Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5514 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מבקש מהחבר'ה כאן

יש סיכוי להצלחה ?

מה העלות ?

האם ניתן לעשות מבלי להוריד ראש ?

ועוד דבר...

כיצד יכולים הדיוטות כמונו שאינם מקצועיים להבחין בין אכילה מרינגים לבין אכילה מדליפת שמן ממובילי השתום ?

תודה

פורסם

אני יודע שהאופציה קיימת במנועי TU כמו בפג'ו 205 או ה-106 אבל גם בשביל זה אתה תצטרך כלים מיוחדים כמו לחץ אויר וכלי לקפיצים או כלי לשליפת הגומיות עצמם. יכול להיות שעדיף לך פשוט להוריד את ראש המנוע ולגשת איתו לחרט ראשים שברשותו קיימים כל הכלים האלה והוא יעשה לך את החלפת הגומיות וכך גם תצא בזול. בכל מיקרה תמתין לעוד תשובות משאר המומחים בפורום.

:)
פורסם
אני יודע שהאופציה קיימת במנועי TU כמו בפג'ו 205 או ה-106 אבל גם בשביל זה אתה תצטרך כלים מיוחדים כמו לחץ אויר וכלי לקפיצים או כלי לשליפת הגומיות עצמם. יכול להיות שעדיף לך פשוט להוריד את ראש המנוע ולגשת איתו לחרט ראשים שברשותו קיימים כל הכלים האלה והוא יעשה לך את החלפת הגומיות וכך גם תצא בזול. בכל מיקרה תמתין לעוד תשובות משאר המומחים בפורום.

להוריד ראש תקין ?

הראש פיקס ,למה להוריד ?

ברגע שהורדת אתה כמעט בטוח חייב יישור מחדש ואולי גם מילוי.

פורסם
להוריד ראש תקין ?

הראש פיקס ,למה להוריד ?

ברגע שהורדת אתה כמעט בטוח חייב יישור מחדש ואולי גם מילוי.

אם הראש במצב תקין ולא עבר טראומות היתחממות למיניהם בעברו אתה לא תצטרך יישור ולא מילוי, מקסימום החלפת אטם ראש....

:)
פורסם

אין בעיה כמובן לבצע החלפת גומיות שסתומים בלי להוריד את הראש מנוע, רק דרושים כלים מתאימים לעבודה ואת הפרקטיקה הנכונה, אך לדעתי תצרוכת השמן נובעת מטבעות בוכנה שחוקות או/ו צילינדרים שחוקים וזה אופייני למנועים קטנים שצברו נסועה מכובדת.

דרך טובה לדעת מהיכן התצרוכת שמן (טבעות בוכנה או מובילי שסתומים) הוא לפרק סעפת יניקה ולחפש סימני הצטברות פיח של שמן על צלחת השסתום, אם יש בארוסקופ אז אולי אפשר לחסוך גם את פירוק הסעפת.

פורסם

דניאל שלום רב !

כיצד ניתן לאבחן בעיית חדירת שמן מהטבעות, לעבר צלחת השסתום, ובכך לשלול בעייה של גומיות שסתומים?

והאם בדיקת לחץ הפוך, לא תספק דיאגנוזה זהה, לגבי בריחת דחיסה מטבעות שמן?

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

בדיקת דחיסה ולחץ הפוך מאוד חשובה ואין לפסוח עליה, יחד עם זאת היא לא מספקת במקרים של טבעות שמן תפוסות בחריץ בוכנה.

אם ידוע כי מנוע צורך שמן באופן חריג והגורם הוא מובילים או גומיות שסתומים, משקע בולט וחריג ימצא על הצלחות שסתום לכוון הקנה כמובן, ראה תמונה למטה.

כמובן שיש לשלול קודם את מערכת הנשם ושסתום ה PCV, כי אם הוא תקול השסתומים יראו בדיוק כך.

f18-06.jpg

פורסם
אין בעיה כמובן לבצע החלפת גומיות שסתומים בלי להוריד את הראש מנוע, רק דרושים כלים מתאימים לעבודה ואת הפרקטיקה הנכונה, אך לדעתי תצרוכת השמן נובעת מטבעות בוכנה שחוקות או/ו צילינדרים שחוקים וזה אופייני למנועים קטנים שצברו נסועה מכובדת.

דרך טובה לדעת מהיכן התצרוכת שמן (טבעות בוכנה או מובילי שסתומים) הוא לפרק סעפת יניקה ולחפש סימני הצטברות פיח של שמן על צלחת השסתום, אם יש בארוסקופ אז אולי אפשר לחסוך גם את פירוק הסעפת.

כאשר אתה מציין טבעות בוכנה כוונתך לרינגים עליונים או רינג שמן שבור או תפוס או שחוק ?

מה באשר למילוי הצילנדרים בסולבנט או חומר ממיס אחר בעל חריפות ?

יש סיכוי לייצר שחרור טבעות שמן ?

פורסם

הרברט סמואל שלום רב !

דניאל מתכוון לטבעות תחתונות שהם טבעות שמן, טבעות עליונות הם טבעות דחיסה.

טבעות שמן יכולות להיות תפוסות, באם הם שבורות הדבר יגרום קרוב לוודאי לסחיפת שמן רב, לתא השריפה, ולהרטבת המצתים בשמן, ווכאן להפסקת תפקוד הצילנדר שבו הרינג שבור.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם
כאשר אתה מציין טבעות בוכנה כוונתך לרינגים עליונים או רינג שמן שבור או תפוס או שחוק ?

מה באשר למילוי הצילנדרים בסולבנט או חומר ממיס אחר בעל חריפות ?

יש סיכוי לייצר שחרור טבעות שמן ?

צביקה ענה לך לחלק הראשון של השאלה.

לגבי שחרור הטבעות, אני יכול להספר לך שמנסיוני האישי, מקרים שבהם טבעות בוכנה השתחררו לאחר שימוש בפלאשינג או חומר ממיס, אפשר לספור על יד אחת של חבלן ותיק :-D.

שורה תחתונה, גם אם יש סיכוי קטן מאוד, מול העלות של פתיחה ותיקון מנוע, אני חושב שכדאי לשקול נסיון כזה לפני שמתקדמים לפירוק מנוע.

פורסם
צביקה ענה לך לחלק הראשון של השאלה.

לגבי שחרור הטבעות, אני יכול להספר לך שמנסיוני האישי, מקרים שבהם טבעות בוכנה השתחררו לאחר שימוש בפלאשינג או חומר ממיס, אפשר לספור על יד אחת של חבלן ותיק :-D.

שורה תחתונה, גם אם יש סיכוי קטן מאוד, מול העלות של פתיחה ותיקון מנוע, אני חושב שכדאי לשקול נסיון כזה לפני שמתקדמים לפירוק מנוע.

תודה על ההסבר

פורסם

נאמר לי פעם כי לנוזל קירור אתילן גליקון יש יכולת להמיס משקעי פיח מאוד טובה ואם רוצים לשחרר רינגים צריך להציף את הצילינדר בנוזל קירור

מישהו התנסה בזה ויכול אשר??

• תוכן חדש...