Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8047 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כדי לשמור על הרמקולים צריך להפנים שגורם מספר אחד לשריפה של הסליל הוא העיוות שנכנס לאלמנט,כל עוד נשמר הכלל הזה לא יישרף הרמקול.

Quality, thats what it alll about !

פורסם

רמקול לא נשרף בגלל עיוותים. אם זה היה נכון, אז כשהיית קולט את העיוותים ברדיו, שומע מוסיקה שבה יש גיטרה עם דיסטורשיין וכו' היית גורם לו נזק. רמקול יכול להישרף משלוש סיבות:

1. עובר את גבול היכולת התרמית שלו.

2. עובר את גבול המהלך המכני שלו.

3. נזק פיסי.

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

כשמביטים בסקופ(ציוד למעבדות)רואים שכל עוד אין עיוות,הקצוות של גל הסינוס הן עגולות,ברגע שלדוגמא ניקח את המגבר לקצה היכולת שלו(כמו לדוגמא נפתח גיין יתר על המידה)נראה על הסקופ שהקצוות של הסינוס כבר לא עגולות אלא קטומות,זה מעיד על קליפינג כבד,דבר הגורם לפגיעה ברמקול,בנוסף לכל הסיבות שכבר הזכרת. גם אם נדאג שהרמקול לא יעבור את המגבלות המכניות שלו(כמו לדוגמא נתחם אותו גבוה בקרוס)עדיין כשנפתח גיין מעל הצורך יווצר עיוות היגרום נזק לאלמנט.

Quality, thats what it alll about !

פורסם

קליפינג לבד לא גורם נזק לרמקול אלא אם כן הוא משולב יחד עם מגבר בעל הספק גבוה. לא נוכל לגרום נזק לרמקול של 80W ע"י מגבר של 20W למשל גם אם יהיה קליפינג רציני.

אני למשל בעבר כשהיו לי מגברים חלשים הייתי מכוון את המגבר כך שיהיה CLIPPING של 1:3 או 1:3 ביחס לסיגנל ועוד לא נשרף שום רמקול. הדבר נידון בפורום פעמים רבות וגם הובאו ציטוטים של מהנדסים בתחום.

פורסם

אם נגיד יש לי רמקולים 80 RMS ואני נותן לו הגברה של 80 RMS

גורם נזק??

למכירה סאב רוקפורד פאוור T1

למכירה מגבר רוקפורד פאוור 501BD מונובלוק

פורסם

אייל אני לא רוצה להוריד את רמתך אבל אתה טועה.

מגבר של 80 וואט יכול לשרוף בשנייה רמקול של 300 אר אמ אס . יש לי ניסיון עם זה כבר הרבה זמן .. ורק לדוגמא .

התקנתי לחבר מגבר של rockford 600/5 הישנים אלה עוד שהיה אפשר עוד להעריך.. כל מקרה חיברתי אותו ל cerwin vega veg 10 sub וחבר שלי היה סקרן הרים קצת מאוד את הגיין.. וכן.. נכנס לרמקול קליפינג. ושרף אותו.

אדם

פורסם

וואלה עם הדוגמא הזו ברגע הורדת את רמתי :lol:

אתה לא יכול עם דוגמא אחת בודדת לנפץ עובדה שיש לה גיבויים תאורטיים ומעשיים רבים. עובדות מדעיות מתבססות על בדיקות רבות ולא על אחת בודדת שעליה אין לך פרטים מדוייקים.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8047 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...