Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5774 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרכב: Seat Ibiza FR 2008.

הילוך 1: לחיצה עולה לאיזה 4000 סל"ד ואז מתחיל להופיע הסימן של הESP שהגלגלים מתפרפרים.

מכניס קלאץ מעביר לשני

הילוך 2: כבר אין בעיה מכאן.

הבעיה עצמה היא כאני מנסה "להזניק" אותו בהילוך ראשון (העלאת טורים) ואז עזיבת הקלאץ ולצפות שהוא יתן זינוק; הוא נותן לי במקום גמגום ואז עולה לאט בסל"ד מה שמביא לעליה איטית במהירות כי האוטו מרגיש חסר כוח - בגלל הלחיצה, הזינוק נכשל.

כמו כן, בהחלפת הילוך ל2 כשהרכב בסל"ד גבוה אי אפשר להכניס בצורה חלקה את ההילוך, מרגישים מן תקיעה קטנה כזאתי ולאחר ההכנסה ועזיבת הקלאץ הרכב קופץ מעט וממשיך במהירות (אבל הקפיצה הקטנה הזאת היא לגיטימית? התקיעה שיש בהחלפת הילוך מ1 ל2?).

*) חשוב לציין שהבעיות הנ"ל לא נגרמות בעת נסיעה רגועה, רק כשהרכב נמצא בסל"ד גבוה.

ושאלה טיפשית: אם אני מחליף ב2000-2500סל"ד הילוך, זה נחשב לנסיעה רגוע?

תודה רבה, צום קל וגמר חתימה טובה לכל אנשי הפורום.

פורסם
הרכב: Seat Ibiza FR 2008.

הילוך 1: לחיצה עולה לאיזה 4000 סל"ד ואז מתחיל להופיע הסימן של הESP שהגלגלים מתפרפרים.

מכניס קלאץ מעביר לשני

הילוך 2: כבר אין בעיה מכאן.

הבעיה עצמה היא כאני מנסה "להזניק" אותו בהילוך ראשון (העלאת טורים) ואז עזיבת הקלאץ ולצפות שהוא יתן זינוק; הוא נותן לי במקום גמגום ואז עולה לאט בסל"ד מה שמביא לעליה איטית במהירות כי האוטו מרגיש חסר כוח - בגלל הלחיצה, הזינוק נכשל.

ברכותיי, ה-ESP שלך עובד.

כמו כן, בהחלפת הילוך ל2 כשהרכב בסל"ד גבוה אי אפשר להכניס בצורה חלקה את ההילוך, מרגישים מן תקיעה קטנה כזאתי ולאחר ההכנסה ועזיבת הקלאץ הרכב קופץ מעט וממשיך במהירות (אבל הקפיצה הקטנה הזאת היא לגיטימית? התקיעה שיש בהחלפת הילוך מ1 ל2?).

בקשר לתקיעה - אין לי מושג, אף פעם לא הרגשתי משהו כזה.

בקשר לקפיצה - אתה לא צריך להגיע למצב כזה. כנראה שאתה עוזב את הקלאץ' מהר מידי ו/או הסנכרון שלך בין הקלאצ' לגז לוקה בחסר. אין סיבה שזה יקרה אם אתה יודע להעביר הילוכים כראוי. תתאמן עד שתמצא את אופן ההחלפה האופטימלי.

*) חשוב לציין שהבעיות הנ"ל לא נגרמות בעת נסיעה רגועה, רק כשהרכב נמצא בסל"ד גבוה.

ושאלה טיפשית: אם אני מחליף ב2000-2500סל"ד הילוך, זה נחשב לנסיעה רגוע?

תודה רבה, צום קל וגמר חתימה טובה לכל אנשי הפורום.

הערותיי באדום.

חתימה טובה וצום קל גם לך.

Cadillac ATS Premium 2015

Citroën C5 Aircross Shine PK 2021

פורסם

אם ברצונך לשמור על הקלאץ', הייתי מציע לך להימנע מהפתיחות הברוטאליות האלה. אם זה משהו שאתה עושה על בסיס קבוע לאורך תקופה, זה אולי גם יכול להסביר את הקושי בהעברה להילוך השני.

ורק כדי להיות יותר מדויק, המערכת שמורידה לך מכוח המנוע היא ה-ASR, שהיא חלק מה-ESP.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

ורק כדי להיות יותר מדויק, המערכת שמורידה לך מכוח המנוע היא ה-ASR, שהיא חלק מה-ESP.

אף פעם לא הבנתי את זה,תמיד בסירטונים ראיתי שהמערכת כבוי כאשר רוצים להשיג עוד כוח.

נסיתי אצלי ואכן יש שיפור בתאוצה.

אפשר הסבר על המערכת ולמה היא מורידה מהכח במנוע?

Renault Clio TCe 120 EDC

פורסם

מערכת ASR מבוססת על חיישני מערכת הABS. היא מזהה החלקה ("פרפור") של אחד הגלגלים המניעים וכדי לאפשר לו לחזור לאחוז היא מפעילה את הבלם של אותו הגלגל או מפחיתה את כוח המנוע.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

הבנתי תודה רבה, וזאת לא תקיעה רצינית ואני חושב שהיא נגרמת בגלל שהמערכת ESP מתחילה לעבוד.

אז אם רוצים להשיג יותר כח מהרכב הנ"ל ושיתאפשר לו לבצע זינוק חובה לבטל את מערכת הESP.

אני אנסה זאת בהזדמנות :)

ואני רק לפעמים אוהב להרגיש את הכח של המכונית, להנות ממנה, אני לא עושה זאת בתדירות ובכל נסיעה.

גמר חתימה טובה לכולם

פורסם

ביטול הASR לא יתן לך יותר כוח מנוע. הוא יאפשר לרכב להאיץ מהר יותר מעמידה במידה ואתה יודע מה אתה עושה, והרושם שלי הוא שאתה לא יודע מה אתה עושה.

פורסם

כאשר אתה מסחרר את הגלגלים בהאצה, משמעות הדבר היא שאתה מוריד לכביש יותר כוח ממה שהגלגלים מסוגלים להעביר. במצב זה, ההאצה שלך בפירוש תהיה יותר איטית ממצב שבו היית מוריד רק את הכוח המקסימלי שהגלגלים יכולים להתמודד איתו מבלי להסתחרר - שזה בדיוק מה שה-ASR עושה. מה שכן, יש כאלה שחושבים שהעשן ורעש הצמיגים המסתחררים זה יותר סקסי, וקיבינימאט התאוצה המהירה. לבריאות.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

נראה לי שאין בעיה, תכניס לראשון תשחרר לאט לאט עד הרעידה ותן טיפה גז והאוטו יתחיל נסיעה, בד"כ כשאנשים מזנקים הם מרימים סל"ד ל3000 עם קלאץ' לחוץ ואז זורקים והאוטו מזנק.

כשאתה מחליף לשני תעזוב לגמריי את הדוושת גז תבדוק שהשטיח לא מפריע להכניס את הקלאץ' שלך עד הסוף, שים קלאץ' עד הסוף ותשחרר בעדינות, כשאתה בסוף הקלאץ' תשחרר הכי לאט ואז לא תרגיש את הבעיטה הזאת.

אם תמשיך ככה זה לא רק הריח שתריח מהשריפת קלאץ' אלא גם האלפים שתשלם על החלק והעבודה.

התענוג שמוביל אותך

פורסם
מערכת ASR מבוססת על חיישני מערכת הABS. היא מזהה החלקה ("פרפור") של אחד הגלגלים המניעים וכדי לאפשר לו לחזור לאחוז היא מפעילה את הבלם של אותו הגלגל או מפחיתה את כוח המנוע.

זה לא TCS?

פורסם
זה לא TCS?

זה אותו הדבר רק שם אחר, TSC - traction control system

ASR - Anti-Slip Regulation

זה כמו שבקרת יציבות אצל חלק נקראת ESP ואצל חלק ESC או TCL וכו'.

פורסם

אני דווקא התכוונתי להאצה לא מהמקום וללא סיחרור גלגלים,בכל זאת יש לי תחושה כאילו המנוע מאיץ טוב יותר.

יש אפשרות שזה רק פסיכולוגי?

Renault Clio TCe 120 EDC

פורסם

אפשרי, אם הקופרה שלך מספיק חזקה כדי לפרפר גם בהילוך שני-שלישי או שאתה מאיץ על משטח חלק (למשל במגרש כורכר). וגם אז, פרפור הגלגלים הזה לא יגרום לרכב להאיץ טוב יותר.

• תוכן חדש...