Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5484 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עכשיו באמת הבנתי איך זה עובד. תודה!

רק שאלה בנושא, למה מתכוונים כשאומרים "דפרנציאל מוגבל החלקה" ונעילת דפרנציאל? אני נתקל הרבה במושג הזה בתחום רכבי השטח.

MAZDA CX-5 AWD (4x4) 192hp / SkyActive-G 13:1

פורסם

:mm_yeah: תודה רבה על הסרטון-הסרטון עשה את העבודה!עכשיו למדתי משהו חדש:mrgreen:

איזה דגם ושנה השברולט הזאת ???

שבת לפני הטשולנט:multi: שבת אחרי הטשולנט:onfire:

חחחחחחחחחחחחחח

ProJect306-Diamond

פורסם
עכשיו באמת הבנתי איך זה עובד. תודה!

רק שאלה בנושא, למה מתכוונים כשאומרים "דפרנציאל מוגבל החלקה" ונעילת דפרנציאל? אני נתקל הרבה במושג הזה בתחום רכבי השטח.

אם תסתכל על הדיפרנציאלים הפשוטים יש את שני הקצוות:

דיפרנציאל פתוח - הדיפרנציאל הפשוט והנפוץ מאוד ברכבים הפשוטים. בדפרנציאל כזה הכוח נוטה אל הגלגל שיותר קל לו להסתובב, אז אם תיקח ג'יפ בשטח עם דפרנציאל פתוח וגלגל אחד יהיה באוויר/בוץ, הוא יסתובב במקום וכל הכוח ילך רק אליו!! כך הגלגל השני שכן יש לו אחיזה בכלל לא יסתובב כי לא יגיע אליו שום כוח !!!

דיפרנציאל נעול - שני הגלגלים מסתובבים בדיוק באותה מהירות. זה דפרנציאל רע מאוד לנסיעה רגילה/מירוצים, תהיה שחיקה גדולה מאוד ללא כל טעם לגלגלים, כי הגלגל החיצוני בפניה יסובב את הגלגל הפנימי מהר מידי ככה שהוא יחליק, וגם הפנימי יאט את החיצוני ככה שהוא יחליק, ושניהם דופקים אחד את השני. זה גורם לשחיקה מיותרת + פגיעה קריטית באחיזה. אבל זה טוב לדריפטינג שבמילא הצמיגים מסתחררים (מאחורה כמובן) בלי קשר לכביש בזמן שאתה פונה, ובשטח שהחלקה קטנה לא כל כך נורא לאחיזה, ומעבר לזה אין ממש שחיקה כלשהי כשאתה על חול/בוץ מסתחרר קצת.

דיפרנציאל מוגבל החלקה זה משהו באמצע בין הפתוח לסגור - אתה מכוון עד כמה אתה רוצה שהוא ילך לכל "כיוון" בין הפתוח לנעול, עד כמה תאבד כוח כשגלגל אחד מסתובב בריק (בפתוח תאבד את כל הכוח לגמרי, בנעול לא תאבד כלום כי הגלגל שבאוויר לא מתנגד ממש) ומצד שני איפה יהיה הסף שהגלגלים יסתובבו במהירויות שונות בהתאם (בפתוח אין סף, בנעול תמיד הם יסתובבו באותה מהירות שזה רע). זה דפרנציאל הכי טוב למירוצים/נהיגה רגילה אם הוא מכוון נכון, ואני חושב גם לדריפטינג אם הוא מכוון נכון הוא הכי טוב.

נעילת דפרנציאל אני מניח שזה להפוך את הדפרנציאל לנעול בשביל להתאים אותו לשטח/דריפטינג.

פורסם

GNR_TB, תודה על התשובה המפורטת.

האם רכב יכול לנוע ללא דפרנציאל כלל? האם תתקבל אותה התוצאה כמו נסיעה עם דפרנציאל נעול?

MAZDA CX-5 AWD (4x4) 192hp / SkyActive-G 13:1

פורסם
אם תסתכל על הדיפרנציאלים הפשוטים יש את שני הקצוות:

דיפרנציאל פתוח - הדיפרנציאל הפשוט והנפוץ מאוד ברכבים הפשוטים. בדפרנציאל כזה הכוח נוטה אל הגלגל שיותר קל לו להסתובב, אז אם תיקח ג'יפ בשטח עם דפרנציאל פתוח וגלגל אחד יהיה באוויר/בוץ, הוא יסתובב במקום וכל הכוח ילך רק אליו!! כך הגלגל השני שכן יש לו אחיזה בכלל לא יסתובב כי לא יגיע אליו שום כוח !!!

דיפרנציאל נעול - שני הגלגלים מסתובבים בדיוק באותה מהירות. זה דפרנציאל רע מאוד לנסיעה רגילה/מירוצים, תהיה שחיקה גדולה מאוד ללא כל טעם לגלגלים, כי הגלגל החיצוני בפניה יסובב את הגלגל הפנימי מהר מידי ככה שהוא יחליק, וגם הפנימי יאט את החיצוני ככה שהוא יחליק, ושניהם דופקים אחד את השני. זה גורם לשחיקה מיותרת + פגיעה קריטית באחיזה. אבל זה טוב לדריפטינג שבמילא הצמיגים מסתחררים (מאחורה כמובן) בלי קשר לכביש בזמן שאתה פונה, ובשטח שהחלקה קטנה לא כל כך נורא לאחיזה, ומעבר לזה אין ממש שחיקה כלשהי כשאתה על חול/בוץ מסתחרר קצת.

דיפרנציאל מוגבל החלקה זה משהו באמצע בין הפתוח לסגור - אתה מכוון עד כמה אתה רוצה שהוא ילך לכל "כיוון" בין הפתוח לנעול, עד כמה תאבד כוח כשגלגל אחד מסתובב בריק (בפתוח תאבד את כל הכוח לגמרי, בנעול לא תאבד כלום כי הגלגל שבאוויר לא מתנגד ממש) ומצד שני איפה יהיה הסף שהגלגלים יסתובבו במהירויות שונות בהתאם (בפתוח אין סף, בנעול תמיד הם יסתובבו באותה מהירות שזה רע). זה דפרנציאל הכי טוב למירוצים/נהיגה רגילה אם הוא מכוון נכון, ואני חושב גם לדריפטינג אם הוא מכוון נכון הוא הכי טוב.

נעילת דפרנציאל אני מניח שזה להפוך את הדפרנציאל לנעול בשביל להתאים אותו לשטח/דריפטינג.

הסבר יפה, אבל השאיר אותי עם עוד שאלה:

יש לי רכב רגיל ואני יודע שגם אם גלגל אחד מתוך השניים שעל הדיפרנציאל הוא ללא אחיזה (למשל בתוך חול ים) עדיין מספיק לי שגלגל אחד יהיה על קרקע מוצקה כדי שאוכל להיחלץ. רוב הנהגים מכירים את זה זה מניסיון. לפי מה שכתבת, רק הגלגל שבתוך החול יסתובב, והגלגל היציב לא, ולכן לא אצליח להמשיך לנסוע.

אשמח לקבל המשך להסבר.

אם ראיתם וולוו 240 בפירוקיה אנא ספרו לי על כך

וגם אם ראיתם וולוו 700 או 900

פורסם
GNR_TB, תודה על התשובה המפורטת.

האם רכב יכול לנוע ללא דפרנציאל כלל? האם תתקבל אותה התוצאה כמו נסיעה עם דפרנציאל נעול?

אם תתקין לרכב ציר יחיד לשני הגלגלים במקום הציר המחולק+דיפרנציאל אז הרכב יוכל לנוע, ואכן זה זהה לדיפרנציאל נעול. אבל כמובן הרבה יותר שימושי דיפרנציאל שאפשר לנעול או לפתוח לפי הצורך.

הסבר יפה, אבל השאיר אותי עם עוד שאלה:

יש לי רכב רגיל ואני יודע שגם אם גלגל אחד מתוך השניים שעל הדיפרנציאל הוא ללא אחיזה (למשל בתוך חול ים) עדיין מספיק לי שגלגל אחד יהיה על קרקע מוצקה כדי שאוכל להיחלץ. רוב הנהגים מכירים את זה זה מניסיון. לפי מה שכתבת, רק הגלגל שבתוך החול יסתובב, והגלגל היציב לא, ולכן לא אצליח להמשיך לנסוע.

אשמח לקבל המשך להסבר.

זה יכול להתאפשר על ידי דיפרנציאל מוגבל החלקה או לחילופין על ידי מערכת ESP וכד'.

פורסם

בעצם הESP היא סוג של מחשב דיפרנציאל לא? זאת אומרת היא מחליטה כמה כוח עובר ולאיזה גלגל?

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
בעצם הESP היא סוג של מחשב דיפרנציאל לא? זאת אומרת היא מחליטה כמה כוח עובר ולאיזה גלגל?

הESP פשוט בולמת כל גלגל, ואחת התוצאות היא שהכוח עובר לגלגל השני ע"י הדיפרנציאל.(כמו שהסבירו לך, יותר קל)

תחשוב שאתה תקוע בחול כמו שאמרת, אם אין ESP אז הגלגל החופשי יסתובב וזה שתקוע בחול לא יסתובב, אבל באוטו יש ESP, והESP בולמת גלגלים שמסתובבים חופשי, את המערכת תנעל את הגלגל החופשי ולדפרציאל יהיה יותר נוח להעביר את הכוח לגלגל שתקוע בחול.

מקווה שהבנת את הרעיון. :-)

פורסם

ESP אינו קשור לדיפרנציאל.

מערכת ESP קשורה למערכת הבלימה ואינה תלויה בהעברת הכוח לגלגלים.

ברכבי הנעה קדמית אין דיפרנציאל על על הציר האחורי אך יש ESP.

• תוכן חדש...