Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5370 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היום יצא לי לתדלק, תמיד אני מתדלק בפז בסופר לנד בראשון לציון כיוון ששם הכי זול(בחודש שעבר המחיר היה 7.00) ותמיד המקום היה הכי זול אבל כשהיום באתי לתדלק ראיתי שהמחיר זינק ל7.27 כך שלמעשה בגלל החלטת הממשלה להעלות את המחיר ב6 אגורות המחיר בעצם העלתה את המחיר ללקוח ב27 אגורות.

למישהו יצא לתדלק ביומיים האחרונים וראה מצב דומה בתחנות אחרות?, האם זה מה שניראה החל מעכשיו בגלל הפגיעה ברווח החברות?

• תגובות 51
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כשתדלקתי, בטן היה 6.90 לליטר (יום רביעי)

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

באזור מעלות גם 7.27. לפני זה היה 7.15.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

לא בדיוק "מענישות". מחיר הדלק (95) נמצא בפיקוח ומפורסם מחיר מקסימלי עבור ליטר בשרות מלא והפחתה מינימלית לשרות עצמי.

עד היום תחנות פרטיות או חברות קטנות יכלו להעניק הנחה מהמחיר הזה, מי יותר ומי פחות.

בעקבות ההחלטה במחטף של השבוע, ירד מרווח השווק של הדלק, לטובת מיסים נוספים. דבר שלא מאפשר לתחנות האלה להעניק את אותה ההנחה בזמן שמרווח השיווק היה גדול יותר (ירד מ70 אג' ל- 50 אג' לליטר).

מי יודע מה המצב העדכני בכרטיס פז סופרסל?

פורסם

גם בסד"ש באשדוד המצב דומה, חודש שעבר תדלקתי ב6.92. אתמול באתי לתדלק וגיליתי שהמחיר עלה ל7.22.

עכשיו צריך לחפש תחנה קבועה חדשה.

פורסם

נראה לי שאת "הנקמה" הם מכינים למתדלקי 98, תחנה ידועה בב"ש שעד היום מכרה 98 ב 8.23 ש"ח לליטר מוכרת כעת ב 9.04 (!) עליה של 81 אג'.

קליאו ספורט 03' 2.0, לוגמת 98 - נמכרה :'(

מגאן 07' 1.5, לוגמת סולר - נמכרה :'(

Say hello to 2015 Megane RS CUP

פורסם

אכן, הממשלה דיברה על העלאה של 5 אגורות, בפועל בשתי תחנות דלק ראיתי עלייה של 15 אג' ו22 אג' לליטר.

פורסם

חברים, עשיתי אתמול סקר תחנות דלק חולון רשלצ, כל התחנות אשר היו נותנות הנחה של 30-36 אג לליטר, הפסיקו עם ההנחה, מלבד רשת טן שממשיכה בעניין.

לא ברור לי מדוע ולמה ככה בן לילה לעשות לאזרח התמים, אבל אנחנו כנראה רגילים להדפק ולשתוק, ככה עושים לנו בתקופת מחאה...

אור מעבר לדלת, שירותי פריצה לבית ולרכב 24/7

פורסם

זה מאוד פשוט: אם פעם מחיר הדלק הכיל "שומן" שהיה אפשר לקצץ בו, היום הממשלה הורידה את ה"שומן" הזה ולחברות הדלק אין מהיכן לקצץ.

אם היתה כאן כוונה אמיתית מצד משרד האוצר ורה"מ להוריד את מחיר הדלק, הם לא היו מפרסמים צו להורדת מרווח השיווק של התחנות - צעד שאפילו שר התשתיות התנגד לו ובסוף נאלץ לחתום על הצו הזה בלית ברירה. הם פשוט היו מורים על הורדת הבלו, או לפחות לא היו מייקרים אותו בעשרים וכמה אג', אבל משמעותו של צעד כזה היא פגיעה בהכנסות ממיסים, ועל זה שום חבורת מושחתים כממשלת ישראל לא תסכים לוותר.

ולמה באמת שיסכימו? אם אפשר להוריד את זה מחברות הדלק ולא מקופת המדינה, ובה בעת לצאת בהצהרה לציבור ש"הנה, עשינו עוד מהלך להוזלת מחיר הדלק" - אדרבא ואדרבא!

שלא יעבדו עליכם; כל מה שרה"מ ושר האוצר עושים מתחילת גל המחאות הנוכחי זה לעסוק בלהטוטנות ואחיזת עיניים. זה לא שאני בדיוק גרופי של חברות הדלק, אבל בואו נגיד שהפעם יש להן אחלה של תירוץ להקטנת ההנחות שהן מעניקות או אפילו לביטולן כליל.

אני מבטיח לכם שכל בעל עסק מכל תחום שהוא היה פועל באותו אופן בדיוק אם היה מקבל תכתיב כזה מהשלטון.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם
זה מאוד פשוט: אם פעם מחיר הדלק הכיל "שומן" שהיה אפשר לקצץ בו, היום הממשלה הורידה את ה"שומן" הזה ולחברות הדלק אין מהיכן לקצץ.

אם היתה כאן כוונה אמיתית מצד משרד האוצר ורה"מ להוריד את מחיר הדלק, הם לא היו מפרסמים צו להורדת מרווח השיווק של התחנות - צעד שאפילו שר התשתיות התנגד לו ובסוף נאלץ לחתום על הצו הזה בלית ברירה. הם פשוט היו מורים על הורדת הבלו, או לפחות לא היו מייקרים אותו בעשרים וכמה אג', אבל משמעותו של צעד כזה היא פגיעה בהכנסות ממיסים, ועל זה שום חבורת מושחתים כממשלת ישראל לא תסכים לוותר.

ולמה באמת שיסכימו? אם אפשר להוריד את זה מחברות הדלק ולא מקופת המדינה, ובה בעת לצאת בהצהרה לציבור ש"הנה, עשינו עוד מהלך להוזלת מחיר הדלק" - אדרבא ואדרבא!

שלא יעבדו עליכם; כל מה שרה"מ ושר האוצר עושים מתחילת גל המחאות הנוכחי זה לעסוק בלהטוטנות ואחיזת עיניים. זה לא שאני בדיוק גרופי של חברות הדלק, אבל בואו נגיד שהפעם יש להן אחלה של תירוץ להקטנת ההנחות שהן מעניקות או אפילו לביטולן כליל.

אני מבטיח לכם שכל בעל עסק מכל תחום שהוא היה פועל באותו אופן בדיוק אם היה מקבל תכתיב כזה מהשלטון.

הדברים שרשמת נכונים אבל: אין פה שום הצדקה להעלאה כזו, ותאמין לי שחברות הדלק כבר מזמן מרוויחות הכי מעט מהדלק, כל תחנה עם חנות הנוחות שלה עושות שוד לאור היום במחירים שלה, היום כבר הגיע מחיר של בקבוק שתייה גדול ל11 שקלים וכל סיגריה שתבחר עולה 1-2 שקל יותר מהמחיר הרגיל ויש עוד אינספור דוגמאות! חבל שכל החכמים שמכריזים על חרם צרכנים לא מתעוררים ועושים איזה מהלך נגד חנויות אלו גםכן ובכלל עצוב שאנשים ממשיכים להיכנס ולקנות.

בכל מקרה קצת סטיתי מהנושא, גם הממשלה חזירים אך לא חסר כלום לתחנות הדלק ובעליהם הם חומדים אותנו כבר מזמן ולאט לאט מעלים את המחירים בלי שאף אחד מרגיש ועכשיו נתנו להם תירוץ שקרי להעלאת מחירי הדלק.

פורסם

בואו נעשה חרם כמו שעשו על סופרסל מעכשיו מתדלקים רק בטן ובדור אלון

אנh מבטיח לכם שתוצאה תהיה מאוד מהירה מי שבפנים יוסיף + להבעת תמיכה

ברגע שיהיו 10 תומכים אני פותח דף פייס בוק

אנחנו העלנו את הלחץ לממשלה הם הורידו אותו חזרה לחברות הדלק ואנחנו נעלה אותו שוב לממשלה

אני בטוח שלחברות הדלק יש השפעה שם!

כבר חודש בלי קיק דאונים - ככה מתמודדים עם מחירי הדלק:idea:

פורסם
הדברים שרשמת נכונים אבל: אין פה שום הצדקה להעלאה כזו, ותאמין לי שחברות הדלק כבר מזמן מרוויחות הכי מעט מהדלק, כל תחנה עם חנות הנוחות שלה עושות שוד לאור היום במחירים שלה, היום כבר הגיע מחיר של בקבוק שתייה גדול ל11 שקלים וכל סיגריה שתבחר עולה 1-2 שקל יותר מהמחיר הרגיל ויש עוד אינספור דוגמאות! חבל שכל החכמים שמכריזים על חרם צרכנים לא מתעוררים ועושים איזה מהלך נגד חנויות אלו גםכן ובכלל עצוב שאנשים ממשיכים להיכנס ולקנות.

בכל מקרה קצת סטיתי מהנושא, גם הממשלה חזירים אך לא חסר כלום לתחנות הדלק ובעליהם הם חומדים אותנו כבר מזמן ולאט לאט מעלים את המחירים בלי שאף אחד מרגיש ועכשיו נתנו להם תירוץ שקרי להעלאת מחירי הדלק.

באופן מאוד כללי ולא מדויק, הכנסותיהן של חברות הדלק מגיעות משני תחומים (יש תחומים נוספים, אבל לצורך העניין נתמקד רק בשני הבאים):

1. ממכר דלק
  2. פעילות באמצעות חנויות נוחות (מנטה/יילו/סו גוד/אלונית וכו')

בעוד שעל הסחורה שבסעיף 1 מרווח השיווק הוא קבוע בחוק ומנוטר כל העת, הרי שהמרווח על הסחורה מסעיף 2 אינו מפוקח וכל חברה רשאית לקבוע לעצמה כמה רווח היא משאירה אצלה.

אם אתה באמת רוצה לפגוע ברווחי חברות הדלק, כל שעליך לעשות זה פשוט להימנע מרכישה בחנויות הנוחות הללו, שממילא מרבית סחורתן נמכרת במחירים מופקעים. שים לב שבמרבית תחנות הדלק בישראל, המסלול בשירות העצמי נמצא קרוב לחנות הנוחות, ולא בכדי: הם בונים על כך שאם כבר יצאת מהרכב כדי לתדלק, בזמן שהמיכל מתמלא אתה תכנס לחנות הנוחות ותתפנק עם איזה קפה, כריך בריאות או מים לוישרים. שם הם יעשו עליך את הרווח האמיתי.

תודה לחברי הטוב ואחראי על סיקור תחום האנרגיה בעיתון גלובס רון שטיינבלט, אשר האיר את עיניי בנושא.

בנוגע להורדת מרווח השיווק: כפי שציינתי מקודם, זוהי אחיזת עיניים ותו לא. משרד האוצר נתן לציבור הנחה למשך חודש אחד בלבד רק כדי להרגיע קצת את הרוחות הסוערות. הדבר לא נעשה מתוך פילנטרופיה קוסמית, שהרי לא היתה כאן כוונה אמיתית לוותר בכזאת קלות על מכרה זהב כזה. מצד שני, מישהו שם הבין שהציבור לא מוכן לשלם סכומים כאלה, לכן אם אי אפשר לפגוע בציבור, נפגע בחוליה הבאה בשרשרת: חברות הדלק. שים לב שגובה הקיצוץ במרווח השיווק כמעט זהה לגובה ייקור הבלו. בשורה התחתונה מחיר הדלק נשאר כמעט זהה, אבל מישהו כאן משלם על זה את המחיר, והמישהו הזה הוא ממש לא מדינת ישראל.

מזכיר לי את הבדיחה ההיא על שני רואי החשבון שכל היום לא עושים כלום ועדיין מגלגלים מחזור של מיליונים.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם
נראה לי שאת "הנקמה" הם מכינים למתדלקי 98, תחנה ידועה בב"ש שעד היום מכרה 98 ב 8.23 ש"ח לליטר מוכרת כעת ב 9.04 (!) עליה של 81 אג'.

אם אתה מדבר על התחנה שאני מתדלק בה אז אכן 98 עלה בצורה זוועתית!

מ-8.23 ל- 9.07

פשוט מטורף ההבדל מגיע עוד מעט ל 2שקל לליטר בהבדל לדלק 95

• תוכן חדש...