Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5554 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חברים - It's Alive

הכירו את "פרנקנקרוס" :-P

אכן מראות קשים :-D

מישהו אמר מטען חבלה? :lol:

מורכב כבר ברכב! - רוצים לדעת מה התואצה??? (איתמר, תחזיק חזק...)

ניתן לכם לנחש קצת... מה אתם חושבים? טוב או רע?

photo.JPG

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• תגובות 78
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אלוהים ישמור!!!!!!!

OMG דדייייייי!!

פרקנקרוס יוב טבויו מאט'!!

רק שהדבר הזה לא ינשך אותך בתחת אדי. :lol:

נווו נווו ספר לנו איך זה נשמע!! אני מת לדעת.

בטח נשמע זוועה :lol:

Volvo S40 T4 MT

Volvo For Life :-D

פורסם

או קיי

:-D

נתחיל בקצת הסברים על הקרוס ואז אעבור לחוות דעת ראשונית.

---- מבנה הקרוס --------

הקרוס מתחיל מכניסת + ו -

כניסת הפלוס מתפצלת ישירות (אין הלחמות כרגע - הכל פרוביזורי) לקבל ולסליל -

הסליל הולך ישירות ליציאת ה+ לכוון הוופר.

מכניסת המינוס הראשית הולך חוט ישיר ליציאת המינוס לכוון הוופר

כאן בעצם הושלם הקרוס לכוון הוופר.

מהקבל אני מתחבר ישירות לנגד הטורי של הLPAD - נגד 2 אוהם מיועד להספק של 15 וואט סה"כ והנגד הזה שהוא בעצם הR1 הטורי של הLPAD אני מתחבר לנגד R2 שהוא הנגד המקבילי של הLPAD ומשם אני יוצא מנקודת החיבור בין R1 לR2 ישירות ליציאת + של הטוויטר.

הרגל השניה של הR2 מתחבר בעצם על הכבל מינוס שהולך לטוויטר ולכניסת המינוס הראשית גם כן.

R2 הוא בערך של 4 אוהם וזה משלים בעצם להנחתה של 6 דציבל לטוויטר.

היו לי שני נגדי 2 אוהם אבל היה לי נגד אחד 4 אוהם ונגד אחד 3 אוהם - מצאתי עוד נגד ישן של 1 אוהם שהיה לי וחיברתי אותו בטור לנגד 3 וככה קיבלתי שני נגדי 4 ושני נגדי 2 - בקיצור שני הצדדים מונחתים ב6 דציבל...

-------------- חיבור והפעלה --------------------

נכנסתי לרכב ופחדתי להתפוצץ ברגע הפעלת המערכת :-D

אז הפעלתי את המערכת על ווליום אפסי ולאט לאט הגברתי לווליום נמוך - נשמע שיש טוויטרים...

בדקתי באלאנס לצד ימין ולצד שמאל - הכל בסדר.

הדיסק שהתנגן היה דיסק של מוזיקה אלקטרונית וזה לא נתן לי חיווי טוב מספיק ושמעתי איזה זמזום מצד שמאל שלא ידעתי מאיפה הוא בא - הגברתי את הווליום והבנתי שזה זמזום מהדיפון של הדלת.

אבל הייתי צריך לשמוע משהו שאני מכיר...

הכנסתי דיסק של ADELE 21

ואז זה הגיע :shock:

אני הייתי פשוט ה-מ-ו-ם, כל כך המום שאפילו המילה וואו לא הצליחה לצאת לי מהפה.

קודם כל, התחימה של המערכת ב16K עשתה לטוויטרים האלה נפלאות - רק טוב!

בנוסף לכך הטוויטרים מנגנים בצורה מ-א-ו-ד מאוזנת עם הוופרים אבל הם עדינייייים ופשוט נעימים לאוזן, לא צורמים במאומה.

אבל הרבה יותר מזה - משהו במערכת פשוט נשמע טו-אוב! היא מלאת חיים בצורה שאני לא יודע להסביר, מערכת שני חלקים, פשוטה - נשארתי פעור פה.

חשבתי שאני חולם - אז שמתי טראק של אלה פיצג'רלד - cry me a river

ופשוט רציתי להוציא טישו ולהתחיל לבכות מרוב שזה היה דינאמי, חי, בועט

כל הדברים שחיפשתי היו שם - עומק, רוחב, גובה, פוקוס, פירוט - הכל.

עברתי לטרק של נורה ג'ונס - עדיין נשמעת קצת עבה בחלק מההברות שיוצאות לה אבל אני פשוט התענגתי.

רמת הפירוט היא אמנם עדיין לא מגיעה לכזו שאפשר לצפות ממערכת ברמות הגבוהות ביותר, אבל זה בכלל סט רמת כניסה והתוצאה שקיבלתי היא פשוט בעלת פירוט נהדר

המערכת נקיה עד כדי כאב, להאמין שצליל כזה יוצא מבליל רכיבים (אני מדבר על כל המערכת כולה) זה פשוט לא להאמין.

מצאתי את עצמי יושב ברכב ומעביר שיר, עוד שיר, עוד שיר לא רציתי לצאת מהרכב.

לסיכום - מ-ד-ה-י-ם!

המערכת נשמעת טוב יותר, על ערוץ הגברה אחד פחות, על חיתוך פסיבי מדרגה ראשונה.

המטרה הושגה במלואה ואני בכנות יכול לאמר - יש מקום רב למחשבה על שיפור סט פסיבי לפני שבכלל חושבים לעבור להגברה אקטיבית, סתם, ללא הצדקה.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

שמעתי על הרבה דברים אבל על מחבל פולני עוד לא שמעתי...:-) בתמונה נראה כאילו לקחת חוטי חשמל לבית וחיברת אותם למהדקים של הלוסטרה.

זה מה שנקרא אבטיפוס, עכשיו - בנייה אמיתית של הקרוס עם הדבקה של רכיבים.

ועכשיו מעניין מה אפשר להוציא מטמפו למשל אם לבנות לו קרוס נורמלי בנגיד 3.8K ולא הצ'יקמוק שיש לו.

Skoda Van+ '98 -> Citroen Berlingo '00 -> Citroen ZX '93 -> Suzuki Swift '91 -> Suzuki Jimny '09-> Daihatsu Terios '11

פורסם

אדי אני שמח בשבילך כל כך!

עמלת על זה רבות והנה התוצאה, כל הכבוד לך.

בלי קשר, אני חייב לקפוץ אלייך מתישהו שתשמע את המערכת שלי ותגיד לי איך נשמע.

קבל חצי תתחדש! :lol:

Volvo S40 T4 MT

Volvo For Life :-D

פורסם
שמעתי על הרבה דברים אבל על מחבל פולני עוד לא שמעתי...:-)

אתה צריך לראות את התיק האישי שלי...(או יותר נכון ארכיון).

אדי,אתה מגיע למפגש מרכז עם הקורולה?

בשיפוצים...

פורסם

אדי, תתחדש ותהנה, לפחות מבחינת הסאונד כי מבחינה אסטטית:shock:

במפגש הבא שתגיע, אהפוך עולמות כדי להגיע. עד היום לא יצא לי לשמוע מערכת פאסיבית (ושמעתי הרבה) שתשמע טוב מבחינת הבמה כמו מערכת אקטיבית מכוונת היטב או לפחות בסדר פלוס.

זה יהיה שינוי מרענן לשם שינוי להסכים איתך, ולו במעט, בנושא הסאונד לרכב.

אלי

פורסם

קודם כל - כן, החיבור הוא פורביזורי - לא לקחת בחשבון כמה מקום צריך בכדי לחבר את הקרוס הזה בצורה שפויה.

יש שם חוטי פלוס (של הסליל למשל) שהם בכלל חשופים.

ההבדלים הם ברורים מאוד לבין מה שהיה שם קודם לבין מה שהולך שם עכשיו אבל זה יכול לנבוע דווקא בגלל שהסלופים עכשיו הם 6 בין הרכיבים ולא 12 (סלופ 6 לרכיבי HAT זה משהו ששמתי לב אליו ברכב עם המערכת הגדולה יותר) ושהסט נחתך ב16K וכנראה שזה סינן מהטוויטרים האלה בדיוק את מה שהם לא מצליחים לנגן טוב (לדעתי, גם לא צריכים).

למפגש הבא אני רואה שהדרישה היא שאגיע עם הקורולה, אם זאת אלי, אתה צריך לשמוע את המערכת הנוכחית באוונסיס.

נראה, יתכן ואעשה זאת כי הסט נשמע ממש טוב, אני לא אומר שאין מה לשפר אבל אני אומר שבשביל סט שני חלקים רמת כניסה על הגברה מיינסטרימית של 50 וואט לערוץ - זה נשמע פיצוץ.

בובי - תשאל את סטס - S3T מה אפשר להוציא מטמפו רק ע"י החלפת קבל (עדיין בור התדרים קיים) - אני אומר לך, אתה לא יודע מה הסט הזה מסוגל לעשות...

Pioneer TS-X150

פורסם

שיקח אותך השד בלילה.

אם אתה לא בונה את הקרוסים מחדש בתוך בית מפרספקס אני לא יודע מה אני עושה לך.

מבסוט שאתה מבסוט.

אגב, מה עלות הרכיבים כולל משלוחה?

מתחדשת*

פורסם

עלות הרכיבים היא משהו כמו 20 דולר - אל תשכח שגם הזמנתי רכיבים להנחתה של 3 ושל 9 (לערוץ אחד אמנם)

כל קבל 6.5 דולר בערך שני סלילים שעלו לי משהו כמו 2 דולר לסליל עד כמה שזכור לי וכל נגד על 0.65 דולר

המשלוחה היה אמור להיות 30 דולר - אבל מדיסאונד בעצמם וביוזמתם פנו אליי ואמרו לי שהוא יהיה זול משמעותית - לא בדקתי למען האמת עדיין בדיוק כמה עלה המשלוח אבל סה"כ לא יקר במיוחד.

תיקח בחשבון שידעתי מראש מה נקודות החיתוך שאני רוצה לסט הזה, הסלופים וגם מידת ההנחתה - היות וכבר עבדתי באקטיבי וידעתי בדיוק מה ההפרש בין ההנחתות...

אני יכול לסדר את הרכיבים של הקרוס בצורה הרבה יותר שפויה - כמובן לבנות להם בית מפרספקס זה לא זול ואתה יודע בדיוק אצל מי אפשר גם לדאוג שזה יהיה סופר אסטתי.

אבל זה לא לעכשיו, לא רכב הזה - אבל התכנית למערכת הבאה ברכב הבא בהחלט רוקמת עור וגידים לכוון - מגבר אחד, שלושה חלקים + סאב, DSP כלשהו, דאבל דין וקרוס פסיבי רצחני לסט הקדמי :twisted:

והקטע הכי מצחיק הוא שאפשר לעשות את כל הסיפור זול מאוד אם רק רוצים.

Pioneer TS-X150

פורסם

אפרופו - העברתי עכשיו את כל הסלופים (למעט הסאב) במערכת לדרגה ראשונה (6 דציבל) בשביל לראות איך זה היה אם הייתי בונה קרוס פסיבי שלם על הסלופ הזה - התוצאה טובה מאוד ההבדלים הם מזעריים - בשניהם המערכת נשמעת טוב.

בדקתי עם RTA וכרגיל - הטעם שלי עדין מידי והטוויטרים היו סגורים קצת.

סידרתי את ההנחתה הראשית מהקרוס של הרדיודיסק, סה"כ הבדל של דציבל אחד פחות (כלומר פחות הנחתה) וזה הגיוני כי למידבאסים על אותו ערוץ התווספו עכשיו הטוויטרים.

ועוד נגיעה קטנטנה באקולייזר.

אין לי הרבה מה לאמר, מעבר לכך שהפירוט של הרמקולים האלה מוגבל באופן יחסי וצפוי - פשוט תענוג.

לקבל תוצאה של מערכת שנשמעת נקיה כמו מים מסט ומגבר שכל אחד מהם עולים כאלף שקלים פחות או יותר, יחידת ראש ישנה, סאב 10" ביתי ""זול"" ומונו פשוט וישן.

Pioneer TS-X150

פורסם

אני מתנצל מראש אם אני שוב מעיר את השד פה ובכלל שאני מתפרץ לשרשור עם הנושא הזה,

בשישי האחרון במפגש צפון היינו גם בדיון מצומצם לגבי אקטיבי יתרונות וחסרונות וגם אל מול b-wire, כמו שכבר דיברתם על זה שמורל יודעים מה הכי טוב לסט שלהם ולכן פסיבי עדיף ויותר טוב זה בדיוק מה שנאמר לי בקשר לרעיון של מעבר לאקטיבי אבל בשישי עם החבר'ה במפגש הדעה הרווחת הייתה שבאקטיבי יש יותר אפשרויות ומשחק ויישמע יותר טוב.

בכל מקרה שמעתי הרבה מערכות שלפי דעתי ממש מדהימות מהפוקאל של יוני ולמערכות של יבגני והבחור עם הלאון השחורה, אני לא מצליח להבין את ההבדל בעומק של הצליל או כמו שאמרו לי העובי שלי אל מול הסט שלי, כמובן שאין אצלי איטום ואני על b-wire אבל גם ברכב עם איטום וסט כמו שלי אין תוצאה קרובה אפילו, המעבר לאקטיבי כלכך משפיע על הצליל?

פורסם

אם אתה רוצה להשאר באקטיבי, תגביר את הכח בערך פי 2 או 3.

קרוסים פשוט מאבדים לך בערך 50 אחוז מהכח.

מוכר סטים קומפוננט ומגברים ברמה גבוהה לרכב!

טוויטרים HYBRID AUDIO L1 PRO + L1V2

מידריינג Hybrid Audio L4

מגברים לרכב - TRU TECHNOLOGY S44 - \ TRU TECHNOLOGY S45

פורסם

אני לא באקטיבי מלא, אני בb-wire דרך הקרוס של הסט (JL AUDIO ZR650-CSI) וההמלצה של כולם הייתה להוריד את הקרוס ולחבר ישירות למגבר, מצד שני חבר שלי אומר לי אותו משפט כמו שאמרו לפני זה לגבי הסופרימו בסגנון של יושבים מהנדסים ויוצרים קרוס במיוחד לסט בנקודות חיתוך שהכי מתאימות לו, הם לא עושים את זה סתם.

דילמה דיי בעייתית כי יש בזה היגיון אבל מצד שני הרוב עובדים על אקטיבי ומשתמע מזה שזה גם עובד, העניין הוא שאני מקווה שזה ייתן את מה שחסר לי בסאונד.

• תוכן חדש...