink:

הקנה מידה השני זה המאוורר של המחשב במידה ואתם מתחום המחשבים

שלא תגידו שאני לא מתחשב :p

DSC 001.jpg

DSC 002.jpg

בס"ד

פורסם

שלום רב !

המסנן בתמונה שצרפת הוא אונברסלי, ומתאים לכל רכבי הקרבורטור.

לא ציינת האם קיים מסנן דלק אוניברסלי חצוני בקו הדלק לפני משאבת הדלק החשמלית, או בינה לבין הקרבורטור, ומה מצב נקיונו.

עקרונית, שם משתמש תפוס הבהיר נכון מאד את המצב וענה במקצועיות על שאלתך.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

• תוכן חדש...