Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5574 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

יש אור ירוק לכתבה נוספת בגלובס על אספנות רכב. יכתוב אותה עבדכם הנאמן, ולא בכובע של דובר מועדון החמש.

הרעיון שהצעתי הוא להתמקד הפעם ברכבים עממיים בני 25-40, שהיו נפוצים מאוד וחרשו את כבישי הארץ, שעד לפני שנים ספורות אף אחד (כמעט...) לא הסתכל לכיוונם והם לא נחשבו למבוקשים/מיוחדים/יפים ולא היו סמל סטטוס, ואילו בשנים האחרונות פתאום זקפו את ראשם, הפכו למבוקשים, עברו שיפוצים מרשימים, מחירם בעלייה תלולה ומועדוני מעריצים קמו להם בארץ ומסביב לעולם. בקיצור, הפעם לא רכבים מייבוא, לא רכבים אמריקאים וגם לא רכבי יוקרה כמו מרצדס / BMW / אלפא רומיאו / וולבו ודומיהם, שתמיד היו נחשבים ומבוקשים. סורי - גם לא ג'יפים ואפנועים.

דוגמאות מתאימות שחשבתי עליהן, ואשמח לרעיונות נוספים כי בטוח שכחתי כמה:

פולקסוואגן טרנספורטר

פיז'ו 404

רנו 4

רום כרמל

סובארו "פשע"

ריקשה

קונטסה

פיאט 127 / 124

סיטרואן דיאן

אופל רקורד

פורד אסקורט

ו... אלפא סוד, לבקשת העורך

בעלים של רכב שכזה שמעריץ אותו ושיפץ אותו ברמה כזאת או אחרת, עם סיפור נחמד מאחוריו ושמעוניין להתראיין ולהצטלם לעיתון - מוזמן להשאיר פרטים בהודעה פרטית. יש מקום לשבעה רכבים.

אין מגבלה של אזור בארץ ואין מגבלה של שיוך למועדון זה או אחר. המגבלה היחידה היא אהבה עיוורת!!

מסגרת בכתבה תנסה לברר: האם תוכנית הגריטה הממשלתית תמנע מנכדינו לראות אי פעם את העממיות של שנות ה-90 והלאה, ורק המיוחדות ישרדו לגיל אספנות? האם כל הדייהטסו למיניהן נועדו לכלייה? אשמח לשמוע תשובות מלומדות.

יפורסם במגזין סוף השבוע של גלובס, G. סגנון הכתבה יהיה דומה לכתבה הזו, שעסקה בנושא ייבוא רכבי אספנות (גלגלו לאזור "הסיפורים האישיים"): http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000508868

תודה רבה!

רון פז

BMW i3s 2019

Hyundai Ioniq 5 4X4 2022

Still refueling: Cadillac Fleetwood 1958

פורסם

יש סובארו פשע 1979 שנשארה באותו מצב ויש גם סובארו ff1 1969 שנשארה באותו מצב

DSC00106.jpg

Copy of תמונה 128.jpg

DSC07531.jpg

DSC00706.jpg

חפשו אותנו גם בפייסבוק -"המפגש הצפוני לרכבי אספנות"

המפגש הצפוני של כולם, בשביל כולם !!

פורסם

ויש גם פיאט 127 שנת 79 מקורית.

אבל אני חושב שהסיפור של צביקוש יותר מעניין משלי

IMG_0283.JPG

קיה סיד SW (ליסינג) וניסן נוט של האשה,

פיאט 127 903cc , 1979 (נמכרה...)

מחפש אספנות - איטלקית חמה - אלפא/לנצ'יה , או DS23/21

פורסם
ויש גם פיאט 127 שנת 79 מקורית.

אבל אני חושב שהסיפור של צביקוש יותר מעניין משלי

אם אנחנו מתראינים ביחד אני בפנים8)

צביקה.ש

חבר מועדון ה-5

fiat 127 900 L 1979

\fiat qubo 1.4 2013

פורסם

משאיות לא נחשבות? ...:-(

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם

רעיון מבורך.

אישית, אלה מכוניות האספנות שהכי מענייניות אותי- המזדה 3 והפורד פוקוס של פעם, המכוניות עליהן גדלנו.

אני חושב שהמשפט הכי נפוץ בפורום הוא "כזו הייתה לנו כשהייתי ילד", ורק כי חייבים- לאבי הייתה רנו 4 צבאית כשהייתי ילד :-D

בהצלחה, מצפה לכתבה.

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

ללא שיפוץ גם תופס?

שתי חיפושיות נוסעות מעולה (לא יום יום אבל בהחלט יכולות) שתיהן שלי אבל אחת במישמורת אצל בן דוד שלי, וסובארו טנדר 81 שלא נוסעת כרגע.

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם

תודה רבה לפונים הרבים על הנכונות להתראיין ולהקדיש מזמנם!

הרשימה נסגרה, כולה על טהרת רכבים עממיים של שנות ה-70 מתוך הרשימה שבהודעה שפתחה את השרשור. יש למה לחכות. הפרסום צפוי בסוף החודש בגלובס, אעלה אותה לפורום בהקדם.

רון פז

BMW i3s 2019

Hyundai Ioniq 5 4X4 2022

פורסם

ההגדרות שלך לא תואמות את התקופה כפי שאני זוכר אותה. ה 404, אופל רקורד ופיאט 124 היו אולי עממיים בחו"ל, אבל בארץ עצם הבעלות על אוטו היתה סמל סטטוס, ומכוניות אלו היו מכוניות ה"מנהלים" של אותן שנים.

בקטגוריות המוכרות כיום, הייתי מסווג כך:

"משפחתי": רנו 4, חיפושית,דה-שבו/דיאן, 127, 128, סוסיתא, קדט, אסקורט, פרינץ, קונטסה וכו.

"מנהלים": 404, 504, רקורד, קורטינה, רנו 16 ועוד

"פאר" (שרים ונכים): וולבו, אמריקאיות( גם הכי פושטיות), מרצדס וכיוצ"ב.

נמרוד

פורסם
ההגדרות שלך לא תואמות את התקופה כפי שאני זוכר אותה. ה 404, אופל רקורד ופיאט 124 היו אולי עממיים בחו"ל, אבל בארץ עצם הבעלות על אוטו היתה סמל סטטוס, ומכוניות אלו היו מכוניות ה"מנהלים" של אותן שנים.

בקטגוריות המוכרות כיום, הייתי מסווג כך:

"משפחתי": רנו 4, חיפושית,דה-שבו/דיאן, 127, 128, סוסיתא, קדט, אסקורט, פרינץ, קונטסה וכו.

"מנהלים": 404, 504, רקורד, קורטינה, רנו 16 ועוד

"פאר" (שרים ונכים): וולבו, אמריקאיות( גם הכי פושטיות), מרצדס וכיוצ"ב.

נמרוד

המטרה הייתה להרכיב רשימת רכבים עממיים משנות ה-70 שלא היו מיוחדים כחדשים, וכשהגיעו לגיל 15-20 היו שווים בערך לירה וחצי (בלי חלילה לפגוע באף אחד...).

אומנם ה-404 והאופל רקורד אכן מוצבו מעט מעל ליתר, אבל גם הן היו מכוניות בהישג יד של מעמד הביניים. לא מכוניות יוקרה ולא מכוניות פאר. בכלל, מה שמוגדר "מנהלים" בארץ, הרי נחשב למשפחתיות גדולות באירופה. לצורך העניין, מזדה 6 בעיני היא רכב עממי כי הוא רכב של המעמד הבינוני - להבדיל מלקסוס למשל.

אתמול, בישיבת הוועד של המועדון, עברו על הרשימה כמה "אינציקלופדיות" מהלכות, ואישרו את הבחירה.

תודה על ההערה.

רון

BMW i3s 2019

Hyundai Ioniq 5 4X4 2022

• תוכן חדש...