Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5437 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
הנ"ל רק מדגים את הקרטל של יבואניות הרכב בארץ, התישרות למחיר מסוים של מרבית היבואנים בארץ.

רק יבוא מקביל יכול לשבור את ההגמוניה הזו.

כל מילה בסלע (למעט המשמעות הכלכלית המדוייקת של המילה קרטל, שאולי מתאימה ואולי לא, אבל אני סולח ;-) ).

ואגב חזירות, כאשר המדינה מעניקה הנחת מיסוי ירוק, אבל לא מפקחת שזה יגיע לצרכן - אז היא נשארת אצל היבואנים. ואם הם מעלים את מחיר הרכב כאשר שער המטבע עולה, אבל אף אחד לא מפקח על זה שהם גם יורידו את מחיר הרכב כששער המטבע יורד, יש פה ריח מוזר. דגי.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

• תגובות 61
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
קח לדוגמא את מחירי הדירות, הרי אפשר לבוא ולטעון גם על שוק הנדל"ן כשוק שנקבע ע"י הציבור, קבלנים מציעים מחירים גבוהים, הציבור קונה, מחירי הדירות עולים ועולים. אתה הרי יכול לבוא ולטעון גם על זה שזה קפיטליזם במיטבו...

בהחלט לא, מפני שהמדינה, באמצעות מנהל מקרקעי ישראל, מחזיקה בערך ב-93% מהקרקע במדינה, ונותנת מעט וביוקר (כמו כל בעל מונופול).

אלו היתה קרקע יקרה באיזור ת"א וקרקע זולה וזמינה בכל מקום אחר, היו כל המחירים - כולל בגוש דן - יורדים משמעותית. זה לא קורה כי מדינת ישראל לא רוצה שזה יקרה.

מחירי הנדל"ן עלו כי אנשים מוכנים לשלם סכומי עתק על דירה מחורבנת בבניין נוצץ. אף אחד לא הכריח אתכם

המדינה כן מכריחה על ידי כך שהיא מונעת את האפשרות לקנות דירה פשוטה בזול.

כשיש כלכלה חופשית והקפיטליזם שולט אין מקום להגבלים רגולציות וחסמים בשוק. עם יד על הלב, האם לדעתך המצב בשוק הרכב (מכוניות וחלפים) הוא קפיטליזם? האם אני יכול לרכוש רכב בכוחות עצמי או מיבואן מקביל (אחרי הכל שוק חופשי) ולבחור את האופציה הכי כדאית בעיני? מה יקרה ביום בו ארצה לרכוש חלפים ולא מהיבואן הבודד והרשמי? האם מעשית אוכל לעשות זאת בלי "עמלות" לכל מיני "סוכנים" ?

נכון מאד. בואו נשווה את תעשיית הרכב לתעשיית המחשבים: גם במחשבים יש ענקים גדולים מאד, לא פחות מברכב. אבל יש תחרות ללא פיקוח "ממשלתי", והתוצאה - המחירים נמוכים, יש מבחר, אפשר לקנות מה שרוצים, או בזול או ביוקר - כל האפשרויות פתוחות. משום מה זה עובד יופי.

נכון להיום השיטה הקפיטליסטית הוכיחה את כשלונה, באופן מרשים למדי, דווקא במקום בו היא הומצאה ופותחה.

זה לא נכון. נא לזכור: באמריקה לא היה כלום - לא תשתיות ולא כלכלה. השיטה הקפיטליסטית הפכה את אמריקה למעצמה כלכלית המובילה בעולם, שעקפה את המעצמה של אנגליה. אבל כבר מזה מאה שנה ויותר, שאמריקה נסוגה בהתמדה מהשיטה הקפיטליסטית ומתערבת יותר ויותר בכלכלה - ובהתאמה עקשנית, מצבה הכלכלי בירידה מתמשכת.

דוגמה להתערבות זו ותועלתה: בשנות השבעים בערך החלה ממשלת ארה"ב לתבוע את יב"מ על מונופול. עורכי הדין של שני הצדדים התדיינו להם למעלה מעשרים שנה, בעלות של מאות מליוני דולרים. בנתיים השתנו תנאי השוק וחלקה של יב"מ ירד פלאים ללא שום קשר לפעולה הממשלתית, שרק הפריעה לכולם.

דני

פורסם
זכית בתור התשובה הכי מנותקת מהמציאות שקראתי, ירדת מהארץ במקום להלחם עליה, אנחנו נשארנו כאן ועושים שינוי בידיים וברגליים שלנו.

בלי לנסות להעליב, אבל אתה לא מאמין כמה התנתקת מהמדינה שלך, כמה אתה לא מחובר ולא מעורב וכמה אתה לא מבין מה שקורה פה, אם הייתי במקומך הייתי עולה על המטוס הראשון ומסתובב ברוטשילד או בכל מרכז עיר אחרת ומתחברורואה איך בזמן שאתה מוכר עבודות ב-1000$ אנחנו נותנים את הלב והחיים כדי לדאוג שיהיה לנו עתיד טוב יותר.

ואני גם אתן לך טיזר, כחלק מהשינוי שאנחנו מנסים לעשות פה הוא להגביל את היכולת של ישראלים לשעבר שירדו מהארץ והפסיקו לשלם מיסים כמו מה שאנחנו משלמים למדינה כדי שיהיה פה צבא ויהיה פה מדינה, לקנות דירות בלי לשלם מס משמעותי, כן שמעת נכון, אנחנו לא נשלם מיסים ונשרת במילואים ובקושי נסגור את החודש כדי לשמור לך על הדירה שתקנה בישראל עם הכסף שתרוויח בלי מיסים, ועוד נתן לך לגיטימציה להעלות את השכר דירה ולעשוק גם את האחים לשעבר שלך.

this party is over.

קח את זה באיזי ותבלה בחול, שמחתי לקרוא את התגובה שלך כי היא כל כך מסמלת את ישראל של לפני חודש ומראה לי איזה קפיצה עשינו מאז.

אתה באמת מאמין שנעשה שינוי כ"כ גדול בחודש האחרון ?

וכמה זמן הוא הולך להחזיק?

ועכשיו כמה נקודות קטנות, אני משלם מיסים, כמעט 50% מההכנסה שלי הולכת למיסים, רגע, הולכת לדוד סם, אבל מאיפה אתה חושב שהוא מביא את כספי הסיוע לישראל? אני רואה את זה ככה, אני משלם מיסים פה ומפה שולחים כסף לישראל. אז בשורה תחתונה גם אם אני לא חי בארץ אני מממן אותה, קפיש?

ולקנות דירה בארץ זה הדבר האחרון שמעניין אותי כרגע, הבועה הזאת עוד תתפוצץ ואנשים ששילמו כ"כ הרבה יתקעו עם חוב לדירה בסכום כפול משוויה.

עכשיו מתחילה הסחפות עם האוהלים האלו, אני רואה איך מאבק במחירי הדיור הופך להיות משולב עם הפגנה להורדת מחירי החיתולים, יום למחרת נפגשים בכיכר בכדי למחות על מחירי הסופגניות בחנוכה ומשם כולם הולכים לשבת באוהל המחאה של חדשות ערוץ 2, ממולו תמצאו את הח'ברה שמפגינים על עליית מחירי הדלק וככה זה ממשיך.

מה שצריך זה חרם, לא רעש. חרם, אל תקנו המחירים ירדו, לא צריך מכונית חדשה! לא צריך להחליף מכונית, חודש אחד, חודשיים, לא לקנות מכוניות. אז כן, אני חושב שכל אלה שיושבים בשדרות רוטשילד הם PUSSIES. ורגע, אם כ"כ סבבה לכם באוהל למה לעזאזל אתם בוכים על מחירי הדירות, תפגינו על הורדת מחירי האוהלים.

haters will hate

פורסם

אולי פספסתי את זה בשרשור ,

מה הצריכת דלק של הפביה לפי נתוני יצרן

ומה הצריכה בפועל (בעלי פאביות להתפקד)

והאם לדעתכם ניתן להוריד עוד קצת מהמחיר , או שהמחיר יירד בחודש אוקטובר , או שבכלל לחכות לאוקטובר כי כנראה יהיו עוד רכבים במחיר כזה?

9.5 שעות דייט ? בערך המערכת יחסים הכי ארוכה שלי
פורסם
זכית בתור התשובה הכי מנותקת מהמציאות שקראתי, ירדת מהארץ במקום להלחם עליה, אנחנו נשארנו כאן ועושים שינוי בידיים וברגליים שלנו.

בלי לנסות להעליב, אבל אתה לא מאמין כמה התנתקת מהמדינה שלך, כמה אתה לא מחובר ולא מעורב וכמה אתה לא מבין מה שקורה פה, אם הייתי במקומך הייתי עולה על המטוס הראשון ומסתובב ברוטשילד או בכל מרכז עיר אחרת ומתחברורואה איך בזמן שאתה מוכר עבודות ב-1000$ אנחנו נותנים את הלב והחיים כדי לדאוג שיהיה לנו עתיד טוב יותר.

ואני גם אתן לך טיזר, כחלק מהשינוי שאנחנו מנסים לעשות פה הוא להגביל את היכולת של ישראלים לשעבר שירדו מהארץ והפסיקו לשלם מיסים כמו מה שאנחנו משלמים למדינה כדי שיהיה פה צבא ויהיה פה מדינה, לקנות דירות בלי לשלם מס משמעותי, כן שמעת נכון, אנחנו לא נשלם מיסים ונשרת במילואים ובקושי נסגור את החודש כדי לשמור לך על הדירה שתקנה בישראל עם הכסף שתרוויח בלי מיסים, ועוד נתן לך לגיטימציה להעלות את השכר דירה ולעשוק גם את האחים לשעבר שלך.

this party is over.

קח את זה באיזי ותבלה בחול, שמחתי לקרוא את התגובה שלך כי היא כל כך מסמלת את ישראל של לפני חודש ומראה לי איזה קפיצה עשינו מאז.

אני עובד ברשת בתי הקפה הכי יקרה בארץ נראלי, יש אולי מעטות מאוד שמגרדות את טווח המחירים שהרשת שאני עובד בה, נחש מה?

לפני חצי שנה הועלו המחירים, שזה כבר מוגזם בצורה מגעילה, אבל נחש מה ?

הלקוחות עיקמו פרצוף והמשיכו לקנות למרות שממול או קצת בהמשך יש עוד 3 רשתות מתחרות לא קטנות מאיתנו שמחיריהן זול בלא מעט כסף בסוף חודש בהנחה שאתה לקוח קבוע (ויש כאלה שכל יום באותה השעה בדיוק באים).

הישראלים אוהבים שופוני, הם חיים על זה, ואני מבטיח לך שאם הקהל היה מצביע ברגליים המחרים היו יורדים, בדיוק כמו מחירי הדירות הכל עובד כאן על היצע וביקוש, שוק המיני היה מת לחלוטין באה סוזוקי והקימה אותו לתחיה, והפלא ופלא מיד אחרי ששאר המתחרים ראו את סוזוקי שוברת שוק, כולם התחיל לייבא קטנות ידניות וזולות, לפני 4-5 שנים מישהו מהיבואנים חשב בכלל על להביא רכבים כאלה לארץ ?

לגבי השינויים של הבטלנים מרוטשילד מדברים עליהם, בואו תיהיו ריאלים אז כן הם עשו רעש, שורה תחתונה מישהו יאכל אותה כאן מכל שינוי שיעשה הממשלה מעבירה כסף מכיס לכיס, הכסף הזה לא יבוא משום מקום אחר, אין דבר כזה "יש מאין" זה יבוא על קיצבאות או על כל מיני הטבות אחרות שקבוצות מסוימות זוכות להם ומשום מה יש לי תחושה שמי שיאכל אותה בגדול זה המעמד התחתון, שחי על הקצבאות הללו.

פעם Clio b 2001 ידנית/Clio b Sport MK2 2003/פיאט פונטו 98

מגאן RS 225 למכירה

פורסם
בהחלט לא, מפני שהמדינה, באמצעות מנהל מקרקעי ישראל, מחזיקה בערך ב-93% מהקרקע במדינה, ונותנת מעט וביוקר (כמו כל בעל מונופול).

אלו היתה קרקע יקרה באיזור ת"א וקרקע זולה וזמינה בכל מקום אחר, היו כל המחירים - כולל בגוש דן - יורדים משמעותית. זה לא קורה כי מדינת ישראל לא רוצה שזה יקרה.

המדינה כן מכריחה על ידי כך שהיא מונעת את האפשרות לקנות דירה פשוטה בזול.

נכון מאד. בואו נשווה את תעשיית הרכב לתעשיית המחשבים: גם במחשבים יש ענקים גדולים מאד, לא פחות מברכב. אבל יש תחרות ללא פיקוח "ממשלתי", והתוצאה - המחירים נמוכים, יש מבחר, אפשר לקנות מה שרוצים, או בזול או ביוקר - כל האפשרויות פתוחות. משום מה זה עובד יופי.

זה לא נכון. נא לזכור: באמריקה לא היה כלום - לא תשתיות ולא כלכלה. השיטה הקפיטליסטית הפכה את אמריקה למעצמה כלכלית המובילה בעולם, שעקפה את המעצמה של אנגליה. אבל כבר מזה מאה שנה ויותר, שאמריקה נסוגה בהתמדה מהשיטה הקפיטליסטית ומתערבת יותר ויותר בכלכלה - ובהתאמה עקשנית, מצבה הכלכלי בירידה מתמשכת.

דוגמה להתערבות זו ותועלתה: בשנות השבעים בערך החלה ממשלת ארה"ב לתבוע את יב"מ על מונופול. עורכי הדין של שני הצדדים התדיינו להם למעלה מעשרים שנה, בעלות של מאות מליוני דולרים. בנתיים השתנו תנאי השוק וחלקה של יב"מ ירד פלאים ללא שום קשר לפעולה הממשלתית, שרק הפריעה לכולם.

דני

הכלכלה האמריקאית לא הידרדרה בשל התערבות הממשלה בפעילות כוחות השוק אלא דווקא בשל העדרה. ואין זה כלל ענין של השקפה אלא של תהליכים שהם בגדר עובדה ידועה לכל והמקרה של יבמ אותו אתה מזכיר הוא בגדר יוצא מין הכלל הממחיש את חשיבות הכלל.

פורסם

אפעס, בנצי צודק. כשמישהו משכיר דירה במחיר X, ויש מי שישלם, מדוע לו להוריד מחירים? כל עוד אנשים ימשיכו לקנות במחירים הנדרשים (ויהיו הזויים ככל האפשר), המחירים לא ירדו.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

זה לא דיון לפורום רכב

נא להעביר דיונים כלכליים כלליים לפורום העוף.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
יש לו זכות ביטוי כמו כל אחד בפורם הזה ודבריו דוקא עושים את העבודה.

לידיעתך יש דבר כזה חזירות אם לא שמת לך יש כמה אוהלים שמפגינים על זה.

אני חושב שלתמחר סזוקי סוויפט מעל 100 אלף ש"ח זה חזירות נקודה!

לתמחר סוזוקי סוויפט מעל 100,000 שקל זה באמת יקר. עוד 10,000 שקל וקונים כבר משפחתית טובה.

אולי יבואן סוזוקי גם יתעורר ויציע את הסוויפט במחיר מוזל (אולי הוא מחכה לגרסה ידנית...)

ונתחיל סוף סוף לראות אותה על הכבישים!

מחכים ומצפים.

פורסם

מתי תבינו שההפרש בין תיבה ידנית לאוטומטית לא צריך להיות כזה דרסטי, אז תהיה סוויפט ידנית וזה יתן לגיטימציה ליבואן להוזיל עלויות? לא זה יתן לו לגיטמציה להמשיך לבקש הרבה כסף על הגרסא האוט' .

haters will hate

פורסם

השאלה האמיתית היא כמה הרכבים האלה עולים ליבואן...

כתבה בנושא: http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000636899

הפסקה הרלוונטית:

"נזכיר, שההטבה הירוקה במס הקנייה שמעניק האוצר היא בגודל כספי קבוע ובהתאם לרמת הזיהום של הרכב, ולפיכך משקלה היחסי גדול יותר ככל שהרכב זול יותר (ולהפך). במקרה של מיני-מכוניות בסיסיות, שמחיר ה-CIF הממוצע שלהן (אחרי משלוח ולפני מסים) נע סביב כ-5,000 דולר בלבד (כן, פחות מ-20 אלף שקל, זו לא טעות דפוס), הזיכוי של המס הירוק, בגובה כ-15 אלף שקל, שקול להפחתה של כמעט 45% ממס הקנייה. פירוש הדבר, שהיבואן יכול להציע מכונית כזאת לציבור הישראלי מוכה-המס במחיר "מציאה" של משפחתית משומשת בת שלוש, להותיר מרווח מספק להנחת ליסינג נאה, ואחרי הכול עוד להרוויח לא מעט כסף.

כל היבואנים יודעים לעשות חשבון זה, ולפיכך מוצף כיום השוק הישראלי בשלל מיני-מכוניות, שנחטפות כלחמניות חמות. המצטרפת האחרונה, בינתיים, לפלח היא שברולט ספארק, שמגיעה אלינו מקוריאה."

אז מי צוחק אחרון?

פורסם
מתי תבינו שההפרש בין תיבה ידנית לאוטומטית לא צריך להיות כזה דרסטי, אז תהיה סוויפט ידנית וזה יתן לגיטימציה ליבואן להוזיל עלויות? לא זה יתן לו לגיטמציה להמשיך לבקש הרבה כסף על הגרסא האוט' .

ידוע שההבדל בעלויות לא צריך להיות דרסטי.

הכוונה שיבואן סוזוקי יתעורר ויביא לנו גרסה מוזלת (ידנית או אוטומט)

כמו שהתחילו חלק מהיבואנים. המנוע 1.2 כבר בפנים!

הגיע הזמן!

פורסם
לתמחר סוזוקי סוויפט מעל 100,000 שקל זה באמת יקר. עוד 10,000 שקל וקונים כבר משפחתית טובה.

אולי יבואן סוזוקי גם יתעורר ויציע את הסוויפט במחיר מוזל (אולי הוא מחכה לגרסה ידנית...)

ונתחיל סוף סוף לראות אותה על הכבישים!

מחכים ומצפים.

בלי רעיונות כאלה.. גם ככה אני רואה הרבה יותר מדי סוויפט כמו שלי (טוב נו, לא בדיוק, בעיקר מהדגם הישן). תן לי להיות טיפה שונה עוד קצת זמן.

ובנימה אחרת, גם אני רכשתי סוויפט בעיקר בגלל המבצע של "חבר" שהוריד את המחיר של הדגם המאובזר ביותר (עם אבזור שקשה למצוא גם במשפחתיות שעולות הרבה יותר) ל-100K.

פורסם

כשנער בן 15 קונה ג'ינס דיזל ב1500 שקל בשביל השופוני, אחרי הצבא הוא לוקח מימון לרכב חדש בשביל השופוני, כשהוא שוכר דירה בגיל 23 בשביל השופוני, אחר כך שלא יתפלא שהוא מוכן לקנות דירה 4 חדרים עם משכנתא של 1.2 מיליון בשביל השופוני. אה רגע, הוא לא יכול לקחת משכנתא בסכום כזה כי כל החיים הוא בזבז על מותגים ושילם בקולנוע כמו כולם על פופקורן ושתייה 70 שקל.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

• תוכן חדש...