Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5487 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולכם,

ברצוני להודות לכל חברי הפורום על ההשקעה הרבה בדיונים השונים והעצות המועילות שהובילו להחלטה להזמין פז'ו 107 רובוטית לאימי הנהגת העירונית. הדבר אינו דבר של מה בכך עבורה, שאחרי נאמנות של 20 שנה לסוזוקי בדגמים שונים, ושנסעה כל חייה רק על אוטומט (החלה לנהוג בגיל מאוחר יחסית), החליטה להעדיף את ה-107 הרובוטית על האלטו האוטומטית.

בנוסף לנסיעות המבחן בשתי הסוכנויות, החלטתי להשכיר את ה-107 לסוף שבוע כדי לעמוד על טיבה בצורה יותר מעמיקה. להלן מספר נקודות ששיכנעו אותי והשוואה בין שתי המכוניות.

יתרונות ה-107

1. הגיר הרובוטי העדין - אם אמא שלי, שכל חייה נהגה רק על אוטומט "רגיל", אמרה כי העברות ההילוכים כמעט ולא מורגשות - אז סימן שטויוטה-פיג'ו-סיטרואן עשו עבודה טובה על ה-107. כאחד שנהג על היאריס ועל הקורולה ושמאד חשש מהגיר הזה - שמחתי מאד להתבדות.

2. התנהגות כביש - ה-107 מרגישה חזקה יותר ומאיצה בקלות רבה יותר מאשר האלטו. לא מרגישים שהאוטו מתאמץ גם במהירות גבוהה.

3. עיצוב - משגע, צעיר ומרענן. באלטו משעמם ונראה זול מאד.

4. מרווח פנים - ה-107 נותנת מרווח פנימי לא רע בכלל - גם מקדימה וגם מאחורה (גילוי נאות: אני מטר שבעים), בעוד באלטו הרגשתי כאילו אני בצינוק מאחורה

5. רעידות - כמעט ולא מורגשות על אף קירבת המנוע לתא הנוסעים. ב-107. באלטו הרעידות הזכירו לי את הג'אסטי הישנה שהיתה לי.

6. צריכת דלק - במשך יום וחצי אני ואמא שלי חרשנו עליה בעיר - יצא בסביבות ה-1 ל-16 עם מזגן רוב הזמן. מעולה. מחוץ לעיר ההפתעה היתה יותר גדולה, עם נתון שכמעט משתווה לנתוני הייצרן (הנסיעה היתה כמעט ללא מזגן ובמהירות של בין 90 ל-100).

7. מזגן - עובד מעולה ומקרר מהר (גם באלטו הוא בסדר גמור).

חסרונות ה-107 (אולי הם דיי זניחים אבל אני רושם בכל זאת לטובת הכלל)

1. תא כפפות פיצפון ללא אפשרות סגירה - עם זאת אפשר למצוא באי-ביי דלת מתחברת להתקנה קלילה ופשוטה. באלטו יש תא כפפות סגור כסטנדרט.

2. תא מטען פחות מרווח - על אף שה-107 מצויידת בתא מטען גדול ב-10 ליטרים מהאלטו, הוא פחות נוח לאחסון מכיוון שהוא צר מאד.

3. פתח איוורור אמצעי קבוע ללא אפשרות הזזה או חסימה (אפשר להזיז ולסגור רק בצדדים). באלטו גם את האמצעיים אפשר לכוון.

אנחנו אמורים לקבל את ה-107 בתחילת יוני. אכתוב עוד לאחר מכן.

שוב תודה לכולם!

אוהד

סובארו ג'אסטי 93', 2000-2010, יהי זיכרה ברוך

פורסם

אני אבהיר. פסלתי בתאוריה מאחר ורכשתי את ה-C1 הידנית וכיוונתי כל הזמן לידנית. הפסילה לרובוטית היתה תאורתית כאמור כי חשבתי שתהיה דומה לגיר היחסית בעיתי של הטויוטה. טוב לדעת שלא כך הדבר. הן בישביל "התאוריה" והן אם אחליט לרכוש אחת כזו בעתיד הרחוק יותר כרכב נוסף. מעניין מה בדבר אמינות של התיבה או עלות שיפוץ וכו'

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
  • תוכן חדש...