Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פורד פוקוס 2012 - החל השיווק בארץ

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5336 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא מעט מכוניות שיש להם בלמי תוף בגלגלים האחוריים עוצרות מצויין, והחסרון העיקרי של בלמי תוף הוא פיזור החום האיטי יותר.

לגבי עיצוב הפנים - דווקא לפוקוס MK1 היה עיצוב פנים מקורי למדי ופתחי איוורור יעילים שעברו גם לדור השני, שקיבל עיצוב פנים משמים למדי.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

• תגובות 166
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
לדעתי מדובר בסוס מנצח שיאפשר אופציות בחירה יותר מעניינות מההיצע כיום של כל הקוריאניות והיפניות.

הרבה מאוד אנשים חיכו לרכב הזה ועיכבו החלפות ליסינג, נראה מה יהיה.

מחכה לעשות סיבוב כדי לדעת אם התנהגות הכביש הטובה יחסית למשפחתיות נשמרה (+היגוי, כי יש הגה חשמלי חדש)

בנצי, חשבתי שאתה נוסע ברכבי יוקרה וספורט מהמובילים בעולם . מה קרה שהתיישבת בפוקוס ?

נ.ב. לבן הוא הצבע הכי משעמם בעולם והוא עושה עוול גם לגולף GTI לטעמי.

אל תנסה ליצור לי תדמית של מתנשא, כי זה חוזר על עצמו וכבר נהיה נדוש.

אהבתי את הרכב מבחינת עיצוב ואבזור, איכות הרכבה וצריכת דלק, לא אהבתי כ"כ את איך שהוא מרגיש, ההגה לא קל כ"כ אך עדיין מנותק, וזה יכול להיות בגלל שאני רגיל לקצת יותר אבל, לקחתי את הדודג' גרנד קראוון, ומה אני אומר, ההגה יותר טוב משל הפוקוס ואני לא מאמין שאני כותב את זה, אבל ממש אהבתי את הדודג' שאפילו התחלתי לבדוק אופציות רכישה.

תא המטען די קטן בפוקוס, אבל לפחות אפשר לקפל את המושב האחורי, דבר שלא קיים באינפיניטי שלי לדוגמא וממש חסר לי.

ד"א פתחי האוורור של הפוקוס מצויינים, יכולת הכיוון שלהם רחבה.

haters will hate

פורסם

האתר של פורד התעדכן עם כל המפרטים והתצורות :

http://www.ford.co.il/category/CarFocus

http://www.ford.co.il/files/catalog/Ford_Focus2011.pdf

מה שקצת מאכזב זה שבגירסת הטרנד אין משענת יד אמצעית. כמו כן אי אפשר לקבל את מנוע ה-2 ליטר ברמת ספורט, רק טרנד או טיטניום. ההבדל בין הטרנד לספורט הוא משמעותי יותר, מהספורט לטיטניום ההבדלים לא קריטיים לדעתי.

הקונסולה נראית מעולה לדעתי עם המערכת של סוני (בספורט וטיטניום). המיקום של בלם היד גם מוזז קדימה בגלל משענת היד כנראה, נראה קצת תקוע.

גם בטרנד יש את המערכת SYNC עם תמיכה בבלוטות', כניסת USB וAUX עם שליטה בIPOD/IPHONE (זה דורש בדיקה..).

א

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

מה שקצת מאכזב זה שבגירסת הטרנד אין משענת יד אמצעית.

היום ביקרתי בסוכנות פורד. מה שעוד איכזב זה בלמי תוף מאחורה בכל הדגמים (בינתיים, לטענת נציג המכירות). פתח טעינה של תא המטען בדגם 4 דלתות צר מאד בגלל עיצוב החיצוני - שמשה אחורית מתוחה לאחור ותחת קצר. שגם ככה (תא המטען) לא גדול במיוחד בגלל בגלל גלגל רזרבי בגודל מלא (בינתיים, לטענת נציג המכירות גם). תא הכפפות לא מקורר (גם לטענת נציג המכירות, שלא נשמע משוכנע בקשר לשאלה הזאת בלבד).

מערכת שמע נשמעת לא רע לטעמי כבר בדגם הבסיסי. אבל המושבים בטיטניום יותר נוחים ועם יותר אפשרויות כיוון. יש תאים פתוחים קטנים בשני הצדדים של המושב האחורי...

סך הכל חבילה טובה ותמורה טובה לכסף.

פורסם
שגם ככה (תא המטען) לא גדול במיוחד בגלל בגלל גלגל רזרבי בגודל מלא (בינתיים, לטענת נציג המכירות גם)

זה דווא יתרון..

פורסם

עיצוב הפנים נוראי ועמוס כפתורים גם בסוני. דווקא בברושור היה עיצוב אחד מוצלח, אבל הוא כנראה לא מיובא לארץ.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

חזרתי מהסוכנות עכשיו (בחיפה), יש שם בתצוגה את הדגם 4 דלתות 2 ליטר בגימור טיטניום, ואת הטורר (סטיישן), ידנית, בגימור טרנד.

כמה דברים ששמתי לב :

1. תא המטען עם הגלגל בגודל מלא קטן באופן מגוחך. מה שהם עשו - שמו גלגל מלא במקום שאמור להיות גלגל דק, ואז יוצא שהוא גבוה כמובן מהרצפה, אז הוסיפו ספייסרים מסביב לגלגל בגובה של כ-15 ס"מ לפחות, ועל זה את הכיסוי של הרצפה. זה גורם לתא מטען להיות בגובה ממש קטן משמעותית, אני אולי עוד יכול לחיות עם זה כרווק, אבל נראה לי שלמשפחות עם עגלות זה דיל ברייקר.

הם אמרו שבהמשך הם יביאו גלגל דק, אבל לא יחליפו למי שכבר קנה עם גלגל מלא. בתכלס אפשר להשיג איכשהו גלגל דק מתאים (מפירוקיות אולי) ולהעיף את הספייסרים וזהו. בטורר יש גלגל דק לפי המפרט, לא היה ברכב התצוגה (היה רק פלסטיק במקום).

2. מאד חבל שלא מציעים את גימור הספורט ב-2 ליטר. ההבדל בין הספורט לטרנד הוא משמעותי, ושווה 4K (זהה ההבדל בין הטרנד 1.6 לספורט 1.6), כלומר הספורט 2 ליטר 5 דלתות היה עולה 130K אם היה אופציה. ה-6K הנוספים לטיטניום כבר קצת פחות מוצדקים לדעתי האישית.

3. בטרנד אין משענת יד וזה ממש חסר. גם במושב האחורי אין משענת יד אמצעית.

4. בטרנד אין תאורה בסוככי השמש, והם נראים די זולים. בכלל הבחנתי פה ושם בבעיות גימור, אבל סה"כ האיכות טובה.

5. הטאסות בטרנד ממש, אבל ממש, מכוערות והורסות את כל הצורה של האוטו. חישוקים קלים לבדם זה כבר סיבה מספיק טובה לשלם על הספורט לדעתי.

6. לשליטה ידנית בDSG יש כפתור על הידית, יכול להיות שאחרי הסתגלות זה יהיה מספיק טוב, חבל שאין מנופים ליד ההגה.

7. שקע USB וAUX בכל הדגמים נמצא בתוך תא הכפפות. לא מבין את ההיגיון הזה..

8. שקע מצת נמצא בין המושבים, אנכי. מיקום קצת תקוע לדעתי לשקע שאמור בהרבה מקרים להיות בשימוש קבוע. היה עדיף לשים אותו בקונסולה המרכזית.

9. בכל רמות הגימור יש פיצ'רים מתקדמים שאין בהרבה רכבים אחרים במחיר הזה :

- מגבים עם חיישנים גשם

- מערכת עם USB וAUX, תמיכה באיפוד, ובלוטות' (דיבורית וכן ניגון מוזיקה מהטלפון), והפעלה קולית באנגלית.

- בקרת אקלים מפוצלת.

- 4 חלונות עם פתיחה/סגירה אוטומטית ומרים שמשות בשלט.

- בקרת הכוונת מומנט (torque vectoring).

10. ביקשתי לפתוח סוויץ' ברכב התצוגה כדי לבדוק את החיבור לאיפון, הבאתי איתי כבל USB. ניסיתי גם בטרנד וגם בטיטניום (שתי מערכות שמע שונות), לא הצלחתי להפעיל אותו (ואני בן אדם 'טכנולוגי'..). בטיטניום המערכת הייתה בגרמנית ולא מצאתי את התפריט שמעביר אותה לאנגלית, אף אחד מהנציגים לא ידע איך. ניסיתי בניחושים ללא הצלחה. מה שהטריד אותי זה שהאיפון קיבל כל פעם חיבור וניתוק מהUSB, לרגע אחד המערכת כתבה IPOD, אבל זה לא ניגן. ראיתי בתמונות של הקטלוג איפון 4 שמחובר עם כבל מיוחד שיוצא ממנו חיבור USB וגם AUX, אולי זה מה שצריך כדי שזה יעבוד..

את הבלוטות לא ניסיתי, לא היה לי נעים כבר כי אנשים חיכו להכנס לרכב.

מבחינת זמן אספקה ל-2 ליטר 5 דלתות - אמרו לי 15 לדצמבר, אבל אני צריך לבדוק דרך החברת ליסינג שלנו, ולקבל הצעת מחיר לטרנד ולטיטניום, אם ההבדל הוא לא גדול מדי בתשלום החודשי - אני מאד מתפתה ללכת על הטיטניום..

הזמנתי נסיעת מבחן, אמרו שזה ייקח שבוע שבועיים עד שיהיו רכבים לנסיעות מבחן.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

ברור שבליסינג יהיה הבדל גדול בין הטרנד לטיטניום. למה 98% מרכבי הליסינג הם ברמת הגימור הבסיסית? כי עליהם ניתנות ההנחות הגדולות ביותר.

Peugeot 406 2L turbo 1998 Škoda Octavia RS 245 2018

פורסם

אני לא מדבר על גירסת ה1.6 הזולה של הליסינג. אני מדבר על ה-2 ליטר בגימור טרנד או טיטניום. והבדל 'גדול' זה עניין יחסי ואינדיבדואלי כמובן, אני אראה אם שווה לי לשלם את הסכום שהם מבקשים בשביל ההבדלים באבזור.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

למישהו יש רעיון או סיבה הגיונית למה יש הפרש כל כך גדול במחיר בין הגרסת הידנית לגרסת הספורט (45 אלף!)

נכון המנוע יותר חזק, אבל לא בהדל מטורף, וזה הפרש עצום...

מאכזב גם לראות קצת שאמנם הביאו ידניות אבל לא מספיק אלטרנטיבות (אין אוטו ביניים בין הטרנד לספורט בידני...)

עדיין החזרת הידני - צעד מבורך ביותר

ובנוסף נראה כמו מחיר מאוד אטרקטיבי, בהחלט שווה בדיקה

פורסם

עשית קצת בלבול במושגים. גרסת הספורט זאת רמת גימור, שלא בהכרח קשור למנוע.

עם המנוע 1.6 הרגיל אפשר לקבל גימור טרנד או ספורט (ספורט זה הגימור ביניים, טיטניום זה הכי מאובזר).

עם המנוע 1.6 טורבו, אפשר רק את הטיטניום.

עם ה-2 ליטר אפשר או טרנד או טיטניום.

ראה טבלה מהקטלוג.

ScreenHunter_01 Sep. 04 20.13.gif

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

אתה מקבל 44% יותר כוחות סוס תמורת 43% תוספת מחיר.

ואל תשכח שהאקובוסט הוא מנוע הרבה יותר גמיש בגלל הטורבו ואז תוסיף את האבזור של גרסת טיטניום.

לדעתי הפרש המחיר שבמבט ראשון נראה עצום ולא מוצדק יכול להראות מוצדק לקונים מסויימים. אבל בודאי שלא מדובר במציאה.

Peugeot 406 2L turbo 1998 Škoda Octavia RS 245 2018

פורסם

חבל שאין אופציה לגיר ידני בגרסאות ה2 ליטר, בייחוד חבל שאין גירסת 2 ליטר ספורט ידנית.

לפי הפרשי המחירים בין הגרסאות הרובוטיות לידניות בשאר רמות האבזור, 2 ליטר ספורט ידנית סביר להניח היתה נמכרת כמו 1.6 ליטר ספורט רובוטית.

אגב, מישהו פה ביצע כבר נסיעת מבחן על הדגם הרובוטי? איך זה מתפקד לעומת DSG?

(OO=[iIIIII][iIIIII]=OO)

פורסם
אתה מקבל 44% יותר כוחות סוס תמורת 43% תוספת מחיר.

ואל תשכח שהאקובוסט הוא מנוע הרבה יותר גמיש בגלל הטורבו ואז תוסיף את האבזור של גרסת טיטניום.

לדעתי הפרש המחיר שבמבט ראשון נראה עצום ולא מוצדק יכול להראות מוצדק לקונים מסויימים. אבל בודאי שלא מדובר במציאה.

בסדר רק כוחות סוס על הנייר לא שווים הרבה, נכון יש שיפור ויפה בתאוצה, ואני מניח שהאוטו יותר חזק,

אבל לא משהו מטורף. זאת אומרת זה כן משהו שקורץ לי אבל המחיר פשוט הופך את זה כבר ללא רלוונטי.

בעיקר מה שמאכזב אותי זה שאין גרסת ביניים ידנית, משהו ב ~115 נגיד, מבחינתי עם אותו כח כמו ה 105, רק יותר מאובזרת קצת, כי ה TREND נשמע מעט דל...

אני שוב משבח את החזרה של הידניות, אבל אם כבר אז עד הסוף...

וגם חבל, כי זאת נישה שבאמת תופסת תאוצה, אז למה לא להביא עוד כמה דגמים.

אגב שאלה מעניית היא למה ה 2 ליטר טיטניום אוטו' עדיין עולה בערך 15 אלף פחו מה ECO BOOST הידני?

מה אני מפספס... אני פשוט חושב שהתוסת מחיר פה לא הגיונית, אלא אם כן ממש פספסתי משהו...

• תוכן חדש...