Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5650 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אשמח אם תוכלו לחוות דעתכם/ניסיונכם בסוגיה (יקרה) שאני עומד בפניה כרגע.

הרכב, כאמור, פאביה שנת 2005, 100 כ"ס, 137,000 ק"מ - עם משאבת הגה אלקטרו-הידראולית (אצלנו כיד שניה מזה כ- 4 חודשים).

בתקופה האחרונה חווים בתחילת נסיעה הגה קשה מאוד לסיבוב, עם נורית צהובה רלוונטית המופיעה בלוח המחוונים.

ההגה משתחרר והנורית כבית אחרי זמן מה של נסיעה.

בחיבור לסורק תקלות במוסך מורשה, נאמר שיש להחליף את המשאבה משום שהיא אינה תקינה.

עלות חלק חדש - כ- 3000 ש"ח לפני מע"מ.

לאחר שיחה עם מוסך רון, העלויות הינן דומות.

וכאן השאלה:

הבנתי שישנה אפשרות לפרק את המשאבה ולשפץ אותה (את הרכיבים האלקטרוניים כנראה), באיזשהו בית מלאכה בת"א.

לגבי העלות, איני יודע עדיין.

אך האם שיפוץ שכזה כדאי מבחינת זמן שעשוי להחזיק, תקינות התפקוד לאחר השיפוץ, נזק העלול להיגרם (למכלול אחר) במסגרת התהליך, ואולי אף ישנם היבטים נוספים וחשובים שלא הועלו.

פורסם

אני לא מכיר את היחידה הספציפית אבל כעיקרון אם מדובר בתיקון ביחידה האלקטרונית אין סיבה שהוא לא יחזיק מעמד אם הוא מבוצע כמו שצריך.

כל זה בהנחה ובאמת הבעיה אכן חשמלית. שלב ראשון יש לבדוק את קוד התקלה שמופיע במחשב.

מה עלות השיפוץ שהוצע לך?

פורסם

להלן עיקרי הדברים:

בדיקה (ללא תשלום) = חיבור מחשב/סורק תקלות לרכב בניסיון להבין האם ניתן לתיקון, מה דרוש תיקון והערכת מחיר התיקון.

יתכן ונדרש לפרק את המשאבה עצמה מהרכב, לצורך בדיקה זו (תשלום נוסף) אולם אני לא בטוח בכך.

מחיר = יכול לנוע בין 400 ל- 900 ש"ח.

כמה מחזיק? = טוען שישנה אחריות על התיקון ל- 3 חודשים, אולם מניסיונו במידה והתיקון הצליח (נסיעת מבחן הנערכת לרכב לאחר הסיום), אזי התיקון מחזיק לתקופה ארוכה.

פורסם

יש לי סיאט קורדובה 2005, גם יד שנייה, אצלי מזה חודשיים. קילומטראז' 132 אלף, מאוד דומה לשלך. אני מאמין שגם המשאבה של ההגה כח היא אותה האחת. מזה חודש כשאני מסובב את ההגה אני שומע זמזום מהמשאבה, בבדיקה במוסך מורשה אמרו לי שהמשאבה בדרך ללכת וחדשה עולה מעל 3 אלף שקל. לא מצאתי מקום שמתעסק במשאבות חשמליות-הידרואליות.

אשמח אם תעדכן אותי לגבי המקרה שלך בעתיד, אם המקום הזה באמת טוב, אני אשקול לשפץ שם גם. ממש לא בא לי להוציא 3 אלף שקל על משאבה חדשה.

• תוכן חדש...