Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5628 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אחה"צ טובים!

מדובר בג'אסטי מודל 92, 1200 סמ"ק, ידנית.

החדשות הטובות:

השבוע הייתה אצל צביקה קרבורטור. קיבלה טיפול זהב!

* התברר שהצ'וק לא היה מחובר! גרם לסל"ד להיתקע על 1750-2000

* התריע בפניי שחסר שמן מים (מזל שבדק!)

* החליף לי באותה הזדמנות פילטר דלק ע"מ שלא להרוס את השיפוץ

* התריע בפניי על כך שהמאוורר עובד קבוע ובמהירות נמוכה

הנסיעה השתדרגה! הרכב קיבל בוסט משמעותי בהילוכים 4-5! לגביי צריכת דלק, אדע רק עוד מס' שבועות (תקופת מבחנים).

כאשר בדקתי את המאוורר, והתכתבתי עם צביקה, התברר לי שהוא חיבר את הצ'וק לשרשור החשמלי שלו. הוא הכווין אותי מבלי להתמהמה למיקום החיבור והסביר לי מה דרוש ע"מ שהצ'וק יעבוד. הודות לו, המאוורר עובד נורמלי, וכנ"ל גם הצ'וק!

איש מקצועי, מומחה, ישר, אמין והגון. כן ירבו!

החדשות הרעות:

1. שמן מנוע: יומיים לפני הנסיעה עליתי עם הרכב לחיפה ובעליות הרגשתי שהוא נקרע :(. החום מנוע טיפס עד קצת מעל החצי. אחרי שצביקה התריע בפניי על מחסור בשמן, מילאתי באותו ערב ונחרדתי לגלות "טחינה"(!) בפקק השמן. כאשר הרכב במנוחה אין סימן לכך במדיד, אך לאחר נסיעה של 10 דק', ה"טחינה" מופיעה גם במדיד.

בנוסף, כאשר פתחתי מכסה מנוע, נתתי גז (דרך המנוף בקרבורטור) ושמעתי והרגשתי עם היד נקישות מהמנוע בזמן מאמץ חד.

האם זה יכול להעיד על בעיה כלשהי שגרמתי לה במנוע? (ראש מנוע, רינגים, פקומנג ראש)

2. מי קירור: צביקה צדק! יש לי נזילת מי קירור מהרדיאטור כאשר הלחץ עולה בטמפ' עבודה. פירקתי את המאוורר וזיהיתי שהיא מתרחשת בחלק פלסטיק ארוך בתחתית הרדיאטור. הבנתי שזה נקרא דוד רדיאטור תחתון (?).

עלות הרדיאטור היא 750-900 ש"ח (בתנאי שאני מחליף עצמאית). אילו עוד אופציות יש לי, חוץ מלמלא מי קירור כל מס' ימים?

תודה למגיבים!

אהוד

פורסם

מחזק: "איש מקצועי, מומחה, ישר, אמין והגון. כן ירבו!"

ביום שאצטרך (מי יתן ולעולם לא) לטפל בקרבורטור כלשהוא אשים פעמיי לנתניה...

אני אתייחס רק למה שאני חושב שיש לי מעט ידע.

הוספת מי קירור כל כמה ימים (מנסיון) זה לא פתרון! זה נורא מטריד ומיותר.

בזמנו הייתה לי נזילה קטנטנה שנשמעת דומה לשלך בפיאט פונטו 01 אטמתי את החור הפצפון באמצעות דבק סיליקון שחור שהיה ברשותי והבעיה לא חזרה על עצמה. (אילתור שצלח לשמחתי)

לגביי ה"טחינה" אני מקווה שתוכל לפתור את הבעיה הזאת במינימום הוצאות.

בהצלחה

פורסם
אחה"צ טובים!

מדובר בג'אסטי מודל 92, 1200 סמ"ק, ידנית.

החדשות הטובות:

השבוע הייתה אצל צביקה קרבורטור. קיבלה טיפול זהב!

* התברר שהצ'וק לא היה מחובר! גרם לסל"ד להיתקע על 1750-2000

* התריע בפניי שחסר שמן מים (מזל שבדק!)

* החליף לי באותה הזדמנות פילטר דלק ע"מ שלא להרוס את השיפוץ

* התריע בפניי על כך שהמאוורר עובד קבוע ובמהירות נמוכה

הנסיעה השתדרגה! הרכב קיבל בוסט משמעותי בהילוכים 4-5! לגביי צריכת דלק, אדע רק עוד מס' שבועות (תקופת מבחנים).

כאשר בדקתי את המאוורר, והתכתבתי עם צביקה, התברר לי שהוא חיבר את הצ'וק לשרשור החשמלי שלו. הוא הכווין אותי מבלי להתמהמה למיקום החיבור והסביר לי מה דרוש ע"מ שהצ'וק יעבוד. הודות לו, המאוורר עובד נורמלי, וכנ"ל גם הצ'וק!

איש מקצועי, מומחה, ישר, אמין והגון. כן ירבו!

החדשות הרעות:

1. שמן מנוע: יומיים לפני הנסיעה עליתי עם הרכב לחיפה ובעליות הרגשתי שהוא נקרע :(. החום מנוע טיפס עד קצת מעל החצי. אחרי שצביקה התריע בפניי על מחסור בשמן, מילאתי באותו ערב ונחרדתי לגלות "טחינה"(!) בפקק השמן. כאשר הרכב במנוחה אין סימן לכך במדיד, אך לאחר נסיעה של 10 דק', ה"טחינה" מופיעה גם במדיד.

בנוסף, כאשר פתחתי מכסה מנוע, נתתי גז (דרך המנוף בקרבורטור) ושמעתי והרגשתי עם היד נקישות מהמנוע בזמן מאמץ חד.

האם זה יכול להעיד על בעיה כלשהי שגרמתי לה במנוע? (ראש מנוע, רינגים, פקומנג ראש)

2. מי קירור: צביקה צדק! יש לי נזילת מי קירור מהרדיאטור כאשר הלחץ עולה בטמפ' עבודה. פירקתי את המאוורר וזיהיתי שהיא מתרחשת בחלק פלסטיק ארוך בתחתית הרדיאטור. הבנתי שזה נקרא דוד רדיאטור תחתון (?).

עלות הרדיאטור היא 750-900 ש"ח (בתנאי שאני מחליף עצמאית). אילו עוד אופציות יש לי, חוץ מלמלא מי קירור כל מס' ימים?

תודה למגיבים!

אהוד

לפי הטקסט אני מבין שאתה מאיזור חיפה

אני ממליץ מאוד על מקום שמסדר רדיאטורים בחוף שמן בזול ובאמינות.

לדוגמא אצלי באימפרזה 99 היה סדק בדוד עליון ואפילו לא ידעתי שזאת הבעיה בכלל. הוא יישר קלט והחליף לי דוד עליון ב200 שח כולל עבודה ומעמ!

הייתי אצלו גם עם עוד רכבים אך כל רכב היה אצלו "רק פעם אחת" ולא הוצאתי מכיסי יותר מ250 בשום פעם..

קוראים להם "הארמנים" בחוף שמן תשאל שם כולם מכירים אותם.

פורסם

שלום רב !

תודה על הפרגון !

אהוד פותח השרשור הוא מאזור חדרה.

ההמלצה להחליף רדיאטור היא במקומה, והיא יכולה להיות בעלת משמעות גבוהה, לאורך חייי המנוע בעתיד הקרוב.

אני חייב לציין, שהרכב הגיע אלי עם מחסור רציני בשמן מנוע, מפלס השמן עמד על קו המינימום.

היה מחסור רציני במי קירור, כליטר וחצי עד שתי ליטר לפחות.

החיווט החשמלי ברכב היה מתחת לכל ביקורת, וגם אני איבדתי את הכיוון בסבך צמת החוטים שלא היתה מבודדת.

אהוד פותח השרשור, היה קשוב להסבריי, בדבר הלקויים שהתגלו, קיבל את הערותיי, וטיפל בהקגם האפשרי בבעייה.

לא ברור עדיין האם המנוע עבר טראומה של התחממות יתר בגלל חוסר משמעותי במי קירור, ובגלל חוסר שמן, וזה יתגלה בהמשך.

הנשמים במכסה השסתומים היו סתומים בבוצה, וניקיתי שחררתי הרבה בוצה משם, שגרמה לדעתי ללחצים בעוקת השמן, ולעבוי, שגרם לטיפות המים להתערבב בשמן, וליצור שכבת טחינה קטנה.

שמן המנוע שחור משחור, אך נתגלו מעט שכבת טחינה במכסה מלוי השמן, וטיפות מים(עבוי?), נפלטו מצינורות הנשם.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

אם הנשמים היו סתומים, אז ייתכן שרק עוד מס' נסיעות ארוכות ה"טחינה" תיעלם לגמריי.

לגביי הרדיאטור, אשקול לנסוע לחיפה. בינתיים רפי לין שלח לי במייל שם של עסק שקרוב למקום מגוריי, שאני מכיר קצת את עבודתו ויודע שהמון מהסביבה שלי מטופלים אצלו. תחילה אגש לשמוע מה יש לו להציע לי.

שאלה לי לצביקה: כאשר אני מניע:

* במידה ואני לא נותן למנוע להתחמם ומתחיל בנסיעה, הטורים בתחילה עומדים על 2000 סל"ד בסרק.

* במידה ואני נותן למנוע להתחמם, ורק אז מתחיל בנסיעה, הטורים (עם אורות דולקים) עומדים על כ850, ועליי להיות עדין מאוד עם הקלאץ' ולתת גז תוך כדי ע"מ שהרכב לא יתכבה, עד שהרכב מגיע לטמפ' עבודה.

בנוסף, לאחר העברת הילוך (לא משנה לאיזה - וזה בעיקר בנמוכים) הרכב משתנק מאוד ונרגע רק לאחר עזיבת הגז ולחיצה מאוד איטית ומתונה עליו.

האם זה טבעי, או שניתן לפתור זאת?

• תוכן חדש...