Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5707 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רכשתי פיג'ו 206, אני יד שלישית ועם הרכב קיבלתי רק קבלה אחת ממוסך פיג'ו-סיטרואן "המוביל-פוספלד".

פניתי למוסך כדי לקבל את היסטוריית הטיפולים שנעשו, אך נתקלתי ביחס גרוע ולא מקצועי.

שאלתי היא האם המוסך חייב למסור לי את ההיסטוריה המלאה של הרכב על-פי בקשתי, או שמא מדובר במידע חסוי ?

הייתכן שאם אלו לא טיפולים שביצעתי בעצמי אסור למוסך להוציא לי את ההיסטוריה מודפסת ?

אשמח לדעת מה נהוג ומה החוק אומר בנושא.

תודה מראש

אלוהים נמצא בפרטים הקטנים :mmangel:

פורסם

היום בדיוק עשיתי את מה שאתה עשית במוסך מורשה פיאט,לי אמרו שאני צריך להוכיח שאני בעל הרכב,ואז בעצם הראו לי את היסטורית טיפולים.

לכן אני לא חושב שזה מידע חסוי,אם אתה בעל הרכב,נסה במוסך מורשה אחר.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

החוק אומר שיש לך כבעל הרכב הזכות לקבל את כל המידע הקשור בטיפולים שנעשו ברכב.

מי שאמור לספק זאת זה היבואן שלו יש את ההיסטוריה של כל הטיפולים שנעשו במוסכי היבואן ולא רק במוסך ספציפי.

כאן נמצא החוק

חוק מכירת רכב משומש.doc

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

מה זה המוסך ההזוי הזה שהיית בו?

תראה להם את הרישיון רכב והתעודת זהות שלך או של בעל הרכב והם חייבים לתת לך את כל המידע על הרכב.

''גם דברים פשוטים יכולים להיות טובים'' - אביה בת ה-10

CBR600RR-sold

z-750-crashed

wrx run by ecutek-sold

פורסם

אולי הייתה פה כוונה אחרת?

במוסכים מורשים, אכן ניתן לראות את ההיסטוריה של הרכב ,אם הוא בבעלותך.

אולי פותח השרשור מתכוון להדפסת ההיסטוריה? כי אם כן, זה שונה (לפחות בקרסו).

פורסם
רכשתי פיג'ו 206, אני יד שלישית ועם הרכב קיבלתי רק קבלה אחת ממוסך פיג'ו-סיטרואן "המוביל-פוספלד".

פניתי למוסך כדי לקבל את היסטוריית הטיפולים שנעשו, אך נתקלתי ביחס גרוע ולא מקצועי.

שאלתי היא האם המוסך חייב למסור לי את ההיסטוריה המלאה של הרכב על-פי בקשתי, או שמא מדובר במידע חסוי ?

הייתכן שאם אלו לא טיפולים שביצעתי בעצמי אסור למוסך להוציא לי את ההיסטוריה מודפסת ?

אשמח לדעת מה נהוג ומה החוק אומר בנושא.

תודה מראש

לפני כמה שנים, התקנה שונתה ואתה ראשי לראות ולקבל העקת של היסטוריית הרכב שלך. לצורך כך אתה נדרש לפנות ישירות ליבואן הרכב והכן מראש ת"ז ורשיון רכב מעודכן.

פורסם
לפני כמה שנים, התקנה שונתה ואתה ראשי לראות ולקבל העקת של היסטוריית הרכב שלך. לצורך כך אתה נדרש לפנות ישירות ליבואן הרכב והכן מראש ת"ז ורשיון רכב מעודכן.

במוסך מורשה פיג'ו-סיטרואן (אזור תעשיה כפ"ס) ולא רק שם מסרבים לתת לי הדפסה של הטיפולים הקודמים. אני הרי לא מצפה שהמזכירה תגיד לי בע"פ היסטוריה של 6 שנות טיפולים.

למי אם כן אני אמור לפנות, למשרדי הנהלת היבואן ? אותו סיפור גם במקרה של יצרן אחר?

אלוהים נמצא בפרטים הקטנים :mmangel:

פורסם

מוזר לי מאוד.

למה כל יצרן?

כשנכנסתי למוסך שמשון מורשה פיאט לטיפול אחרי שקניתי את הרכב הוא אמר לי ישר בו נראה היסטוריית טיפולים.

לא הסתכל על הרכב לפני שבדק במחשב.

זה תלוי האדם שפניתי אליו.

פורסם

אני רק שאלה. מה אתה צריך היסטוריה מודפסת?

אם הכל מתועד במחשב, והפקידה מתעקשת להקריא לך מהמסך , לך איתה באותו ראש,

תוציא דף ועט, תרשום מה היא אומרת, ייקח קצת זמן , ואז היא תבין שאולי עדיף לה להדפיס ולהעיף אותך אחרי חצי דקה.

אם בכל זאת היא לא מעיפה אותך אחרי 10 דקות, לפחות תדע מתי החולפו נוזלים / מסננים / בלמים / רצועות / משאבות וכו.

Casper כתב: "היום יום שני בשבוע. זהו יום הרביעי במספרו שלא נגעתי באוטו.ורק מהמחשבה הזאת עולה אצלי לחץ דם.נראה לי שאלך להחליף ריחן." :roflmao: 30.1.2006 פורום VAG

פורסם
החוק אומר שיש לך כבעל הרכב הזכות לקבל את כל המידע הקשור בטיפולים שנעשו ברכב.

מי שאמור לספק זאת זה היבואן שלו יש את ההיסטוריה של כל הטיפולים שנעשו במוסכי היבואן ולא רק במוסך ספציפי.

כאן נמצא החוק

אני לא עורך דין אבל מהבנת הנקרא ניראה שהחוק מדבר על "זכאות" של בעל הרכב אך לא הוזכרה המילה "חובה" שחלה על בעל המוסך לספק את המידע.

מה שמחזק את ההשערה שלי זה שבסעיף 5 החוק אפילו לא הגדיר את העונש על סעיף זה אלא רק על סעיף 4 שמדבר על החובות של סוחר רכב המוכר רכב.

מוסכי יבואן מספקים היסטורית טיפולים בכל רשת המוסכים שלהם בכל מקרה אבל לא ניראה לי מנוסח החוק שניתן לחייב בעל מוסך פרטי לספק את המידע אם אינו מעוניין.

• תוכן חדש...