Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5441 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני כמעט בטוח שראיתי פה פעם איזה שרשור בנושא, אבל משום מה אני לא מצליח למצוא אותו.

 

אבא שלי צפוי לנסוע להולנד בחודש הקרוב, והוא שוכר שם רכב.

אני זוכר שכשאני הייתי בחו"ל ב2007, הלכתי לדואר והוצאתי רישיון נהיגה זמני לחו"ל (מין דף כזה).

אבל זה היה כשהרשיון היה רק בעברית (הרשיונות הישנים).

 

השאלה היא - האם עם הרשיון החדש (הלבן עם הפרטים בעברית ואנגלית) יש צורך במסמך נוסף כלשהו כדי לנהוג ברכב שכור בחו"ל? ואם לא - כמה זמן ניתן להשתמש ברשיון הישראלי כדי לנהוג בחו"ל?

 

אגב - אבא שלי היה בדואר, ואמרו לו שהם לא מנפיקים רשיונות לחו"ל (כך שאני מניח שהדף הזה שקיבלתי פעם כבר לא קיים יותר).

 

אודה לעזרתכם בהקדם!

בברכה!

יונתן.

פורסם

 

 

היי אלעד,

תודה על התגובה המהירה!

 

רק לשם הבהרה:

אני רואה שהולנד מופיעה תחת הרשימה של המדינות המתירות נהיגה עם הרשיון הישראלי.

האם זה מידע שניתן לסמוך עליו? או שבכל מקרה עדיף לרכוש רשיון בינלאומי?

 

יש אולי מישהו שביקר לאחרונה בהולנד ויודע מה המדיניות של השכרת הרכב שם? (רצוי לפרט גם את שם החברה בה הרכב הושכר)

בברכה!

יונתן.

פורסם

היכן ראית שהחוק מחייב אותך להנפיק רישיון נהיגה בינלאומי של מ.מ.ס.י.? הרי בקישור שהבאתי מצוין במפורש שהרישיון החדש של משרד התחבורה תקף בהולנד במשך ששה חודשים.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

 

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם
היכן ראית שהחוק מחייב אותך להנפיק רישיון נהיגה בינלאומי של מ.מ.ס.י.? הרי בקישור שהבאתי מצוין במפורש שהרישיון החדש של משרד התחבורה תקף בהולנד במשך ששה חודשים.

 

נכון, לא שמתי לב בהתחלה :oops: (עריכה: אגב תיקנתי את התגובה הקודמת שלי)

 

אגב - ההסתייגות שהם רשמו מעל הרשימה, שיכנעה את אבא שלי בכל זאת להנפיק את הרשיון הבינלאומי (ליתר ביטחון).

 

 

המון תודה על העזרה הזריזה!

בברכה!

יונתן.

פורסם

ההסתייגות הזאת היא כסת"ח - לדעתי האישית בלבד.

מניסיון של נהיגה בחו"ל עם הרישיון הישראלי בלבד במדינות הבאות: ארה"ב, טורקיה, ספרד וגרמניה, מעולם לא נדרשתי להציג מסמך נוסף המאשר שיש לי רישיון נהיגה ודי היה ברישיון הישראלי כדי לנוע בחופשיות עם רכב.

נ.ב.: עמית לעבודה ביקר לפני קצת פחות משנה בהולנד, וכמו אביך הוא החליט לא לקחת סיכון והנפיק רישיון בינ"ל של מ.מ.ס.י., אולם בדיעבד התברר שהדבר כלל לא היה נחוץ.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

 

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

לגבי נסיעה רגילה, מסכים שכנראה לא תהיה בעיה.

הרתיעה שלי היא לגבי מקרים חריגים כגון: ביקורת משטרתית, או חלילה תאונה או דו"ח תנועה כזה או אחר.

לא יודע אם בשביל ~30 שקל (עבור הרשיון הבינ"ל) שווה לקחת את הסיכון עם רשיון ישראלי בלבד.

בברכה!

יונתן.

פורסם

לאחרונה ביקרתי בממסי בשביל להוציא רישיון בינלאומי לאח שלי שטס לקנדה.

הסבירו לי שהרישיון הישראלי החדש מספיק עבור אירופה בלבד.

מעבר לזה, חייבים את הרישיון של ממסי. עולה 15 ש"ח. שהוא בתוקף לשנה מתאריך הוצאתו.

שונא גזענים !.

פורסם
לאחרונה ביקרתי בממסי בשביל להוציא רישיון בינלאומי לאח שלי שטס לקנדה.

הסבירו לי שהרישיון הישראלי החדש מספיק עבור אירופה בלבד.

מעבר לזה, חייבים את הרישיון של ממסי. עולה 15 ש"ח. שהוא בתוקף לשנה מתאריך הוצאתו.

 

לא מדוייק. במונטה נגרו, לא יכולתי להשכיר רכב ללא הדף של הרשיון הבינלאומי.

כנ"ל בכריתים וניו זילנד.

אבל באוסטרליה וארה"ב לא היה עם זה שום בעיה.

ב30 ש"ח אני מאמין שזה בחזקת לא יועיל אז לא יזיק.

ברק.

קונים, שוברים, מתקנים, לומדים?? מוכרים, קונים.

הדרך היחידה לא לטעות, היא לא לנסות.

פורסם

רשיון הנהיגה הבין-לאומי אינו רשיון נהיגה, אלא תרגום רשיון הנהיגה למספר שפות אין לא כל ערך בלי הרשיון הרשמי (מפלסטיק).

מנסיוני בשכירת רכב במספר מדינות באירופה לא זכור לי שדרשו ממני להציג את הרשיון הבין-לאומי. עם זאת בהרבה אתרים העוסקים בשכירת רכב מומלץ לשאת את הרשיון הבין-לאומי מסיבה פשוטה - שוטר עלול לדרוש אותו כיון שאינו דובר אנגלית (או עברית), ויש סיכוי שיהיה דובר ספרדית או גרמנית או כל שפה אחרת מבין כ-10 שפות המופיעות ברשיון הבין-לאומי.

כדאי מאוד שאביך יחפש מידע על נהיגה בהולנד. ההולנדים מקפידים מאוד על החוק - הרבה יותר ייקים מהגרמנים - ולכן, אם הוא רוצה להגיע הביתה בלי לספוג קנסות כבדים עליו להקפיד מאוד על הכללים. במיוחד חשוב להקפיד על המהירות - יש הרבה מאוד גאטסו (הרי היצרן נמצא בהולנד) וכן יש מדידות ממוצעות של מהירות על פני קטעי דרך, והסטיה המותרת היא של 1 קמ"ש - נהיגה ב-122 קמ"ש בכביש מהיר (בו המהירות המותרת היא 120 קמ"ש) יכולה לזכות אותו בקנס של כמה עשרות אירו, שגדלו אקספוננציאלית עם כל קמ"ש נוסף מעבר למותר. בתחומי הערים, ובמיוחד באזורי מיתון תנועה (מסומנים בשלטי ענק "Zone 30") הקנסות כפולים.

האוטוסטראדות (מעולות!) מצוידות בשילוט אלקטרוני (דומה לזה שבאיילון) כל כמה מאות מטרים והורדת מהירות מותרת נפוצה מאוד. עד כמה שהבנתי ההגבלה בתוקף עד היציאה\מחלף הבא. במקומות שבהם יש הפרעה לתנועה (בשל עבודות בדרך או תאונה) השילוט האלקטרוני מסדיר את מעבר הנתיבים הרבה קילומטרים לפני המקום הבעייתי - יש להקפיד ולנסוע לפי החיצים גם אם נדמה שיש נתיב פנוי - המשטרה מפנה אותו לרכב החירום ואוי למי שאינו משאיר אותו פנוי.

מוץ מזה הולנד ארץ נפלאה, ונוח מאוד לנהוג בין נהגים שומרי חוק.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

 

×
×
  • תוכן חדש...