Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5603 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 65
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

דימה - תודה רבה. פתרת לי את התעלומה. אכן אותה ידידה הייתה בחופשה בים המלח ובאילת לאחרונה. שמח שלא שרפתי יותר זמן ממה שכבר השקעתי (נסיעה הלוך וחזור).

למען הסר ספק - זו לא לגמרי ידידה, ולא לשעבר, היא עובדת עבור אחד הלקוחות שלי, ואנחנו ביחסים טובים, ברמת העבודה. לא אקלקל את הקשר איתה בגלל זה, בכל זאת הבוס שלה משלם לי כסף טוב, וחוץ מזה היא מותק של בחורה. אלוהים יודע מה היא עושה בחרא הזה ואני מקווה שלפחות היא לא תפסיד את התחתונים. מה שכן - בהחלט יש לי חומר לעקיצות :wink:.

ותמיהה קטנה על שיווק רשתי, אם כבר התפתח דיון: מה בדבר קבלות/חשבוניות? האם העסקים האלה חוקיים לחלוטין?

למען הסר ספק - בעוד אני חושב שזו בסה"כ עוד דרך בזויה להוציא כסף מאנשים תמימים, הרי שאם הכל עובד נקי מבחינת החוק, יהיה לי קשה להאשים את היזמים ומשתפי הפעולה, אני רק מרחם על הקורבנות שלא מצליחים להבין לאן הם נכנסים. סה"כ אין הבדל בעיני בין מכירה של הבטחת שווא להכנסה עתידית ובין מכירה של מוצר מחורבן במחיר מופקע בחנות רגילה. אז בעל העסק הוא אולי בן יונה, אבל מי שמשלם עושה זאת על דעתו בלבד.

הרי לא הכל ורוד, ואם בסוף היום לא נמכר מוצר אמיתי ומועיל לאדם שעשה בו שימוש - מישהו שילם ולא קיבל תמורה. אותו אחד, ויהא זה המשווק או הצרכן הסופי, אכל עקיצה. כל תירוץ בדמות "הוא לא השקיע מספיק זמן בעסק" כמוהו בעיני כאמירת "הוא לא מצא פראייר לגלגל אליו את ההפסד". זו דעתי הבלתי מלומדת בעליל, אך הנסמכת על עדויות ממקור ראשון.

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

פורסם
דווקא קירבי הם אחלה שואבי אבק.

אולי. אבל לא כשדוחפים לך אותו במחיר מכונית יד שניה (מוכרים אותו שם במחיר של בערך 150 אלף רובל, שזה משהו כמו 20 אלף שקל).

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

ההורים שלי שילמו לפני 8 שנים 12K ש"ח לאבא של מישהי מהכיתה שלי, שבא לעשות הדגמה כשלא הייתי בבית, שאב שני שטיחים ומזרון ומכר להורי את הקירבי במחיר מופקע ובשיטת מכירה אגרסיבית במיוחד, שלא משאירה לזוג תמים ברירה כמעט.

כאב לי בלב כששמעתי את זה. :(

Mazda 2 2013

פורסם

וואלה לא מובן לי..

מה זה שיטת מכירה אגרסיבית? איך אנשים שעברו קצת דברים בחיים, שגילם כבר 40 ומעלה נופלים וקונים במקום לסלק בבעיטה את הנוכל ההזוי? באמת שקשה לי להבין(בתור אדם שהיה האמ-אמא של התמים והפראייר אבל היום כבר לחלוטין ציני וחשדן ואפילו קצת ממולח.. ואני כולה בן 29).

'אבל אותי לא מעניין מה שיכנס. אותי מעניין מה שיצא..'

אלטמן.

פורסם

הסיבה העיקרית, לדעתי, היא האופי, אך למרות זאת התרבות, המנטליות, החינוך והנימוסים משחקים כאן תפקיד חשוב הרבה יותר.

ההורים שלי, לא משנה מה, לא יכולים להגיד למישהו שהוא לא רצוי בבית, לנתק לסוקר טלפוני, להגיד לשכנה הזקנה המעצבנת שתפסיק לחפור לנו כשהיא באה לשלם את הועד בית. אין דבר כזה. כנראה שהמוכר גם היה ממולח מספיק ובעל ניסיון כדי לשכנע ולנצל את התמימות והחולשה של האוכלוסייה הזאת. (תחשוב, למשל, כמה קל למכור לקשיש עולה חדש תמים שלא יודע טוב את השפה ואין לו עם מי להתייעץ?)

אני עבדתי במכירות ציורי שמן בסקנדינביה אחרי התיכון ולפני הגיוס. שם באמת למדתי מה זה לשווק ולמכור בצורה אגרסיבית. מהי פסיכולוגיה שיווקית ומהי מכירה אגרסיבית. לדחוף לאנשים את המוצר, לא לאפשר לו להגיד "לא". להכניס לו מילים לפה, להשתמש בNLP, לדבר ברגשות לנשים, לתאר דברים ציוריים, לקלוט אם הלקוח הפוטנציאלי הוא בן אדם חזותי(ויזואלי)\קשבני(אאודיאלי)\חוש אחר חזק אצלו במיוחד שמדבר אליו יותר ואז ללכת חזק ולגרום לו להשתמש בחוש הזה כדי לרצות את המוצר. (ציור שמן סיני זול. אני אף האמנתי שאני מקדם אומנות ולא סתם מוכר ביוקר ציור בלאי - במקרה שלי.)

Mazda 2 2013

פורסם
וואלה לא מובן לי... מה זה שיטת מכירה אגרסיבית? איך אנשים שעברו קצת דברים בחיים, שגילם כבר 40 ומעלה נופלים וקונים במקום לסלק בבעיטה את הנוכל ההזוי?

נגעת בנקודה רגישה אצלי. בתור מישהו שעבר את "חוויית קירבי" לפני מספר שנים, אנסה להסביר.

נתחיל מזה שהביקורת החברתית כלפי קירבי באמת לא נוגעת למוצר עצמו. מדובר במערכת מתוחכמת למדי שכבודה במקומה מונח, הבעיה היא שהמחיר לא פרופורציונלי לתמורה. במילים אחרות, תאר לעצמך שהייתי מביא לך סט סכינים איכותי שעולה 1000 ש"ח, אבל מנסה למכור אותו ב-5000. כל המצגת בנויה על יצירת רושם חיובי והבאת הלקוח להתפעל מהמוצר, כך שלפרק זמן קצר השכל הישר יתנתק, הלקוח יראה מול עיניו רק את היתרונות הבריאותיים והפרקטיים של המערכת (וכאמור, יש כאלה) ויחתום על החוזה.

לעניין המתודה: הנציג מגיע אליך הביתה עם שק מלא באביזרים ומדגים את הרב-תכליתיות של המוצר. במשך שעתיים-שלוש ולפעמים יותר, הוא טוחן לך את המח ומפציץ בתצוגת תכלית שתשכנע גם את אחרון הציניקנים. לדוגמה, הוא מבקש ממך לעבור 20 פעם על השטיח עם שואב האבק הרגיל שלך, ולאחר מכן מחבר את המערכת שלו עם אביזר שטיפה בלחץ ועובר על אותו מקום פעם אחת נוספת. הוא משתמשים בפילטר נייר לבן (טריק שיווקי זול ואפקטיבי) ע"מ להראות כמה זבל עדיין נשאר שם, עד כמה השואב שלך הוא אימפוטנט וכמה לכלוך בעצם יש לך בדירה שאתה אפילו לא חושד לגביו. קשה להישאר אדיש למראה הדבר הזה, במיוחד אם אתה רואה אותו בפעם הראשונה. אתה מתחיל לחשוב לעצמך "אני נושם את כל זה?" "בשביל זה בזבזתי אלף ש"ח על שואב אבק?" וכו'. אתה מתחיל לראות את קירבי בתור אנשים שבאו לעזור לך ולא שודדים שבאו לקחת את הכסף, וזאת רק דוגמה אחת. בכל תצוגת תכלית כזאת יש 5 או 10 כאלה. בנוסף, הפגישות האלה נמשכות לעיתים קרובות לתוך הלילה, וכשמגיעים לשורה התחתונה, ואתה עדיין בהלם קרב ממה שראית, פתאום לא נעים לך להעיף את הבחור מהבית בידיים ריקות. הסוכנים שלהם הם לפעמים אנשים מבוגרים, רואים שהם עובדים קשה (באמת, בלי ציניות) ולא נעים לזלזל בעבודה שלהם. אתה מתחיל לדבר איתם על התנאים, הם באים לקראתך, מורידים לך את המחיר מ-15 ל-12 אלף, זורקים לך עוד איזה אביזר חינם וככה אתה הולך ומשתכנע. לכל אורך הדרך, הם לוחצים עליך לסגור את החוזה עכשיו, לא בעוד יומיים, לא אחרי שתדבר עם עוד מישהו ולא אחרי שתלך לאינטרנט ותחפש עליהם מידע מפליל. עכשיו, כל עוד אתה תחת השפעה. הטכניקה דומה מאד ל"אמנות הפיתוי" אם קראת על זה פעם באינטרנט. לחץ מתון, זיהוי המנגנון הפסיכולוגי שמולו אתה עומד, ולחיצה על הכפתורים הנכונים לצורך "סגירה". קהל היעד הוא גם בד"כ אנשים מבוגרים, כאלה שמתרשמים בקלות, כאלה שלא ראו יותר מדי נוכלים בחייהם ולכן לא חושדים באנשים באופן אוטומטי, קשישים בבתי אבות, דיירי שכונות מצוקה, אנשים שגרים לבד וכיו"ב.

ניתוק השכל הישר לפרק זמן קצר הוא המפתח. חצי שעה אחרי שחתמת והסוכן עזב את הבית שלך, אתה פתאום קולט את גודל האסון ולמה בעצם התחייבת. אתה אומר לעצמך "שיט, 40 שנה חייתי עם הלכלוך הזה, אז מה הלחץ עכשיו להיפטר ממנו?". אתה מבין שהשואב הזה אמנם נחמד, אבל פאק, על מה שילמת 12K שקל + עלויות נלוות על חומרי ניקוי שלהם וכו'? אתה מתחיל להתקשר אליהם בפניקה ולבקש לבטל את העסקה, אבל אחרי שהם כבר השיגו את החתימה שלך, אתה יכול לרדוף אחריהם מפה ועד להודעה חדשה, ויש סיכוי של כדור שלג בגיהנום שאכן תתפוס אותם ותקבל את מבוקשך. ואז אתה מבין שזה או לבלוע את הצפרדע ולהתבייש בשקט, או להצטייד בעו"ד ולצאת למאבק משפטי ארוך עם סיכויי הצלחה לא ברורים. רוב האנשים בוחרים באופציה הראשונה.

אז במקרה שלנו, הם באמת לא מכרו לנו כלום. באותה תקופה, בנתניה של תחילת העשור הקודם, 12K היו הרבה כסף, ואנחנו לא היינו מסוג האנשים שחותמים על משהו בלי "לישון על זה". כמובן שלמחרת הכל כבר נראה הרבה יותר ברור, ועם כל הכבוד למאמצי איש המכירות, היה מובן שזה פשוט לא שווה את ההשקעה הכספית. אבל זה אנחנו, ועל כל בית כזה יש 20 אחרים שלא שוקלים דברים בצורה כזאת וכן היו חותמים בערב שלפני, בשעה 11 בלילה, כשהנציג כולו מזיע ועייף, ועדיין מנסה לחייך ולהציע להם את עסקת המאה.

עד היום הביקור של קירבי הוא נושא לבדיחות אצלנו בבית, אבל אני זכרתי את המקרה הזה היטב, ובעיניי זה היה ארוע מכונן. ברבות השנים, כשהצטרפתי למחלקת המכירות של חברת ה-IT הגדולה בעולם ועברתי לברצלונה, הבטחתי לעצמי שלעולם לא אעשה דבר כזה ללקוח, שלא אלחיץ אותו ואשתמש במניפולציות ע"מ להגיע ל"סגירה". כמובן שהלקוחות שלנו הם אחרים לגמרי, אבל התרגילים קיימים והספר נכתב מזמן. אני עובד כיום כיועץ טכני, ואני מוקף באנשי מכירות מקצוענים שעושים את זה כבר שנים ומכירים את כל הטריקים. גם ביניהם יש כמה חלאות, אבל הרמה הכללית גבוהה הרבה יותר, ואנשי המכירות שלנו מבינים את הפוטנציאל לנזק בטווח ארוך של מכירת מוצר שאינו מתאים (פגיעה במוניטין החברה, הכנסות עתידיות על מוצרים מתכלים, השלכות משפטיות ועוד) וע"פ רוב משתדלים להימנע מכך. למרבה המזל, זכיתי לראות בחיי איך עובדים אנשי מכירות ב"ליגת העל", איך הם מתנהלים, איך הם מדברים וכיצד הם מתייחסים ללקוחות, בלי קשר לשאלה אם היום מדובר בעסקה של מיליונים על 5 מדפסות תעשייתיות, או סתם אלף יורו על 10 בקבוקי דיו. זה עניין של גישה, כבוד ללקוח ובעיקר למקצוע, וזה משהו שמעטים יודעים לעשות היטב. כשאני מסתכל על הגישה של אנשים כמו mazda f2, מבלי לגרוע מכבודו כחבר פורום ותיק ובחור נחמד באופן כללי, אני מבין שהוא לעולם לא יהיה איש מכירות איכותי, בדיוק כשם שאני לעולם לא אהיה בלרינה. שיווק רשתי, מחשבה לטווח ארוך וכבוד ללקוח פשוט לא עובדים ביחד. כשאתה מפעיל חברים וחברי משפחה שיעשו בשבילך כסף, אתה מפר את אחד מכללי המשחק החשובים ביותר ומערבב בין התחום האישי לעסקי, מה שיכול לעשות רק נזק בטווח הרחוק. ככה לא באמת עושים כסף, זה לא מוסיף כבוד לאף אחד, וזאת דרך בטוחה להישאר בתחתית ולהרוויח גרושים כל החיים. אנשי מכירות אמיתיים מורים מוצרים אמיתיים בשיטות אמיתיות, לא חלומות פיקציות בשיטות מפוקפקות ועם מניפולציות פסיכולוגיות. זה משהו שאנשי World Ventures, NuSkin, Herbalife, Sunrdier וכו' לעולם לא יקלטו.

פורסם

יש אנשים שאתה סומך עליהם מספיק בשביל לעשות איתם "זוג או פרד" בטלפון. אנשי שיווק רשתי הם לא כאלה.

Mazda 2 2013

פורסם
לי אישית האנשים בתמונה לא נראים מאושרים במיוחד. :roll:

מאושרים, לא מאושרים, בכלל אין כוסיות, לא שווה.

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם
(חניכת תעלת סואץ)

אהבתי, במיוחד פסקה אחרונה.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
במשך שעתיים-שלוש ולפעמים יותר, הוא טוחן לך את המח ומפציץ בתצוגת תכלית שתשכנע גם את אחרון הציניקנים...וככה אתה הולך ומשתכנע...

תודה שהזכרת לי למה השער תמיד נעול והכלבים משוחררים בחצר! :twisted:

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

לא רציתי לצטט את Derish

אבל הוא בהחלט צודק. הוא תיאר בידיוק שיטת מכירה אגרסיבית.

מה שקורה בכל העגלות בחו"ל שהישראלים עובדים בה. כל הישראלים הנוכלים האמתיים מצליחים לעשות כסף

אלה עם קצת מצפון חוזרים מאוד מהר הביתה.

מדובר על שיטות מכירה אגרסיביות במיוחד שחלק מהם מסתכמות באלפי דולרים על מוצרים שאף אחד לא שמע עליהם ואף אחד לא בדק אותם אבל המוכר הציג חלום ללקוח והלקוח קנה.

פורסם
בלה בלה בלה...קשקוש קשקוש קשקוש...בלה בלה בלה...

בגירה ציפיתי ממך לתשובה יותר עניינית

יש גם מוצרים טובים בשיווק רשתי - כאשר מי שמוכר אותם שם מקבל בדיוק את האותה עמלה שמרויח המנהל שלו או הבוס שלו.

אני מרויח 40% מעלות מוצר לצרכן ואני חושב שאין יותר הוגן מזה - לעומת זאת כמה מרויח סוכן מכירות שמוכר לכם רכב? או טלויזיה?

מי שנמצא באמת בפרמידה זה השכירים הרגילים במשק שבעל בית מרויח 50% והם מרויח 3% עבור אותה עבודה - ואתם בטח

לא כועסים עליו שצרף אותכם אליו או אומרים לו שהוא בראש הפרמידה.

עכשיו אתם יכולים להמשיך להשמיץ כאן מוצרים שמעולם לא השתמשתם בהם.

כמובן שיש כמה רמאים בתחום שימכרו לכם מוצר פתיון אבל מכאן להשמיץ שיווק רשתי הדרך ארוכה.

כבר חודש בלי קיק דאונים - ככה מתמודדים עם מחירי הדלק:idea:

• תוכן חדש...