Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5554 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• ספונסר פורום
פורסם
מוסך רון,

האם אי פעם חשפת את זהותו של הלקוח על גבי הפורום ללא הסכמתו?

האם אי פעם כתבת משהו בסגנון הזה, כולל פרטי הלקוח? :

"

יוגב לא אוהב לשלם"

"לא היה חסר הרבה כדי שאתה תתחיל לנהל לי את המוסך"

"היזהרו מיוגב ושכמותו"

אם משהו פגע בדימוי המוסך המדובר, זה סגנון התגובה של בעל המוסך, הרבה יותר מהלקוח שמתלונן על החיוב של 11 ש"ח על החלפת נורה.

אתה מדבר פה על תגובה שהיא אכן לא ראויה של אדם שפגעו פגיעה אנושה בשמו הטוב

ובאופן ישיר פגעו בפרנסתו בצורה משמעותית .

זה משול בעיניי לאדם שנשחט עם סכין ברחוב ואתה אומר למה הוא צעק כי הוא העיר איזה זקנה

שרגילה לישון בין שתיים לארבע .

אני באמת מרחם על פותח השרשור שעוון כזה רובץ לפתחו בגלל שקלים בודדים או איזה

אי נוחות רגעית .

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

• תגובות 110
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ברור שתגובת המוסך נכתבה מתוך כעס (צודק לדעתי) ואני בהחלט לא מצדיק אותה. עדיין זה לא העניין המהותי שעומד כאן לדיון.

בדיוק כמו שאנחנו כצרכנים מצפים להתנהגות הוגנת מצד בעלי מקצוע אנחנו גם צריכים לכבד אותם. אני בכלל לא מדבר על מקרים כמו אלו שרון מספר עליהם. למזלם רון בחור נחמד ומעדיף להיות חכם. ישנם אנשים שהיו מפרקים אותם עם האוטו במקום.

פורסם

זה משול בעיניי לאדם שנשחט עם סכין ברחוב ואתה אומר למה הוא צעק כי הוא העיר איזה זקנה

שרגילה לישון בין שתיים לארבע .

אני חושב שהדימויים שלך לא מתאימים ומוגזמים.

כולנו יודעים, שתמיד יש לקוחות לא מרוצים, אשר מוצאים לנכון לפרסם את חוסר שביעות רצונם. ולא כל פוסט עם חוות דעת שלילית על בעל מקצוע פוגע בפרנסתו אנושות.

הודעת הפתיחה לא מתאימה להגדרת "שחיטה" ברחוב, ועל כך העידו הרבה תגובות של חברי הפורום, גם לא בעלי מקצוע, אשר תמכו במוסך.

ותגובת המוסך לא מתאימה להגדרת הפרעת מנוחה של זקנה בצהריים - היא מלאה סיסמאות פוגעות לגופו של הלקוח.

אתה נתת דוגמא של נסיגה מהמחיר בגלל האיומים, זאת אומרת שאתה מודע לכלל ברזל (בארצות הברית) וכלל גומי (בארץ), על צדקתו של הלקוח. ואתה יודע מצויין, שניהול מוסך זה לא רק ידע וניסיון בתיקון הרכבים, זה הרבה מעבר לכך במובן יחסי אנוש, סבלנות לכל מיני תופעות של אנשים (לפעמים הזויים), גישה ללקוחות. בקיצור, הרבה פסיכולוגיה ושיקול דעת. ושיקול דעת הזאת עוד יותר חשובה על דפי האינטרנט.

ביחסים בין נותן שירות לבין הלקוח, גם בארץ, יש כללים לא כתובים - את זה אני לא צריך לספר לך.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

עדיין לא הובהר כל הסיפור, וחבל. יוגב טוען שהוא שילם 1500 ש"ח, אבל לא פירט על מה. זה לכל הדעות סכום גבוה מאוד עבור טיפול שגרתי, וודאי אם העבודה בחינם. משהו כאן ממש לא ברור.

לא הולך בכלל להביע את דעתי עד שלא אדע יותר פרטים, אבל חייב לציין שבעבר הייתי לקוח של מוסך אם הדרך, ותמיד קיבלתי שירות מצויין והוגן מאמנון.

לו היום אחזור להיות בעליו של רכב צרפתי - אין לי ספק שאקפוץ שוב לבקר במוסך.

במוסך בו אני מטפל היום דואגים תמיד לעדכן אותי מה הולך להיעשות וכמה זה יעלה. אם במהלך העבודה יש שינויים לא צפויים תמיד יבקשו אישור. אם אני לא נמצא אז טלפונית, אם אני שם (מה שקורה בד"כ) יזמינו אותי לבוא לראות בעצמי את מהות התקלה (כן כן, בתוך רחבת הטיפולים. לראות, להבין, ולצאת חזרה לאיזור ההמתנה, שממנו אגב ניתן לראות בבירור את רחבת הטיפולים). ולא, אני לא מבין כלום במכונאות, אבל יש לי עיניים לא רעות, ראש טכני, ואני תמיד מתעניין.

את היחס הזה אני מצפה לקבל בכל מוסך אליו אקח את רכבי, ואף דיברתי על כך עם הבעלים בפעם הראשונה שהכנסתי את הרכב. הוא כמובן הסכים, ומאז הרוויח לקוח מרוצה שגם ממליץ לאחרים, וגם לא חושב כלל לחפש מוסך אחר.

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

• ספונסר פורום
פורסם

לא במקרה נתתי את הדוגמא הזאת אלא כי אצלנו במקורות כתוב

שפגיעה בשמו הטוב של אדם או הלבנת פניו ברבים כמוה כשפיכת דמים .

כמדומני אמרה זו מיוחסת לחז"ל ,בתור אדם שהרגיש את זה אני אומר לך

שהם לא טעו גם הפעם .

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

פורסם

אתה נתת דוגמא של נסיגה מהמחיר בגלל האיומים, זאת אומרת שאתה מודע לכלל ברזל (בארצות הברית) וכלל גומי (בארץ), על צדקתו של הלקוח.

vladclar התגובה שלך מוכיחה שגם אתה הולך עם העדר ולא מסתכל מה קרה כאן ,

כולם שופטים את המוסך מנקודת הנחה שהלקוח צודק , אבל זה לא חכם להגיד שהלקוח צודק באופן אוטומטי ,

כי הלקוח יכול להיות שקרן קמצן וגם סחטן , וזה לא יעזור למוסך כי הוא לא יצליח להוכיח את זה

הסיבה שאני מיד הסכמתי לכל תנאיו היא הניסיון שיש לי עם מקרה כזה שקרה לי ובו הבנתי

שלא ניתן להוכיח כאן על גבי הפורום צדקתו של אדם ואפילו כל העובדות בצידו .

ולא כולם רגועים וסבלניים , יש כאלה שהיו פותרים את זה אחרת

למזלם רון בחור נחמד ומעדיף להיות חכם. ישנם אנשים שהיו מפרקים אותם עם האוטו במקום.

אז מה לעשות vladclar ?

פורסם

לוותר על תגובות לגופו של האדם.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

כשפותח השירשור עשה את מה שעשה , אני לא חושב שהעיקרון שלך היה נר לרגליו .

לפרסם כזה דבר על עסק זה פוגעני מאוד , ואל תגיד לי שמוסך זה לא אדם פרטי ושהוא בחר לפרסם את שמו .

כל מי שמכיר את הבעלים של המוסך , מזהה אותו עם המוסך ולהפך ,

נ.ב

הלקוח תמיד צודק אבל אולי האאוטינג זה גם סוג של צדק , כי כמו שאומרים במגרש השדים :'צודק מי שצודק אחרון' ,

פורסם
מוסך זה השוכן בת"א עושה לעצמו נפשות בסיוע פורום זה , בו הוא מפרסם ובו משיב בצורה רצינית ומכובדת לשאלות הגולשים, וכך מביא אותם לבקר אצלו. (פעילות לגיטימית בעיקרה)

תרגום: התרשמתי בסה"כ מאוד לטובה מהמוסך בשל פעילותו בקארספורום שהיא לגיטימית לחלוטין בעיני, מישהו כזה ששמח לסייע הוא ודאי אדם ישר, הגון, הוגן ומקצועי.

נעניתי להצעתו לעשות שם טיפול לרכבי, טיפול שהתבצע היום. (במסגרת מבצע פסח בו עלות העבודה בטיפול חלה על המוסך)

תרגום: התרשמתי מאוד מהמוסך וכעת הוא מציע לי טיפול היכרות חינם. איזה יופי :-D הזדמנות נפלאה לחסוך ממוני ולקבל שרות מקצועי.

קודם לטיפול בררתי טלפונית עלויות וסוגי חלפים (קבלתי תשובות חלקיות בלבד לשאלותיי, שנענו בחוסר רצון).

תרגום: כדי להיות שקט ולמנוע אי הבנות, התקשרתי לברר באיזה חלקי חילוף הם משתמשים וכמה יעלה לי החלק של הטיפול שאינו כלול במבצע. עדיף לברר מראש כדי למנוע הפתעות ואי נעימות (שלא יגידו אחרי זה שאני קמצן וישמיצו אותי). להפתעתי הם לא ממש הפגינו רצון לענות

הגעתי למוסך בשעה היעודה, וכאן החלה מסכת לא נעימה בעליל שעיקרה "זה המקום שלנו בו אנו קובעים את הכללים. אתה שב בחדר ההמתנה ובסוף התהליך שלוף את הארנק ושלם כמה שיאמרו לך".

תרגום: למרות המענה הצונן בטלפון שקצת הוריד לי, נסעתי למוסך ושוב התאכזבתי.. הם לא היו נחמדים אלי. זה היה מעליב

-מעולם לא נתקלתי במוסך שאינו מרשה ללקוח לצפות בהליך הטיפול ברכבו (ודורש במפגיע מהלקוח שלא יתקרב לאזור הטיפול ולא ישוחח עם העובד המטפל ברכב).

תרגום: אכזבתי גברה כשלא הרשו לי לצפות בטיפול

-הובטח לי שימלאו שמן מתוצרת אחת - והביאו שמן מתוצרת אחרת. (מילאו וחייבו על כמות שמן שמעבר לכמות שמוגדרת ע"י היצרן כקיבולת מלאה)

תרגום: אני מרגיש מרומה, הכריחו אותי לקחת שמן שלא רציתי.

בקיצור - ממש לא נהניתי משהות של 4.5 שעות מתסכלות במוסך "אם הדרך".

תרגום: התאכזבתי מאוד ואני מרגיש מרומה, פיתו אותי בטיפול חינמי ובסוף גם התייחסו אלי לא יפה לדעתי וגם אילצו אותי להשתמש בשמן שלא רציתי. אני ממש מאוכזב אבל אתאפק ואגיב בצורה מתונה

מאחר וחלק מהמגיבים כאן טעו לחשוב כאילו הלקוח הביא עמו את החלקים למוסך (ולא כך) ארחיב מעט בנושא:

- החלקים וגם השמן סופקו ע"י המוסך, ובתשלום מלא.

תרגום: לא הבאתי איתי חלקים. המוסך סיפק הכל

החשבון לטיפול שבוצע ברכב הסתכם בסופו של דבר בכ-1500 ש"ח

תרגום: בשורה התחתונה אני מרגיש שגם לא קיבלתי יחס אדיב וגם הטיפול ה"חינמי" עלה לי המון כסף. בנוסף, בעל המוסך משמיץ אותי ברבים

תגידו מה שתגידו, אני בהחלט מצליח להבין את יוגב. אני לא חושב שהוא קמצן, אדרבא, אני מבין למה הוא מרגיש שזו היתה חוויה שלילית מאוד. התגובה המשתלחת של המוסך רק החמירה את החוויה.

אני חושב שהמוסך צריך לקחת יזמה ואחריות במקרה הזה. להתנצל בפני יוגב ולהציע לו פיצוי כלשהו (שכמובן יהיה מקובל על יוגב) על עגמת הנפש. זו תהיה הדרך הטובה והראויה ביותר לדעתי להגיע לפתרון שישאיר טעם טוב יותר אצל הלקוח מחד ורושם מעט יותר טוב על המוסך. זו בכל אופן דעתי האישית בלבד.

פורסם

יש לי שאלה. במה אתה עוסק?

תציע את שירותך לפותח השרשור ואח"כ תבוא ותביע את דעתך גם מהצד שני.

כי מהעץ, המוסך זמבר את הלקוח אבל מהפלי, פתאום הכל שונה.

"מה אתה מעדיף, מה רע בשביט? או מראה בשביט?"

פורסם

כל השרשור הזה מזכיר לי סאגה שרק נסתיימה לפני חודש בבית המשפט.

פירסמתי בעיתונות מבצע שבו כל מי שקונה סוג מסוים של מזון לכלבים (15 ק"ג) מקבל 3 ק"ג מתנה.

עלות ה 15 ק"ג 259 ש"ח. עלות ה 3 ק"ג 75 ש"ח.

באה גברת וקונה 3 שקים ומקבלת 3 יח' של 3 ק"ג מתנה.

למחרת באה שוב וקונה 4 שקים.

למחרת באה שוב וקונה 3 שקים, סה"כ רכשה 10 שקים וקיבלה 10 שקים מתנה של 3 ק"ג.

למחרת חוזרת לחנות, מניחה לי באמצע החנות 10 שקים של 15 ק"ג וטוענת "אני לא מרוצה מהמוצר, תחת הוראות החוק החדש אני יכולה להחזיר אותם תוך 14 יום".

למרות שזה לא מצא חן בעיניי, אין לי ברירה וגם השקים עדיין סגורים כך שלמרות שזה קצת מעצבן, עדיין אין לי נזק כלכלי.

טוב, אני כבר בא לזכות אותה ואז אני קולט שהיא לא הביאה את ה 10 שקים של ה 3 ק"ג.

למה לא הביאה? "כי זאת מתנה!!!" :shock:

הודעתי לה מיד שעלות כל שק כזה היא 75 ש"ח ואם היא לא מביאה אותם אני מקזז לה את זה.

התחילו צעקות, למחרת פנו אלי מהעמותה להגנת שלום הצרכן (או איזה עמותת קשקשת אחרת) ותוך יומיים קיבלתי מכתב אזהרה מעו"ד שבמקרה שם המשפחה שלו ושל הלקוחה זהים ולאחר כשבוע גילית שרשור שיטנה בפורום לאוהבי כלבים.

כולם יעצו לי להתפשר ואני אמרתי שאם אני אתפשר פה, עדיף לי כבר לרדת מהארץ הזאת ואני נלחם עד הסוף המר!

הגשתי כתב תביעה נגדי, הגשתי במשטרת ישראל תלונה על נוכלות והוצאת דבר במרמה וכמובן כתב תביעה על הוצאת לשון הרע (50K ש"ח ללא צורך בהוכחת נזק).

תוך יומיים היא כבר התקשרה לגשש מה נהיה, תוך שבועיים הגענו לפשרה. בכתב הפשרה תמורת ביטול התלונה במשטרה והסרת התביעה היא פרסמה מכתב התנצלות בפורום, השאירה את כל הסחורה אצלה (שתחנק עם ה 10+10 שקים האלה) ושילמה לי 15K ש"ח הוצאות עו"ד ו 20K ש"ח פיצוי על הכפשת שמי.

בלי להתייחס ספציפית לפותח השרשור, כיום כל מיני לקוחות חושבים שאם הם מאיימים בתביעה או בהכפשה בפורום, יש להם את כל הכח בצד שלהם... כדאי שיחשבו שנית!

אם כבר להתייחס ישירות לשרשור, אני מאמין לחלוטין לתגובת המוסך (גם אם היא לא שיא הדיפלומטיות) גם עובדתית, גם בגלל תלונות קטנוניות של פותח השרשור ובעיקר כי יויוגם מתחיל לפתח לו פה קריירה של מתלונן סידרתי.

שרשור שהתחיל ב "סיאט מנסים למכור לי רכב שעבר את הצונאמי ביפן" הסתיים כ"שמאי מטעמי אישר שבדיוק כמו שאיביזה טענו מלכתחילה, כולה תוקן שפשוף קטן בטמבון".

למרות כל האמור (בהודעתי ובכל השרשור), אני לא מצליח להבין איך טיפול קטן שלא כולל חיוב על עבודה מגיע ל 1500 ש"ח. אשמח לשמוע הסברים מאחד משני הצדדים.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

תקשורת . .. תקשורת , ועמידה בהסכם , זה הסיפור .

ברגע שהובטח שמן אחד , והוכנס אחר , המוסך לא בסדר .

גם אם הטיפול והעבודה והמחיר הוא מעולה , אל תבטיח דבר שאין לך , ואל תכניס את האלמנט שלא ידוע לי .

אין לך את השמן המובטח , הודע לי מראש וקבל את הסכמתי - , אבל אל תקבע לי עובדות .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם
תגידו מה שתגידו.......

מה בדיוק עבר לך בראש שהחלטת ליתן פירוש משלך לתרגם את דברי יוגב (יויוגם),

ובאיזה זכות?

כל אחד שמגיב כאן, הוא ורק הוא יפרש את דבריו, ככל שבכלל יחפוץ בכך.

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם
כל השרשור הזה מזכיר לי סאגה שרק נסתיימה לפני חודש בבית המשפט.

פירסמתי בעיתונות מבצע שבו כל מי שקונה סוג מסוים של מזון לכלבים (15 ק"ג) מקבל 3 ק"ג מתנה.

עלות ה 15 ק"ג 259 ש"ח. עלות ה 3 ק"ג 75 ש"ח.

באה גברת וקונה 3 שקים ומקבלת 3 יח' של 3 ק"ג מתנה.

למחרת באה שוב וקונה 4 שקים.

למחרת באה שוב וקונה 3 שקים, סה"כ רכשה 10 שקים וקיבלה 10 שקים מתנה של 3 ק"ג.

למחרת חוזרת לחנות, מניחה לי באמצע החנות 10 שקים של 15 ק"ג וטוענת "אני לא מרוצה מהמוצר, תחת הוראות החוק החדש אני יכולה להחזיר אותם תוך 14 יום".

למרות שזה לא מצא חן בעיניי, אין לי ברירה וגם השקים עדיין סגורים כך שלמרות שזה קצת מעצבן, עדיין אין לי נזק כלכלי.

טוב, אני כבר בא לזכות אותה ואז אני קולט שהיא לא הביאה את ה 10 שקים של ה 3 ק"ג.

למה לא הביאה? "כי זאת מתנה!!!" :shock:

הודעתי לה מיד שעלות כל שק כזה היא 75 ש"ח ואם היא לא מביאה אותם אני מקזז לה את זה.

התחילו צעקות, למחרת פנו אלי מהעמותה להגנת שלום הצרכן (או איזה עמותת קשקשת אחרת) ותוך יומיים קיבלתי מכתב אזהרה מעו"ד שבמקרה שם המשפחה שלו ושל הלקוחה זהים ולאחר כשבוע גילית שרשור שיטנה בפורום לאוהבי כלבים.

כולם יעצו לי להתפשר ואני אמרתי שאם אני אתפשר פה, עדיף לי כבר לרדת מהארץ הזאת ואני נלחם עד הסוף המר!

הגשתי כתב תביעה נגדי, הגשתי במשטרת ישראל תלונה על נוכלות והוצאת דבר במרמה וכמובן כתב תביעה על הוצאת לשון הרע (50K ש"ח ללא צורך בהוכחת נזק).

תוך יומיים היא כבר התקשרה לגשש מה נהיה, תוך שבועיים הגענו לפשרה. בכתב הפשרה תמורת ביטול התלונה במשטרה והסרת התביעה היא פרסמה מכתב התנצלות בפורום, השאירה את כל הסחורה אצלה (שתחנק עם ה 10+10 שקים האלה) ושילמה לי 15K ש"ח הוצאות עו"ד ו 20K ש"ח פיצוי על הכפשת שמי.

בלי להתייחס ספציפית לפותח השרשור, כיום כל מיני לקוחות חושבים שאם הם מאיימים בתביעה או בהכפשה בפורום, יש להם את כל הכח בצד שלהם... כדאי שיחשבו שנית!

אם כבר להתייחס ישירות לשרשור, אני מאמין לחלוטין לתגובת המוסך (גם אם היא לא שיא הדיפלומטיות) גם עובדתית, גם בגלל תלונות קטנוניות של פותח השרשור ובעיקר כי יויוגם מתחיל לפתח לו פה קריירה של מתלונן סידרתי.

שרשור שהתחיל ב "סיאט מנסים למכור לי רכב שעבר את הצונאמי ביפן" הסתיים כ"שמאי מטעמי אישר שבדיוק כמו שאיביזה טענו מלכתחילה, כולה תוקן שפשוף קטן בטמבון".

למרות כל האמור (בהודעתי ובכל השרשור), אני לא מצליח להבין איך טיפול קטן שלא כולל חיוב על עבודה מגיע ל 1500 ש"ח. אשמח לשמוע הסברים מאחד משני הצדדים.

כל הכבוד לך! אני מוריד בפניך את הכובע שהיה לך הכוחות הנפשיים להתמודד איתה!

Golf 1.6 DSG 2009

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5554 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...