Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5732 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מצ"ב מפרט מבוסס AMD, לוח עם צ'יפסט חדש, תומך USB3 ושלל פיצ'רים אחרים. תומך ריבוי כרטיסי מסך, זכרונות מעולים תואמים את הלוח (נבדק באתר היצרן), מעבד מרובע ליבות אשר ניתן לשדרג בעתיד על בסיס הפלטפורמה המוצעת. ללא ספק וללא מארז:

מעבד AMD Athlon II X4 630 Box

₪539

כמות:1

http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=ADX630WFGIBOX

לוח אם Gigabyte GA-880GA-UD3H

₪596

http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=G880GAUD3H

כונן קשיח Samsung Spinpoint F3 HD103SJ 3.5" 1000GB SATA2 32MB

₪367

http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=HD103SJ

זיכרון G.Skill DDR3 4096MB (2048MBx2) 1600Mhz CL 7-8-7-24 Eco

₪711

http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=F3-12800CL7D-4GBECO

כרטיס גרפי PowerColor ATI Radeon HD5750 1024MB DDR5 PCIe

₪708

http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=AX57501GBD5-PDH

כרטיס רשת אלחוטי Edimax EW-7711In PCI

₪87

http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=EW-7711In

סה"כ מחיר לכל המוצרים:3008₪

המפרט הורכב באתר:http://www.skypc.co.il

לתמיכה טכנית וייעוץ בחומרה ומחשבים פנו בה"פ.

החלפת מסכים לניידים בעלות ללא תחרות.

• תגובות 56
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ההצעה של ארז נראית טוב מאוד.

הסתייגות אחת - אולי הייתי לוקח כרטיס מסך של יצרן אחר ולא של power color, שוב - צריך לראות מבחנים, אני לא זוכר תוצאות של 5750.

בנוגע לסוקט 1156 ועתידו:

בקישור הזה אתה יכול לראות שהתכנית לסוקט 1156 היא רק לאותם סדרות שקיימות כרגע (I3,I5,I7) בעוד שמעבד ה 6 ליבות הבא יצא רק לתושבת 1136 (יש גם תכנית לשמונה ליבות אבל לא מצאתי קישור לזה)

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_future_Intel_microprocessors

מספיק?

פורסם

מספיק? לא.

כי זה לא מאשש את מה שאמרת שלא תהיה תמיכה או שנפסק היצור של 1156 שכבר רשמתי בהתחלה שלא נכון.

אתה רק מציין את הענין שמבחינת שדרוג מעבד עתידי, ה1156 יהיה מוגבל יותר, וגם זה לא בטוח ב100%.

פלטפורמות המחשבים מתחלקים לHIGH/MID/LOW END, מעבדי הI7 נחשבים כפלטפורמת הHIGH END ולכן רק להם (לפי פרסומים שקראתי) יהיו מעבדים מעבר ל4 ליבות פיסיות. כבר עכשיו קיים מעבד 6 ליבות, ה980X. אם תסתכל במבחנים והשוואות, מעבדי הI5-750 ומעלה (מעבדי הI7 לתושבת ה1156) מראים ביצועים מעולים ומשתווים למעבדי הI7 מהסדרות הנמוכות.

להשקיע כרגע בפלטפורמה יקרה יותר, אשר תומכת בDDR3 טריפל צ'אנל אשר מיקר את כל העסקה (ניתן לקנות גם 2 סטיקים, לא חייבים 3) קצת מיותרת.

למשחקים, ניתן להרכיב על הלוחות 2 כרטיסי מסך חזקים שיעבדו במקביל ובכך לפתור את הבעייה של האצת המשחקים, בעלות נמוכה יותר משדרוג מעבד.

פורסם

תודה לכל המשתתפים בדיון.

אני מוכרח להודות שהרהרתי קצת בדבר המעבד והאם קפצתי גבוה, אבל מצד שני כאשר ההבדל מסתכם ב 500 ש"ח וכרטיס מסך בינוני או מובנה בלוח האם הוא לא אופציה בשבילי - לא מצאתי סיבה לא ללכת על ה i5 750. כן, זה ייצא מחשב יקר אבל בהתחשב בעובדה שהוא נרכש לפרק זמן של 5 שנים +- זה ישתלם לדעתי.

אגב, שיקול שלא לקחתי בחשבון הוא העובדה שבשנה הבאה אני אצטרך לעבוד במחשב עם תוכנות GIS. עדיין לא ברור לי באיזה תוכנות מדובר, אבל אני מניח שתוכנות גרפיות הן בד"כ תוכנות כבדות. האם עכשיו יש חיזוק לרכישת מעבד וכרטיס מסך איכותיים או שגם i3 עם כרטיס מובנה יציגו יכולות טובות?

תודה,

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

Nakamichi, זמן יגיד, בינתיים עדיין מוציאים מעבדים חדשים ל1156 ו1136 נכון להיום.

איתמר, אם אתה מכניס לתמונה עניין הGIS, הייתי ממליץ על רכישת כרטיס מסך של NVIDIA.

כרטיסי המסך החדשים שלהם עולים למעלה מ1000 שקל בקלות, אלה אשר תומכים DX11. כרטיסי המסך הישנים יותר שתומכים DX10 גם עולים קרוב ל1000, הייתי ממליץ לך לשקול לקנות כרטיס מסך יד שניה חזק כמו הכרטיס שהיה לי, GTX260/280/275 במחיר דומה לכמה שעולה כרטיס ATI שהמלצתי עליו.

או, שתקנה מעבד עם שבב גרפי או לוח עם כרטיס מסך וכשתתחיל לעבוד עם התוכנות האלה תרכוש לעצמך את אחד ממפלצות NVIDIA החדשות כמו הGTX460/465/480 יד שניה או חדש.

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

הקפצה :wink:

השרשור רלוונטי מתמיד, בימים הקרובים אני מתכוון לרכוש את המחשב ואשמח אם תגידו לי מה אתם חושבים על המפרט ו\או מה כדאי לשדרג \ לשנמך ולמה.

לוח אם: ג'יגבייט GA-P55A-UD3 אני לא יודע אם גרסה 1 או 2, אבל בכל מקרה זה נראה לי לוח ראוי עם צ'יפסט P55 שלמיטב הבנתי יותר מהיר מה H55 וההבדל במחירים זניח (100-120 ש"ח). בנוסף לכרטיס המסך אני זקוק לשני סלוטים PCI רגילים ורצוי עוד אחד ספייר, למרבה ההפתעה זה פוסל די הרבה לוחות.

כרטיס מסך: כאן ההתלבטות בין כרטיס GTS450 ל GTX460. מה ההבדלים בכלל? ה GTX מגיע עם 768M בעוד ה GTS מגיע עם 1G. כמו כן ה GTX עובד בתקן PCIE2.0 וה GTS בתקן PCIEX16. לא ממש הצלחתי לפענח מה ההבדלים בין התקנים האלה והאם הלוח אם המדובר בכלל תומך ב PCIE2.0.

RAM: TRANSCEND TX1600KLU-4GK

שני סלוטים של 2 ג'יגה כל אחד, DDR3 במהירות 1600MHZ. מפרט זהה של קינגסטון יהיה זול בערך ב 40 שקלים, עדיף? יש איזשהו יתרון לחברת OCZ או שזה סתם מותג?

מעבד: אינטל i5 661.

קירור למעבד: ארקטיק קולינג Freezer 7 pro rev.2

HD: ווסטרן דיגיטל, SATA3 1TB.

צורב: SATA, מולטי שמולטי X24

עכבר: מייקרוסופט אופטי פשוט.

מארז: כנראה משהו ג'נרי. ההפרש בין ג'נרי לממותג מתחיל בעשרות ומסתיים במאות שקלים. אם במפרט מצויין 550W ז"א שהוא מגיע כבר עם ספק או שהכוונה שהוא מתאים לספק גדול?

כרטיס רשת אלחוטית: אני מתכוון לרכוש כרטיס בעלות של 100-130 ש"ח, לא החלטתי בדיוק איזה, יש יתרון כלשהו לכרטיסים עם תקן N ו G?.

זהו פחות או יותר.

אשמח אם למישהו יהיו הערות.

ההתלבטויות שנשארו פתוחות הן בקשר ללוח האם, כרטיס המסך וזכרון ה RAM. על כל השאר אני די סגור.

אשמח לשמוע עצות וההארות לשדרוג או לשנמוך.

תודה,

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

דעתי:

אם במפרט מצויין 550W זאת אומרת שהוא מגיע עם ספק. אם תיקח כרטיס מסך חזק - הספק הזה לא יהיה מספיק טוב. ממליץ לך ללכת על ספק טוב, זה חשוב.

I5 661 יתרונו בכך שהוא תומך בכרטיס מסך ONBOARD שנמצא על לוחות ה-H55/57 - עדיף לך לקחת I5 750 אם אתה קונה כרטיס מסך נפרד.

פורסם
הקפצה :wink:

השרשור רלוונטי מתמיד, בימים הקרובים אני מתכוון לרכוש את המחשב ואשמח אם תגידו לי מה אתם חושבים על המפרט ו\או מה כדאי לשדרג \ לשנמך ולמה.

לוח אם: ג'יגבייט GA-P55A-UD3 אני לא יודע אם גרסה 1 או 2, אבל בכל מקרה זה נראה לי לוח ראוי עם צ'יפסט P55 שלמיטב הבנתי יותר מהיר מה H55 וההבדל במחירים זניח (100-120 ש"ח). בנוסף לכרטיס המסך אני זקוק לשני סלוטים PCI רגילים ורצוי עוד אחד ספייר, למרבה ההפתעה זה פוסל די הרבה לוחות.

לוח מצוין!

כרטיס מסך: כאן ההתלבטות בין כרטיס GTS450 ל GTX460. מה ההבדלים בכלל? ה GTX מגיע עם 768M בעוד ה GTS מגיע עם 1G. כמו כן ה GTX עובד בתקן PCIE2.0 וה GTS בתקן PCIEX16. לא ממש הצלחתי לפענח מה ההבדלים בין התקנים האלה והאם הלוח אם המדובר בכלל תומך ב PCIE2.0.

GTX460 יותר מהיר מהGTS450; יש GTX460 בגרסאת 1GB, למשחקים הGTX460 כמובן יותר טוב מכיוון שההפרש בין המינימום FPS הוא מאד גבוה - יכול להיות 100% גם; וגם במקסימום FPS הוא עובר אותו ב30%~ (תלוי במשחק, רזולוציה והגדרות)

שניהם אותו אפיק PCIEX2 X16.

RAM: TRANSCEND TX1600KLU-4GK

שני סלוטים של 2 ג'יגה כל אחד, DDR3 במהירות 1600MHZ. מפרט זהה של קינגסטון יהיה זול בערך ב 40 שקלים, עדיף? יש איזשהו יתרון לחברת OCZ או שזה סתם מותג?

בזכרונות הVALUE כולם אותו הדבר פחות או יותר מבחינת תזמונים ויציבות. יתרון הKINGSTON שדגמי הVALUE מופיעים ברשימת התיאמות של הלוח והTRANSCEND לא, זה אומר תאימות 100% לקינגסטון, זה לא אומר שהשניים לא יעבדו, רק שלא נבדקו ע"י החברה.

OCZ זה מותג כמו כל המותגים, גם KINGSTON זה מותג ורבים מן הסדרות החזקות באמת שלהם ושל שאר היצרנים לא מגיעות בכלל לארץ, משום מה זה נעצר אצל היבואן בHYPERX..

מעבד: אינטל i5 661.

I5-750/760 לפחות.

קירור למעבד: ארקטיק קולינג Freezer 7 pro rev.2

קירור בסיסי למחשב הזה, לא הייתי לוקח זול יותר, אבל הוא מספיק גם אם אתה לא מתכוון לבצע OC. לא כל כך אוהב את שיטת החיבור שלו אבל לא נורא.

HD: ווסטרן דיגיטל, SATA3 1TB.

או SAMSUNG SPINPOINT F3 103SJ או את הBLUE של WD לפחות.

צורב: SATA, מולטי שמולטי X24

מציע להתרחק מLG מניסיון שלי, SAMSUNG עדיף. 

עכבר: מייקרוסופט אופטי פשוט.

מארז: כנראה משהו ג'נרי. ההפרש בין ג'נרי לממותג מתחיל בעשרות ומסתיים במאות שקלים. אם במפרט מצויין 550W ז"א שהוא מגיע כבר עם ספק או שהכוונה שהוא מתאים לספק גדול?

אם במפרט רשום 550 אז הוא מגיע עם ספק גנרי 550. מציע לך ברצינות לשקול קנית מארז נורמלי וספק איכותי בנפרד, חפש SEASONIC או משהו בסגנון של 500W ומעלה לפחות.

כרטיס רשת אלחוטית: אני מתכוון לרכוש כרטיס בעלות של 100-130 ש"ח, לא החלטתי בדיוק איזה, יש יתרון כלשהו לכרטיסים עם תקן N ו G?.

תלוי ברשת הקיימת אצלך, אם G קנה G וחסוך במחיר, אם N אז קנה N.

זהו פחות או יותר.

אשמח אם למישהו יהיו הערות.

ההתלבטויות שנשארו פתוחות הן בקשר ללוח האם, כרטיס המסך וזכרון ה RAM. על כל השאר אני די סגור.

אשמח לשמוע עצות וההארות לשדרוג או לשנמוך.

תודה,

איתמר.

תשובות בסגול חציל. :lol:

פורסם

לא ממש סגול חציל, יותר כתום דלעת :wink:

אוקיי, בהחלט כדאי לשדרג את המעבד ל i5 760, ההפרש במחיר זניח (זניח = 15 שקלים, לא שמתי לב לזה אתמול :shock:).

בכרטיס המסך הפערים כבר הרבה יותר משמעותיים ורק אם יש יתרון מוחץ ל GTX460 אני אלך עליו. כרטיס GTX460 של 1 ג'יגה יקר יותר ב 200 שקלים (!) מכרטיס של 768.

לגבי ה RAM, למיטב הבנתי הזכרונות הספציפיים של TRANSCEND הם לא הסדרה הכי נמוכה שלהם, מצד שני אני לא מאמין שיש הבדלים בביצועים כל עוד מדובר באותה מהירות, לא? אולי באמת כדאי לקחת קינגסטון או טרנסנד מסדרה נמוכה יותר ולחסוך כמה עשרות שקלים?

לצורב אין לי העדפה או נסיון טוב \ רע עם אחד היצרנים, אני מאמין שהכל אותו חרטא. מקסימום יתקלקל נקנה חדש, שנתיים-שלוש לצורב אמור להספיק.

מארז וספק - אני אחקור עוד קצת. המלצות למארז סביר וספק סביר יתקבלו בברכה.

כרטיס רשת - הראווטר הוא בתקן N ככה שנראה לי שעדיף כרטיס תומך תקן N למרות שהוא יקר יותר בכמה עשרות שקלים.

אם לעוד מישהו יש מה להעיר או להאיר אני יותר מאשמח לשמוע!

תודה,

איתמר.

פורסם

כרטיס המסך GTS450 הוא לשוק בינוני, הGTX460 הוא לשוק הבינוני גבוה. אם אתה לא גיימר מטורף אז תסתפק גם ב450, מדגיש שעדיף לך NVIDIA בגלל הGIS.

זכרונות באותם תזמונים עדיף לקנות את הזול יותר, KINGSTON הם מצויינים ומעין DEFAULT בינ"ל.

מארז וספק יש הרבה דגמים וסדרות, אם אתה מעוניין, אני משווק COOLERMASTER ויכול לתת מחירים טובים.

פורסם

כרטיס מסך - אם יש לך מסך 19-20 אינץ' אתה יכול לקנות בשקט כרטיס מסך ATI 5770 שממוקם איפשהו בין ה450 ל460

זיכרון - אם כבר קינגסטון אז את זה-

Kingston HyperX 4GB Kit DDR3 1333Mhz CL7 KHX1333C7D3K2/4GX Kin-

ספק כוח - מינימום של 500W אמיתי, חובה. SEASONIC,HEC,CORSAIR כש-HEC שמגיעים בOEM יהיו זולים מעט מסיסוניק וקורסאייר יקרים יותר.

מארז - רצוי מאוד לא גנרי, ANTEC 200, CM690, 6A19 + 120MM CASE FAN

אלה הזולים יחסית והטובים, יש גם את LANCOOL שנחשבים לטובים לא פחות.

לא לחסוך על ספק כשמדובר על מפרט עם כרטיס מסך זולל חשמל ומעבד בTDP של 90W

גם ספק 10000000000000000W גנרי לא יעשה את העבודה ויפגין אמינות ויציבות עלובה

פורסם

מתן, אני עם מסך 23' Full-HD, ויש לי את ה-5770 - משחק על רזו' מקסימלית, הגדרות מקסימליות והכל יופי טופי.

בהחלט אחד הכרטיסים המוצלחים שנמכרים, למרות שהוא מזדקן לו :-)

זכרונות - בדוק באתר של Gigabyte מה מומלץ ומה מאושר על ידם. יחסוך לך הרבה צרות.

דאג גם שמתח הזכרונות לא יעלה על 1.6V, זה יגרום לשלל תקלות מעיקות, מניסיון.

ספק כוח - מצטרף להמלצה על Seasonic. הספק שלי.

מארז - מצטרף להמלצה על CM690. רק קח בחשבון שיש גרסה עדכנית,

הטוענים שהיא מעט עדיפה מבחינת קירור.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

5770 יהיה עדיף על 450 של NVIDIA, ההבדל המשמעותי הוא בצריכת החשמל/פליטת חום/ רעש.

גם לי יש 5770 ואני מריץ על 1280X1024 כל משחק על הגדרות ULTRA-HIGH בלי שום בעיה, אחלה כרטיס מסך

בייחוד עם סט הדרייברים החדש 10.9 שנותן שיפור נוסף בביצועים. מומלץ :-)

פורסם

1280X1024, סלח לי, אבל זו לא רזולוציה למשחקים.. (ויש לי גם 5750 בOC למעל הנתונים של 5770)

לשימושים שלו עדיף NVIDIA בגלל הCUDA.

אינפו קטן: מארז הCOOLERMASTER 690 II ADVANCED הוא מגיע מהיבואן הרשמי של CM ובעל 2 שנות אחריות על המארז. KSP מוכרים את הCM690 II PLUS שנחשב ה"נחות" טיפה מהADVANCED ולמיטב ידיעתי אין אחריות על המארז.

SEASONIC מצויינים וזולים יחסית ובעל יתרון של אמפר גבוה למסילה אחת של 12V אשר עדיף לכרטיסי מסך.

• תוכן חדש...