Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5412 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מה עושה עכשיו מי שיש לו רכב חברה ונותן שירות ???

שהמעסיק יגלם לו את השימוש.

קישרת כתבה מעניינת ואינפורמטיבית, ולא התייחסת לאף אחד מהטיעונים שם. רק הלכת ובדקת איך זה אולי ישנה לך את המצב בכיס, ורצת להתלונן על המדינה.

הטיעון ששווי המס הוא תחליף, למס הכנסה - נכונה.

הסיבה שמשתמשים במנגנון כזה היא שיותר פשוט לקבוע כך את שווי המס על הרכב, מאשר לנסות לייצר מנגנון כלכלי שיכמת את ערך ההטבה הריאלי (אכן בעיה!).

העלאת שווי השימוש האחרונה היתה מן המהלכים המוצדקים, הצודקים, הנכונים והמועילים, והוכיחה עצמה בגדול בתיקון העיוות בשוק הרכב.

כל התעשייה הזו של חבורת הליסינג קמה על בסיס עיוות המס המקורי, ולמרות התיקון שבוצע, הנזק הגדול לשוק הרכב כבר נגרם. אין לי מושג אם היום שווי השימוש אכן מהווה מיסוי ריאלי של ההטבה, אבל זה בהחלט שווה בחינה, כי אין שום סיבה לתת הטבת מס דווקא למי שמקבל רכב מהעבודה, ולא למי "שסתם" מקבל העלאה בשכר.

לגבי הצעדים הבאים, הטיעונים השונים ברורים. עכשיו נראה מה ימליצו, מה ינסו ללבצע, ומה יצליחו.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תגובות 88
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אבל כמה באמת מהעובדים לא לוקחים את הרכב הביתה, ראית פעם טכנאי של HOT או YES שלא לוקח את הרכב הביתה בסוף היום ?, אף מעסיק לא ידרוש מעובדי שירות להחזיר את הרכב בסוף היום ועוד יממן להם נסיעה הביתה או כרטיסיה.

זה באמת בעיה לעסקים.

ממש לא מעניין אותי כמה יעלו, פשוט עם הייתה קורא את הכתבה הייתה רואה שהמדינה בדרך להמשיך לדפוק את כולם!.

ועם יש לי רכב מנהלים, אז מה?? אני צריך לשלם יותר .

בארה"ב רכב חברה הוא חלק מהדיל של העסק ואיש לא משלם למדינה בונוס על כך!.

מה עושה עכשיו מי שיש לו רכב חברה ונותן שירות ???

ואתה חושב שהמדינה תעצור רק שם ?

קישרת כתבה מעניינת ואינפורמטיבית, ולא התייחסת לאף אחד מהטיעונים שם. רק הלכת ובדקת איך זה אולי ישנה לך את המצב בכיס, ורצת להתלונן על המדינה.

הסיבה שמשתמשים במנגנון כזה היא שיותר פשוט לקבוע כך את שווי המס על הרכב, מאשר לנסות לייצר מנגנון כלכלי שיכמת את ערך ההטבה הריאלי (אכן בעיה!).

העלאת שווי השימוש האחרונה היתה מן המהלכים המוצדקים, הצודקים, הנכונים והמועילים, והוכיחה עצמה בגדול בתיקון העיוות בשוק הרכב.

כל התעשייה הזו של חבורת הליסינג קמה על בסיס עיוות המס המקורי, ולמרות התיקון שבוצע, הנזק הגדול לשוק הרכב כבר נגרם. אין לי מושג אם היום שווי השימוש אכן מהווה מיסוי ריאלי של ההטבה, אבל זה בהחלט שווה בחינה, כי אין שום סיבה לתת הטבת מס דווקא למי שמקבל רכב מהעבודה, ולא למי "שסתם" מקבל העלאה בשכר.

לגבי הצעדים הבאים, הטיעונים השונים ברורים. עכשיו נראה מה ימליצו, מה ינסו ללבצע, ומה יצליחו.

גם הטכנאי שנותן שירות ולוקח את רכבו בסוף היום לביתו נהנה מהרכב ולכן אין צורך לגלם את שווי השימוש.

עיוות יוצר עיוות והוא בעיקרו לא נוצר משווי השימוש .

שווי שימוש של 2.5% = 30% בשנה פירושו שתוך 3 שנים וקצת חוייבת בשווי הרכב . האם הגיוני?? לא . פחת לצורכי מס הכנסה לרכב פרטי הוא 15% לשנה כלומר תוך 6 שנים וקצת מס הכנסה מתיר לך את הוצאות רכישת הרכב.

למה בשווי שימוש במחצית הזמן.

התופעה ה"מדהימה " או העיוות , נוצרה בעיקר במגזר ההייטק בו עשו המעסיק והעובד קומבינה על חשבון הברון ועל עצמם.

משכורת נקבעה ל 20 אלף ואז אמר המעביד לעובד נעשה משכורת 16000 וניתן לך רכב חדש מהניילון כל ההוצאות עלינו.

אתה העובד תשלם פחות מס כי משכורת רק 16 ולא 20 המעביד חוסך בהוצאות הסוציאליות משלם רק על 16 ולא על 20

והעובד כמובן מפסיד כי לא משלמים לו סוציאליות על ה4 שבו קטנה המשכורת.

ועם ישראל קנה את הרעיון וכך פרחו חברות הליסינג.

אם העובד היה עושה חשבון נכון, היה קונה לעצמו רכב או נשאר עם הרכב שהיה ברשותו ,מקבל את המשכורת המלאה על שלל נלויה, אין שווי רכב , והיה יוצא מורווח.

התיקון שנעשה בשווי השימוש מקבוצות לשווי לפי ערך תיקן את מחירי הרכב בלבד ולא פתר את הבעיה של העיוות המקורי.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
אבל כמה באמת מהעובדים לא לוקחים את הרכב הביתה, ראית פעם טכנאי של HOT או YES שלא לוקח את הרכב הביתה בסוף היום ?, אף מעסיק לא ידרוש מעובדי שירות להחזיר את הרכב בסוף היום ועוד יממן להם נסיעה הביתה או כרטיסיה.

זה באמת בעיה לעסקים.

לא יודע כמה טכנאי הוט או יס לוקחים או לא לוקחים את הרכב אבל:

לקח את הרכב? הרי שהוא נהנה ולכך יש שווי מס

לא לקח את הרכב? אין שווי מס.

יש לי חבר שעובד בתור טכנאי באנגליה, בסוף יום העבודה הוא מחזיר את הרכב למשרד וחוזר הבייתה בלעדיו.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם
רכב ככלי עבודה מוכר לצרכי מס ואם העובד לא לוקח אותו בסוף היום הבייתה - אז הוא לא מחוייב בשווי שימוש למס.

נכון רק בתיאוריה.

טנדר שהיה חונה בלילה אצלי במפעל חוייב בתשלום שווי שימוש כי ביומן הנסיעכות היו חסרות כמה שעות (חוייב שווי שימוש 3 שנים אחרוה בגלל כמה שעות).

הדרישות להכרה הן לא מציאותיות ולכן כמעט אין טעם להשאיר רכב בעסק. מה שזה עושה זה לעודד אנשים לעבור לרכבים גדולים מאוד כדי לברוח משווי השימוש.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לא, זה שיש לך רכב מנהלים לא אומר שאתה צריך לשלם יותר.

כמוני, שיש לי רכב מסוג מסוים ואני עדיין אמור לתמוך כמו כולם ב"מחאה" כדי להוריד מחירים "ושכולם התפוצצו" ואז במחיר של הרכב המסוים, כמו אותו בעל שירוקו מהשרשור השכן אני אוכל לקנות משהו אחר עם תאורה פחות מעפנה. אבל לא, אני נגד המחאה כי אני מבין שהיא הרסנית ולא מוכן להקריב את כל המדינה כדי שיהיה לי מעט יותר זול. והכי חשוב אני מוסר נימוקים, לכן המצב האישי לא רלוונטי.

ההודעה שלך לעומת זו מתלהמת, לא מובנת וחסרת כל נימוק וכנראה מבוססת על מניעים אישיים גרידא בלי התחשבות בעובדה שלראשונה מזה הרבה זמן עומדים לעשות צעדים משמעותיים להגברת התחרות בשוק הרכב לטובת כולם. וטוב יעשו שעה אחת קודם אם יפתרו את העיוות ששוק הליסינג יוצר בשוק הרכב הקטן שלנו. אם זליכה חושב שהעלאת שווי השימוש תפתור זאת, אהלן וסאלן. שתהיה זליכה, תוכל להחליט בעצמך.

:mm_yeah:

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

אני חושב שבהחלט אתה טועה, עם לא יצא לך כנראה לראות טלווזיה בזמן האחרון, אז כנראה פיספסת את הנקודה,

יש אנשים שאין להם רכב, לא כולם עשירים ויכולים להרשות לעצמם ביטוח וטסט ודלק וטיפולים.

יש אנשים שעובדים קשה למחיתם כגון אנשים שבאים אליך הביתה ומתקנים לך את המכונת כביסה ומתקינים לך את הכיריים החדשות שלך, ואם תשאל אותם האם יש להם כסף לרכוש אוטו, הם יגידו לך לא, כי הם בקושי גומרים את החודש, החצי נחמה שלהם שהעבודה מספקת להם רכב שאחרי העבודה הם מסוגלים לקחת את האוטו לקניות כי הם גם ככה חסרי יכולת כלכלית.

אז באים אנשים כמוך ואומרים כן, בוא נדפוק אותם, נקצץ להם מהברוטו כי המעסיק לא בהכרח יתקן את גילום הרכב והמשכורת שלהם נשחקת, מה עם אמורים לעשות ? להתפטר ? אולי אתה תסדר להם עבודה במשרד של זליכה.

עם המדינה רוצה לדפוק את חברות הליסינג, יש מספיק דרכים לעשות זאת מבלי לפגוע בשאר האוכלוסיה וכאן הנקודה העיקרית.

אז קח לדוגמא אותו בחור שמתקין כיריים, ונגיד על פי ההצעה שלך הוא צריך בסוף היום להחזיר את הרכב, אז הוא יוצא מחיפה, סיים את היום בתל אביב ב 7 בערב, הוא גר ביוקנעם, אז אתה אומר לו תשמע סע לחיפה, תוריד את האוטו שם, ותחזור עכשיו עוד שעה אחורה בנסיעה באוטובוס כי אין לו מספיק כסף לשלם גם משכנתא וגם לרכוש רכב להגיע לעבודה.

פורסם
גם הטכנאי שנותן שירות ולוקח את רכבו בסוף היום לביתו נהנה מהרכב ולכן אין צורך לגלם את שווי השימוש.

שווי שימוש של 2.5% = 30% בשנה פירושו שתוך 3 שנים וקצת חוייבת בשווי הרכב . האם הגיוני?? לא . פחת לצורכי מס הכנסה לרכב פרטי הוא 15% לשנה כלומר תוך 6 שנים וקצת מס הכנסה מתיר לך את הוצאות רכישת הרכב.

התופעה ה"מדהימה " או העיוות , נוצרה בעיקר במגזר ההייטק בו עשו המעסיק והעובד קומבינה על חשבון הברון ועל עצמם.

משכורת נקבעה ל 20 אלף ואז אמר המעביד לעובד נעשה משכורת 16000 וניתן לך רכב חדש מהניילון כל ההוצאות עלינו.

אתה העובד תשלם פחות מס כי משכורת רק 16 ולא 20 המעביד חוסך בהוצאות הסוציאליות משלם רק על 16 ולא על 20

אם העובד היה עושה חשבון נכון, היה קונה לעצמו רכב או נשאר עם הרכב שהיה ברשותו ,מקבל את המשכורת המלאה על שלל נלויה, אין שווי רכב , והיה יוצא מורווח.

התיקון שנעשה בשווי השימוש מקבוצות לשווי לפי ערך תיקן את מחירי הרכב בלבד ולא פתר את הבעיה של העיוות המקורי.

ישה, שווי השימוש מייצג את המס לא רק על הרכוש אלא גם על הדלק, הביטוח והאחזקה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
ישה, שווי השימוש מייצג את המס לא רק על הרכוש אלא גם על הדלק, הביטוח והאחזקה.

אכן הערה נכונה

ואז שווי של 2.5% מערך הרכב נמוך אולי ?

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם
יש אנשים שעובדים קשה למחיתם כגון אנשים שבאים אליך הביתה ומתקנים לך את המכונת כביסה ומתקינים לך את הכיריים החדשות שלך

אה, רגע, לרגע חשבתי שדופקים את "מעמד הביניים".

זה מה שכתוב בכותרת, לא?!

במקום זה הפכת למגן הצווארון הכחול?!

לוחם מלחמת הטכנאים?!

עכשיו אתה יכול להסביר לי למה המדינה צריכה לספנסר רכב דווקא לבעלי המקצוע שתיארת ולא, לדוגמא, לשומר בקניון?

למלצרים באולמות אירועים (שחוזרים באמצע הלילה הביתה מקבינימט)?

ואני לא יודע מה איתך, בעלי המקצוע שאני מזמין הם כמעט תמיד עצמאיים קטנים.

למה שהמדינה אל תספנסר להם את הרכב, אלא רק לשכירים?

מה, הם לא עובדים קשה?

אפילו הדמגוגיה החדשה שלך לא מחזיקה מים, אפילו לא ברמה הרגשית.

אם המדינה רוצה שרכב יהיה נגיש, שתוריד את מחירי הרכבים לכווווללללם. לא רק למי שיצא לו לקבל רכב בעבודתו.

בחיי שאני לא מצליח להבין את ההגיון העקום הזה (אבל זה כנראה בגלל שאני לא שלי יחימוביץ').

תודה, אין לך קייס.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
אה, רגע, לרגע חשבתי שדופקים את "מעמד הביניים".

זה מה שכתוב בכותרת, לא?!

במקום זה הפכת למגן הצווארון הכחול?!

לוחם מלחמת הטכנאים?!

עכשיו אתה יכול להסביר לי למה המדינה צריכה לספנסר רכב דווקא לבעלי המקצוע שתיארת ולא, לדוגמא, לשומר בקניון?

למלצרים באולמות אירועים (שחוזרים באמצע הלילה הביתה מקבינימט)?

ואני לא יודע מה איתך, בעלי המקצוע שאני מזמין הם כמעט תמיד עצמאיים קטנים.

למה שהמדינה אל תספנסר להם את הרכב, אלא רק לשכירים?

מה, הם לא עובדים קשה?

אפילו הדמגוגיה החדשה שלך לא מחזיקה מים, אפילו לא ברמה הרגשית.

אם המדינה רוצה שרכב יהיה נגיש, שתוריד את מחירי הרכבים לכווווללללם. לא רק למי שיצא לו לקבל רכב בעבודתו.

בחיי שאני לא מצליח להבין את ההגיון העקום הזה (אבל זה כנראה בגלל שאני לא שלי יחימוביץ').

תודה, אין לך קייס.

תרגום לעולים חדשים

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

אני חושב "להקל" (הקלות) או "לממן" בעברית. :-)

במשוואה שלך (מלבד עלות דלק, ביטוח, רשיון ואחזקה שהוזכרו) חסר מרכיב משמעותי. לא פלא שהסדר ההחכר (ליסינג) פרח דווקא במגזר ההיטק (ההדגשה שלי). כפי שהזכרת מדובר במשכורות שניתן לקצץ מהן כמה אלפים ועדיין ישאר משהו.

שנית, ופה אני חושב היה טמון סוד הליסינג, מדובר בראש שקט לעובד. עובד הייטק צריך מספיק זמן כדי להקדיש לעבודתו המקודשת וללקוחות. הרכב מתדלק את עצמו, שוטף את עצמו, הולך לבד למוסך ומשאיר לעובד מספיק זמן לשחק סקווש.

שום דבר נגד עובדי ההייטק!

רק להסביר מה ההגיון הראשוני שהביא לפריחת הליסינג, חוץ ממקלט מס לעובד, ומקלט מזכויות סוציאליות למעביד.

היום כשמתוקן אט אט העיוות במס, ועובדי ההיטק התבגרו ומסתכלים יותר כלכלית: רואים תופעה של החזרת הליסינג ונהירה לעבר מכונית משפחתית שנייה - חדשה קטנה ידנית ובעיקר זולה.

פורסם
אכן הערה נכונה

ואז שווי של 2.5% מערך הרכב נמוך אולי ?

לא סיפור חדש ובטח לא צריך ל"הלביש" עליו את משנתם של חובבי הקפיטל כאן שמוטרדים מהמחאה החברתית ( ואלו אגב יכולים בהחלט להרגע, הסיכוי של זו להביא לשינוי נחוץ גם כלכלית, ודאי מוסרית וערכית, היה קטן מלכתחילה ). קיימים כבר זמן רב תחשיבים מאוד מציאותיים המצביעים על שיויון כמעט מוחלט בעלויות, בין רכישת רכב לבין החזקתו בליסינג ואולי כך צריך. העלאת שווי השימוש תשנה את המתאם הזה באופן שרכב ליסינג יהפוך ליקר יותר מרכב פרטי והליסינג פשוט יעלם. לא צריך לעשות מסיפור הליסינג הזה מין מלחמה בין טובים ורעים ומי שבוחר ברכב ליסינג אינו בהכרח "פרזיט" הניזון מלשד בעלי הרכב הפרטי החרוצים.

פורסם

תופעת הליסינג בארצינו גרמה לכמה תוצאות לא טובות

מחירי שחיטה לחברות הליסינג שאת "הסבסוד" לכך הרגישו הרוכשים הפרטיים שמחיר הרכב היה יקר להם.

המחירון של המדינה נתן שווי שוק יד שניה גבוה לאותם רכבים שכיכבו בציי הליסינג ולא כך לאחרים.

כאשר מכרו חברות הליסינג את הרכבים לשוק יד שניה עשו זאת במחירים מוזלים שהקשו על בעל רכב פרטי מאותו מודל/שנה לקבל מחיר נאות לרכבו.

העלאת שווי הרכב עשוייה להקטין את הכדאיות בליסינג אלא אם חברות הליסינג יצמצמו רווחיותם, ונגיע למצב שתופעת הליסינג והשפעותיה ייקטנו.

אבל בכתבה מדובר גם על העלאה המס ליקרות והקטנה לזולות , כך עובד שלטון מתקופתה של האימפריה הרומאית בשיטת הפרד ומשול.

וממשלה כמו ממשלה שטייניץ יראה לכץ מי הבוס. עצוב!

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

לליסינג יש תרומה חיובית להורדת גיל כלי הרכב בארץ בין שהמדובר ברכב חדש, בין בהגדלת הנגישות לרכב יד שניה חדש יחסית. כמובן שלתופעה האחרונה ישנה השפעה שלילית על מחירי יד שניה פרטית שאינם יכולים להתחרות לא במחיר ולא בתנאים בהם כלי רכב כאלו מוצעים על ידי חברות הליסינג, אבל צריך להבין שמדובר בשני צדדים של משוואת כדאיות חברתית כשבצד אחד חשבון פרטי ובשני צרכיו של הכלל.

בכל מקרה הסיבה לדעתי, עליה הואלת להגיב, היא ההנחה השגויה לפיה לקוחות הליסינג זוכים להטבה כל שהיא על חשבונם של בעלי הרכב הפרטי. אם ישנה טענה היא צריכה להיות מופנית לקשר שבין היבואנים לחברות הליסינג, לא למשתמשי הקצה. העלאת שווי השימוש פוגעת בראש וראשונה באחרונים ומבחינה זו צודק לחלוטין פותח הדיון הזה.

• תוכן חדש...