Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5569 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם, אני ניגש מחר למבחן אמיר"ם, יש למישהו טיפים או המלצות שאני אוכל להעזר בהם לקראת המבחן?

הרי זה לא מבחן שממש אפשר ללמוד אליו, אז מה אני כן אמור לעשות?

פורסם

אם היית שואל אותי לפני כמה חודשים אז הייתי ממליץ לך לקרוא ספר באנגלית, לי זה עזר בהרבה.

בכל מקרה תבוא רענן לבחינה, אל תלחץ, קח את הזמן בכל שאלה (לכל שאלה יש זמן מסוים שם שאתה חייב לתת תשובה),

ושיהיה בהצלחה.

Golf 1.6 DSG 2009

פורסם

תשובה כללית: חבל על הטרחה, תבוא כמו שאתה.

אם אתה מתאים - יופי. אם רימית בשביל להיראות מתאים, סתם עשית לעצמך נזק לעתיד.

נ.ב. כל מבחני ההערכה שווים לת*ת.

נ.ב.2. מה זה מבחן אמיר"ם? פעם הבאה, אם אתה רוצה תשובה לעניין, תן קצת רקע.

פורסם

ואדים יא מצחיק- מה אתה עונה על שאלה אם אין לך מושג במה מדובר?

אמי"ר ואמיר"ם שתיהן בחינות לקביעת רמת האנגלית שלך. ההבדל הוא שאמיר"ם היא בחינה שמתבצעת על המחשב (ומכן נראה לי ה- ם בסוף שפירושה ממוחשבת)

לפי הניקוד שתקבל תיקבע כמות הקורסים שתצטרך לקחת באוניברסיטה/ מכללה, כדי להגיע ל"סטנדרט", נקרא לזה, ורק אז תוכל לקחת קורס אנגלית.

דוגמא- עבדכם הנאמן קיבל בזמנו 122, כשהרמה הדרושה היתה 134. ז"א שהיה עליי לגשת לקורס אחד, ורק אז יכלתי ללמוד אנגלית עסקית (עשיתי מנהל עסקים). מי שקיבל נניח, מתחת ל115, (לא זוכר את המספרים המדויקים) היה עליו לקחת שני קורסים, ומי שקיבל נניח, מתחת ל95- היה עליו לקחת 3 קורסים. מי שקביל מעל 134 היה פטור מקורסי ההכנה וניגש ישר לקורס אנגלית עסקית.

אמיר"ם היא לא בחינת הערכה, אבל בדבר אחד צדקת- כל נושא האנגלית במכללות ובאוניברסיטאות שווה לת*ת.

להבא עדיף שלא תגיב על נושא שאינך מכיר...

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

שביט, קצת קרדיט. גם לי יש גוגל.

הפואנטה היא שההכנות האלה לא מובילות לכלום. במיוחד במקרה כמו ידיעת שפה, או שאתה יודע או שלא.

אז נגיד שנזכרת ללמוד חודש לפני... הרי אחרי המבחן שוב תשכח את הכל ואז תתקשה בקריאת המאמרים.

אם אתה לא מתרגל באופן שוטף - חבל על הזמן, תידפק בכל מקרה.

מערכת החינוך העקומה בארץ מרגילה אותנו עוד מגיל תיכון לשנן חומר למבחנים ואז לשכוח אותו. השכלה

גבוהה היא במידה מסויימת ההזדמנות שלנו לתקן את העוול, ללמוד את מה שאנחנו רוצים ולא מה שחייבים.

דא עקא, מהרגלים מגונים קשה להיפטר, ולכן אנשים רבים ממשיכים עם הקטע הדפוק הזה לאורך כל חייהם

הבוגרים - הכנות למבחן כניסה, הכנות למבחן הערכה... על מי הם עובדים? הרי את הנזק בסוף הם עושים

בעיקר לעצמם.

הבחור כבר ציין שללמוד למבחן הזה אי אפשר. לכן אני אומר, שיבוא כמו שהוא. כלל זהב, בחיים ובעסקים.

פורסם

אני נעזרתי בתוכנה הבאה:

http://www.easy-eng.com/new/download.aspx

פעם הייתה יותר זולה אבל שווה כל שקל! עושה סימולציה אחד לאחד וגם שאלות מאוד דומות למה שיש במבחן עצמו.

זה כמו שחסידה תבלע צפרדע, תכניס אחרי זה את המקור שלה לת$ת ולצפרדע תיהיה סירקולצייה, כך החסידה לא תיהיה רעבה לעולם.
פורסם
שביט, קצת קרדיט. גם לי יש גוגל.

אז למה שאלת מה זה אמיר"ם? כנס לגוגל, בדוק במה מדובר ואז תוכל לענות תשובה לעניין

אנשים "לומדים" למבחני כניסה כדי לעבור אותם. נקודה. תאמין לי שהם לא גורמים לעצמם נזק בסוף.

אם ללמוד חודש לפני הבחינה באנגלית יציל את ידידינו מעוד קורס קדם באנגלית- מטרה זו מקודשת מספיק בעיני. הקורסים לאנגלית הם פשוט בדיחה, מהסיבה הפשוטה שזה לא מעניין אף אחד. אנשים באים לקורסים האלה כדי לסמן וי.

ברור שאם היה מדובר בבחינה לפני כניסה לתפקיד, אין טעם ללמוד רק כדי לעבור, כי אחר כך זה עלול לחזור אליך כמו בומרנג, אבל שוב, במקרה הזה, כשמדובר בסך הכל בקביעת רמת האנגלית- עדיף לנסות להגיע לציון מה שיותר גבוה על מנת "לסבול" כמה שפחות בהמשך.

ועוד משהו- אנשים לומדים כי הדרישות בארץ עלו ואף אחד לא רוצה להעסיק אותך אם אין לך תואר ראשון. משפטים כמו "ללמוד את מה שאנחנו רוצים ולא מה שחייבים", או לחילופין דבריו של קונדסון בחתימתי, הם יפים מאוד אך לא מציאותיים.

ברוב התחומים אין קשר בין מה שלמדת ובין מה שאתה תכל'ס עושה בעבודתך, ולכן רוב הסטודנטים מתעניינים רק בלעבור את התואר בכמה שפחות זמן, יזע ודמעות.

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם
אנשים לומדים כי הדרישות בארץ עלו ואף אחד לא רוצה להעסיק אותך אם אין לך תואר ראשון.

אני מסכים שזאת המגבלה של המדינה, למרות שיש לזה גם פנים חיוביים.

ברוב התחומים אין קשר בין מה שלמדת ובין מה שאתה תכל'ס עושה בעבודתך, ולכן רוב הסטודנטים מתעניינים רק בלעבור את התואר בכמה שפחות זמן, יזע ודמעות.

אנשים "לומדים" למבחני כניסה כדי לעבור אותם. נקודה.

אנשים באים לקורסים האלה כדי לסמן וי.

אבל זאת כבר מגבלה של האנשים, ולא יעזור להאשים פה אף אחד אחר. אם אתה כבר חי במדינה ש"מכריחה" אותך ללמוד, אתה יכול לגרור את רגליך דרך הארבע שנים האלה, או לנצל את ההזדמנות שניתנה לך וללמוד משהו מעניין שיעזור לך להתפתח בחיים. כפי שאמרתי, האוכלוסיה בארץ כבר כ"כ התרגלה מימי ביה"ס "לעשות וי" על הלימודים, שמעטים האנשים שמשכילים לנצל את ההזדמנות הזאת.

אני לא חסיד של ססמאות ופסיכולוגיה ארגונית בגרוש, אבל יש משפט אחד שמאד מתאים לפה: "למנצחים יש תכנית, למפסידנים יש הסבר". בשנים האחרונות אני שומע בארץ יותר מדי הסברים, בכל התחומים. :roll:

• תוכן חדש...